Herkesin babası özeldir fakat benim ki ayrı... O annemi çok sever. Annemden aynı yakınlığı göremese dahi çok sever. Bazı annemin sülalesince ezilse dahi anneciğime laf kondurmaz. Onun akrabası benimde akrabamdır der güler geçer bazı sözlere... Annem öyle değildir. Kötü değil ama babam kadar geniş gönüllü değil... Bilen bilir geçen günlerde annem karasu kocaali de dedemin mezarındaki otları temizlerken kene ısırdı kolunu. Hemen hastaneye gittik. Doktor kesti aldı. Keneyi... Üç gün dikkatli olun. Ufacık bir şeyde hemen gelin dedi. Bizde bekledik üç gün bir şey olacak mı diye ama olmadı Allah'a şükür...Neyse biri iki gündür annem keyifsiz nezle gibi... İnatla üşüttüm ben ondan böyleyim doktora gitmem diyor... Söz geçiremedik kadına... Bu akşam babam tek başına yemek yedi. Eve gelirken kiraz almış... Yemekten sonra bir tabak dolusu kiraz yıkadı. Şekeri sınırda olduğundan kızdım bende. Baba yeni yemek yedin hepsini yiyemezsin diye... Sevgili babacığım bana dedi ki; kendime koymadım kızım annene götüreceğim. Biz hasta olduk mu o hep bize bakıyor ya... İyikende koşuşturuyor ya... Birazcıkta ben ona bakıyım dedi. Çok duygulandım.. Bazılarına basit birşey gibi gelebilir ama benim için önemli...HEmde çok önemli. Bana cevap verirken gözleri dolu doluydu babacığımın...yılların minneti vardı sanki... İnce düşünceli, nazik babam benim annemi bu kadar çok sevdiğin için sana çok teşekkür ederim. Senin hakkını nasıl ödeyeceğiz bilemedim...