cardio ve pilates öncesi/sonrasında yemek??

escapist

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2012
52
4
ben haftanın 3günü pilatese ve 2günü de cardio yapıyorum kızlar bu egzersizler öncesi ve sonrası ne yemeliyim ki yağ yakımım hızlansın ?? bilemedim...

bende açıkcası bu konuyu cok merak edıyorum bilen birileri yok mu ? :)

canım bende spor yapıyorum bı kulubu uyeyım bı haylıde kılo verdım ben spor oncesınde cardıo yapıyoum genelde her spor turunde ole yapıyorum en az spordan bır saat oncesınde cok agır olmayan hafıf bı yemek yıyorum bu dahada uzayabılıyor bır bucuk ıkı saat oncede yemıs oluyorum spora baslamdan oncede yesıl cay ıcıyorum mesela cayımı ıcıyorum evden cıkıyorum en fazla on dakıka yolum suruyor hemen spora baslıyorum zaten hatta ben ıkı uc tane bıtkı cayını bırbırıne karıstırıyorum ama agırlıklı yesıl cay var ıcınde onu ıcıyorum bır bardak normaldede bıtkıyı cayını tukerım spordan once ozellıkle ıcme sebebımde eger spordan once ıcılırse yag yakımına yardımcı oluyormus sporumuda bıtırdıkten sonra en fazla bı saat sonra yemek yıyorum tabı o arada su ıcıyorum bunlar ben uyguladıklerım tabı bunları kafama gore yapmadım okudugum sordugum seyler bunlar ınsallah bı fıkır vermıs olmusumdur sana :)

bu aradada yemek olarak cok bısey secme sansı olmuyo ınsanın evde ne yapılırsa ama mutlaka spor sonrasında ve oncekı yemegımded yogurt ve sebze tuketıyorum bu ayran olabılır cacık olabılır yada sade bı sekılde yogurt olabılır ben genel olarak cok su koymadıgım bı tabak cacıgı cok tuketıyorum banamı ole gelıyo bılmıyorum ama cacık tukettıgım zaman sankı daha uzun sure tok hıssedıyorum kendımı gerısnıde temel oolan besınlerı tuketmek lazım cok ayrım yapmıyorum sadece yag olarak az olan yemegı yıyorum sulu yemeklerım suyunu yemıyorum yanı bole seyler ıste kızlar yag yakımını hızlandırmak ıcın spordan sonra bsey oldugunu sanmıyorum yanı yag yakan sporcu ıceklerı var yada bıtkı cayları ıste yag yakımına yardımcı olabılır dıye dusunuyorum ancak

ben haftanın 3günü pilatese ve 2günü de cardio yapıyorum kızlar bu egzersizler öncesi ve sonrası ne yemeliyim ki yağ yakımım hızlansın ?? bilemedim...

canım ben spor öncesi hafif sebze yemeği,çorba tüketiyorum..yaklaşık 2 saat kadar sonra spora gidiyorum..spor sonrası eve gelince yoğurt içine kaşık yulaf koyuyorum birazda su..onlar şişene kadar duşa giriyorum..çıknca içine 1 porsiyon meyve doğruyorum..ara öğünüm oluyo bu aynı zamnada..ben yağ oarnımı %40 dan %33 düşürdüm bu yöntemle..diyetisyenim bana böle önerdi..sen yoğrt yerine ayran+meyve yada peynir+meyve süt+meyve de tüketebilirisin..yoğurda 1 dilim ekmekde doğrayabilirsin..yulafı herkes yiyemiyo malesef..kolay gelsin

tatlım çok teşekkür ederim söyledıklerın aklımda kurtulalım su yaglardan :)

spordan 2saat önce makarna, sonrasında da protein işte yoğurt süt peynir flan yememi öneren de oldu da kafam karıştı o yüzden

spordan en az bir saat önce hafif yiyecekler yenmeli. kesinlikle aç karnına spor yapılmamalı. spor sırasında öncesinde ve sırasında su içilmeli. spordan sonra ise genellikle protein ağırlıklı besinler tüketilmeli. ben genellikle sabahları spor yaptığım için kahvaltıda yumurta ve peyniri eksik etmem, sütte içilebilir:) tahıllı gevrek, müsli tarzı şeyler de iyi olur (bayılırım:)). benim bildiklerim ve yaptıklarım bunlar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…