Canan Karatay’a 15 gün meslekten men

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.458
Şeker testleriyle ilgili açıklaması sebebiyle Prof. Dr. Canan Karatay’a geçici olarak meslekten men cezası verildi.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, Prof. Dr. Canan Karatay’ı tıbben geçerli bir yöntem olarak uygulanan gebelikte şeker yükleme testinin hastaları zehirlediğini söyleyerek hastaları kaosa sürüklediği ve hekimleri küçük düşürdüğü gerekçesiyle şikâyet etmişti.
Hürriyet'in haberine göre; dernek şikâyetinde Karatay’ın uzmanlık dışı bir konuda tıbbi değerlendirme yaptığı, bilimsel olmayan açıklamalarla halk sağlığına zarar verdiği, kendi reklamını yaptığı, tıbbi bir konuyla ilgili ihtilafında kendisiyle farklı düşünen hekimlerle etik olmayan tartışma yöntemlerini kullandığı iddialarında da bulunmuştu.

ONUR KURULU KARAR VERDİ
5 doktorun oluşturduğu İstanbul Tabip Odası Onur Kurulu, 6 Ekim tarihli son toplantısında, Karatay’ın Tıbbi Deontoloji Tüzüğü, Hekimlik Meslek Etiği Kurallarını ihlal ettiği, bilim dışı söz ve tutumlarına, meslektaşlarını kötülemeye ısrarla devam ettiği gerekçesiyle geçici olarak meslekten alıkoyma cezasıyla cezalandırılmasına oybirliğiyle karar verdi.
http://www.meydangazetesi.com.tr/gundem/canan-karataya-15-gun-meslekten-men-h39485.html

Valla ben şeker yüklemesi yaptırdım bir şey de olmadi çok şükür. Bazen gerçekten tabiri caizse salliyordu. Hiçbir bilimsel araştırma sunmadan çeşitli konularda degerlendirmeeler yapiyordu. Sonra da devami şu kitabımda deyip reklamini yapiyordu. Hiçbir zaman güvenilir gelmedi bana.

Karatay diyeti ile, yıllardır insülin iğnesi kullanan arkadaşım iğneden kurtuldu.
40a yakın kilo verdi.
Vücudundaki yağlardan yaktı hep. %58 dedi bize yağ oranı için, ki bizce daha fazlaydı, en son 30a düşmüştü, sonrasında sormadım.
Kadına karşı karalama kampanyası var, başka bir şey değil.

Herkesin kendine göre bir yolu var.
Sonuçta bilim insanı. Kafadan atmıyor ya bazı şeyleri.

çok iyi olmuş daha beter olsun!!! gazeteciler soruyor meslekten men edilmesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz diye kadın diyor ki' efendim bu konudan kitaplarımda bahsettim hatta yeni kitabım yeni çıktı bugün kitapçılarda !!' vıdı vıdı bir konuşmasındada kitabım 10 tl ne kadar faydalışeyler yazdım çok para değil alın okuyun diyordu. bir bu kadından bir de sabiha paktuna dan nefret ediyorum. insanların kafasını hallaç pamuğu gibi attılar!!!!

şeker yüklemesinden dolayı arkadaşımın bebeği şuanda yoğun bakımda.
Kadın Prof. Dr. bilimsel olmayan hiçbir şeyi söylemiyor özelliklede atmıyor.Kitaplarının tanıtımını yapmak değil derdi.Hasta olup yüzlerce TL ödemeyin DR.'a sağlığınızı kaybetmeyin diyor.
Tabii bilim ilim boş şeyler.

Dediklerinin %75-80 ini uygulayarak 15 kilo verdim. Tereyagi konusunda abarttigini dusunuyorum sadece ve mesleginden 15 gun men edilmesini uygun bulmadim.

Son düzenleme:
Sayesinde kilo verdim ve hamile kalabilmem icin hormonlarim duzene girdi. Bircok arkadasim polistik overden onun d vitamini tavsiyesiyle kurtuldu. Allah canan hocadan razi olsun. Gozumuzu acti.
Benim kardesimde yaptirmisti.seker yuklemesi fenalasti. Ben yaptirmayacagim. Aclik tokluk kan sekerine bakilip insulin degerine kanda bakilarak ogrenmek.varken neden kendime o kadar seker yukleyeyim. Ki iki baklavayi arka arkaya yiyemeyen biriyim. Zaten karatay diyeti ile seker tamamen hayatimdan cikmisti aslaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…