Çaresiz hissediyorum...

SabihaGokcen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2020
1.973
3.173
Sınava stresli bir dönem sonrası girdim tekrardan 4. Kez sınava girisimdi
...
hep yükseltmeye uğraştım ama bir türlü yukseltemedim ve aynı puanlarda takılıp kaldım
...
tercihte yapmadım etrafın yapabilirsin yükseltebilirsin gazlariyla.
...
Hep mezuna kaldım dershaneye gittim hep sayisaldan hazirlandim ama yanlış olduğunu şimdi görebiliyorum keşke tm den hazirlansaydim diyorum 21 yaşındayım ve o kadar yaşlı çirkin ve yorgun hissediyorum ki...
...

Ailemin baskısından çok bunaldim şu aralar o kadar strese girdim ki ne yapacağımı kestiremiyorum rüyalarımda sürekli intihar ederek ölduğümu görüyorum sanki kaderimde böyle varmış gibi hissediyorum .
...

İntihar etmeyi normalde düşünmeyen biriydim kinardim insanları ama artık ben bile düşünüyorum çocukluğumdan beri hazıra alistirildim hiç dışarı cikarilmazdim hep evde büyüdüm kendi başıma arkadaşlarımla dışarıyı keşfettim ama asosyal yapımdan kurtulamadim
...

cunku çeşitli ağır travmalara maruz kaldığım için evin daha güvenli olduğuna karar verdim
...

ailem benimle ilgilenmezdi kendi kendime yetişmiş biriyimdir kimse sorunlarımı da sormadı itilerek büyüdüm bilmiyorum hep korka korka büyüdüğüm için artık içinden çıkamıyorum
...

baş edemiyorum intihar ettiğim rüyalarım aklıma geliyor ve kötü oluyorum daha önce psikologa gidip 4 ay ilaç tedavisi gördüm ama kötü olduğumdan bıraktım bir daha ilaç ağzıma sürmedim hastanelerde de nefret ettim.
...

İnsanların ;oku ,para kazan ,ailen sana bakmak zorunda, değil diğerleri nasıl yapıyor ?akrabalarının hepsi okudu az onlara özen , bı halt yapamıyorsa git evlen ev hanımı ol gibi...lafları ağrıma gidiyor kimseyle konuşmak istemiyorum kimseyede yük olmak istemiyorum ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bu sene sınava girdim ama stresten dolayı tyt berbat geçti ayt güzeldi.
...

Ama emin olamıyorum mutsuzum intihar etmek istemiyorum hala saçma geliyor ama çok bunaldim sürekli içime atmaktan ağlamaktan yoruldum lütfen anlayışla karşılayın beni ve ne yapmam gerektiğini söyleyin tek istediğim önerinizdir içimi rahatlatmak istiyorum.
...

Şimdiden yazanlara iyi / kötü teşekkür ediyorum herkesin yazısını okuyacağım.

Hiç öyle deme insanın kendi eliyle kendini öldürmesi pişman bile olmasına zaman bırakmayacak kadar acizce bir durum.
Sınavların konusunda kendine hiç dert etme.
İnan bak başarı seni bulacak bir gün.
Kendi yakın arkadaşım istediği bölüm için tırmaladı. İlk 5000de idi ve tıp yazmadı herkesin istediğini yapmadı. Ama gitti bölüm mutlu etmedi. Bıraktı puan kırıldı vs derken bizden 3 sene sonra bir bölüme yerleşti. Aska aklımda olmayan bir bölümdü her yılın aksine daha düşük geldi puanı. Ancak şu an mesleğini öyle severek yapıyor ki.
Direnirsen kendi kararlarına sahip çıkarsan üzülmezsin.

21 yaş henüz çok genç bir yaş. Yaşım 25 tıp okumayı düşünüyorum bazen. Okumanın yaşı yoktur. Hem önce sonu olmayan bir bolum okusaydın şuan işsizlikle kpss ile boğuşuyor olabilirdin. Psikolojini ve Moralini yüksek tut.

Hiç öyle deme insanın kendi eliyle kendini öldürmesi pişman bile olmasına zaman bırakmayacak kadar acizce bir durum.
Sınavların konusunda kendine hiç dert etme.
İnan bak başarı seni bulacak bir gün.
Kendi yakın arkadaşım istediği bölüm için tırmaladı. İlk 5000de idi ve tıp yazmadı herkesin istediğini yapmadı. Ama gitti bölüm mutlu etmedi. Bıraktı puan kırıldı vs derken bizden 3 sene sonra bir bölüme yerleşti. Aska aklımda olmayan bir bölümdü her yılın aksine daha düşük geldi puanı. Ancak şu an mesleğini öyle severek yapıyor ki.
Direnirsen kendi kararlarına sahip çıkarsan üzülmezsin.
Etrafımdaki baskı ve söylemler beni mutsuz ediyor psikolojimin bu denli bozulacağını tahmin etmiyordum intihar ruyalarimdan sonra iyice çöktüm :KK43:

Kimseye konusma hakki tanimazsan konusamazlar kestirip atacaksin sen kendine deger vermezsen kimse sana deger vermez onun icin millet isine baksin

ruyalarin seytani ruyalar dikkate alma intihar cozum mu ?4.kez sinava girdim olmadi ölmeliyim cunku baski var ne munasebet ?

Egitim sistemi berbat genc nesle asiri yukleniyorlar inanilmaz bir rekabet var kendiyle.barisik.olmayan insanlar da bunu firsata cevirip saga sola saldiriyorlar bil bakalim o sagda solda kim var?sen ve senin gibi hassas gencler ...

21 yasindasin genceciksin yasayacak.cok guzel.gunlerin var biryerde takildin diye bu umutsuzluk.niye? Lutfen topla kendini

21 yaş henüz çok genç bir yaş. Yaşım 25 tıp okumayı düşünüyorum bazen. Okumanın yaşı yoktur. Hem önce sonu olmayan bir bolum okusaydın şuan işsizlikle kpss ile boğuşuyor olabilirdin. Psikolojini ve Moralini yüksek tut.
Sağolun ama çok bitik hissediyorum ailemin bana bı halt olamıyorsun sözleri ağır geliyor basit bir üniversiteye tercih etseydim gene ugrasirdim sınavlarla diyorum ama hala üniversiteye git diyorlar dandikte olsa bildiklerimi dinlemiyorlar bana beceriksiz bir çocuk gibi davranmaları ağrıma gidiyor beni böyle yetiştiren onlar şimdiyse tüm ceremesini ben çekiyorum :KK43:

Sınava stresli bir dönem sonrası girdim tekrardan 4. Kez sınava girisimdi
...
hep yükseltmeye uğraştım ama bir türlü yukseltemedim ve aynı puanlarda takılıp kaldım
...
tercihte yapmadım etrafın yapabilirsin yükseltebilirsin gazlariyla.
...
Hep mezuna kaldım dershaneye gittim hep sayisaldan hazirlandim ama yanlış olduğunu şimdi görebiliyorum keşke tm den hazirlansaydim diyorum 21 yaşındayım ve o kadar yaşlı çirkin ve yorgun hissediyorum ki...
...

Ailemin baskısından çok bunaldim şu aralar o kadar strese girdim ki ne yapacağımı kestiremiyorum rüyalarımda sürekli intihar ederek ölduğümu görüyorum sanki kaderimde böyle varmış gibi hissediyorum .
...

İntihar etmeyi normalde düşünmeyen biriydim kinardim insanları ama artık ben bile düşünüyorum çocukluğumdan beri hazıra alistirildim hiç dışarı cikarilmazdim hep evde büyüdüm kendi başıma arkadaşlarımla dışarıyı keşfettim ama asosyal yapımdan kurtulamadim
...

cunku çeşitli ağır travmalara maruz kaldığım için evin daha güvenli olduğuna karar verdim
...

ailem benimle ilgilenmezdi kendi kendime yetişmiş biriyimdir kimse sorunlarımı da sormadı itilerek büyüdüm bilmiyorum hep korka korka büyüdüğüm için artık içinden çıkamıyorum
...

baş edemiyorum intihar ettiğim rüyalarım aklıma geliyor ve kötü oluyorum daha önce psikologa gidip 4 ay ilaç tedavisi gördüm ama kötü olduğumdan bıraktım bir daha ilaç ağzıma sürmedim hastanelerde de nefret ettim.
...

İnsanların ;oku ,para kazan ,ailen sana bakmak zorunda, değil diğerleri nasıl yapıyor ?akrabalarının hepsi okudu az onlara özen , bı halt yapamıyorsa git evlen ev hanımı ol gibi...lafları ağrıma gidiyor kimseyle konuşmak istemiyorum kimseyede yük olmak istemiyorum ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bu sene sınava girdim ama stresten dolayı tyt berbat geçti ayt güzeldi.
...

Ama emin olamıyorum mutsuzum intihar etmek istemiyorum hala saçma geliyor ama çok bunaldim sürekli içime atmaktan ağlamaktan yoruldum lütfen anlayışla karşılayın beni ve ne yapmam gerektiğini söyleyin tek istediğim önerinizdir içimi rahatlatmak istiyorum.
...

Şimdiden yazanlara iyi / kötü teşekkür ediyorum herkesin yazısını okuyacağım.
Ah canım benim ❤️ Ne kadar zor insanın çevresindeki boş ağızlılarla uğraşması. Öncelikle yerinde olsam 4 sene beklemezdim. Max 3 falan beklerdim. Ama madem beklemişsin olduğun durumdan kurtulmak için, çünkü intihara kadar düşünmüşsün, bu yıl puanının yettiği kadar senin de istediğin bir yere tercih yap. En iyisi olmak zorunda değilsin. Gerçekten herkes doktor öğretmen olmak zorunda değil. Üniversiteye başladığında da üniversite okurken bir yandan da tekrar hazırlanırsın. Çünkü en azından üniversite okuyor olmak seni biraz olsun rahatlatır. Diyelim ki hiç gitmedin hiç olmadı. Anne babalar çocuklarını anlaşmayla doğurmuyor. Şu yaştan sonra bakmam demiyor. Elbette bakmak zorundalar sana. Yük falan olmazsın. Senden sadece 2-3 yaş büyüğüm. Benim 21 yaşındaki kızımın böyle düşündüğünü duysam kendime çok kızardım. Ben ne yaptım da kızımı bu duruma ittim diye. Diyeceğim o ki henüz küçücüksün. Ailen 40 yaşına da gelse bakmak zorunda. Sırf bu tür şeylerden dolayı intiharı düşünmek için hayat çok kısa. Güzel düşün. Güzel olsun. ❤️

Etrafımdaki baskı ve söylemler beni mutsuz ediyor psikolojimin bu denli bozulacağını tahmin etmiyordum intihar ruyalarimdan sonra iyice çöktüm :KK43:

Ben sana bir şey diyeyim mi? 5 yıllık okulu 9 senede bitirdim. Etraftan duydum sözlerin haddi hesabı yok. Yeri geldi ilaç kullandım yeri geldi terapi aldım.
Ancak ne zaman kendime iyi geldim? Başarı herkesin başarı olarak gördüğü şeyler değildir. Çabalamak, tırmanmak, kendini dik tutmak başarmaktır.
Bunları sana yaşamadan değil dibine kadar yaşayarak söylüyorum. Herkesin başarı olarak hedeflediği şeye ulaştığım zamanda herşey bitmiyor. Yine yeniden sürekli bir şeylerle uğraşıyorsun. Hayat bu çabalamak zorundayız.

Tercihlerin açıklandığı zaman beraber tercih yapabiliriz. Üzülecek bir şey yok. Demek ki hayırlısı buymuş belki de bölümünde çok mutlu olacaksındır. Unutma ki asıl hayat üniversiteden sonra. Üzülme lütfen. Hayat daha çok yeni
Sağolun umarım tyt barajını gecmisimdir dileğim bu çünkü çok stresle girdim hayatımda bu kadar iğrenç bı sınava girdigimi hatırlamıyorum cozdugum sorular azdı bu yüzden endişeliyim olmadı 2 yıllık Tan bı yeri tercih ederim

Ah canım benim ❤ Ne kadar zor insanın çevresindeki boş ağızlılarla uğraşması. Öncelikle yerinde olsam 4 sene beklemezdim. Max 3 falan beklerdim. Ama madem beklemişsin olduğun durumdan kurtulmak için, çünkü intihara kadar düşünmüşsün, bu yıl puanının yettiği kadar senin de istediğin bir yere tercih yap. En iyisi olmak zorunda değilsin. Gerçekten herkes doktor öğretmen olmak zorunda değil. Üniversiteye başladığında da üniversite okurken bir yandan da tekrar hazırlanırsın. Çünkü en azından üniversite okuyor olmak seni biraz olsun rahatlatır. Diyelim ki hiç gitmedin hiç olmadı. Anne babalar çocuklarını anlaşmayla doğurmuyor. Şu yaştan sonra bakmam demiyor. Elbette bakmak zorundalar sana. Yük falan olmazsın. Senden sadece 2-3 yaş büyüğüm. Benim 21 yaşındaki kızımın böyle düşündüğünü duysam kendime çok kızardım. Ben ne yaptım da kızımı bu duruma ittim diye. Diyeceğim o ki henüz küçücüksün. Ailen 40 yaşına da gelse bakmak zorunda. Sırf bu tür şeylerden dolayı intiharı düşünmek için hayat çok kısa. Güzel düşün. Güzel olsun. ❤
Teşekkür ederim anlayışınız için ama inanın aileme yük gibiymisim gibi hissediyorum yukseltebilmek adına tekrar çabaladım sayisaldandi istediğim bölüm ama olmadı 5 10 neyi geçmedi matamatigim bu yüzden tm den hazirlansaydim diyorum keşke bana etrafımda yön veren kimse olmadı hepsi iyi bir üniversite kazan demekten başka birşey yapmıyor kuzenlerim ise kendi hallerinde kime ne diyebilirsiniz ki? Beni böyle mutsuz yaşlı ve yorgun hissettirmekten başka birşey yapmayanlar beni eleştiriyor beni dışarısı için yetistirmemisler aksine eve kapatilmistim kendi başıma öğrendim ama hala bı eksikligim var utanıyorum insanlardan yardım istemeye herşeyi kendim yapmaliymisim gibi hissediyorum

Sağolun umarım tyt barajını gecmisimdir dileğim bu çünkü çok stresle girdim hayatımda bu kadar iğrenç bı sınava girdigimi hatırlamıyorum cozdugum sorular azdı bu yüzden endişeliyim olmadı 2 yıllık Tan bı yeri tercih ederim
Ne olursa olsun bence güzel tercihler yapabiliriz. Sadece araştırmak lazım. Şimdi üzülmenin bi faydası olmayacak

Kesinlikle. Hayatının sonu değil. Tüm zorluklara göğüs ger. Genceciksin. Her şeyi yaparsın

X