- 25 Ocak 2009
- 7.637
- 324
-
- Konu Sahibi biyologcagla
bizim burdada yanmıyor ev soğuk üstüme ceket almaya eriniyom karnım aç kahvaltıyı daha hazırlayamadım çok sintirleştim
hangi mahallede acep?
bizim arka tarafta onlar daha tepedeler yanikınaşa yakın oturuyor
bir düğün salonu var evinin karşısında
şimdi onla da konuşuyorum
benim mutfakta 2 dk işim var hemen gelirim bir yere kaybolmayın tamammıı
kızlar size bişey soracam.
kabak tatlısı yapmayı biliyomusunuz?ben pek sevmem o tatlıyı hiçte yapmadım daha önce..eşimde çok seviyo dün marketten aldık deneyeyim bi diye..
netten biraz baktım ama bi püf noktası falan var mı acaba
kireşte bekletildiğini duymuştum ben severim ama yapmasını bilmiyorum
ewet bende okudum onu.
akşamdan şekere koyuyolarmış reçel gibi ..bende öyle yapayım bari
şimdiden eline sağlık canım
ben yemeğe kaçar eecük ortalığıda toplamam gerek sonra gene gelmeye çaılışırı bugün müsaitim kimse gelmez diye düşünüyorum
akşamdan şekerde bekletip gündüz baktıında sulanmış olacak eğer su yetersiz görünüyorsa bir miktar ekle pişir çok yumuşatmadan borcama al 15 20 dk kadarda fırına koy soğuyunca üzerine fındık ,ceviz veya hindistan cevizi serp ımmmm tadından yenmez:)
kızlar size bişey soracam.
kabak tatlısı yapmayı biliyomusunuz?ben pek sevmem o tatlıyı hiçte yapmadım daha önce..eşimde çok seviyo dün marketten aldık deneyeyim bi diye..
netten biraz baktım ama bi püf noktası falan var mı acaba
bizim arka tarafta onlar daha tepedeler yani
selam söyle benden de bayramını kutlarım
kombim olsa ben yakamazdım çok para gelir diye
canım ben yapıyorum arada tarifini vereyim
1 kg. tatlı kabağı,
* 500 gr. şeker,
* 1 bardak süt,
* 2 bardak krem şanti,
* 25 tane pötibör büskivi,
* 1 bardak ceviz
Kabak ve şekeri tencerede pişirdikten sonra kabakları ayrı bir kaba alıp sıcakken çatalla iyice ezilir. Soğuduktan sonra büskivileri kalan şerbette ıslatarak bir borcama dizilir. Üzerine ezilen kabakların yarısını döşenir. krem şantinin de yarısı döşenir. Cevizin yarısını da üzerine dökülür. Aynı işlem tekrar uygulanır. Buzdolabında birkaç saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapılır.
waooww bu da değişik bi tarif.
ccanım sıkılıyooooorrr bayram bayram sınırımı bozdular ayrıca arasbam olmadıgı ıcın ananeme otobuslerde nasıl gıderım dıye kara kara dusunuyorummm((
hayırdır canım kim sıktı canını