Canım çok sıkkın...

ardacinar

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2013
1.805
1.943
333
Herkese merhaba benim ki dert mi bilemedim ama iki gündür iyi değilim şimdi ben ehliyet almaya karar verdim hadi teorik sınavı geçtim iki gündür de direksiyon derslerine basladim hocam çok sabırlı çok güzel anlatan birisi ama ben hala parkuru çok öğrenemedim nerdnr donecem nereye gitcem hep hoca söylüyor çok uzun bir parkur bana göre ve asıl sorun direksiyon hakimiyetim orta şeritten gidiyorum ama nedense sola ya da saga kayiyor yani ben kaydirmadigimi düşünüyorum ama fazla ceviriyomusum yani nasıl anlatılır bilemedim ama dönüşlerde hemen toparlayamiyorum yani düz konuma getirmekte sorun yaşıyorum herhalde arabanın düz olduğunu kavrayamiyorum sürekli hoca direksiyona müdahale etmek zorunda kalıyor ve benim modum çok düşük sanki o ayarı hiç tutturamayacakmis gibiyim ve ayrıca 5 günde parkuru ezberleyebilirmiyim kafam karışık bana bişeyler söyleyin nolur ilk sınavda geccem diye bir şartım yok ama sanki hiç yapamayakmis gibi bir his var içimde

Daha iki kere trafige cikmissin direksiyon hakimiyetin olmamasi cok normal. Direksiyon/ arac iliskisini hissetmek inan tecrubeyle oluyor. Hatta 5 yil ayni arabayi kullan sonra farkli bir araca gec yine bocalama oluyor. Kendini kasma, uzme. Tecrube kazandikca daha iyi olacaksin emin ol.

Ben ehliyet alırken Arabayı düz tutmak için hoca 2 kere tam sağ veya sola çevirin direksiyonu diyordu ve orta şeritten giderken sağa sola kaymaması içinde 9.15 şeklinde ne sıkı ne de çok gevşek tutun böylece hakimiyeti sağlarsın diyordu , bende ilk zamanlarda zorlanmistım hatta ilk sınava hiç gitmeyecektim bile kafamda bitirmiştim ama sonra derslere sadece sınav odaklı değil de öğrenmek ve kendi arabam olduğunda rahatça sürmek için alışma amaçlı gittim , sınav günü de derste yaptıklarımı düşündüm ve ilk sınavda geçtim , stresi kontrol etmek her sınavda olduğu gibi burada da çok önemli , yapabilir miyim demeyin yapacağım, başaracağım diyin kendinize

İşte şu anda tamda vazgeçmek üzereyim aslında düz tutmakta sorun yaşıyorum hafif virajlar var ya orda da kaydiriyorum mesela sagabvirajsa sağa doğru hoca düzeltiyor i iki buçuk turunda bucugunu tam akavrayamadim hala iki turda kalıyorum hoca çevirip duzletiyor olacak mı gercekten bilmiyorum

Aslında zamanda kısıtlı ya 5 günüm daha var ve ayın 10 unda sınavım var ama ben sınava kadar öğrenemeyecekmisim geliyor

Aynı sorunu bende yaşıyordum o yüzden yazmak istedim hoca sürekli yavaş diyordu virajlarda , bunun nedenini sonradan anladım direksiyon gayet hassas ve ben ya fazla çeviriyordum virajlarda ama bir başka sebebi de şu ki virajlarda hafif hafif frene basın ki arabayı savurmayın hızlı giderken sağa veya sola kırınca araba savruluyor hafif hafif frenle daha rahat dönersiniz hocaniza bunu danışıp yapın derim

Frene basıyorum bazen gerçi geç kalıyorum basmakta ama hafif virajlarda çok kiviriyomusum bana öyle gelmiyor ama yarın milimetrik çalışacak direksiyonda belki olur bana dua edin öğreneyim sınavdan da kalıyim hadi ilk sınav neyse ama ben kendime güvenimi kaybetmek istemiyorum

Hayır hayır daha başından olumsuz düşünmeyin bu yola girdiyseniz eminim yaparsınız iş sizde bitiyor yapcam diye düşünün stres yapmayın mesela az çok virajlara yaklaşınca bilirsiniz orada ne yapmanız gerektiğini hocanizin dediklerini hatırlayın o an uygulamaya dökün, viraja yaklaştığınızda hızı tamamen kesmeden frene yavaşça dokunun , bunun dışında derslerde başka sorununuz oluyor mu stop etmek , sinyal vermeyi unutmak gibi falan

Neden sakız çiğnemek nasıl bir fark yaratıyor
Sakinleştirmeye cok yardimci konsantre ediyor donemin birinde biz ehliyet alirken butun kursiyerler nerdeyse sakiz cigniyordu sinavda cigneyen herkes gecti hatta müfettişler ogretmenimize hocam hayırdır bütün ogrencileriniz sakiz çiğniyor demisti

Ay bende sakız çiğneyemem midem bulanıyor bir kaç dakika sonra

Otomatik vites zaten stop etmiyorum tabi öyle olunca sinyali de daha hoca söylüyor çünkü parkuru tam öğrenemedim nerden gidi nerden dondugumuzu bir türlü öğrenemedim sadece parktan çıkıp devam ederken sinyali ben veriyorum benim en büyük problemim direksiyon

Biraz daha pratikle kavrarsınız, ben de direksiyon ne zaman düz anlayamıyordum, eğer alabiliyorsanız daha fazla ders alın, ya da çevrenizde size yardım edebilecek biri varsa bolca pratik yapın

5 gün az değil aslında parkuru ezberlersiniz , ezberlemeyi de geçtim mesela sağ döneceksiniz diyelim sağa döndüğünüz yerin yakınında bakkal var o bakkalda sağ sinyal vercem diye kodlarsiniz kendinizi , direksiyon hakimiyetinde de ne çok sıkı tutun ne çok gevşek 9/15 geçe şeklinde kendinizi çok kasmadan tutun

Tamam yarın daha dikkatli Olcam etrafima da bakayım belki kodlama yapabilirsem daha kolay olur

Tamam yarın daha dikkatli Olcam etrafima da bakayım belki kodlama yapabilirsem daha kolay olur
Evet evet görsel olarak zihnimize çevredeki şeyleri nerde ne yapacağınızı kodlarsaniz daha rahat hissedersiniz , kendinize olumlama yapın , yapamam edemem demeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…