Caresiz ve bitkinim kizimin bacagi yandi

lel

Guru
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2012
105
26
Benim yuzumden kızımın bacagina 1bardak cay dokuldu ve 2. Derece yanik olustu acile goturdum sardilar 3 gun oldu.napcam.bilmiyorum cok uzuluyorum acildeki dr a dedim merhem falan yailzmicakmisniz diye.13 aylik oldugu icin yazanam dedi.kizlar basina boyle bisey gelip iz kalmadan kurtulabilen varmi nolur biseydiyin.fito yada anestol merhemalsam boyle kullanan varmi

Benim küçükken yüzüm yanmış.çaydanlık kilime dökülmüş bende üstüne düşmüşüm.balmumu ile has zeytinyağınu havanda dövüp sürmüşler hergün iz bile kalmamış yüzümde hala inanamam.evde hazır bulunur hep bizde bi yerimizi yaksak direk sürüyoruz.inşallah size de fayda eder

Çok geçmiş olsun. Kafanıza göre ilaç kullanmayın ama.

• Beğen
Reactions: lel
Esim cok bisey yok götürmeyelim diyor doktora hastanede cok çığlık atiyor cunku yavrum. Oyuzden bi merhem bisey alip kullanim diye düşünmüştüm.iz kalcak diye cok.korkuyorum.

Geçmiş olsun, kıyamam kuzuya ya. Yanık acısı fenadır.
Öncelikle yanık olan bölgenin açık bırakılması gerekir benim bildiğim ama yanlışım da olabilir. Henüz emekleyen bir bebekken ütüyle kendimi yakmışım birkaç yerden. Sargı tutmayan yerlerde (çene) hiç iz kalmamış ama sargılı yerlerde (kol) iz kalmış. Yanık için yaşına uygun merhemler vardır mutlaka. Başka bir doktora daha görünün derim.

Eczaneden fito krem yada anestol krem alabilirsiniz demisler ama emin olamadim sizlerle paylasim basina gelen bebegi boyle yanan varsa bana akıl verir diye kendimi cok kotu hissediyorum cayin döküldüğü an gözümün önüne geliyor surekli.

Oğlumun da yandı kolu, yanık merkezine götürdük biz,2.derece yanikti aynı şekilde. 10 gün sargılı kaldı, 2 kere pansuman için gittik. Sonrasında krem verdi doktor iki tane, oğlum da 16 aylıktı o zaman.

Çevrenizde yanık merkezi varsa oraya götürün yoksa başka bir doktora götürün muhakkak. Krem veremeyiz demesi garip geldi bana ama kendi kafanıza göre alıp sürmeyin tabi ki.

Lütfen oluşabilecek enfeksiyon risklerini düşünün ve doktorunuzun verdiği vereceği tedavi dışında çıkmayın derim. Önce yara kısmı iyileşsin izi gidermek için tedavi uygulayabilirsiniz. O daha çok küçük inanın bizden daha hızlı iyileşecektir. Çok geçmiş olsun...

9 yaşındayken tüm bacağıma çaydanlık dökülmüştü. özel hastane sarıp göndermişti ama o kabaran derinin soyulması lazım. sağlık ocağında Allah razı olsun doktor ilk gün acılı olsa da derimi temizlettirdi ve her gün beyaz sabun ve kaynamış suyla masaj yapıldı. türlü ilaçlar aldırıldı. 15-20 gün sürdü bu. kremler cabası. en son da iz için krem verdi ve tedavim bitti. şu an hiçbir iz yok. bebeklerde nasıl oluyor bilmiyorum ama başka bir doktora götürün öyle sarmakla kolay geçmez ki.

Oglum da caydanliga dustu yumurta akı sürdüm 10 gün kadar baya toparladı nemli tutuyor o bölgeyi

• Beğen
Acinizi anliyorum, o yaraya baktikca o bandajlari gordukce neler hissettiginizi biliyorum.
Benim de kizim benim yuzumden yanmisti.
İki ayri yerinde vardi, derilerini sokup sokup tekrar bandajliyorlardi, acisi icimde hala.
Ama merak etmeyin geciyor.
Evet fito krem kullanmistik biz yara acikken surulen yer daha kolay iyilesmisti.
Digerine surememislerdi daha uzun surede kayboldu izi.
Ama siz kafaniza gore is yapmayin.
Hemen bir cildiyeciye goturun, verdigi kremleri uygulayin.
Cocuklar kolay iyilesiyorlar, korkmayin.

• Beğen
Evet krem veremem bebek o daha dedi acildeki doktor..siz hangi merhemi kullandiydiniz.cok zormus yanik ooff gördüğüm zaman mahvoluyorum. 20191228_152905.jpg

Geçmiş olsun, kıyamam kuzuya ya. Yanık acısı fenadır.
Öncelikle yanık olan bölgenin açık bırakılması gerekir benim bildiğim ama yanlışım da olabilir. Henüz emekleyen bir bebekken ütüyle kendimi yakmışım birkaç yerden. Sargı tutmayan yerlerde (çene) hiç iz kalmamış ama sargılı yerlerde (kol) iz kalmış. Yanık için yaşına uygun merhemler vardır mutlaka. Başka bir doktora daha görünün derim.

Aksine kapali kalmasi sart.
Hem nemli kalabilmesi icin hem de enfeksiyon riskine karsi.
Ama mutlaka agri kesici kremler vardir, hemen bir cildiyeye gidilmeli.

Evet krem veremem bebek o daha dedi acildeki doktor..siz hangi merhemi kullandiydiniz.cok zormus yanik ooff gördüğüm zaman mahvoluyorum.Eki Görüntüle 2570779

Bu gayet iyi gorunuyor.
Benim kizimin yumrugumun kadari gobeginde avuc icim kadari bacagindaydi ve iki hafta sonra ancak boyle gorunmeye baslamisti.
Neden sargili degil, kiyafetleri temas ettikce acir annesi.

Evet krem veremem bebek o daha dedi acildeki doktor..siz hangi merhemi kullandiydiniz.cok zormus yanik ooff gördüğüm zaman mahvoluyorum.Eki Görüntüle 2570779
Krem adı vermek doğru olmaz,şu başka bir doktora gidin, onun yönlendirmesiyle alın kremi. Bir süre kapalı kalması gerekiyor zaten. Açıldıktan sonra krem sürülüyor.

Sargiyi kafanıza göre açmayın birde. Geçmiş olsun.

• Beğen
Bu gayet iyi gorunuyor.
Benim kizimin yumrugumun kadari gobeginde avuc icim kadari bacagindaydi ve iki hafta sonra ancak boyle gorunmeye baslamisti.
Neden sargili degil, kiyafetleri temas ettikce acir annesi.
Sanada gecmis olsun canim bunu cumaretsi gunu cektim.ogun goturup tekrar sardırdik.cildiye mi gidim yoksa cocuk dr nami gitsem cok agliyo gerci hastaneden iceri girdiğimizde

Benim yuzumden kızımın bacagina 1bardak cay dokuldu ve 2. Derece yanik olustu acile goturdum sardilar 3 gun oldu.napcam.bilmiyorum cok uzuluyorum acildeki dr a dedim merhem falan yailzmicakmisniz diye.13 aylik oldugu icin yazanam dedi.kizlar basina boyle bisey gelip iz kalmadan kurtulabilen varmi nolur biseydiyin.fito yada anestol merhemalsam boyle kullanan varmi
cok geçmiş olsun.benimde kızımın eli yandı sobada.on gün sargıda kaldı.iki güne bir pansumana götürdük. silverdin krem sürüyorlardı orda. şimdi açtık sargıyı.antibyotikli bir krem verdi enfeksiyon oluşmasın diye.15 gün oldu ama halatedavi devam ediyor.ihmal etmeyin derim. çocuk cerrahi polikliniğini bakıyor. önce silverdin.kabuklanıncada tiosilin yazdı bize

X