• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canımı sikan velim

setenaysetenay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2015
2.269
1.653
53
43
Canım çok sıkkın.anasinifi ogretmeniyim.sinifim 5-6 yaş grubu.bir öğrencim var okula sonradan başladı 1 ay oldu başlayalı.cok uyumlu akıllı bir çocuk. annesi bugün gelip birşey konuşabilir miyiz dedi.tamam dedim.bana benim kızım büyük tuvaletini yaptiginda poposunu silemiyor ne olacak dedi.ben de aslında öğretmeniz gerekir.biz okulun başında velilere bir toplantı yaptık tuvalet eğitimini halletmiş olsunlar buna dikkat edin artık bu konuda sorun yaşamamaları gereken yastalar dedik.bir de buradaki çalışan bayanın görevleri belli böyle bir görevi yok,hem mahremiyet eğitimine de uygun değil dedim.e e peki ne olacak şimdi poposu kakali mi gezecek kızım diyor hala.ben de dediğim gibi o bayan poposunu silemez bunu ogretmelisiniz hem de seneye ilkokula gidecek bu çocuk kim silecek o zaman da dedim.bir anda suratı öyle asildi ki.bir hisimla çocuğun yanına gitti kızım kakan gelirse öğretmenine şöyle beni çağırsin gelirim sorun değil dedi.ama bana laf carptirarak söylüyor.sonra sinirle bana iyi günler dedi gitti.nasil sınırım bozuldu.bu dün olmuştu bugün kızı tuvaletim geldi dedi annesini aradım evde değilim de gelemiyorum dedi.ben de ogretirseniz iyi olur her zaman gelemezsiniz dedim. Of ya anasinifi öğretmeni olmak da zor iş veliler çok gereksiz şeyler bekliyorlar.ben velilere anlayış gosteren bir öğretmenim kibar davranmaya da calisirim.ama bu durumda ne yapabilirim ki.cok canımı sıkıyor böyle durumlar.

O yaşa kadar temel özbakım becerilerini kazanmış olması gerekir. Yönetmelikte filan yok mu o tarz öğrencilerle ilgili kurallar. Bu sizin ya da yardımcının görevi degil asla hadsiz davranmış biraz.

Ne kadar saçma mantık...

Valla siz öğretmensiniz, göreviniz bu değil. Okula gönderecek yaşa gelmiş çocuğu , bugüne kadar hiç bir şey vermemiş çocuğuna işte yazık. Ama siz incelik yapıp kıyamasanız yardım etseniz hemen gelir size sapık ithamında bulunurlar. En doğrusu olmuş. Çok haklı buldum sizi

Eve gelip dusunu da aldiralim mi deseydiniz yani yuh gercekten. cocugun ogrenmesinde uygulamasinda bir sorun yoksa ogretmemesi kendi ayibi
Çok da akıllı bir çocuk rahatça ogrenebilir
Bilmiyorum 5-6 yaş gruplarında kuralları ama bu kadar katı kural konulması bana pek doğru gelmedi doğrusu. Her çocuğun olgunluk seviyesi aynı değil sonuçta belki 4-5 ay sonra öğrenmesi dAha kolay olur o zamana kadar da yardım gerekebilir
iyi de kim yardım etsin. O kadın popo silmek zorunda değil bence.ben söyleyemem.onun yaşındaki 1 e gidenler de var onlara kim yardım edecek

Ne kadar saçma mantık...

Valla siz öğretmensiniz, göreviniz bu değil. Okula gönderecek yaşa gelmiş çocuğu , bugüne kadar hiç bir şey vermemiş çocuğuna işte yazık. Ama siz incelik yapıp kıyamasanız yardım etseniz hemen gelir size sapık ithamında bulunurlar. En doğrusu olmuş. Çok haklı buldum sizi
Evet çocukların o temizligini okulda yapsak sapik lafı bile çıkabilir hiç hoş degil

Yahu ! burada ayda 3 vakit çocuk mahremiyetini tartışıyoruz . Çocuğunda hoşuna gitmeyecek bir şey . Yaş itibari ile hem çocuk kendine yetebilmeli hem de mahremiyet sınırlarını öğrenmeli .

Bir veli toplantısı bir çocuklara konferans tarzı yaşlarına göre eğitim çok iyi olur diye düşünüyorum ...

Sana laf çarpması kendisine ve o masum yavrucuğa çok şey kaybettirir . Sen üzülme velinin en kısa zamanda bilinçlenmesi dileğiyle :)

Hiiic canını sıkma canım sen. Gerekirse her tuvaletim geldi dediğinde ara. Kimse kimsenin çocuğunun b.kunu temizlemek zorunda değil. Senin, hizmetlinin ya da stajerin görevi asla değil. Ben dün altına büyük tuvaletini yapan çocuğu annesini çağırdım, kadın gelene kadar stajerim sağolsun hocam kokuya dayanamıyorsunuz dedi gitti değistirdi kız. Bugün baba aramış beni şikayet etmiş ya annesi gelemeseymiş ne yapacakmışım, çocuğu öyle mi bekletecekmişim? Bazen gerçekten bazı insanlar kesinlikle verdiğim emeği haketmiyorlar ben de hakkımı helal etmiyorum zaten. (iyi dolmuşum bugün burada patladım sayende) :KK43:

Evet, öğrense çok iyi olur ama ben de 4 yaş 10 aylık kızıma sil dediğim zaman saçma sapan siliyor. Bir türlü düzgün yapamıyor. Kreste öğretmenlerimiz hallediyor ama benimki dışarda yapmaz zaten. Yine de başımıza gelirse ne olur bilemedim. Velinin tavrı hoş değil ama bazı çocuklar da yapamayabiliyor.

Back