- 2 Ocak 2021
- 2.232
- 1.104
- 32
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
Burada candida diyeti ile ilgili paylaşım yapacağım. Çok fazla kabızlık, gaz siskinlik şikayetim var. Son dönemlerde aşırı şekilde şeker ve unlu gıda isteğim oldu. Kendimi tutamayıp binlerce kaloriyi bir anda aldığım da oldu. Düzenli spor yapmama rağmen kilo veremedim bu yüzden de. Depresyon ruh hali, mutsuzluk durumum d mevcut. Bir de adet gecikmelerim var. Bugün candida diyetinde birinci günüm. Hic kaçamak yapmadım. Çay kahve çok sevememe rağmen onu da tüketmedim. Aslında direkt bir etkisi yokmuş ama hızlı bir sonuc almak icin bir ay boyunca kendimi gözlemleyeceğim. Daha önce de meyve ve şekeri tamamen kesmiştim zorlanmamıştım da. Beni tek zorlayacak sey çay kahve ve fıstık ezmesi olacak. ama sağlığım icin değer. Cünkü kabızlık çektiğim gün aşırı mutsuz oluyorum. Bağırsak floramı yeniden düzenleyeceğim insallah. Bir haftalık süreçte kefir yoğurt vb şeyler de tüketmeyeceğim. Bir haftadan sonra probiyotik açısından zengin oldukları icin beslenmeme ekleyeceğim. Bunu 2 ay tam anlamıyla yapmayı düşünüyorum. Yani en azından seker, un, kuru meyve süt ürünleri( kefir yoğurt lor dışında) tüketmeyeceğim. Gün gün yazmaya çalışacağım