Canım Bayburt :)

askitotomsu

Yiğit Aras_SMA destek
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012
10.869
7.479
Canım Bayburt :)
Memleket sevilmez mi?
Uzak olsan da yakın olsan da memleket sonuçta. Akrabalar, atalar, anılar var. İnsanın soyu oradan geliyor.
Sıla-i Rahim aynı zamanda (ki Allah'ın koparılmamasını istediği en önemli bağlardan biri)

$1.png $untitled.png $2.png $3.jpg $4.jpg güzel Bayburt :KK16:
$8.jpg $12.jpg $11.jpg $10.jpg $9.jpg $13.png

Eklentiler

• $6.jpg
    $6.jpg
    7,8 KB · Görüntüleme: 176
Son düzenleme:
Bayburtlu uçakta

Efendim bizim Bayburtlu arkadaşlar İstanbul’da gurbetçilik yaparlar. Günün birinde acele işleri çıkar Bayburt’ a dönmeleri gerekir. Ne yapalım ne edelim derken uçakla gitmeye karar verirler. Uçak hareket eder Aşkale üzerinden geçerken pilot anons yapar
-Sayın yolcularımız şu anda Aşkale üzerindeyiz, biraz sonra Erzurum havaalanına ineceğiz.
Bu anonsu duyan bayburtlu hemen yerinde kalkar ve aceleyle pilota doğru seslenir.
-Vola ağa hele eyle biz burada ineceyük.

Bayburtlu ezenin biri , oğluna gız istemeye getmiş. Gızın anasi eze'yi küçümseyerek demiş ki:
"Oğluz ne iş görir, mühendis mi ?
Eze de cevaben diyir ki: Mühendis olaydi senin gapında ne işimiz vardi :)))

Öğretmen Bir Çoçuğu Okulun Kapısı Önün de Görür ve Sorar ;
- Yavrum Bayburdun İklim Yapısını Anlat Bakalım..?
Öğrenci Cevap Verir ve Diyir ki ;
+ Canım Çıha Bayburt, Dokuz Ay Gış, İki Ay Yağmur, Bir Ay'da Yazi Görir Görmir Bi Daha Gışa Dönir.Bizimde Her Yanımız Donir Öğretmenim :))

Bayburtlu Hanımın Biri Herifinin Boynuna Sarılmış Demiş ki ;
- Herif Artuh 3 Gişi Olacayuh
+ Oyy Ben Neydim Nası Sevinim Baba Oliram
Kadın da Cevaben Demiş ki: Uşah Dehel Anam Gelir :))

$4.jpg $5.jpg
$8.jpg İstanbullular da Sanir Bi Tek Köpri Onlar da Var. Hele Bayburdumun Köprülerinin Güzelliğine.

Son düzenleme:
Bayburttan İstanbula giden Otobüste, Adamın telefonu beş kere, terk ettim gidiyorum Bayburdun dağlarıni türküsüni çalmış, Şöför dayanamamiş ve demiş ki ;"Bayburda geri gidirük" :))

Eskiden Gız İstemenin Düyün Yapmanın Bir Adabı Töresi Varmış.
ALLAHIN Emri Dendi mi Sözler Tükenir Düyün Tarihi Belirlenirmiş.
Ekinler Biçildikten Sonra da Gelin Gızı Alın Denirmiş.
Şimdi Ele mi Gardaş Diyirler Biz Garışmiruh, Gızınnan Oğlan Msn'den Bi Görüşsünler, Fesbuk'ta Dürtüşsünler, Biraz Gezsin Tozsunlar, Ondan Sonra da Olursa Olur Neydek.

Bayburtlu Üstada Sormuşlar "Aşk nedir?" diye..!! Üstadımız Demiş ki; "Ele Bayılirsız ki Boş Gonuşmaya"

Ayrılırken Son Sözler ;
İstanbul Erkeği ; Kendine İyi Bak Mutlu Olman Dileğimle...Hoşçakal.
Bayburt Erkeği ; Heyirdür Gız Ne Ayah Yapirsan he.. Ahıllı ol Ahılli, Ahlın Başan Topla, Gabın da Dur, Otur Oturduğun Yerde :))

doğu anadolu illerine sınır olduğundan olsa gerek doğu anadolu şivesiyle konuşuyorlar anladığım kadarıyla,doğu karadeniz şivesiyle değil...

X