ÇAP derdim

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
26
Evet gece gece aklima buraya konu acmak geldi

Su an universite ikinci sinif ogrencisiyim yani 3.donemdeyim. ve bolumumle hic alakasi olmayan ama benim cok ilgimin oldugu bir bolumden cift ana dal yapmak istiyorum. Yani ortak ders hic yok.

Sorum su cap yapmaya eger becerebilirsem 4.donemde basliycam ama donem uzatmadan bitirme imkani falan yok mudur? Nasil oluyor bu isler? Okulu uzatma gibi bir ihtimal soz konusu bile olamaz cunku de ama cok da istiyorum cap yapmayi, canim cikicak cok yorulucam falan biliyorum ama dunyaya da bi kere geliyoruz ya (milletin dunyaya bir kere geliyoruz anlayisi eglencedir benimki ders)

Bende düşünmüştüm ama vazgectım.Çünkü sanırım 1 yıl kadar daha uzuyor.Yanı senın bos gun sayına ve alabılcegın ders sayısına bağlı.Bizim üniversitede çapı zorlastırmıslar.Ama senınkını bılemıyorum.Sen en ıyısı bır hocana danıs derim.Benım arkadasım ıngılızce ogretmenlıgıne basvurdu ve baslamadan vazgecti

Tesekkurler oncelikle
Uzamasini ustemiyorum cunku bolumum ucretli, 1 yil daha ucret odemek zorunda olucaz o zaman. Hocalarim pek ilgilenir mi bilemiyorum ama yine de bir sorayim dedigin gibi

CAP icin her iki bolumun derslerini de bitirmen gerekiyor.

Hic ortak ders yoksa , uzatmadan bu isten siyrilmak bana cok mumkun gorunmedi.

Sabah yedide girip akşam geceye kadar içerde kalırsan ve dersten derse koşarsan belki butun dersleri almayı başarırsın ve uzamadan biter, ama fizikenmümkün mü bu bilmiyorum. :)

Ben çap yapmak ıstemıyorum gozum korktu :) zaten sabah 8 aksam 5 dersler .Yogun kafayı yerım ben :).
Yandal düşünüyorum bunun hakkında bir fikrin varmı?

ben ÇAP yapıyorum, hem de 3.5 sene de bitecek okulum. ama galiba ben istisna dedikleri oluyorum, yine de yaz okullarına kalırsan ve ekstra alman gereken ders sayısı 20 ye ulaşmıyorsa mümkün.

Sanirim uzatmam farz Cap yapmak istedigim bolum bir devlet uni.de daha mevcut yasadigim ilde, kendi bolumum bittikten sonra ikinci anadal icin o devlet uni.ne yatay gecis yapip kalanini orda tamamlayabilir miyim acaba? Bilgisi olan var mi?

Yan dali sormus biri, yan dalda sanirim o bolumun tum dersleri alinmiyor ve bitirince diploma degil sertifika veriliyor. Sertifikanin ne ise yaradigini bilmiyorum.

bu durum okula göre de değişir. bazı okullarda daha kolay oluyor. bazı okullarda daha zor.

ama yine de uzatmadan bitiremezsin.

farklı olan dersleri alman lazım. uzatmadan bitirebilir misin sence? dersleri geçmeyi bırak alamazsın bile.

önşartlar falan derken.

Aynı program okulumun uzaktan eğitim sisteminde de varmış, hem kendi örgün lisans eğitimime devam edip hem de uzaktan eğitim'den faydalanabiliyor muyum acaba? Bilgi olan?

Olur dert etme, bilgisayar mühendisliği anadal mezunuyum, ikinci dalımda Sözel hiç ortak dersi olmayan bir bölüm. İki bölümü de 1. olarak bitirdim. ve hiç uzatmadan. biri 3.80, biri 3.78di. İsteyince olmayacak hiç bir şey yok. he burada deli gibi inek değilim sadece derslere girdim, sınavlara 1 hafta öncesinden çalışmaya başladım hepsi bu. Bide zamanında bitsin diye 9-10 ders alıyordum, ıyaz okullarına kalıyordum (2 sene kaldım). zahmet olmadan rahmet olmuyor. karar senin. üniversite mezunlarının bir önemi yok artık, (sağolsunlar her ile 2-3 tane üniversite açtıklarından (devletlerden bahsediyorum, özeller aldı başını gidiyor) farklı olmak adına karar senin.

millet şimdi yüksek lisans diye kasıyor, benim zaten 2. bir diplomam var belki canım isterse direkt doktoraya başlarım. Devlet öyle bir şans veriyor. bol şans. bu arada bölümün nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…