Canan Karatay sosyal medyayı yine karıştırdı

Evet şeker testi yaptırmayın diyor, normalde şeker hastalarına uygulanan testler var, onlardan yaptırın yok yere şeker almayın diyor. Siz hangi alanda profesörsünüz acaba? Uzmanlığınız nedir?
ayrıca o şeker testine yaptırmayıp doğru beslenerek şekeri kontrol altına alabileceğini düşünen hamileler Allah korusun bebeklerini doğumda kaybetseler
ya da yüksek kolestrolün zararı ne olacak dediği için kalp damarlarında tıkanıklık ve kireç olabilecek hastalara kim hesap verecek?
bunları söyleyebilmek için illa da profesör olmak gerekmiyor sanırım

çok yanlış bilgilerde veriyor halka ama
kolestrolün hiç bir zararının olmadığı bir söylemi vardı
hamilelere şeker testine karşı çıkması nedeniyle çok önemli olan şeker testinin yaptırmayan hamileler oldu onun için
o seker testini isviçrede ve çogu avrupa ulksinde hiç yapmiylarki (riskli durumlar hariç)

o seker testini isviçrede ve çogu avrupa ulksinde hiç yapmiylarki (riskli durumlar hariç)
ama bebeğin toplu olması dahi insanı şeker hastalığına itebiliyor benim kuzen 50 kiloyla hamile kaldı son aylarda şeker düzenleyici haplar verildi şekerin yüksek diye ki kendisi hayatta tatlı yemez
ama bebeği 4 kilonun üstüne çıktı diye anne karnında yüksek risk grubuna girmiş o zaman testi yapıp hap içmişti
eğer benim annem gibi zamanında o test yapılmış olsaydı şu an diyabet olmazdı

ayrıca o şeker testine yaptırmayıp doğru beslenerek şekeri kontrol altına alabileceğini düşünen hamileler Allah korusun bebeklerini doğumda kaybetseler
ya da yüksek kolestrolün zararı ne olacak dediği için kalp damarlarında tıkanıklık ve kireç olabilecek hastalara kim hesap verecek?
Anladığım kadarıyla yapılmalı demek için insan profesör olmasa da oluyor, ama yaptırmayın demek için yıllarca alanında çalışmak, araştırma yapmak ve profesör olmak gerekiyor.

neden böyle ters bir cevap verdiniz anlamadım tanıdık doktorlar söyledi
normal yapılan şeker testiyle yükleme yapılan şeker testi birbirini tutmadığını dair araştırmalar olduğunu söylediler
zaten benim haberde okuduğum doktorlarda bunu karşı çıkıyordu
Hayır ters değil, ciddi ciddi sormuştum. Ama yazı dili ters anlamış olabilirsiniz.

Sanırım siz Canan hocanın söylediklerini tam olarak hiç dinlemediniz?

İlaç sirketleriyle, bazi doktorların kolkola kurduğu krallığa meydan okuduğu için, herkes saldırıyor. Bence kendisinin söylediklerini baştan sona bir dinleyin :KK39:

Kitabini alirim o daha ucuz:KK53:
Gerci yemeden icmeden kesilecek olan benim birde uzerine o parayi vericem:KK57:
Gider luks bir yerde karnimi doyurur kurdanla disimi karistiririm:KK58:

Kız o şeker dediğin yediğin bi baklavadaki olan şeker hamileyken kimse baklava yemiyor ozaman :KK48: bazı şeyleri doğru gelsede bazıları çok uçuk o_O

Baklava yemekle, sıvı glikoz almak vücut için çok farklı şeyler :)

Baklavada tereyağ, fıstık, yufka var. Aynı etkiyi yapmıyor

Karatay beslenme şeklinde doyana kadar yiyorsunuz, bir de üstüne kilo veriyosunuz :)
Karbonhidratli sekerli seyleri yasakladi diyebiliyorum.demek istedigim guzel seylerin hepsini yerdim anlaminda.diger turlu yulaflada karin doyuyorda :kk77:
Az oncede akista manti tarifi gordum bu hamilelik adami sapittiriyor:-)

Karbonhidratli sekerli seyleri yasakladi diyebiliyorum.demek istedigim guzel seylerin hepsini yerdim anlaminda.diger turlu yulaflada karin doyuyorda :kk77:
Az oncede akista manti tarifi gordum bu hamilelik adami sapittiriyor:-)
Bence bol tereyağlı yumurta da güzel şey mesela :KK39:

Mantı yemeden yaşamak zor bir şey tabi, o ayrı :KK48:

ama bebeğin toplu olması dahi insanı şeker hastalığına itebiliyor benim kuzen 50 kiloyla hamile kaldı son aylarda şeker düzenleyici haplar verildi şekerin yüksek diye ki kendisi hayatta tatlı yemez
ama bebeği 4 kilonun üstüne çıktı diye anne karnında yüksek risk grubuna girmiş o zaman testi yapıp hap içmişti
eğer benim annem gibi zamanında o test yapılmış olsaydı şu an diyabet olmazdı
.hamilelik diyabeti bazilarinda kalici olabiliyor
bende 35 haftalikkenb soylediler seker var diye ( testim yapilmsiti ama seker yok demsilerdi 25. haftada )
sonuç yakinda doguracaksin yedigine dikkat et dediller ev gonde"rdiler
40. haftada 4 kg dogdu oglum
seker testide her zaman dogru sonuç vermiyor
bugun seker hastasida deilim

O hala kullanılan, çok geyik bir internet fenomeni de, twitter yorumlarını görünce direkt aklıma geldi o yüzden yazdım :)

Başını izleseniz yeter.

bu adamın bıde yaslandırma teknıgı vardı :KK70:
yalcın cakır.jpg

Kadinin uzmanlik alani kalp.. Diyet de kalp hastaliklarini onlemenin bir parcasi oldugu icin o konuya da el atmis.. Ancak Kadin dogum, endokrinoloji ayri dallar..Seker kalple degil karacigerle alakali, vucuttaki tum hucreler ile alakali.. Bir yazida diabet genetik degildir, kesinlikle onlenebilir bile demis..:KK57: Type 2 sismanliktan olabilir, ama Type 1 genetiktir, zayif cocuklarda bile olabilir. Bu konudaki hamile kadinda seker taramasi ile ilgili yaklasimlarini pek ciddiye almadim bu yuzden. Bu yuzden seker hastasi olarak dogan cocuklar, hamilelikten sonra seker hastasi olan kadinlar bile var dunyada..Uzmanlik alaninin disina cikmis..
Kolesterol kalp hastaliklari ve damarlarla yakin ilgili. Her hucremizde dogal olarak kolesterol vardir ve faydalidir da.. Ancak fazlasi damarlarda birikip tikanmaya sebep oldugu icin de yarardan zarara donebilir, hatta kalbi besleyen damar tikandiginda adami oldurur. Her ne kadar aslinda yararli da olsa, fazlasinda kalp krizlerinin bir numarali musebbibi olan kolesterolu bu kadar da hafife almasini da yadirgadim dogrusu..

Ucret de Turkiye sartlarinda biraz ucuk kaciyor.. % 50 sinin kazanci asgari ucret seviyesinde olan bir ulkede her halde ancak sosyete doktoru olarak anilabilir saniyorum. Cunki kalp hastasi olan biri bir kereligine 800 TL verip tedavi olamaz, kimbilir yilda kac defa daha kontrole gitmesi gerekir.. Bir yilda da gecmez bu meret hastalik biliyon mu:KK51:..

X