Annem zeytinyaginin içine sarimsak rendeleyip sürüyor inanılmaz cikartiyor,sende dene istersen ama bir rahatsizligin yoksa,öncesinde doktora gitmenin tavsiye ederim4 yıldır kaş dökülmesi yaşıyorum. Kaşlarımın resmen kimyası değişti. Kaş bölgemde seboreik egzama peyda olmuştu bir zamanlar. Gerçi önce dökülme vardı sadece sonra egzama çıktı ya da bilmiyorum hangisi önce hangisi hangisine sebep??? Basit gibi görünen ama sosyalliğimi kendime güvenimi ve psikolojimi mahveden bir durum. Bir sürü şey denedim olmadı. Dökülüyor yenileri çıkıyor tam birazcık bi gıdımcık çoğaldı derken tekrar dökülüyorlar tekrar tek tük çıkıyor tekrar dökülüyor...
Hayatım bu kısır döngü içinde geçip gidiyor. Boşverdim, çok şükür yine çıkıyo ya hiç çıkmasaydı dedim. Döküldükçe yenisi gelecektir deyip üzülmemeye çalıştım, salladım. Lakin bazen öyle feci ve öyle olmadık yerlerden dökülüyor ki çok üzülüyorum ağla ağla ağla....İnsana benzer tarafımı bozmamak için hafif düzeltmelerle kamufle etmeye çalışıyorum alınmış izlenimi vermeye çalışıyorum. Oluyor mu olmuyor...Oluyor gibi yaşıyorum işte polyanna gibi...Ama bazen polyanna bile depresyona giriyor işte...
Ölümden başka herşeyin çaresi varmış ama Rabbim buldurmadıktan nasip etmedikten sonra olmuyor olmuyor...
hepsini denedim tatlım sarımsağı çok denedim hatta inanır mısın bi dönem kaşlarımı jiletle kazıyıp sarımsak sürdüm sürekli...çıkmasına çıkıyor da gene dökülüyor çıkıyor uzuyor cansızlaşıp incelip dökülüyor...Ben im de birşeye üzüldüğüm de kaşlarımda azalma oluyor. Zeytinyağı sürüyorum belirgin şekilde düzelme oldu :) sarımsak ta etkili denemek istersen , kesip sürüyorsun :)
doktorlara da gittim canım, o kısmını hiç sorma nefret ediyorum dermatologlardan...ilk gitti seboreik egzama dendi geçmez ömür boyu nükseder dendi, kortizonlu ilaçlar verdiler daha beter döküldü...başka doktorlara gittim egzama yok dendi biotinim çok düşmüş kullandım badem yağı verdi vs biotinim tavan yaptı geçmedi o doktor diyordu ki egzama yok!!! ama var araştırdım biliyorum var...Annem zeytinyaginin içine sarimsak rendeleyip sürüyor inanılmaz cikartiyor,sende dene istersen ama bir rahatsizligin yoksa,öncesinde doktora gitmenin tavsiye ederim
benim kaş kıl köklerimden sarı sarı sert iltihapvari şeyler çıkıyor buna ilave kabuklanma da oluyor ama kabuktan ziyade kaş köklerimden çıkan o şeyler mantar mıdır nedir artık onlar sanki yiyor kılın kökünü kök inceliyo sararıyo düşüyo...öyle garip birşey ki nasıl anlatılır onu bile bulamıyorum...Bende de seboroik dermotit var. Mevsim geçişlerinde stresli dönemlerde deli gibi kepeklenme olur. Kaşlarım hafif dökülür. Hiç inceltmiyorum ben, kaş kalemi kullanıyorum, bir de Doa'nın saç derisi bakım solüsyonu var o o azaltıyor kepeklemeyi.
hepsini denedim tatlım sarımsağı çok denedim hatta inanır mısın bi dönem kaşlarımı jiletle kazıyıp sarımsak sürdüm sürekli...çıkmasına çıkıyor da gene dökülüyor çıkıyor uzuyor cansızlaşıp incelip dökülüyor...
badem yağı hint yağı vs doğal yağlar iyi gelmiyo diye biliyorum seboreik egzamaya...çünkü bu yağlı egzamadır yani o bölgeniz yağlıdır ki benim tüm cildim yağlı...seboreik egzama da önce yağlanma sonra kabuk kabuk kepeklenme olur, o bölgeyi kesinlikle yağdan arındırmalısınız çünkü yağ azdırır bu egzamayı...tum egzema turlerinin bas dusmani stres ve kimyasallatdir kendimden biliyorum. evvela stres ve kimyasallardan uzak durmanizi tavsiye ederim ve her gece uyumadan ortadan ikiye boldugunuz sarmisagi kaslarinza surup uyuyun sabah yikadiktan sonra castrol oil yani hakiki hint yagi ile masaj yapin, kisa surede toparlanacaktir insh
seboreik egzama öyle bişey ki korkuyorum hem de çok korkuyorum kaşıma bişey sürmeye...arada bi karbonatla yıkıyorum kaşlarımı bunun dışında her gün yüzümü la roche posay hassas ve yağlı cilt için yıkama kremi ile yıkayıp (kaşıma da geliyodur illaki) kaşlarıma biodermanın seboreik egzamalı cilt için yatıştırıcı kremini sürüyorum bazen de eczane kremi olan excipial hydroyu sürüyorum....aynı sefa kremi nasıl bişey yağlı mı yağlı ise yaramaz ki banaDermatit , mantar gibi rahatsızlıklara aktardan aynısefa bitkisinin kremini alıp aklınıza geldikçe kullanmanizi tavsiye ederim. Genel cilt rahatsizliklarina birebirdir. Birde Hande Polat in ürettiği bir bakım yağı var kas ve saç çıkarıyor etkileri gerçekten inanılmaz. Aynisefa kremi olarak ta mecitefendi nin aynısefa kreminı çok severim normal zamanda cildime nemlendirici niyetine uygularim. Bu iki ürünü araştırın derim :)
Yok çok yağlı değil doktorunuza danışın isterseniz. Hande hanim Türkiye aktarlar birliği odası başkanıdır instagram kullaniyosaniz ordan danisabilirsiniz çoğu kişinin öncesi sonrası resimleri var çok gördüm orda kası hiç olmayan insanların bile kası çıkmış mutlaka bu durum içinde bildiği bi cozum vardır ürettiği şeylerin faydasıni çok gördüm o yüzden bi danismanizi tavsiye ederim :) internet sitesi de vardı hande polat yazarsaniz cikicaktir arayıp ta danisabilirsinizseboreik egzama öyle bişey ki korkuyorum hem de çok korkuyorum kaşıma bişey sürmeye...arada bi karbonatla yıkıyorum kaşlarımı bunun dışında her gün yüzümü la roche posay hassas ve yağlı cilt için yıkama kremi ile yıkayıp (kaşıma da geliyodur illaki) kaşlarıma biodermanın seboreik egzamalı cilt için yatıştırıcı kremini sürüyorum bazen de eczane kremi olan excipial hydroyu sürüyorum....aynı sefa kremi nasıl bişey yağlı mı yağlı ise yaramaz ki bana((
Allah sifani versin inşallah canm ne denir bilemedimdoktorlara da gittim canım, o kısmını hiç sorma nefret ediyorum dermatologlardan...ilk gitti seboreik egzama dendi geçmez ömür boyu nükseder dendi, kortizonlu ilaçlar verdiler daha beter döküldü...başka doktorlara gittim egzama yok dendi biotinim çok düşmüş kullandım badem yağı verdi vs biotinim tavan yaptı geçmedi o doktor diyordu ki egzama yok!!! ama var araştırdım biliyorum var...
teşekkür ederim canım duan yeterAllah sifani versin inşallah canm ne denir bilemedim
büyük ihtimal seboreik dermatit canım ben 4 yıldır perişan oldum bu sorunla benim kaşlarımı da döküyor çok cansız ve zayıf kaşlarım köklerinden çıkan o kepekvari iltihapvari şeylerle birlikte kıllar da düşüyor, hele elimle o kepekleri ayıklamaya kalksam daha beter dökülüyor. Ben de çok kaşıntı olmuyor yalnız. Stres baş düşman genelde bu hastalık mükemmelliyetçi kişilerde oluyormuş maalesef bi de melankoli isen tamamAy konuyu tam elim kaşımda her zamanki gibi dibindeki kuru kaşıntıyla uğraşırken açtım ve okudum. Hergun usenme kalk cildiyeye git diyorum kendime ama yumurtanın dayanmasını bekliyorum sanırım. Bendede iki senedir var bu problem ne denediysemde olmadı her turlu yag sarımsak vs. Kaşların rengini koyulaştırmaktan başka bi işe yaramıyo. Kuru beyaz kepek gibi ufak ufak parcalar beliriyo kaş altımda. Sebebini ve cözümünü bulurum, buluruz inşallah