• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canimi sıkan veli

Öğrencimin Babasina söylediğine de cok şaşırdım anasınıfın da okadar cok şey yapıyoruz ki o gitmiş her gun sayı öğreniyoruz Demiş Artı bu öğrenci etkinlik hazırlarken sürekli yanım da duran biri hayret doğrusu.
Çocuk ancak bu kadarını tutuyor aklında demek ki, yapacak bir şey yok. Boşuna tembihleme çocuğu, gidip bana böyle söylememi söyledi diyecek, başına iyice bela alacaksın sonra.

zaten genelde çocuklar kreşe başladığında sayıları renkeleri biliyor oluyorlar. anne evde öğretmeli. çizgifilmlerde bile öğretiyorlar artık. o çok ilgisiz bir veliymiş suçu size atarak vicdanını rahatlatmış..
Bu çocuk sayıları biliyor ben bilmeyen coçuklar icin tekrar ettiriyordum fakat etkinliklerin bundan ibaret OLDUĞUNU söyleyen küçücük çocuğa inanan velilere şaşırıyorum o nasıl ayrıntıya girsin oyun oynadık der nebeklıyorlar ki .öğrencım okulla ilgisi olan bir insan olsa tamam diyeceğim misafir gibi gelir gider.

Bunların topuna seminer vermek Lazım her hafta .evlerınden boyle zorla okula getireceksin bıltırana kadar okulöncesı eğitime tabi tutacaksın .ben herşeyi boyle kafama takıyorum insanlar beni nasıl bir ÖĞRETMEN olarak Görüyor hep düşünüyorum boyle emeklerim hiçe sayılıncada üzülmemek elde degil.
ay canım veli toplantısı yaptım devamlı ,geldiler anlattım herşeyi ne anladılar gidip müdüre şikayet etmişler ingilizce öğretmiyo diye

anasınıfı çocuğu bunlar ygs ye hazırlanıyolar sanki ama yok anlamıyolar ordan burdan bişey duyup gelip siz niye yapmıyonuz diyolar

Bu çocuk sayıları biliyor ben bilmeyen coçuklar icin tekrar ettiriyordum fakat etkinliklerin bundan ibaret OLDUĞUNU söyleyen küçücük çocuğa inanan velilere şaşırıyorum o nasıl ayrıntıya girsin oyun oynadık der nebeklıyorlar ki .öğrencım okulla ilgisi olan bir insan olsa tamam diyeceğim misafir gibi gelir gider.
velilere aylık bültenler düzenleyip gönderin. o ay ki çalışmalar etkinlikler ve çocukların üzerindeki etkileri yok motor becerileri geliştirme vs gibi yazın. çocuk tabiki oyun oynadık der geçer. kendini ifade edemezki. veli gelip size sormalı iletişim kurmalı sürekli. ama veli yapmıyorsa siz bültenler hazırlayın. bana aylık bültenler geliyor sürekli. fotoğraflarını mail atıyorlar falan her gün okuldaymış gibi haberim oluyor. sürekli not gönderiyor öğretmeni bunları tekrar etsin kitaptan şu etkinliği yapsın veya konu trafik mesela çocuğunuzla trafik kuralalrıı anlattığınız gezi yapın. yada sağlıklı beslenmede şu tür yemekler hazırlayın bu hafta falan gibi. bu tarz şeyler deneyebilirsiniz. veliyle zorla iletişim kurun:)

Gecen gun kizi anaokuluna giden bir tanidigimiz cok fazla odev verildiginden yakiniyordu. "Evde ben cocukla ugrasip,sayilari yazmayi ogreteceksem ne diye okula yolluyorum" dedi. Ben boyle :KK57:
Bizimki cahillikte level atlamis :KK45:
Yok artık ya ne yapsak yaranamıyoruz ben de fazla ödev vermem okulda çok üstüne düşerim çünkü anasınıfı çağı birde evde ders oldumu çocukluğunu yasayamazlar ama ödev diskini veliler de var ödev varmı ödev varmı diye diye ağlatacak duruma getiriyor bazıları.

velilere aylık bültenler düzenleyip gönderin. o ay ki çalışmalar etkinlikler ve çocukların üzerindeki etkileri yok motor becerileri geliştirme vs gibi yazın. çocuk tabiki oyun oynadık der geçer. kendini ifade edemezki. veli gelip size sormalı iletişim kurmalı sürekli. ama veli yapmıyorsa siz bültenler hazırlayın. bana aylık bültenler geliyor sürekli. fotoğraflarını mail atıyorlar falan her gün okuldaymış gibi haberim oluyor. sürekli not gönderiyor öğretmeni bunları tekrar etsin kitaptan şu etkinliği yapsın veya konu trafik mesela çocuğunuzla trafik kuralalrıı anlattığınız gezi yapın. yada sağlıklı beslenmede şu tür yemekler hazırlayın bu hafta falan gibi. bu tarz şeyler deneyebilirsiniz. veliyle zorla iletişim kurun:)
Daha cok işime karışıp bunu yaptırmış demelerini istemem benim velilerim ilkokul mezun yada terkler .bunu yapmaya başladığım da iyi Yanıda olabilir kötü yönüde .aıle katilim etkinliklerine bile zamanımız yok deyip Işın içinden çıktılar burası köy duşunun artık.

Yok artık ya ne yapsak yaranamıyoruz ben de fazla ödev vermem okulda çok üstüne düşerim çünkü anasınıfı çağı birde evde ders oldumu çocukluğunu yasayamazlar ama ödev diskini veliler de var ödev varmı ödev varmı diye diye ağlatacak duruma getiriyor bazıları.
çocukların klasörleri vardır her ay sonu okulda yaptığınız etkinlikleri evlere gönder,o gün ne öğrettiysen örn 1 sayısını öğrettin eve 1 sayısı fotokopisini gönder veliler sdc oyun oynadıklarını düşünürler çocukların o yüzden sen eve çalışma kağıdı gönder sevinsinler...Birde mutlaka aile katılım etkinliği yaptır okula göndermelerini iste

Çocuk ancak bu kadarını tutuyor aklında demek ki, yapacak bir şey yok. Boşuna tembihleme çocuğu, gidip bana böyle söylememi söyledi diyecek, başına iyice bela alacaksın sonra.
Etkinlik bitiminde Şunları yaptık diye genele bir tekrar niteliğinde öğreteyim ki anlatabılsınler direk söylemem o Öğrenciye
çocukların klasörleri vardır her ay sonu okulda yaptığınız etkinlikleri evlere gönder,o gün ne öğrettiysen örn 1 sayısını öğrettin eve 1 sayısı fotokopisini gönder veliler sdc oyun oynadıklarını düşünürler çocukların o yüzden sen eve çalışma kağıdı gönder sevinsinler...Birde mutlaka aile katılım etkinliği yaptır okula göndermelerini iste
Yapıyorum bunu zaten biraz daha sıklastırayım Dediğin gibi .

ay canım veli toplantısı yaptım devamlı ,geldiler anlattım herşeyi ne anladılar gidip müdüre şikayet etmişler ingilizce öğretmiyo diye
Umarım mudur İngilizce öğret dememiştir daha türkceyi konuşamıyorlar ,öğrenecekleri bir cok eksik var taktıkları şeye bak hey Allah'ım .ya okadar okul okuduk bu ısın Eğitimini gördük KPSS Kazandık nasıl cesaret ki bu daha bu meslekle ilgili ne eğitimleri var ne birşeyleri birde bizi eleştiriyorlar .

Umarım mudur İngilizce öğret dememiştir daha türkceyi konuşamıyorlar ,öğrenecekleri bir cok eksik var taktıkları şeye bak hey Allah'ım .ya okadar okul okuduk bu ısın Eğitimini gördük KPSS Kazandık nasıl cesaret ki bu daha bu meslekle ilgili ne eğitimleri var ne birşeyleri birde bizi eleştiriyorlar .
yok demedi .zaten yönetmelikte yok böyle bişey çocuklar paylaşmayı,kalem tutabilmeyi,makas tutabilmeyi öğrensin de ingilizce ilerde öğrenir nasılsa

aslinda gorevini hakkiyla yerine getirmeyen bazi ogretmenleri gorunce ,arada iyiler de kayniyor galiba....
oglum anasinifina gidiyor, ayin sonunda bi etkinlikleri var ,ogretmen(dilim varmiyor ya) hanim oglumun arkadasina TOKAT atiyor...gerekce :cocuk provada dikkati daginik ve hevesli degil diye !
ve defalarca cocuklara bagirip ittigini duydum. sikayet ettik defalarca diger velilerle ,4-5gundur cocuklardan sikayet gelmiyor ama aklim hep okulda... aklim almiyor...5-6yasindaki cocuklardan nasil bi intizam bekleniyor. sizi kayiriyorum ama hakikaten okumakla ogretmen olunmuyor. evvela vicdan merhamet olmali insanin kalbinde

Back
X