Çaresizim

melissa74

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2011
10
0
Ben elinde iyi kötü mesleği bulunan çalışan ailesiyle mutlu tek derdi dökülen saçları olan onun tedavisi için de para biriktiren ve çözecek olan bir insandım. Karşıma bir adam çıktı ben o adamı sevdim. Adam yaralıydı yalnızdı... her anlamda iflas etmişti maddi ve manevi ... en dibi görmüş yaşanacak birçok şeyi yaşamıştı... güvendiği eşi gitmiş iyi günde evladım için herşeyi yaparım diyen ana baba kardeş kötü gününde buraya kadar demiş evladını terketmiş telefonlarını bile kapatmış... Ben bu adamı sevdim. Onun gözlerini sevdim burnunu yanaklarını dudaklarını kalbini... ben bu adamı sevdim... Onun yaralarını sarmak umudu olmak umudum yapmak bazen çok çekilmez olan bu hayatı onunla geçirmek için yola çıktım. Anamla babamla paylaşmadığım (saça para biriktirmek için) maaşımı onunla paylaştım biriktirdiğim üç kuruşu onun eline verdim. Hiç te umrumda değildi hiçbir şey çünkü o benim yol arkadaşım olmuştu. Annem babam ona evlerini açtılar hiç beklemezdim aslında ailemden, yok millet ne der, dedikodu olur bilmem ne hiç bişeyi takmadılar evlat bildiler benim yol arkadaşımı. Nişanlandık aynı işyerinde muhasebeci ile satış sorumlusu nişanlılığı etik olmaz diye işten çıkmak zorunda kaldım. Onun işyeriyle anlaşmazlığa düşmesiyle o da ayrıldı onun borçları olduğu için benim adıma şahıs işletmesi açtık, küçük bir ofis tuttuk ve ikimiz çalışmaya başladık. O alım satım işleri yapıyor ben de ona stok ve hesap tutmakta yardım ediyordum. Artık beraber çalışıyorduk. İnsan daha ne ister ki hem sevdiği insan yanında hem başkasının ağız kokusunu çekmeden kendi işinin başında. İlk ciddi kavgamız da bu dönemde oldu. Neden mi ?... bilmiyorum. Onun canı öyle istedi. Malın koli yapılması gerekiyordu ne anlarım koli yapmaktan ben de yaptım elimden geldiği kadar geldi beğenmedi bağırmaya başladı yok öyle mi olurmuş herşeyi o mu yapacakmış vs vs vs. susmak bilmedi büyüdükçe büyüdü tartışma ....ben haksızlığa asla tahammül edemeyen ben susup otururmuyum tabi ki de karşılık verdim uzadı uzadı ... bi ara ofisin dışına çıktı ben öfke içinde aldım masanın üzerindeki çakıyı bileğime vurdum her yer kan olmuştu... Korktu daha da öfkelendi bağırıp çağırdı neyse koluma tampon yaptı gitti sargı bezi pamuk falan hatırlamıyorum bişekilde kapadı kesiği. Uzun kollu giydiğim için kimse farketmedi... Bunlar neden oldu .... bir hiç .... sadece onun sebepsiz öfkesi... Abuk subuk önemsiz sebepler ....Bimiyordum onun bu durumunun düzelmeyeceğini düzelir sandım ... anlık bişeydi sandım... Balayında bile ağlamaktan gözlerim şişikti. Neden mi ... keşke az da olsa önemli bir nedeni olsa ama yok . Abuk subuk şeyler.... her kavgadan sonra özür dilemeler ... Bu böyle devam etti yıllarca. Kimseyle konuşmadım dertleşmedim. Hep tekbaşıma üzüldüm ağladım kimseyle konuşamadım. Ailem üzülmesin sakın onların üzülmesine sebep olmayayım diye... İnsanlar bizi hep mutlu mesut bildi. Aslında kavga olmadığı zamanlar çekilmez biri değildir eşim. Sinirli olduğu zamanlar haricinde gayet iyidir. Hep beni sevdiğini söyler bana onu sevdiğimi söyletmek ister... Sanki iki tane kocam var birbirinin zıttı. Neyse bu böyle devam ederken abimin eşi işinden ayrıladı (kendisi benim de çocukluktan beri arkadaşım olur) ve bizle ortak olmak istedi. Ben istemedim ama eşim işleri büyütmek için falan kabul etti. Ben bize ortak oluyor sandım eşim bana artık daha profeysonel olmaları işi büyütmeleri gerektiğini işe akrabalığı karıştırmak istemediklerini söyledi beraber böyle bir karar almışlarmış... Yani benim orada çalışmamı istemiyorlarmış. Liseden beri çalışan ben artık eve mahkum olmuştum. Çok kırıldım gerçekten çok üzüldüm hâla düşündükçe kalbimde bir acı hissediyorum. Bunalımlara girdim dışlanmış istenmemiş uzaklaştırılmış hissedip üzüldüm üzüldüm ve anti depresanlar falan derken zaman geçti. Buna da alıştım alışmak zorunda kaldım. Hiç bir zaman iyi bir ev hanımı olamadım ben evhanımı olabilecek bir insan değilim ki yapımda yok , hep yarım kaldım. Profesyonel olmak işleri büyütmek için yapılan bu ortaklığın artık bitmesi konuşuluyor ... Kişi başı 60-70.000 TL borçla. Eşimin benden önce iflasından dolayı herşey benim üzerimdeydi benim kredi kartlarımda ve işlerin kötü gitmesinden dolayı bana çektirilen krediler. Yani bu yaşadıklarımdan bana kalan sürekli abuk subuk şeyler için kavga eden bir koca (sinirli değilken hâla beni sevdiğini söyleyen dengesiz bir koca) ve 70.000 Tl borç. Boşanıp babamın evine dönsem borçlar yüzünden oraya haciz gelebilir ki bunu hazmedemem ... Yani babaevine de dönemem... Ne yapacağımı bilmiyorum . Aklıma kendimi öldürmek geliyor böylece borçlsr evli olduğumuz için kocama kalacak babamlara da zarar gelmeyecek ama ben inançlı bir insanım bunun günahını da b,l,yorum dayanmaya çalışıyorum Evli kalmak bir işkence gibi o kadar kırıldım ki artık paramparça oldum sevmiyorum kocamı artık ... Hiç kimseyle dertleşmedim bugüne kadar hep yapayalnız yaşadım o yüzden buraya yazmak istedim çok uzun olduğu için kusura bakmayın

iyilik yapıp da karşılık göreni hiç görmedim çok üzgünüm

çok üzüldüm durumunuza...yalnız bişey dikkatimi çekti benim..işyerinizdeyken bi tartışmanın ardından bileğinizi kesmişsiniz..yani bu hiç normal değil ki...bunun altında psikolojik bir sorun v.s. bilemiyorum bişiler olabilirmi..dikkat çekmekmiydi amaç yoksa,yada ne bileyim üzülsünmü istemiştiniz merak ettim...
şu anki durumunuza ise çok üzüldüm..dilerim çabuk atlatırsınız..
birde şunu merak ettim cevap verip vermemekte özgürsünüz..o bayana gerçekten güveniyormuydunuz...güveniyormusunuz...

Zor bir hayat.....! Sen bu hayata yıllarını vermişsin..Olan olmuş keşke demenin bi anlamı yok ...
Zamanında İşinden hiç ayrılmasaydın bu kadar fedarlık yapmasaydın..bunları yaparken çok gelmiyo sonuçta sevdiğin insan için yapıyosun peki sonuçç...0...

İleriyi herzaman düşünmek lazım hayatta ben şimdi böyle yapıyorum ama ilerde nolcak diye...

Baba evine gidemezsin,,Başka gitcek yerin varmı? Gitsen bile bu borcu ödemek zorundasın..

En azından artık kocanla yaşamak sana zor geliyosa ayrılırsın..Oyönden bi kafan rahatlar...

Acil bi iş bulup borçlarını yavaştan ödemeye başlarsın...

He birde Hacizden korkuyosan Benimde dayımların Bu kadar borcu var evleri ipotekli hacizde gelmedi henüz....

Allah yardımcın olsun...

çok üzüldüm durumunuza...yalnız bişey dikkatimi çekti benim..işyerinizdeyken bi tartışmanın ardından bileğinizi kesmişsiniz..yani bu hiç normal değil ki...bunun altında psikolojik bir sorun v.s. bilemiyorum bişiler olabilirmi..dikkat çekmekmiydi amaç yoksa,yada ne bileyim üzülsünmü istemiştiniz merak ettim...
şu anki durumunuza ise çok üzüldüm..dilerim çabuk atlatırsınız..
birde şunu merak ettim cevap verip vermemekte özgürsünüz..o bayana gerçekten güveniyormuydunuz...güveniyormusunuz...

sanırım onu üzüp cezalandırmak gözdağı vermek istemiştim bir anlık öfkeyle... O bayan benim çocukluktan beri arkadaşım olan abimin eşi. Bir de çocukları var. Aralarında bişey olduğunu sanmamakla birlikte hep açık bir kapı vardır Güvenmek artık bana boş geliyor. En çok güvendiğim insan bunları yaşattıktan sonra...

anlıyorum..ama birde şu var bunca yılın fedakarlığı emeği üzerine evliliğiniz bitince yapmak istdiğiniz farklı planlarınız varmı..en azından şimdiki durumunuzdan daha iyi hayat şartları sunabilecek planlar..

Zor bir hayat.....! Sen bu hayata yıllarını vermişsin..Olan olmuş keşke demenin bi anlamı yok ...
Zamanında İşinden hiç ayrılmasaydın bu kadar fedarlık yapmasaydın..bunları yaparken çok gelmiyo sonuçta sevdiğin insan için yapıyosun peki sonuçç...0...

İleriyi herzaman düşünmek lazım hayatta ben şimdi böyle yapıyorum ama ilerde nolcak diye...

Baba evine gidemezsin,,Başka gitcek yerin varmı? Gitsen bile bu borcu ödemek zorundasın..

En azından artık kocanla yaşamak sana zor geliyosa ayrılırsın..Oyönden bi kafan rahatlar...

Acil bi iş bulup borçlarını yavaştan ödemeye başlarsın...

He birde Hacizden korkuyosan Benimde dayımların Bu kadar borcu var evleri ipotekli hacizde gelmedi henüz....

Allah yardımcın olsun...

Başka gidecek yerim yok maalesef ... Hem benim çalışarak ödeyebileceğim miktarda bir borç değil sanırım hepsini yapılandırmaya kalksam ayda 7-8.000 TL gibi bir taksit çıkar ki bunu kazanmam da mümkün değil saol tatlım iyi dileğin için

anlıyorum..ama birde şu var bunca yılın fedakarlığı emeği üzerine evliliğiniz bitince yapmak istdiğiniz farklı planlarınız varmı..en azından şimdiki durumunuzdan daha iyi hayat şartları sunabilecek planlar..

yok canım gelecekle ilgili tek isteğim huzurlu ve borçsuz bir hayat, bu da şu an için çok çok uzak görünüyor. Onun bu borçları azaltması için sabretmeye çalışıyorum ama gücüm bitmek üzere bu evliliğe devam etmek zorundayım

eviniz kira ise bir büyüğünüzün yanına geçeniz şimdilik,en azından kira masrafı ortadan kalkar..yada ne bileyim ikinizde çalışsanız daha çabuk üstesinden gelirsiniz gibi..
ama sevmiyorum bu adamı diyorsanız orda bi dururum ben..çünkü evliliğin bi anlamı kalmıyor iş çıkara dönüyor o zaman..
çıkar derken yanlış anlamayın lütfen zaten şu saatten sonra çıkar söz konusu olamaz sizin durumunuzda biri için..demek istediğim sevginin saygının özverinin olmadığı bir evliliği yürütmeyin..

Kızlar bu yazıyı yazmamın bir nedeni de içinizde yol ayrımlarında olanlar , ilişkilerinde benzer şeyler yaşamaya başlayanlar varsa olabilecekleri yaşayanın ağzından duyup erken önlemler almaları, çok geç olmadan dönülmez yollara girmeden bir kere daha düşünmeleridir. Allah hepinizi iyilerle karşılaştırsın...

Eşiniz çift kişilikli anladığım kadarıyla. Tedavi olması mümkün. Sonuçta siz sinirli olmadığı zamanlarda gayet güzel anlaşan bir çiftsiniz.

Hayat şartları ve uğradığınız haksızlık sizi yıpratmış olabilir mi? İflas yeni mi gündeme geldi. Sonuçta bu borcu tek basınıza ödemeyecekseniz(boşanma dışında) eşinizle sorunlarınızı çözüp sırtsırta verebilirsiniz....

----

Çok mu olumlu yaklaştım bilemiyorum. İçini sizden iyi kimse bilemez ama para bir şekilde çözülür diye düşünüyorum.

eviniz kira ise bir büyüğünüzün yanına geçeniz şimdilik,en azından kira masrafı ortadan kalkar..yada ne bileyim ikinizde çalışsanız daha çabuk üstesinden gelirsiniz gibi..
ama sevmiyorum bu adamı diyorsanız orda bi dururum ben..çünkü evliliğin bi anlamı kalmıyor iş çıkara dönüyor o zaman..
çıkar derken yanlış anlamayın lütfen zaten şu saatten sonra çıkar söz konusu olamaz sizin durumunuzda biri için..demek istediğim sevginin saygının özverinin olmadığı bir evliliği yürütmeyin..

canım gidebileceğimiz kimse yok yani var olsa da kocam geçimsizlik yapar kendi yakınlarımın üzülme ihtimalini göze alamam. Onunkiler zaten onda para çokken can ciğer, para yokken pek yanaşmazlar bile ... zararları dokunmasın yeter ki başka bişey istemiyorum...

Ben lüx içinde bir hayat beklemedim de yaşamadım da o borcun benle bir ilgisi yok tatlım eşimin işinde verdiği yanlış kararlardan dolayı zarar etmesi ile ilgili. Benim hayatımı ipoteklemiş durumda. O adam gibi adam olsaydı zaten bu kadar yıkılmazdım ama şartlar bu kadar kötüleşmişken onu ödüllendirir gibi borçları sırtlanıp boşanırsam (ki bu tamamen hayatımın kayması olur) bu sadece onu ödüllendirmek olmazmı

Eşiniz çift kişilikli anladığım kadarıyla. Tedavi olması mümkün. Sonuçta siz sinirli olmadığı zamanlarda gayet güzel anlaşan bir çiftsiniz.

Hayat şartları ve uğradığınız haksızlık sizi yıpratmış olabilir mi? İflas yeni mi gündeme geldi. Sonuçta bu borcu tek basınıza ödemeyecekseniz(boşanma dışında) eşinizle sorunlarınızı çözüp sırtsırta verebilirsiniz....

----

Çok mu olumlu yaklaştım bilemiyorum. İçini sizden iyi kimse bilemez ama para bir şekilde çözülür diye düşünüyorum.

Psikiyatriye gittik benim ısrarlarımla tatlım. Antidepresan verip gönderdiler sonuç 0 . Ben düzelmesi için çok çaba harcadım harcıyorum da ama tek taraflı olmuyor işte. Dilediği özürlerin sayısı o kadar çok ki ama neye yarıyor siz yıllar içinde paramparça oluyorsunuz.

Okadar borçla seni ortaklıkdan çıkarmışken nasıl boşanmayı borcu sana ödetmeyi düşünüyor anlamadım

Son düzenleme:
öylede şu var birde boşanırken o borca dahil olmuyormu eş..nasılki eşyalar v.s. ortaksa borç ta öyle oluyormu...
yani anlaşarak konuşarak işleri yokuşa sürmeden bi boşanma gerçekleşirse sanıyorum borcun yarısını ona aktarırlar..

öylede şu var birde boşanırken o borca dahil olmuyormu eş..nasılki eşyalar v.s. ortaksa borç ta öyle oluyormu...
yani anlaşarak konuşarak işleri yokuşa sürmeden bi boşanma gerçekleşirse sanıyorum borcun yarısını ona aktarırlar..

Onun üzerinde bir malvarlığı falan yokki ondan alma ihtimalleri olamayacak zaten dolayısıyla ben boşanıp babaevine dönsem alacaklılar benim kapımı çalacak.

bu nasıl bi güvenki bunun adı güvende değil bence beni benim paramla kurulan işten uzaklaştıracak ben yoksul yaşıycam borçlanıcak ama hepside üstüme olacak keyif onun cefa benim bu duruma gelmeden ben ne yapıyorum demeniz lazımdı ben eşime mantığıma yatmıyosa banada faydası dokunmuyosa para falan vermem yüksek meblada ev olur ortak alınır kredi çekilir öderiz birlikte ayrılırsak ev satılır zarar edilmez hastalık olur insanın başına herşey gelir derim veririm paşa paşada öderim eşimdir bakarım onun dışında vermem borcu üstlenme ödesin madem kaçmasın kenara

X