Sevgili hayvansever dostlarım, Benim canım kızım, kedim 10,5 yaşında. 10 yılı aşkın süredir benimle yaşıyor. 2 yıl öncesine kadar sağlığı iyiydi ama şimdi Kronik gastriti var. Geçen sene karaciğer rahatsızlığı geçirdi ve tedavi oldu. Bundan sonra ömür boyu karaciğer için takviye ve özel mama ile beslenmesi gerekiyor. Geçen sene bir kedimi kaybettim, Buna bir şey olmasın diye gözünün içine bakıyorum... dayanamam.
Bu akşam (pazar akşamı) durup dururken hiç bir şey yokken, yani evin içinde normal geziniyordu, koltuğa çıktı yattı. Bir süre sonra acı acı bağırmaya başladı. Baktım arka ayakları üzerine kalkamıyor. Önce felç geçiriyor sandım, ne olduğunu anlayamadım. Sonra baktım sağ bacağında sıkıntı var. Hemen veti aradım. Sağolsun adam geldi kliniği açtı bizim için. Rontgen vs çekildi. Kalça ekleminde hafif bir kayma varmış. Kalça çıkığı değil ama femur eklemi tam olması gerektiği gibi oturmuyormuş. Yaştan dolayı olabilir dedi. Ameliyat ya da müdehalelik bir durum yok dedi. Ağrı kesici yaptı bir de midesinde gaz varmış bir hap yutturdu onun için. Ama hayvan feci ağrı içinde ve bacağına hiç basamıyor. Aniden oldu. Veteriner yarın getirin, diğer hekim arkadaşlarla da değerlendirelim dedi. Eve gittikten 2 saat sonra da beni arayıp bilgi verin dedi.
Eve geldikten sonra bir video çektim. Kedim çok aksayarak ve acı içinde kısa mesafe yürüyor, sonra olduğu yere yığılıyor. Midesi rahatlayınca biraz mama yedi. Sonra ağrı kesicinin etkisiyle biraz rahatladı uyudu. Bu arada vet ile telefonda konuşup durumu ile ilgili bilgi verdiğimde diğer hekim arkadaşı ile de görüşmüş rontgene bakmışlar bir şeyler görmüşler "şimdi sizi telaşlandırmayım yarın getirin konuşalım" dedi. Çok üzülüyorum... Ne oldu kedime durup dururken anlayamadım...