Canım çok sıkkın, iki farklı konuda bana bir akıl verin lütfen...

ipek_bal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
934
849
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba kızlar,
Ben böyle makul yorumlara ihtiyaç duyduğumda sizin fikrinizi almaya cok alıştım.
Şimdiden söyleyim, belki de çoğunuz için dert bile değil, o yüzden gerçekten ciddi sıkıntıları olanlardan da şimdiden özür diliyorum...
Yaş 33 oldu, hayatımda kimse yok. Aslında kendimle barışığım artık, yani evlenmemiş olmayı çok da sıkıntı etmiyorum. Ama yaşımız itibraiyle çevremde evlenip barklanmış, çoluğa çocuğa karışmış insanlar var. Ev gezmeleri ortamlarında herkes çift bir ben tekim, bu konunda zaman zaman arkadasların bana takılmalarına sebep oluyor. Aslında alışığım, yıllardır böyle bu durum ama mesela daha dün şöyle bir olay yaşadım: ev gezmesindeyiz, yine herkes eşiyle gelmiş, bi foto çekilecek,şaka ile karışık ipek çeksin hepimiz çiftiz o yalnız gibi bir laf atıldı ortaya. sonrasında bir ikisi de kahkahalarla güldüler. Biliyorum kötü niyetli denmediğini, ki deli dana gibi koca da aramıyorum ama inanın o kadar bozuldum ki :KK43: ve suratımdan çok belli ederim, bşraz daha oturdum kalktım gittim. Kırıldığımı anlayan oldu, anlamayan oldu, orası neyse...
Şakayı kaldırabilen biriyken nefen böyle etkilendim bilmyorum, hala aklıma geldikçe gözlerim doluyor. Bişeler yazıyor arkadaslar okuyup cevap vermek bile istemiyorum. Napmalıyım ?

İkinci konum ise şu: geçen yıl eski sevgilimle karşılaştığımı yazmıştım. Evlenmiş olduğunu, ama mutsuz olduğunu söyledigini fln... bir yıl boyunca yılbaşı, doğumgünü, bayram gibi önemli günlerde benimle irtibata geçti kendisi. Onun dışında hiç bir iketişim olmadı. Geçen hafta ortak bir arkadasım aradı beni. Eşiyle bütün fotograflarını kaldırmış, takip etmiyorlarmış artık fln. Galiba boşanmış diye geçirdim içimden. Ki haklıymışım, dün beni aradı. Konuştuk baya. Tesadüf ki pazartesi günü seminer için onun bulunduğu şehirde olacagım. Geldiginde lütfen ara yemek yiyelim dedi. Şimdi artık evli barklı biri değil, belki görüşülebilir ama sorun şu ki ben hele ki son zamanlarda bu konudaki alınganlığım sebebiyle yanlış düşüncelere kapılıp, yara bandı pozisyonuna düşüp tekrar incinmek istemiyorjm. Ya da bunları düşünmek işin çok mu erken? Ama geçmişimiz olan biri neden görüşmek istesin. İnanın kafam çok karışık. Ne yapmalıyım? Nasıl düşünmeliyim? Nasıl düşünürsem alınmamaya, kafama takmamaya başlarım?

Evlilik meraklısı olmayabilirsiniz ama insan yalnız olunca üzülmesi çok normal. En güzel yaşlardasınız tabii ki sevilip sevmek eğlenmek istersiniz.
Ben üzüntünüzü normal buldum.
İkinci konu hakkında da mantıklı yaklaşmışsınız.
Evliyken size mesaj yazmış yazmamış bu kişiden kişiye değişir. Yani bir arkadaşlık var mıydı aranızda yoksa özel günleri bahane ederek sizi mi yoklayıp durdu?
Bunun cevabı ne olursa olsun karşınızdaki bencil bir insan.
Kendi istediği zaman, kendi modu düştüğü zaman size yazmış. Sizi bir şekilde elinin altında tuttuğunu düşünmüş ki boşanır boşanmaz sizi yokluyor. Pek gideri olduğunu düşünmüyorum.
Bence insan eski sevgilisini özlese dahi (evliyken veya değil) bencil olmamak ve etik olmak adına hiçbir şey yazmamalı.
İnsanların hayatına öyle kolay girip çıkılmamalı.

Öncelikle yaşın itibariyle arkadaşlarının yaptığı şakalara alınman normal.20 yaşında değilsin ki gülüp geçesin ammmannnn diyesin.Senin yerinde hangi hemcinsin olsa alınırdı.Bu konuda toplum bilinçlenmeli.Verdiğin tepkide abartılı bir şey göremedim.Eski sevgili muhabbetine gelecek olursak zamanında seni bıraktı mı yoksa sen mi bıraktın? Çünkü 2 durum farklı yoruma açık

Öncelikle yaşın itibariyle arkadaşlarının yaptığı şakalara alınman normal.20 yaşında değilsin ki gülüp geçesin ammmannnn diyesin.Senin yerinde hangi hemcinsin olsa alınırdı.Bu konuda toplum bilinçlenmeli.Verdiğin tepkide abartılı bir şey göremedim.Eski sevgili muhabbetine gelecek olursak zamanında seni bıraktı mı yoksa sen mi bıraktın? Çünkü 2 durum farklı yoruma açık
Beni arama bence biz birbirimize iyi gelmiyoruz gibi bir konuşmayla bitmişti.
Aslına bakarsanız özel günlerde bana yazmış olması durum yoklamasının aksine, altında art niyet olan bir durum olduğunu hiç düşündürtmedibana. Bencil midir bilmiyorum, ama boşanmasının ardından daha bir ay bile olmadan bu şekilde benimle görüşmesinin ardında art niyet olabilir mi ondan emin olamıyorum. Kendimi bişeler hissetmemeye karşı alıkoyamamaktan korkuyorum çünkü...

Evli bir erkekle niye msjlaştınız?
Eski ve evli hiçbir sevgilim bana yazmaya cesaret edemez mesela
Böyle şeyleri hiç sevmem
Bence hata yapmışsınız
O adamın boşandığını sosyal medyadan mı biliyorsunuz?ayrılık kararı olabilir boşanma aşaması olabilir geri dönüş olabilir
Misal sevgilimle bir kavgada birbirimizi engelledik ınstagramdan sonra barıştık aylardan beri beraberiz tekrar eklemedik dışardan bakanlar ayrı diyebilir ama birlikteyiz sosyal medya o kadar önemli değil yani
Son olarak çiftlerle pek görüşme gerek yok

Ben olsam görüşmezdim. Henüz yeni boşanmış, en ulaşılabilir sizi görmüş gibi duruyor. Siz iki eski arkadaş değil, eski sevgilisiniz. Zaten yürümemiş olmamış, şu anda onun da gerçekten ciddi bir ilişki düşünmediğini, yalnızca biten evliliğine yara bandı ilişkiler aradığını düşünüyorum. Aynı yaşta olduğumuz arkadaşım benden 10 yok sonra evlendi 32 sinde. Bir diğeri boşandı, tekrar evlendi 32 yaşında. Ümitsiz bakmayın, olumsuzu çekmeyin bence.

Şimdi ablacım

1. Çok münasebetsizce ve dangalakça bir şaka ne yazsam bilemedim. Yüzün düştüyse yapan taraf da umarım münasebetsizlik ettiğini anlamıştır bir daha yapmaz eşşek değilse

2. Adam kesin boşandıysa görüş istiyorsan tabi ama bırak o senin peşinden koşsun. Neden dersen bence yarabantlık bir durum yok, evlilik ilişkinin aksine bitti mi bitiyor, zaten 2 taraf da kafada kesin bitince boşanma kararı veriyor boşanmak hiç kolay değil. Yine de bence uzman fikri ATTRAENTE ATTRAENTE ye ait, o da daha önceden tanıdığı bildiği ve boşanmış biriyle evli ona sormak gerek.

Son düzenleme:
Şakalara alınabilirsin ama gerçekten evlilik abartıldığı gibi bir durum değil.
Toplum bunu statü olarak görüyor oysa çevremde mutlu evliliği olan bir çok evli kadın, evli olmasaydık sevgili olsaydık diyebiliyor. Öncelikle bekar yaşamın kıymetini bil yani .
2. Konuya gelecek olursak sırf bir ilişkim olsun düşüncesinden ziyade kalbinin sesini dinle. :KK200:

Arkadaşlarınızın espirileri hiç hoşuma gitmedi
Ben olsam mesafe koyardım, görüşme mecburiyetiniz yok. 35-40 a da gelse yaşınız belki de aradığınız mutluluğu bulUrsunuz, geç değil
O evliyken mesaj atan erkek hiç içime sinmedi
Bence yemek falan yemeyin, güvenmeyin ona
Ayrıldıysa da ayrıldı , yoluna baksın

İlk konuya alınmanız çok normal ayıp etmişler. Şahsen ben de alınırdım. Bu tarz insanlarla çok muhatap olmuyorum. Gereksiz.
İkinci konu ise boşandığını varsayalım. Daha çok yeni ben istemezdim şahsen. Resmen yara bandı yapacak. Sonuçta denemişsiniz olmamış. Boşverin derim. Tabi tercih meselesi.

Iki konudaki kisilere de cevabim ayni, gorusme.
Birincideki grubun sana saygisi olmadigi icin gorusme.
Ikinci kisi yani eski sevgilin icinse ayrilmissiniz, gitmis baska biriyle evlenmis, evliliginde mutsuzken seni aramis mutsuzum demis, bana ne, bana mi sordun derdim ben. Bir daha arayamazdi.
Sonra bosanmis ya da bosanmamis her neyse ama tum bosluktaki erkeklerin yaptigi gibi eskilere sarip seni yine aramis. Askindan olseydi seninle evlenirdi baskasiyla degil. Askindan olmedigi kesin. Birsey olmayinca olmuyor, zorlamamak lazim. Eskiyi denememek lazim, olmuyor.

Ben böyle makul yorumlara ihtiyaç duyduğumda sizin fikrinizi almaya cok alıştım.
Şimdiden söyleyim, belki de çoğunuz için dert bile değil, o yüzden gerçekten ciddi sıkıntıları olanlardan da şimdiden özür diliyorum...
Yaş 33 oldu, hayatımda kimse yok. Aslında kendimle barışığım artık, yani evlenmemiş olmayı çok da sıkıntı etmiyorum. Ama yaşımız itibraiyle çevremde evlenip barklanmış, çoluğa çocuğa karışmış insanlar var. Ev gezmeleri ortamlarında herkes çift bir ben tekim, bu konunda zaman zaman arkadasların bana takılmalarına sebep oluyor. Aslında alışığım, yıllardır böyle bu durum ama mesela daha dün şöyle bir olay yaşadım: ev gezmesindeyiz, yine herkes eşiyle gelmiş, bi foto çekilecek,şaka ile karışık ipek çeksin hepimiz çiftiz o yalnız gibi bir laf atıldı ortaya. sonrasında bir ikisi de kahkahalarla güldüler. Biliyorum kötü niyetli denmediğini, ki deli dana gibi koca da aramıyorum ama inanın o kadar bozuldum ki :KK43: ve suratımdan çok belli ederim, bşraz daha oturdum kalktım gittim. Kırıldığımı anlayan oldu, anlamayan oldu, orası neyse...
Şakayı kaldırabilen biriyken nefen böyle etkilendim bilmyorum, hala aklıma geldikçe gözlerim doluyor. Bişeler yazıyor arkadaslar okuyup cevap vermek bile istemiyorum. Napmalıyım ?

İkinci konum ise şu: geçen yıl eski sevgilimle karşılaştığımı yazmıştım. Evlenmiş olduğunu, ama mutsuz olduğunu söyledigini fln... bir yıl boyunca yılbaşı, doğumgünü, bayram gibi önemli günlerde benimle irtibata geçti kendisi. Onun dışında hiç bir iketişim olmadı. Geçen hafta ortak bir arkadasım aradı beni. Eşiyle bütün fotograflarını kaldırmış, takip etmiyorlarmış artık fln. Galiba boşanmış diye geçirdim içimden. Ki haklıymışım, dün beni aradı. Konuştuk baya. Tesadüf ki pazartesi günü seminer için onun bulunduğu şehirde olacagım. Geldiginde lütfen ara yemek yiyelim dedi. Şimdi artık evli barklı biri değil, belki görüşülebilir ama sorun şu ki ben hele ki son zamanlarda bu konudaki alınganlığım sebebiyle yanlış düşüncelere kapılıp, yara bandı pozisyonuna düşüp tekrar incinmek istemiyorjm. Ya da bunları düşünmek işin çok mu erken? Ama geçmişimiz olan biri neden görüşmek istesin. İnanın kafam çok karışık. Ne yapmalıyım? Nasıl düşünmeliyim? Nasıl düşünürsem alınmamaya, kafama takmamaya başlarım?
1. Konu için bazıları çok düşüncesiz. Tek başarısı koca bulmak olan kişilerden çıkar bu genelde. Hiç takma üzülme lütfen.
2.konu ise evliyken seninle iletişimi koparmamis biri seninle evlense bile bunu sana da yapabilir. Bana güvenilir gelmedi açıkçası. Ex ten next olmaz derler kesinlikle bu. Sen hayatına bak. İnşallah hayırlı insanlarla karşılaşırsın

Madem MissCherryBlossom MissCherryBlossom benim görüşümü sormuş şöyle cevaplayayım:

1- Arkadaşların dangalak, o yaşa gelipte böyle şeylerle eğlenebilen insanlarla arkadaş olma

2- Eşimle tanıştığımızda iş arkadaşıydık ve o evliydi bende başka biriyle nişanlıydım yani bana rağmen evlenmedi eşim. 15 yıl sonra boşandığında başladı ilişkimiz. Senin bahsettiğin adam senin varlığına rağmen evlenmiş, senden ayrılıp başka birini tercih etmiş yerinde olsam denediğimi bir daha denemem

X