caresızım cıkmazdayım:( yardımmm

E

EU2

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU2
slm arkadaslar fıkrınızı almak ıstıyorum lutfen yardım edın bana mantıklı bıseyler soyleyın 2 yıllık bı ılıskım var ben 19 erkek arkadsım 32 yasında bırbırmızı cok sevıyoruz ama benım aılem karsı yas meselesı yuzunden ama cok sevıyorum onu oda benı durumu ıı ama aılemı ıkna edemıyorum sızme cokmu fazla yas farkı var yasını ınankı gostermıyr cok ta ıı anlasıyrm ne yapmam lazım bıseyler soyleyn cıkmazdayım.son noktaya gelıpte kacmak ıstemıyorumm.nasıl ıkna edebılırm caresızımmmm:çok üzgünüm::sm_confused:

• Konu Sahibi EU2
Canim evlilik icin yasin kucuk. Bence evlenmeyi dusunmeden once okulunu bitirmeye bak. Kendi ayaklarinin uzerinde dur once. Hem boylece zamanda gecer, sende iyice olgunlasirsin, belki su an goremedigin bazi seyleri gorursun.
Yas farkini belki su an umursamiyorsun ama ilerde bu sorun olabilir. Ozellikle sevgilin belirli bir yasa geldiginde ne sen ona nede o sana ayak uyduramaz olur.
Aileni dinle derim ve once okulunu bitir kendi ayaklarinin uzerinde durmayi ogren.
Hakkinda hayirlisi olsun.

• Konu Sahibi EU2

19 yaşında olup da kaçmayı düşünüyorsan maalesef evliliğe hiç hazır değilsin sen.. Çocukça davranıyorsun. Önünde kocaman ve zor bir hayat var. Bu yaşında evlenince başın göğe mi erecek? Bu acele de neyin nesi? Otırup ders çalışıp okulunu iyi derece ile bitimek için uğraşacağına evlilik yüzünden canını sıkıyorsun.. İnanılır gibi değil cidden.:1shok:
Milleti okumuyor musun, görmüyor musun hiç? Kendi ayakları üzerinde durmayan insanların çektiği sıkıntıları hiç mi farketmiyorsun..:sm_confused:
Yazık günah anana babana,kimbilir ne kadar çok üzülüyorlardır..benneyaptımki
PS. Çok sert yazdığımın farkındayım ama gittiğin yol yanlış. Şu anda o seni çok sevdiğini iddia ettiğin adamın yapmadığını yapıyorum,sana doğru yolu gösteriyorum,iyiliğini istiyorum sadece.O adam seni gerçekten o kadar çok sevse sana bunları o anlatırdı zaten,çok yazık..

• Konu Sahibi EU2
beni yanlış anlama ama cidden merak ettiğim için soruyorum bende 20 yaşındayım da 30 32 yaşlarındaki insanları abi hatta bazen amca olarak görüyorum ben. siz nasıl sevgili olarak görüyosunuz yada nasıl atılıyor bu adımlar bu kadar yaş farkına rağmen? lütfen yanlış anlama aşk bu ne zaman geleceği belli olmaz sadece meraktan soruyorum.

• Konu Sahibi EU2
bencede aradaki yaş farkı çok bak şimdi mutlu olursun ama ilerde kesin büyük sorunlar yaşarsın ailen senin için herşeyin iysini ister sen 2 yıllık bi insan için aileni karşına alırsan cok ayıp etmiş ollursun aileni çook kırmış olursun.bence aileni dinleeeeee

• Konu Sahibi EU2
canım yaş farkı şöle dursun olgun erkek herzaman daha iidir buna emin ol ama yaşın gercekten evlilik yaşı degil hayatta yaşaman gereken o kadar güzel şeyler var ki bunları yaşa eger hala lgönlün onu istiyosa gitmekte özgürsün ama cok erken şimdilik flörte devam diyorum ben:)sırnaşık şey

• Konu Sahibi EU2
19 ve 32 sence nekadar mantıklı?? bende 32 yaşındaki kişilere abi diye hitap ediyorum24 yaşında olmama rağmen.. ailenin birbildiği var dır güzelimm benimde kızım olsa 19 yaşında ve 32 yalında bir erkekle evlenmek istediğni belirtse dur bakalım ne oluyor sen daha üniversite çağındasın mesleğin elindemi okulun bittimi ne bu acele neyin acelesi diye sorarımm sende biraz mantıkllı düşün dicem ama kaçmak kelimesini kullandığın için sanırım duyguların doğrultusunda hareket eden birisin ama at o duyguları bi kenara çünkü ilerde duygu muygu kalmıyor mantık ön plana çıkıyor sen önce bir üniyi oku bak gör nasılda kendi yalıtın yada yaşına daha yakın kişilerle arkadaşlık kurucaksınn.. biraz düşün tatlım yaa sevgi herşey demek değildir ne bu evlilik merakı anlamadımki evlilik kaçıyormu evdemi kaldın yoooo bisor bakalım evlenen arkadaşlara erken yaşta evliliği onaylıyorlarmıı?? sen bence 3 ker düşün önce aileni sonra okulunu daha sonrada kendinii.. değermi 32 yaşında birini ailen onaylamadı die onları ezip geçmeye??

• Konu Sahibi EU2
merhaba canım, aralarında çok yaş farkı olupda evlenmiş ve mutlu olan bir aile tanıyorum kadın 19 yaşındaymış evlendiğinde adam ondan 15 yaş büyükmüş. mahellemizde çok saygın bir yere sahiptiler adam iş olarak çok iyi bir mevkideydi kadın ev hanımıydı ve bir kızları vardı. kadın mahallede büyüklerin sevgiyle baktığı küçüklerin saygı gösterdiği çok hanım biriydi..o kadının annemle bir konuşmasını hatırlıyorum anneme diyorduki eşimle evlendiğim için çok mutluyum herşey çok güzel gidiyor ama keşke okusaydım ben de çalışıyor olsaydım...bilmiyorum bu cümle bana çok şey ifade etti umarım sana da ifade eder..

• Konu Sahibi EU2
Bence aradaki yas farki cok degil 13 yas bence anormal bir cokulk degil,
ama zamanlama yanlis bence,
senin tam okulun düsünmen gereken zaman,
onunda evlenmek istedigi bir zaman ola bilir.

Bence cok iyise, beklesin, sende okuluna devam et oda isinde daha da basariya ulassin.
Sen 23-25 yasina gelince evlene bilirsiniz, ozaman ailende bu yas farkini görmez.
Sen önce birseyleri sun kendine ve ailene bu hayatda, sonra evlen yuva kur, evlilik sorumluluk ister, simdikki lay lay luma benzemez.

Sakin kacmayi düsünme.

sana bir örnek vermek istiyorum arkadaşlarımdan canım hemde isimlerini duysan şaşırırsın bu kişilerim çünkü adam (daha doğrusu oğlan ünlü birisinin oğlu ve 22 yaşında)
bu kızımızla oğlumuz ilk görüşte aşık oluyolar 5-6 ssene kadar flört. daha sonra üniversite çağlarına gelince oğlan kıza diyo ki okuma sen napıcaksın paramız var yorulma. kızda garibim tamam diyo. şimdi 2-3 senedir evliler. bu evli çiftimiz bir ortama girdiğinde ki genelde o yaş grubu üniversite öğrencisi oluyo kıza soruyolar ne okuyosun diye o havalı kızımızın ben okumuyorum evliyim demesi onu derken o hüzünlü surat ifadesi o kadar acı ki. ve kocası şimdi diyo ki zehra(isim uydurma)'yı keşke okutsaydım...

yani kim olursa olsun isterse dünya yüküyle zengin olsun dünya tatlısı olsun okuman şart. insanların babasını oğlu yardım etmiyo günü gelince. aranızda yaş farkı da çok. allah gecinden versin ama ölümü var kalımı var. sen aileni çiğneyip gidiceksin sanıyo musun ki o evlilikte mutlu olucaksın.

yaş farkını bir kenara koyalım..anladığım kadarıyla öğrencisiniz daha..
sizin idealleriniz yok mu??
kendinize bir çıta belirlemediniz mi??
geleceğinizle ilgili planlarınız yok mu..???
bir meslek sahibi olup yüksek mevkilere gelmeyi istemiyormusunuz...??
lütfen mantıklı düşünün..daha çok küçüksünüz ve hayatta karşınıza kimbilir kimler çıkacak..
19 yaşında gençliğinizin baharında evlenmeyi,kaçmayı düşünmenize üzüldüm..seviyor olabilirsiniz..ama hayatta herşey sevgi değil arkadaşım...
ne kendini üz nede aileni..hiçbir anne baba çocuğunun kötü olmasını istemez aksine en iyisi için elinden gelenin fazlasını ister...lütfenn hayatınızın kararını verirken herşeyi düşünerek verin..mantıklı ve doğru karar vermeniz dilğiyle...
sevgiler...

evlilik icin yasın kücük olabilir ama yas farkı sorun olmamalı bence.eger gercekten seviosanız birbirinizi yasın ne önemi var ki asırı da bi fark yok bence :)

Sen en deli , en cıvıl cıvıl , hayat dolu olduğun dönemde o herşeye doymuş olacak ve senin yapmak istediklerin ona çılgınca gelebilecektir...
Hiç olmazsa hayattan bazı dersleri ve zevkleri al aceleci olma...
hayata dair bir hedefiniz bir amacınız yok mu ?? evlilikmi yegane amaç? Yapmayın herşeyden önce kendinizi düşünün ve kadın olamanın heleki evli ve çalışmayan bir kadın olamanın getireceği zorlukları düşün...
Kendine ailene bunu yapmaya hakkın yok...
Ayrıca kaçmakta ne demek yahu anlamıyorum ben bunu... Bugün kime sorarsanız sorun evliliği muhteşem ötesi giden kadın bile keşke der...
Çünkü o insanın içinde bir burukluktur ne yani daha dün tanıdığın adam için ana baba terk edilir mi?
Aklını başıan topla daha 19 yaşındasın ya ne bu acele ne bu evlenme hevesi ben senin yaşındayken hayata karşı nasıl zafer kazanırım diye kafa yoruyordum.. Şu yaşıma geldim hala daha ileri gitmeyi düşünüyorum...
23 yaşında evlendim ve zaman zmn erken olduğunu 27 ye kaar beklemem gerektiğini düşünürüm...
Ben ki eşme " insanoğlu çiğ süt emmiş bugün herşey çok güael ama yarının garantisi yok" diyen bir kadınım
Beni çok mutlu ediyor olmasına , sorunsuz bir evlilik yaşıyor olmamıza rağmen hala kocamın karşısında hep başı dik sağlam olmaya çalışıyorum... ve gerçekten hayat ne getirir bilemezsin....
Asla ana baba ahı almıyacaksın asla...

Son düzenleme:
adamın yaşı normalde sen biraz küçüksün evlenmek için ..
aranız ii olabilir,seni gerçekten seviyor olabilir..
belki tam sana göre biri amaaaa...aileni ikna etmeden
aksi bişey yapma derim ben..nedense herşey çok ii bile
gitse ailenin duası arkanda olmadan bozuluyor bütün
işler..

13 yaş o kadar da abes bir yaş farkı değil, 32 yaşında bir erkek gençtir yani..Benimde eşimle aramda 10 yaş var mesela.Ama senin yaşın biraz ufak gibi..Acele etme flörte devam derim...Bu sırada ailen de kabullenir...

Bırakalım yaş farkını falan sen daha 19 yaşındasın be tatlım asıl mesele bu değil mi :teselli:
Eline bir mesleği almadan,kendi ayakların üstünde durmadan evlenmeyi düşünmek ne kadar mantıklı söyler misin?yasakkelime Bak canım şu an ailene kızıyorsun biliyorum ama şunu unutma onlar hiç bir kimseye değişilmez:1no2: Eğer 32 yaşındaki arkadaşın senin geleceğini gerçekten düşünüyor olsaydı önce senin okulunu bitirmeni isterdi.Bu yaşa kadar beklemiş biraz daha beklee ne kaybeder sevdiği için dimi sengözlerimebaksanab Ben 27 yaşındayım ve çalışmaya başlayalı 3 sene oldu anca kendimi evliliğe hazır hissediyorum.Bu hayatta bir bayan olarak en doğru şey önce kendi ayakların üstünde durabilmektir.Hayat 19 yaşındaki gözlerle bakıldığı kadar pembe değil ne yazıkki..Mantığını kullanmak için deli bir çağdasın biliyorum ama bari biz ablalarının sözüne güven ve kendini ateşe atma :1no2:

HİÇTE KÜÇÜK DİİL YASIN ASKIN YASI YOKTUR BAYANLAR:1closedeyes:BENİM BUSENE 34 YASINDAKI Bİ AKRABAM SEVİYODU 19 YASINDA Bİ KIZI KIZI İSTEDİLER YAS SOTRUNU AVR DİE VERMEDİLER KAÇIRDI KIZI SUAN EVLİLER ARADA YAS FARKI VARYA ADAM KIZI NERDEYSE KUCAGINDA OTURTUYO KENDI YEDIRIYO NIE DEĞER VERİYO GENC ALIMLI GÜSEL BİDE YAS VAR AARADA DEGER VERMESI NORMAL SUAN 2 ÇOCUKLARI OLCAK ÇOKTA MUTLULAR YASIN ÖNEMI YOK SEN ISRAR ET AİLEN KARSI ÇIKAR 1. 2.DE SONRADAN KABUL EDERLER SNEI İSTEMEDİGİN BİRİNE VEREMEZLERYAyerimseniben

bu yaşlarda kararsızlık yaşayıp ve ardından burada fikir sorularak bi neticeye varma çabasına inanmıyorum
bu yaşlar öyle alengirli yaşlardır ki
sırf çok özlemden bile evliliği düşündürür insana
çok özlüyorum hadi evlenelim gibi
gerçi bi taraf akli selim yaşa erişmiş maşallah
aradaki yaş farkına sözüm olmaz duygular samimiyse
ama 19 yaş ne laf dinler ne söz
o yüzden geçiniz

merve pekı kızın aılesı kabul ettımı esını araları nasıl kızın aılesyle cocuk ta olunca yumusamıslrdır adamın manndı durumu nasıl pekı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…