Canım Bayburt :)

Adamın Biri Bayburtlu Hemşerimizin Birisine Sorar..Sizin Bu Bayburtlular Niye Her Lafın Sonuna Bi Guyruh Takar Mesela ;"Kağıt Mağıt, Saat Maat, Tabak Mabak, İp Mip, Para Mara, gibi..Bayburtlu Hemşerimiz de Cevap Verir Diyir ki;"La Yoh Gardaş Ele Bişe Kesin Oni Söyliyen Çoçuk Mocuktur

Adamın Birinin Gomşusu İçin Müthiş Yorumu ;
- Abu Adamda Nağada Gılıbık, Ben Ne Zaman Balkoni Yeyhasam Oda Çamaşur Asir :))

Gızım Sen Aynanın Garşısında Dudağın Büzüştürüp Foto Çekilirsen Ama 40 Yaşına Geldinmi Ağzındaki Sağızi Başındaki Eşarbına Yapuşturacan :))

$20.jpg güzel Bayburt $21.jpg $22.jpg

Son düzenleme:
doğu anadolu illerine sınır olduğundan olsa gerek doğu anadolu şivesiyle konuşuyorlar anladığım kadarıyla,doğu karadeniz şivesiyle değil...

doğu anadoluya pek benzemiyor aslında
Bayburt ve Erzurumun birbirine yakın ağzı var
ben Azeri şivesine yakın buluyorum biraz

$05.jpg
Bayburt Baksı ( Bayraktar ) köyü müzesi.Müzede aynı zaman da Ehram dokumacılığı ve ürünleri üretimide yapılir.

hemşerim konun hayırlı olsun=)
bir arkadaş şiveden bahsetmiş.Bayburt,eskiden Erzurum un ilçesiymiş,daha sonra Gümüşhane ye verilmiş.sonrasında il olmuş.haritada karadeniz bölgesinde yer alıyor ama karadeniz şivesiyle alakası yok.kültür olarak da karadenizle çok farklı,doğru kültürü daha çok.
Türkiye nin en küçük ili ama olsun neticede bizim memleketimiz:)

hemşerim konun hayırlı olsun=)
bir arkadaş şiveden bahsetmiş.Bayburt,eskiden Erzurum un ilçesiymiş,daha sonra Gümüşhane ye verilmiş.sonrasında il olmuş.haritada karadeniz bölgesinde yer alıyor ama karadeniz şivesiyle alakası yok.kültür olarak da karadenizle çok farklı,doğru kültürü daha çok.
Türkiye nin en küçük ili ama olsun neticede bizim memleketimiz:)

sağol canım
Karadenizli deyince akla lazlar gelir, ama Karadenizlilerin hepsi laz değil ve onlar gibi konuşmazlar
o yüzden ben kendimi karadenize yakın hissediyorum :)

Böğün Ahşam Mehli, Bi Gız Behen Sahat Sordu.Eğer Beni Bele Ucuz Numaralarla Tavlayabileceğini Sandıysa, Bravo Doğru Tahmin Etmiş.

Canım Bayburt :)
Memleket sevilmez mi?
Uzak olsan da yakın olsan da memleket sonuçta. Akrabalar, atalar, anılar var. İnsanın soyu oradan geliyor.
Sıla-i Rahim aynı zamanda (ki Allah'ın koparılmamasını istediği en önemli bağlardan biri)

canım okudum bitti kusura bakma haber veremedim bugün baya calıstım ve sıkıntılı bir gün gecirdim
özel msj yolladım ama arkadaş olarakekleyin yollıyın diyor baktım zaten ark gözkğyoruz anlamadım ama okudum canım

canım okudum bitti kusura bakma haber veremedim bugün baya calıstım ve sıkıntılı bir gün gecirdim
özel msj yolladım ama arkadaş olarakekleyin yollıyın diyor baktım zaten ark gözkğyoruz anlamadım ama okudum canım

tamam canım
Allah kabul etsin inşallah
sitede sorun vardır belki, ben de sana yollayamadım şimdi :)

X