canlarııımmm bebişlere güzel yemek tarifleri ... burada buyrun bakalım

hayır elif ben emzirmiyorum malesef 4 ay anca yetti sütüm :KK43:(
soğan sarımsağa gelince sarımsak hiç kullanmadım ama ben bütün yemeklerine
soğan koyuyorum bütünde değil normal doğruyorum ufacık bitane kıyma içinde erken değil bize
doktor 7. ayda başlattı

kızlar bu tariflerden bebeklerinizin yeyip de çok hoşlandığı varsa tavsiye eder misiniz. benim oğlum tatlı şeyleri sevmiyor. tuzluları seviyor yalnızca. tuzlu dediysem tuz kullanmıyoruz da, sebze seviyor daha çok

KABAK VE BROKOLİLİ TEL ŞEHRİYE
1 ÇAY BARDAĞI TEL ŞEHRİYE YARIM KABAK 1 ÇİÇEK BROKOLİ 1 SOĞAN 1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 2 ÇAY BARDAĞI SU
soğan ve kabağı rendenin ince tarafıyla rendeleyin brokoliyi incecik kıyıp yağda soteleyin yumuşayana kadar pişirip blendırdan geçirin tekrar tencereye alın küçük bir ayrı teflon tavada şehriyeyi yağsız pembeleştirip çorbaya ekleyin tencerede su azalıp şehriyeler iyicene piştiğinde ocaktan alın.
MAYDONOZLU DOMATESLİ BULGUR ÇORBASI
1 tatlı kaşığı zeytinyağında 1 tatlı kaşığı dolusu unu pembeleştirin 2 domates rendesi ekleyip pişirin daha sonra 2 bardak süt yada tavuk suyu ekleyin 1 bardak dolusu irmik bulgur ve pirinç karışımını ekleyin iyicene yumuşayana kadar pişirin incecik kıydığımız 2 -3 dal maydonozu ve 1 çay kaşığı kuru naneyi ekleyin 5 dakika sonra ocaktan alalım
MISIR UNLU PEYNİR
1 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞINDA 3 TATLI KAŞIĞI MISIR UNUNU SARARTIN 1 SU BARDAĞI SÜT YADA TAVUK SUYU EKLEYİP (SU DA OLABİLİR) İYİCE ÇIRPARAK KARIŞTIRIN KIVAMI KOYU OLURSA BİRAZ DAHA SU YADA NE KULLANDIYSANIZ ONDAN EKLEYİN 3 ÇORBA KAŞIĞI TUZSUZ RENDE BEYAZ PEYNİR LOR YADA LABNE EKLEYİP KARIŞTIRIN VE OCAKTAN ALIN ILIK OLARAK BEBEĞE YEDİRİN

ENGİNAR ÇORBASI
1 patates yarım havuç 1 yemek kaşığı kıyma 1 tatlı kaşığı bulgur 3-4 dal semizotu 3-4 dal maydonoz 1 küçük enginar göbeği 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1.5 su bardağı su 1 kaşık un
kıyma dahil bütün sebzeleri doğrayıp haşlayın unla yağı pembeleştirip sebze püresini ekleyin bulgur semizotu maydonozu ekleyip bulgur yumuşayasıya kadar pişirin blendırdan geçirip bebeğe yedirin

Sevgicim ben 7 aylıktan beri soğan sarımsak tatlı biber balık kıyma heeepsinni veriyorum valla daha bebişime dokunduğunu görmedim Allaha şükür daha hiç hastada olmadı ama tabbii burda daha havalar soğumadığı içinde olabilir daha ikra hala kısa kollu tişörtler giyiyor havada etkili belki tabii ama yani bence gönül rahatlığıyla verin d4erim hatta bu ay ebemiz kuru fasülye ve nohutta vermeye başla dedi ama bir tek ona cesaret edipte veremedim gaz korkusundan dolayı..

Ayy unuttum ya yazdıkça aklıma geliyor dün konuyu açtım tam 1 kaç tarif yazmıştımki misafirim geldi sinir oldum tamda hevesli hevesli yazmaya başlamıştım bu gün sabahta dişciye gittim eşim izinliydi ordanda gezmeye gittik şimdi eve geldik ikrayı hemen emzirdim üstünü değiştirdim yatırdım eşim maç seyrederken bende 1-2 tarif attırıvereyim dedim dün hevesim içimde kaldıydııı..

Kızlar valla sizdende korkulur bzemuszemusana diyorsunuz tariflerin güzel diye ama maşallah sizdede ne güzel tarifler varmış sizii gidiileerr:icecream: en kısa zamanda bende bu tarifleri deniycemm şekerler..hihoyyythihoyyyt

Aslıcım benimki genelede un kavurmalı şehriyeli ve bilumum içinde tahıl olan tüm tarifleri ve sebzeleri seviyor bizimde tatlılarla sorunumuz var bir bebek oturupta haşlanmış brokoli ile 1 dilim ekmek içini yermi inanılır gibi değil ama bizim cadı yiyyor işte maşallah ben ilk sebzelerle ve yoğurtla ek gıdaya başlamıştım ek gıdalara dr tatlı ve meyveleri sona bırakalım demişti şimdide tatlılarla pek aramız yok bir tek pekmezi severek içiyor.

benim oğlanın ek gıdayla falan alakası yok da işte yediği tek şey kavanoz sebze püresi ve tavuk et

TERBıYELı ŞEHRıYE ÇORBASI
1 tatlı kaşığı teryağ 2 bardak et suyu 1 domates 1 kahve fincanı tel şehriye maydonoz
TERBıYESı1 yumurta sarısı 2-3 damla limon suyu 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı yoğurt
yağı eritin rende domatesi ekleyip salça haline gelesiye kadar pişirin et suyu ve şehriyeyi ekleyip 2*0 dk pişirin kıyılmış maydonozu ekleyip biraz daha pişirin terbiye yapılcak malzemeleri kasede çırpıp 1 kepçe çorba suyu ekleyip iyicene karıştırın sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin kısık ateşte 5 dk daha kaynatıp ocaktan alın
KABAK ÇORBASI
1.5 KAŞIK PıRıNÇ 2 BARDAK SU 1.5 KAŞIK YEŞıL VE KIRMIZI MERCıMEK KARIŞIMI 1 TATLI KAŞIĞI BULGUR 1 TATLI KAŞIĞI ZEYTıN YAĞI
HEPSıNı HAŞLAYIP BLENDIRDAN GEÇıRıN ıSTENıRSE EKMEK UFALAYARAK BEBEĞE YEDıRıN

ıRMıKLı ÇORBA
1 patates 1 soğan 1 diş sarımsak 1 çiçek brokoli 1 yemek kaşığı kıyma 1 kaşık zeytinyağı 1 çiçek karnıbahar 1 kaşık tel şehriye
kıyma ve sebzeleri haşlayıp blendırdan geçirip çorbayı tencereye alın yağ irmik ve şehriyeyi ekleyip pişiresiye kadar ocakta tutun

ZEYTİNYAĞINI pişirmeyin çünkü zeytinyağının ısısı yükseldikçe tadı bozulur besleyici tüm özelliğini kaybeder .Zeytinyağı oleik asittir, pişti mi moleküler yapısı değişir.
Çorba ve yemeklerinizi pişirdikten sonra ilave edin Lütfen...

1 küçük boy soğan
1 s.bardağı pirinç
1 küçük boy domates
nane
dolmalık biber
Soğanları ince ince doğrayıp,içine pirinç ve domatesi ilave edip hiç kavurmadan düdüklü tencere de 1 su bardağı su ile pişirin.İçine nane yi ilave edip biberlerin içine doldurun az su ile pişirip .kabuklarını alıp sadece içini 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile bebeğinize yedirebilirsiniz.Arzuya göre yoğurt ta ilave edebilirsiniz.

40 gr .kıyma
Arzuya göre istenilen tüm sebzeler konulabilir .
Sebzeler 1 yada 2 su bardağı su ( sebzenin miktarına göre ) ile düdüklü tencerede pişirilir .daha sonra suyun içindeki sebzeler çıkartılıp bu suda kıymayı yine düdüklüde pişirip blendırdan geçirin .Sebzeler ile karıştırıp çatal ile ezilir 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edip bebeğinize yedirebilirsiniz .

Son düzenleme:
ZEYTİNYAĞINI pişirmeyin çünkü zeytinyağının ısısı yükseldikçe tadı bozulur besleyici tüm özelliğini kaybeder .Zeytinyağı oleik asittir, pişti mi moleküler yapısı değişir.
Çorba ve yemeklerinizi pişirdikten sonra ilave edin Lütfen...

ciddimisin ben hep kardelenin yemkelerini zeytin yağıyla yapıyordum inanmıyoruuuum:1shok:

ciddimisin ben hep kardelenin yemkelerini zeytin yağıyla yapıyordum inanmıyoruuuum:1shok:

Evet hayatım beslenme uzmanları ,Dr.lar bu konuda hemfikir .Ben hiç pişirmiyorum zaten düdüklü tencere kullandığım için haşlama gibi oluyor Derin için yaptığım tüm yemeklere Zeytinyağını sonradan ilave ediyorum .Dr.umuzda ek gıdaya başlarken özellikle uyardı bizi bu konuda .Bu kadar faydalı bir besin maddesini pişirerek ziyan etmeyin istedim çünkü yukarıda okuduğum tüm tariflerde aynı yöntem kullanıyor .

sağol özlemcim ben normal yemek gibi yaptığım için yağ kulanmak zorundayım kardelen sadece haşlama şekilde yemiyor artık normal sıvı yağ kullanırım napyım ama zeytin yağıda çok faydalı napsamki

sağol özlemcim ben normal yemek gibi yaptığım için yağ kulanmak zorundayım kardelen sadece haşlama şekilde yemiyor artık normal sıvı yağ kullanırım napyım ama zeytin yağıda çok faydalı napsamki

Canım benim yaptıklarımda haşlama gibi derken tatsız falan olmuyor aksine çok lezzetli oluyor düdüklü tencere kullan normal bizim yediğimiz gibi oluyor tadı aynı .ben ayrıca küçük falan almadım 7 ltlik benim ki her gün dev gibi tencere kullanıyorum ama en azından yedikleri bizim kontrolümüzdeyken sağlıklı beslensin istiyorum herkes gibi .Dene bakalım yok canım çiçekyağ falan da kullanma

Sızma zeytinyağını ısıtmanın iyi olup olmadığını değerlendirirken göz önüne alınacak ana noktalardan birisi yağın duman çıkarma noktasıdır. Duman çıkarma noktası ısınan yağdan gözle görünür gazlı buhar çıktığı derecedir. Bu genellikle yağın dekompozisyonunun (yapısının bozulmaya) başladığının işareti olarak kabul edilir. Dekompozisyon sadece lezzet ve besinsel değerde azalmayla değil sağlığa zararlı olan zararlı kansere yol açıcı bileşiklerin (oksijen radikalleri) oluşumuyla sonuçlanabilen kimyasal değişimlerden sayıldığından dolayı yağı duman çıkarma noktasını geçmeyecek kadar ısıtmak önemlidir. Dumanı solumak da zarar verebilir.
Duman çıkarma noktasıZeytinyağının duman çıkarma noktasından bahsetmeden önce bazı terimleri açıklığa kavuşturmakta fayda var:
Sızma: Zeytinlerin ilk kez sıkılmasından elde edilir (en ince lezzete sahiptir)
Rafine: Zeytinin ham yağının rafine dilerek oluşturulduğu yağdır
Riviera: Rafine ve sızmanın karışımıdır yemeklerde kullanım için daha uygundur.
Çeşitli firmalar zeytinyağı ürünleri için farklı duman çıkarma noktaları belirttiğinden dolayı zeytinyağı için kesin bir nokta belirlemek zordur. Genellikle zeytinyağının duman çıkarma noktası 104 ila 225 derece arasında değişir. Çoğu üretici zeytinyağı ürünlerinin duman çıkarma noktasının 218 ile 232 derece arasında olduğunu söylemektedir. Daha fazla işlemden geçmiş olan ürünlerinki ise 242 derece olarak belirtilmektedir. Sızma zeytinyağınınki 93 dereceden başlayarak 207’ye kadar çıkabilmektedir. Değişkenlik çok fazladır ve işlem görme derecesindeki farkı yansıtmaktadır.
Prensipte organik, rafine edilmemiş, soğuk-sıkılmış sızma zeytinyağının en düşük duman çıkarma noktasına sahip olması gerekir. Buna dayanarak bu tip zeytinyağının yüksek sıcaklığa maruz bırakılmaması gerekir, sızma zeytinyağı sadece soslarda kullanılmalıdır.
En iyisi, yemek piştikten sonra zeytinyağını ekleyerek harika lezzetinin ve besinsel değerinin tadına varmaktır.

Karnıbahar Çorbası
2 ÇıÇek karnıbahar 1 tatlı kaŞıĞı un 1 Çay kaŞıĞı tereyaĞ 1 Çay bardaĞı devam sÜtÜ yada sÜt 1 su bardaĞı su 1 yemek kaŞıĞı tel Şehrıye 1 -2 dal maydanoz

unu hafıf pembeleŞtırın yaĞda Şehrıye ve karnıbaharları yumuŞayana kadar pıŞırın maydonozları ekleyıp 5 dk sonra ocaktan alın sÜt yada devam sÜtÜ ekleyerek bebeĞe yedırın

Kestaneli sebze çorbası
1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 soğan yarım kereviz soyulup küp küp doğranmış yarım havuç 5 tane haşlanıp kabukları soyulup küçük parçalanmış kestane 1 çorba kaşığı tavuk eti 2 bardak tavuk suyu 2 çorba kaşığı tel şehriye 1 domates rendesi
Zeytinyağı soğan domates i pişirin tavukları ve suyunu ekleyip sebzeler ve kestaneleri yumuşayasıya pişirin blendırdan geçirip tekrar tencereye alın şehriyeyi ekleyip pişince ocaktan alın--------------------------------------------------------------------------------
Kestanenin Faydaları

• Besleyici olmasından başka faydası saymakla bitecek gibi değil
• Kabuklarının suda kaynatılmasıyla hazırlanan ilaç ateş düşürüp sinirleri yatıştırıyor.
• Meyvesi kasları kuvvetlendiriyor, kan dolaşımını düzenliyor.Bedenin ve zihnin yorgunluğunu gideriyor,kansızlığa çare oluyor.
• Şeker,protein,yağ,sodyum ve potasyum içeriyor!..Kestane birçok hastalıktan da koruyor insanoğlunu..
• Çocuk, genç ve yaşlılar için çok değerli bir enerji kaynağı, hatta yaşamı uzattığı da söyleniyor.
• Kestane, en çok potasyum düşüklüğünden yakınanlara öneriliyor. Çünkü 100 gramında 500 mg potasyum bulunuyor. Fosfor,magnezyum, klor, kalsiyum, demir ve sodyum mineralleri ile C, B1, B2 ve PP vitaminlerini içeriyor.
• Taze kestane limonun 100 gramı kadar C vitamini içerir. Kestane’nin 100 gramında 200 kalori bulunuyor.
• Kış mevsiminin olumsuz şartlarına fiziksel ve beyinsel yorgunluklara karşı paha biçilmez bir sağlık iksiridir.
• Kalp ve kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini düzenliyor. Kan dolaşımını hızlandırıp varis ve basurların gelişimini önlüyor.
• Balla karıştırılmış kestane püresi ise özellikle iştahsız çocuklara öneriliyor.
Kestane unu,çölyak hastaları için çok önemlidir.Gluten içermediği için hamur işlerinde buğday unu yerine kestane unu kullanılarak çölyak hastaları tarafından tüketilebilir.Üstelik kestane unundan yapılan hamur işlerinin lezzetide oldukça güzeldir.

X