canim kardesim

hayatin_anlami

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
933
2.567
333
22 aralik 2012 seni bizden ayiran tarih kara bir cumartesi günü.biz sicak yataklarimizda uyurken sen sabahin ilk isiklarinda azrail a.s`a dogru yolaldin.acin bizi mahvetti kardesim,evlerimiz tarumar oldu.hep uzaktaydin,gurbetteydin,seni zaten cok göremiyorduk zamanla gurbete alismistik kardesim ama inan bana ölüm acisina alismak cok zor geliyor.

gavur memleketinde 8 yil ömür gecirmek ve bu süre zarfinda aileni görmeye gidememek seni asabi biri haline getirmisti.peki bize ne oluyordu?

sen sinirlendikce biz daha cok sinirlendik,sen küstükce biz senden iyice koptuk seni anlayamadik.

ne olur beni affet kardesim.sana mesafe olarak en yakininda ben vardim,ama ben sana ablalik yapamadim,kendi dertlerime,hayat mücadeleme daldim.

seni cok seviyorum diyemedim sana.seni cok seviyorum kardesim,seni cok özlüyorum,evin en büyük cocugu oldugum icin mi,yoksa sana mesafe olarak en yakinda ben oldugum icin mi bilemiyorum kendimi cok suclu ve sorumlu hissediyorum.

sen kizdiginda ben genis olabilseydim,sen beni ziyaret etmediginde ben sana gelseydim,

ahhhh ahhhh

`keske`ler hic bitmiyor.

resimlerine bakamiyorum.gözlerimi kapatiyorum.senin arabandayim.arka koltukta oturuyorum ve seninle o kazayi ben her gün defalarca yasiyorum.

gavur memleketi iste.kaza oldugu zaman yilbasi tatili araya girmisti ve sen tam 4 gün o soguk hastane morgunda gurbet ellerde tek basina uzandin.ne annen vardi yaninda ,ne de bacilarin

6 kiz kardesin bir tek erkek kardesiydin

esin ve oglun yanindaydi ama...

5.gün carsamba günü seni topraga verdigimiz gün..

ya rabbi.. sen kullarina kaldiramayacaklari yükü vermezsin,sen sabrimizi arttir ya rabbi

o ne zor bir gündü.

seni kara topragin altina gömüp,orada yapayalniz birakmak ne kadar zordu.

seni cok seviyorum kardesim.kurbanin olayim canim benim.ne olur beni affet

insaallah mekanin cennet olsun

yüce mevlam cennette bulusmayi nasip etsin

allah en güzel vekildir insaallah hesap gününde rab´bim seni utandirmasin,yüzü ak olanlardan eylesin

amin..

22 aralik 2012 seni bizden ayiran tarih kara bir cumartesi günü.biz sicak yataklarimizda uyurken sen sabahin ilk isiklarinda azrail a.s`a dogru yolaldin.acin bizi mahvetti kardesim,evlerimiz tarumar oldu.hep uzaktaydin,gurbetteydin,seni zaten cok göremiyorduk zamanla gurbete alismistik kardesim ama inan bana ölüm acisina alismak cok zor geliyor.

gavur memleketinde 8 yil ömür gecirmek ve bu süre zarfinda aileni görmeye gidememek seni asabi biri haline getirmisti.peki bize ne oluyordu?

sen sinirlendikce biz daha cok sinirlendik,sen küstükce biz senden iyice koptuk seni anlayamadik.

ne olur beni affet kardesim.sana mesafe olarak en yakininda ben vardim,ama ben sana ablalik yapamadim,kendi dertlerime,hayat mücadeleme daldim.

seni cok seviyorum diyemedim sana.seni cok seviyorum kardesim,seni cok özlüyorum,evin en büyük cocugu oldugum icin mi,yoksa sana mesafe olarak en yakinda ben oldugum icin mi bilemiyorum kendimi cok suclu ve sorumlu hissediyorum.

sen kizdiginda ben genis olabilseydim,sen beni ziyaret etmediginde ben sana gelseydim,

ahhhh ahhhh

`keske`ler hic bitmiyor.

resimlerine bakamiyorum.gözlerimi kapatiyorum.senin arabandayim.arka koltukta oturuyorum ve seninle o kazayi ben her gün defalarca yasiyorum.

gavur memleketi iste.kaza oldugu zaman yilbasi tatili araya girmisti ve sen tam 4 gün o soguk hastane morgunda gurbet ellerde tek basina uzandin.ne annen vardi yaninda ,ne de bacilarin

6 kiz kardesin bir tek erkek kardesiydin

esin ve oglun yanindaydi ama...

5.gün carsamba günü seni topraga verdigimiz gün..

ya rabbi.. sen kullarina kaldiramayacaklari yükü vermezsin,sen sabrimizi arttir ya rabbi

o ne zor bir gündü.

seni kara topragin altina gömüp,orada yapayalniz birakmak ne kadar zordu.

seni cok seviyorum kardesim.kurbanin olayim canim benim.ne olur beni affet

insaallah mekanin cennet olsun

yüce mevlam cennette bulusmayi nasip etsin

allah en güzel vekildir insaallah hesap gününde rab´bim seni utandirmasin,yüzü ak olanlardan eylesin

amin..

canım başın sağolsun inan gözlerim dolu dolu okudum...imtihan dünyası işte hepimizin sınavı farklı rabbim mekanını cennet eylesin sizlerede dayanma gücü versin....

çok üzüldüm başınız sağolsun, mekanı cennet olsun kardeşinizin.. hepimiz hayatın akışına dalıp birçok şeyi,hatta en yakınlarımızı ihmal ediyoruz, her gidenimiz için aynı pişmanlıklarda bulunuyoruz "keşke daha çok zaman ayırabilseydim" diye. kendinizi suçlamayın. allah sabır versin size ve ailenize..

aslinda bu sayfaya daha fazla bir sey yazmayacaktim

ama gelisen olaylar karsisnda ne yapacagimi bilemiyorum

lütfen bilgisi olanlar allah rizasi icin yardimci olabilir mi

kardesim isvicre bern`de yasiyordu.trafik kazasi sonucu onu kaybettik

4 yasinda bir oglu var ve simdi gelinimiz cocugu bize göstermek istemiyor.

ben almanya da yasiyorum.annem babam türkiyede

cocugu resmi yollardan görme sansimiz var mi

ne olur bir cevap gelsin......

dün türkiye´deki kardesimle konustum.
kardesimin mezarini yaptirmislar.ben hala gittigine inanamazken, mezarin yapilmis oldugu haberi yüregime yumruk gibi cöktü
allah´im sen sabrimizi arttir

basınız sagolsun sızın adınıza çok üzüldüm.mekanı cennet olsun.
rabbım hepınıze sabırlar versın...

canım başın sağolsun inan gözlerim dolu dolu okudum...imtihan dünyası işte hepimizin sınavı farklı rabbim mekanını cennet eylesin sizlerede dayanma gücü versin....

sagol
evet imtihan dünyasi yine de alismak cok zor gercekten

çok üzüldüm başınız sağolsun, mekanı cennet olsun kardeşinizin.. hepimiz hayatın akışına dalıp birçok şeyi,hatta en yakınlarımızı ihmal ediyoruz, her gidenimiz için aynı pişmanlıklarda bulunuyoruz "keşke daha çok zaman ayırabilseydim" diye. kendinizi suçlamayın. allah sabır versin size ve ailenize..

öyle bir ahir zaman ki
kapidan cikarken bile ev halkiyla hellasmek gerekiyor galiba
ne yazik ki keskeler bitmiyor iste
sagolun
derdi veren rabbim insaallah kalbimizi de genisletir.

Allah sabrinizi arttirsin
kardesinizi cennetiyle cemaliyle müjdelesin

basınız sagolsun sızın adınıza çok üzüldüm.mekanı cennet olsun.
rabbım hepınıze sabırlar versın...

amin
inanin hala bir rüya ,bir yalan gibi sanki
ya rabbi
isyan olmasin ins. ama bu yükü hakkiyla omuzlayabilmemiz icin güc ver bize

sen gideli neredeyse 4 ay olacak kardesim
sen gercekten gittin mi
hala inanamiyorum
senin acindan inan cocuklarimi gözüm görmüyor
gözümün yasi dinmiyor
annem,babam perisan
hepimiz darmadagin olduk
kur´an okurken,yasin okurken sürekli bir agit tutuyor beni
ben bu yasin´i kardesim icin okuyorum gercegi aklima geldikce kendimi tutamiyorum

yazdıklarınızı okurken çok ağladım..hala da ağlıyorum.aynı acıyı bende yaşadım..2009 da tek kardeşimi,abimi verdim toprağa..sabah işe giderken yapmış kazayı..1 ay mücadele etti budünyda kalabilmek için ama olmadı..olamadı..Rabbim bizden çok sevmiş onu..aldı bu dünyadan..
ilk gençlik yıılarımızda çok didiştik çok küsüştük..o abiydi hükmetmek istıyordu..dinlemeyince patırtı çıkıyordu.aynı evde 1,5 yıl hiç konuşmadığımızı bilirim..nekadar büyük hataymış ben ettim sizler etmeyin..sonra büyüdük ben evlendim..herşey değişti..hayatının merkezi gibi oldum..çok vakit geçirdik.güzel günler yaşadık..ta ki o kara güne kadar..

öldüğünü kabullenmek kolay da yokluğunu kabullenmek öyle zorki..3 yıl mücadele ettim kendimle..çok ağladım çok yandım..Allah kimseye yaşatmasın..evlat acısından sonra en büyük acı kardeş acısı..hele de benim gibi tek kardeşiniz varsa bir anda yalnız kalıyorsunuz..abim olsun bana bişey olmaz diyemiyorum artık..arkamda o dağ yok..çok eksiğim artık..ve bu eksiği tamamlamak asla mümkün olmayacak.

şimdi tam da abimin öldüğü yaştayım..ve 2 aylık hamileyim..Rabbim bana ve aileme acır ve bize bir erkek evlat gönderir inşallah.

Rabbim sizin bizim ve bu acıları yaşayan herkesin yardımcısı olsun..zor..çok zor...

yazdıklarınızı okurken çok ağladım..hala da ağlıyorum.aynı acıyı bende yaşadım..2009 da tek kardeşimi,abimi verdim toprağa..sabah işe giderken yapmış kazayı..1 ay mücadele etti budünyda kalabilmek için ama olmadı..olamadı..Rabbim bizden çok sevmiş onu..aldı bu dünyadan..
ilk gençlik yıılarımızda çok didiştik çok küsüştük..o abiydi hükmetmek istıyordu..dinlemeyince patırtı çıkıyordu.aynı evde 1,5 yıl hiç konuşmadığımızı bilirim..nekadar büyük hataymış ben ettim sizler etmeyin..sonra büyüdük ben evlendim..herşey değişti..hayatının merkezi gibi oldum..çok vakit geçirdik.güzel günler yaşadık..ta ki o kara güne kadar..

öldüğünü kabullenmek kolay da yokluğunu kabullenmek öyle zorki..3 yıl mücadele ettim kendimle..çok ağladım çok yandım..Allah kimseye yaşatmasın..evlat acısından sonra en büyük acı kardeş acısı..hele de benim gibi tek kardeşiniz varsa bir anda yalnız kalıyorsunuz..abim olsun bana bişey olmaz diyemiyorum artık..arkamda o dağ yok..çok eksiğim artık..ve bu eksiği tamamlamak asla mümkün olmayacak.

şimdi tam da abimin öldüğü yaştayım..ve 2 aylık hamileyim..Rabbim bana ve aileme acır ve bize bir erkek evlat gönderir inşallah.

Rabbim sizin bizim ve bu acıları yaşayan herkesin yardımcısı olsun..zor..çok zor...

öncelikle sizin de basiniz sagolsun allah rahmet etsin
benim kardesim de gece vardiyasindan eve dönerken kaza gecirdi.
ambulansa yetisememis bile
hemen orada ic kanama gecirmis
cok ansizin oldu gidisi
sapasaglam,dev gibi bir gencti
1.90 a yakin boyu vardi
cok yakisikliydi ama simdi yok
onun topragin altinda oldugunu düsünmek bile beni mahvediyor
biz 6 kiz 1 erkek kardes idik
benim 4 kizim var
sadece 1 kizkardesimin 2 oglu var
diger kardeslerimin de kiz cocuklari var
ins.rabbim size hayirli bir erkek evlat verir
ben yurtdisindayim
bu nedenle kardesimin mezarina ancak 2 kere gidebildim
ancak haziran sonunda memlekete gidebilirim
mezar tasinda onun adini okumaya yüregim nasil dayanacak bilemiyorum
eskiden rüyalarima giriyordu
simdi hic ugramiyor
kalplerimizi genislet

öncelikle sizin de basiniz sagolsun allah rahmet etsin
benim kardesim de gece vardiyasindan eve dönerken kaza gecirdi.
ambulansa yetisememis bile
hemen orada ic kanama gecirmis
cok ansizin oldu gidisi
sapasaglam,dev gibi bir gencti
1.90 a yakin boyu vardi
cok yakisikliydi ama simdi yok
onun topragin altinda oldugunu düsünmek bile beni mahvediyor
biz 6 kiz 1 erkek kardes idik
benim 4 kizim var
sadece 1 kizkardesimin 2 oglu var
diger kardeslerimin de kiz cocuklari var
ins.rabbim size hayirli bir erkek evlat verir
ben yurtdisindayim
bu nedenle kardesimin mezarina ancak 2 kere gidebildim
ancak haziran sonunda memlekete gidebilirim
mezar tasinda onun adini okumaya yüregim nasil dayanacak bilemiyorum
eskiden rüyalarima giriyordu
simdi hic ugramiyor
kalplerimizi genislet

aminnn..Rabbim onlar huzur içinde yattıkça bize sabır versin..
ben her anında yanındaydım..son nefeslerini vermeden önce..morgda..mezara konurken..her anı yaşadım ama inan böylesi, daha acı..hiç silinmiyor gözünden..ama ölmeden bi helalleşemedik bile..o hep uyudu..
aynı benim abim gibiymiş kardeşiniz....bakan bi daha döner bakardı..hali,tavrı, duruşu..onların toprak olduğuna inanmak çok zor..ben ilk bir yıl herhafta gittim mezarına ama her gidiş perişanlık.. o toprağa hiç yakışmadılar ki bu genç yaşlarında...şimdi ayda bir falan gidiyorum..haftaya gidip bir yeğeni olacağı haberini vericem..bir gül fidanı alıp dikicem mezarına..benim umutlarımla beraber toprağında güller açsın diye..
anne babanız hayattaysa Rabbim onlara dayanma gücü versin..benimkiler yaşayan ölü gibi oldular..inşallah torunla hayata dönecekler tekrarr.
Allahım evlatlarınıza yeğenlerinize uzun ömürler versin..her evladın ömrü anne babasından uzun olsun inşallah..

aminnn..Rabbim onlar huzur içinde yattıkça bize sabır versin..
ben her anında yanındaydım..son nefeslerini vermeden önce..morgda..mezara konurken..her anı yaşadım ama inan böylesi, daha acı..hiç silinmiyor gözünden..ama ölmeden bi helalleşemedik bile..o hep uyudu..
aynı benim abim gibiymiş kardeşiniz....bakan bi daha döner bakardı..hali,tavrı, duruşu..onların toprak olduğuna inanmak çok zor..ben ilk bir yıl herhafta gittim mezarına ama her gidiş perişanlık.. o toprağa hiç yakışmadılar ki bu genç yaşlarında...şimdi ayda bir falan gidiyorum..haftaya gidip bir yeğeni olacağı haberini vericem..bir gül fidanı alıp dikicem mezarına..benim umutlarımla beraber toprağında güller açsın diye..
anne babanız hayattaysa Rabbim onlara dayanma gücü versin..benimkiler yaşayan ölü gibi oldular..inşallah torunla hayata dönecekler tekrarr.
Allahım evlatlarınıza yeğenlerinize uzun ömürler versin..her evladın ömrü anne babasından uzun olsun inşallah..
amin
kardesim vefatindan 4 ay önce yeni dogan bebegimizi görmeye gelmisti
ne yazik ki o zaman ben dogum yapali 10 gün olmustu ve ben depresyona girmistim kardesimle hic ilgilenemedim
o da icimde ukde oldu
giderken bir helallesme oldu ama...bilemiyorum
mezara konulmadan önce onu son defa gördüm
yurtdisinda oldugu icin vefatindan 5 gün sonra memelekete getirebildik
sanki uyuyor gibiydi
annem ve babam
allah onlarin sizin ailenizin ve tüm evlat acisi yasayan insanlarin imtihanini kolay gecirsin ins.
sizin yasadiklariniz da cok zor
kardesiniz bekar miydi
benim kardesim 26 yasindaydi,evliydi
dünya tatlisi bir oglu var
ne yazik ki gelinimiz,bazi ailevi meseleleri bahane ederek cocugu annemlere getirmiyor
kardesim vefat edeli 4 ay olacak ama ancak daha 2 gün önce annemler torunlarini internetten görebildiler
allah ona da sabir versin
sanirim su anda pek saglikli düsünemiyor

amin
kardesim vefatindan 4 ay önce yeni dogan bebegimizi görmeye gelmisti
ne yazik ki o zaman ben dogum yapali 10 gün olmustu ve ben depresyona girmistim kardesimle hic ilgilenemedim
o da icimde ukde oldu
giderken bir helallesme oldu ama...bilemiyorum
mezara konulmadan önce onu son defa gördüm
yurtdisinda oldugu icin vefatindan 5 gün sonra memelekete getirebildik
sanki uyuyor gibiydi
annem ve babam
allah onlarin sizin ailenizin ve tüm evlat acisi yasayan insanlarin imtihanini kolay gecirsin ins.
sizin yasadiklariniz da cok zor
kardesiniz bekar miydi
benim kardesim 26 yasindaydi,evliydi
dünya tatlisi bir oglu var
ne yazik ki gelinimiz,bazi ailevi meseleleri bahane ederek cocugu annemlere getirmiyor
kardesim vefat edeli 4 ay olacak ama ancak daha 2 gün önce annemler torunlarini internetten görebildiler
allah ona da sabir versin
sanirim su anda pek saglikli düsünemiyor

kusura bakmayın yeni gördüm cevabınızı..
amminn.Rabbim bizden çok anne babalarımıza sabır versin..çok zor..hele anne için dayanılır gibi değil..bugün anneler günüydü aldık çiçeklerimizi elimize biz gittik abimi ziyarete..annem için öyle zor anlarki..
abim bekardı..evi ayrıydı sadece..işte evli olup arada çocuk olunca sorunlar daha da büyük oluyor..aslında yeğeniniz size en büyük hatıra..onu sizden mahrum etmemesi gerekir..inşallah insafa gelir gelininiz..bu acnın içinde birde dış etkenlerle uğraşmak çok zor..
elbette o da bunalımdadır ama ben şunu herzaman söylüyorum bir annenin bir kardeşin yaşadığı acıyla hiçbir acı kıyaslanamaz..inşallah gelininiz de bunun farkına çabuk varır..

Back