canlarııımmm bebişlere güzel yemek tarifleri ... burada buyrun bakalım

beg

ARIM BALIM PETEĞİM
Kayıtlı Üye
27 Mart 2009
783
2
49
Kızlar haydi bakalım herkes tariflerini eklesin şubat anneleri olarak açılışı yapalım bebişlerimiz ve tüm anneler faydalansın barii
ilk tarifler benden şekerler sizde alt alta ilave ederseniz memnun oluruz hep birllikte sanırım haydi bakalım buyrun..

sağol fatoşum burda sadece tarifle rolur diğer konudada deneyip bebişlerin beğendikleri
beğenmedikleri tartışılır

BALKABAKLI MUHALLEBİ
150 ml süt yada devam sütü hazırlanmış 1 tatlı kaşığı tepeleme pirinç unu 1 tatlı kaşığı pekmez 1 ceviz 5 adet kabak çekirdeği içi
Balkabağını doğrayıp haşlayın çatalla ezip suyu azsa biraz daha su ekleyin sütle pirinç ununu karıştırıp kabağa ekleyin ve karıştırarak pişirin ocaktan alıp ceviz ve kabak çekirdeğini havanda döverek ekleyin eğer devam sütü ile yapılacaksa su ile pişirip ocaktan alıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra 3 kaşık devam sütü ekleyip karıştırın.
SÜTLÜ PİRİNÇ KÖFTESİ
yARIM BARDAK PİRİNÇ YARIM TATLI KAŞIĞI DOLUSU UN 1 BARDAK SÜT 1 KAŞIK 2 KERE ÇEKİLMİŞ DANA KIYMASI 1 TATLI KAŞIĞI SIVIYAĞ YADA ZEYTİNYAĞI BİRAZ KIYILMIŞ MAYDONOZ YARIM DİLİM BAYAT EKMEK İÇİ 1 RENDE SOĞAN BİRAZ KİMYON
Tencerede süt pirinç un yumuşayana kadar pişirilir derin bir kasede kıyma maydonoz ekmek içi soğan kimyon karıştırılır misket gibi köfteler yapılır pirinçli karışıma eklenir istenirse hafif teflon tavada yada fırında köfteleri kızartarak pirinçli karışımada ekleyebiliriz köfteler pişince ocaktan alalım

KABAK PÜRESİ
1 ufak kabak 1 diş sarımsak 1 küçük soğan 1 küçük patates 1-2 dal maydonoz ve dereotu bütün sebzeler rondodan geçirilip zeytinyağı eklenir istenirse biraz su eklenerek çorba kıvamına getirilir içine ekmek içi ufalanarak bebeğe tedirilir
KARNIBAHAR PÜRESİ
1 avuç karnıbahar yarım patates biraz maydonoz 1 küçük kuru soğan hepsi haşlanır blendırdan geçirilir çorba kıvamına gelince içine kemek doğranarak bebeğe yedirilir
BROKOLİ PÜRESİ
3 ÇİÇEK BROKOLİ YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT YARIM HAVUÇ YARIM PATAES 1 AVUÇ BEZELYE 1 SOĞAN HEPSİ HAŞLANIR BİR PARÇA TEREYAĞI VE SÜT İLE İSTENİRSE DEVAM SÜTÜ İLEDE YAPILABİLİR RONDADAN GEÇİRİLİR

HAVUÇ ÇORBASI
4 orta büyüklükte havuç
1 adet yumurta
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
1yemek kaşığı yağ
1 çay bardağı sü
tuz

HAZIRLANIŞI
yağ ve un bir tencerede hafifçe kavrulur azar azar 4 bardak su eklenerek un ezilir havuçlar yıkanıp temizlendikten sonra dilimlenir dilimlenen havuçlar çorbaya katılarak yumuşayıncaya kadar pişirilir
havuçlar piştiğinde balndırdan yada süzgeçten geçirilir bir adet yumurta sarısı ve süt çıtpılır çorba suyuyla ılıklaştırılır çorbaya katılır ve bir taşım kaynatılır
afiyet olsun

BROKOLı ÇORBASI
2 su bardağı doğranmış brokoli
1 tane orta boy havuç
1 küçük soğan
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı un
HAZIRLANIŞI
havuç ve soğan rendelenir zeytin yağında hafif kavrulur bu karşıma brokolilerde eklenerek bikaç dakika daha pişirilir üzerine geçiçek kadar su eklenir ve bütün sebzeler pişene kadar kaynatılır başka bir kapta bir bardak süt ve un kışık ateşte biraz pişirilip kıvamlandırılır bu karışım diğer sebzelere karştırılarak eklenir bir kaseye alınan çorba soğutulup bebeğe yedrilir

kızlar benim yazdıklarım en güzel bebek yemekleri stesinden alıntıdır kendim yazdım site kopyalamaya izin vermiyor ama bana ait değil belirteyim

MAYDANOZLU DOMATESLı BULGURLU ÇORBA
2 adet domates
2 yemek kaşığı bulgur
2 su bardağı su
3-4 adet maydanoz
1 fiske tuz
HAZIRLANIŞI
önce bir miktar zeytin yağında rendelenmiş domatesleri bir miktar kavuruyoruz
daha sonra suyunu (tavuk suyu olursa daha lezzetli oluyor)ekleyip kaynamasını bekliyoruz
su kaynatıktan sonra bulgurumuzu ve tuzumuzu ekleyip bulgurlar piştikten sonra altını kapatıp ince ince kıydığımız maydonazlarıda ekliyoruz ocağı kapattıktan sonra ekliyoruz çünki maydonazlar hem daha yeşil yeşil duruyor hemde vitaminini kaybetmiyor muş :))) alıntıdır

tatlım havuç çorbası süper ama süt kullanıyomuyuz bebişlere yaaa ben bilemedimde 1yaşına kadar inet sütü yasak ya..

ben kullanıyorum elifçim süt direk biberonla veriyorum yediklerinede katıyorum
içine sinmese sen koyma canım ama bana sorarsan hiçbir zararı olmaz canım

yayla çorbası
2 çorba kaşığı pirinci yaklaşık 2 bardak suda haşla. içine çırpılmış 1 yumurta sarısı karıştır. 3 dk.daha pişir. çorbaya babymix yoğurdu ve 1 kaşık zeytinyağını karıştır. afiyet olsun.
tavuklu şehriye çorbası
kibrit kutusu kadar tavuk etini 2 bard. suda az haşla. rondodan geçir. 2 kaşık şehriyeyi bu suya karıştırarak şehriyeler macun kıvamına gelene dek pişir. içine 1 yumurta sarısı ile yaklaşık çeyrek limon sarısını çırparak karıştır. 3 dk daha pişir. afiyet olsun.
bunları bebeğim çok beğendi.

SEMıZOTU BEBEK ÇORBASI
200 gr semizotu
1 orta boy rendelenmiş patates
1 orta boy rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1,5 subardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytin yağı
HAZIRLANIŞI
zeytinyağında domates patates semizotunu birkaç dakika pişirin sıcak suyu katın ve kaynamaya başlayınca mercimekleri ilave edin 15 dakika kadar kaynatın çorbanız koyu olursa birazdaha su ilave edin

PıRıNÇLı KIYMALI KABAK
1 adet kabak
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı kıyma
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
sıvı yağda kıyma çevrilir ince doğranmış kabak eklenir biraz kavrulur pirinç eklenir yarım çay bardağı su yada et suyu eklenir kısık ateşte pişirilir(alternatif olarak pişmeye yakın taze kıyılmış maydanoz yada nane eklenebilir)

ben kullanıyorum elifçim süt direk biberonla veriyorum yediklerinede katıyorum
içine sinmese sen koyma canım ama bana sorarsan hiçbir zararı olmaz canım

ben hiç vermedim canım sadece yoğurt mayalarken süt kullanıyorum ama sonuçta yumurta ile terbiye edyiosun ve pişiyo ymein içinde dur kız bi kereye mahsus koyayım bende...sağol tatlım..emzirmiyosun sen dimi?

kıymalı domates

kıymayı cok az zeytınyagı ıle hıc su ilave etmeden pişiryorum..içerisine rendelenmiş bir adet domates koyuyorum bunlar pişerken bir diş sarımsak atıyorum içine tabi pişince cıkarıyorum sarımsagı..bi güzel pişiriyorum.kuzum afıyetle yiyor..yanında yogurt veya ekmek içi ile..

valla bu bölüm süper oldu ben tarflerin çoğunu buradan sizden aldığım için yazamıyorum bişey :kedi:
havuç çorbasını yaptım şimdi gamze uyanınca yediricem inş yer çok iştahsız bu günlerde :çok üzgünüm:
ama ben kızıma kıyma soğan sarımsak vermedim hiç erken değilmi onlar için?

valla bu bölüm süper oldu ben tarflerin çoğunu buradan sizden aldığım için yazamıyorum bişey :kedi:
havuç çorbasını yaptım şimdi gamze uyanınca yediricem inş yer çok iştahsız bu günlerde :çok üzgünüm:
ama ben kızıma kıyma soğan sarımsak vermedim hiç erken değilmi onlar için?

canım kıymaya başlamak için erken değil.8. ayda baslanıyor.sogan sarımsak konusuna gelınce her ıkısıde cok güçlü antibiyotikler bu tür yiyecekleri tüm halde atıp yemegı pişirdikten sonra almakta fayda var..direkt olarak yemezler heralde..en azından antibiyotık özellıgındne faydalansınlar..

canım kıymaya başlamak için erken değil.8. ayda baslanıyor.sogan sarımsak konusuna gelınce her ıkısıde cok güçlü antibiyotikler bu tür yiyecekleri tüm halde atıp yemegı pişirdikten sonra almakta fayda var..direkt olarak yemezler heralde..en azından antibiyotık özellıgındne faydalansınlar..

haklısın canım doğramak yerine bütün atıp sonra almak daha iyi fikir gibi geldi...

X