Çaresini bulamadığım bir garip hastalık/sorun artık ne ise!!!

Benimde uzun zamandir kaslarimda beyaz beyaz pul pul kepeklenmeler oluyo.Sac derimde de ayni sorun fazlasiyla var ,ama.bazi donemler artiyo stres falan mi arttiriyo acaba ? DR a gitmeyi ihmal ediyorum bende,bikac sene once saglik ocagina gittim konazol sampuan vermisti onu kullanirim hala kaslarimada suruyorum ondan ama kalici sonuc yok.
canım doktora gitmende fayda olabilir ama gerçekten çok iyi bir dermatolog bulmanı öneririm ben bulamadım ve esasında aramayı da bıraktım bıktım dermatologlardan...kortizonlu krem şampuan bilmem ne yazmaktan başka bi işe yaramaz çoğusu ki bunlarda uzun vadede zararlı kısa atakları önlemeye yönelik şeyler.
Bence en zayıf uzmanlık alanlarından biri dermatoloji neyazıkki...ben sorunumla barışık yaşamaya çalışıyorum ya da hiç olmazsa bişey yokmuş gibi davranıyorum ne hastalıklar ne sorunlar var diye düşünüp rahatlatmaya çalışıyorum kendimi. Bazen bu konuyu açtığım andaki gibi çok kötü olduğum zamanlar oluyo elbette ama alışıyorum yine alışmak zorundayım dua etmekten başka çare bulamadım ben. Ne yapalım nasip imtihan...Şunu kesin söyleyebilirim ki şimdiki aklım olsa kaşlarımı almaz hiç dokunmazdım onlara belki oynaya oynaya da bozduk kimyalarını en azından azalttık küstürdük :KK43: Oysa Rabbim ne güzel yaratıyo biz kullar ahhh bozuyoruz hep biz bozuyoruz...

Ay konuyu tam elim kaşımda her zamanki gibi dibindeki kuru kaşıntıyla uğraşırken açtım ve okudum. Hergun usenme kalk cildiyeye git diyorum kendime ama yumurtanın dayanmasını bekliyorum sanırım. Bendede iki senedir var bu problem ne denediysemde olmadı her turlu yag sarımsak vs. Kaşların rengini koyulaştırmaktan başka bi işe yaramıyo. Kuru beyaz kepek gibi ufak ufak parcalar beliriyo kaş altımda. Sebebini ve cözümünü bulurum, buluruz inşallah
Tatlım doktora gidersen bişey deneyip iyi gelirse vs. duyduğun yaptığın şeyleri muhakkak bu başlıkta paylaşır mısın?

Geçmiş olsun, mutlaka bir doktora görünmenizde fayda var. Seboroik dermatit illeti maalesef tam olarak tedavi edilemiyor, yalnızca kortizonlu ilaçlar kullanılarak şiddeti azaltılabiliyor. Benim de eşimde uzun yıllar aynı sorunlar vardı, saç derisi, kulak arkası, burun kenarları ve hatta kaşlarında bile kabuk şeklinde deri döküntüleri oluyordu. Ne denediysek kar etmedi... Kortizonlu ilaçlar bile ilk başta iyi gelir gibi olsa da zamanla vücut bunlara alıştıkça etkilerini kaybettiler ve hastalık yeniden ortaya çıktı.

Geçen ay yakın bir arkadaşımın tavsiyesi ile Aloe Vera içeren özel bir şampuan, losyon ve krem kullanmaya başladı. İlk haftadan itibaren oldukça güzel sonuçlar almaya başladık. Eşimin neredeyse 1 aydan uzun zamandır artık seboroik dermatit problemi yok, üstelik de kortizonlu ilaçları da artık kullanmıyor.

X