Canan Karatay: Ne yapmışım, 15-20 bin dolar bıçak parası mı almışım?

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.836
Anadolu Ajansı

3 Ağustos 2015 PazartesiSağlık
canan-karatay-ne-yapmisim-15-20-bin-dolar-bicak-parasi-mi-almisim,Enbp0wqkOUaHZy8UqMtL1g.jpg

Meslekten men edildiği yönündeki haberlere isyan eden ve haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Prof. Karatay, "Meslekten men edilmek ne demek? Ben haksız yere karaciğer nakli mi yapıyorum, ben dışarıdan bıçak parası mı alıyorum 15-20 bin dolar. Bunlar oluyor, bunların peşine düşsünler" dedi.
İlişkili Haberler
Tatilini geçirdiği Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evinde, avukatı Necati Keskin ile gazetecilere açıklamalarda bulunan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Karatay, "hamilelikte şeker yükleme testinin zararlı olduğu" yönündeki açıklaması nedeniyle meslekten men cezası aldığı yönündeki haberi yalanladı ve hukuki işlem başlatacağını bildirdi.

Bazı internet sitelerinde, hakkında "meslekten men edildi" gibi haberlerin çıktığını hatırlatan Canan Karatay, bunların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Haberlerin, konunun gerçekliği araştırılmadan yayınlandığını ifade eden Karatay, "Maksatlı olarak Türk Jinekoloji Derneği tarafından internet sitesine koyuldu ve sabaha karşı da yayından kaldırıldı. Bunu neden yapıyorlar anlamıyorum" dedi.

"HALK SORGULAMASINI ÖĞRENECEK"

Bir haberin doğruluğunun kanıtlanmadan yayınlanmaması gerektiğini altını çizen Canan Karatay, şunları söyledi.

"Ben öğretim üyesiyim, tıp doktoruyum, kardiyoloğum. Araştırmadan, sormadan, tamamen şahsımı ve beni kötüleyen bir haber yapıldı. Buna karşı tedbir alacağız, avukatımla birlikteyiz. Gereken suç duyurusunda bulunacağız. Benim için, 'Konusu olmadığı halde konuşuyor, halkı galeyana getiriyor' şeklinde iddialarda da bulunuyorlar. Ben bir hekimim ve bu konular beni ilgilendiriyor. Bu konuda 6 tane kitap yazmış bir insanım. 'Halkın kafasını karıştırdı' diyorlar. Halkın kafasını kendileri karıştırıyorlar. Halk, sorgulamasını öğrenecek."

Çıkan doğru olmayan haberlerin ardından Türk Tabipler Birliğinden de açıklama yapıldığını vurgulayan Karatay, "meslekten men etme" gibi bir şeyin söz konusu olmadığını, bazı habercilerin "sansasyon olsun" diye haber yazdığını söyledi.

Prof. Dr. Karatay, "Meslekten men edilmek ne demek? Ben haksız yere karaciğer nakli mi yapıyorum, ben dışarıdan bıçak parası mı alıyorum 15-20 bin dolar. Bunlar oluyor, bunların peşine düşsünler" diye konuştu.

"ARAŞTIRMADAN YAZMAM, 250 TANE ARAŞTIRMAM VAR"

Bazı kadın doğum uzmanlarının kendisi için, "Hiç bir araştırması yoktur" şeklinde açıklamada bulunduklarını aktaran Karatay, "Benim son yazdığım kitapta, anne adayları için beslenme ve gebelik şekeri için en az 250 tane araştırmam var. Son yazdığım hamilelik ve anne adayları için beslenme kitabı var. Ben hiçbir şeyi araştırmadan yazmam" şeklinde konuştu.

"BİLİMSEL KANIT OLMADAN KONUŞMAM"

50 yıllık hekim olduğunu ve Türkiye'de kardiyolojinin ilerlemesinde katkıları bulunduğunu anlatan Canan Karatay, "ezber bozan" açıklamaları nedeniyle zaman zaman tepkilerle karşılaştığını, fakat her konuda haklı çıktığını, bilimsel kanıt olmadan konuşmadığını ifade etti.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın avukatı Necati Keskin ise Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneğinin bir haber yayınladığını, bu haberin tüm görsel medyaya servis edildiğini dile getirdi.

Prof. Karatay ve avukatı Keskin
Karatay hakkında yapılan bir şikayet olduğunu, ancak bunun onur kurulunca incelemeye alındığını anımsatan Keskin, bu konuda herhangi bir kararın çıkmadığını vurguladı.

AVUKAT KESKİN: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATIYORUZ

Canan Karatay aleyhine kişilik haklarına ağır saldırı niteliğinde bir duyuru yapıldığını iddia eden Keskin, "Birçok internet sitelerinde çıkan haberler doğru kabul edilmiştir. Kişisel haklarına, gerçek olmayan haberlerle zarar verilmiştir. Biz bu konuyla ilgili gerekli önlemleri alıyoruz. Maddi, manevi tazminat davasının yanı sıra suçlular hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız" ifadelerini kullandı.
http://www.ntv.com.tr/saglik/canan-...icak-parasi-mi-almisim,FRSTglEoqEuBKiCsZHJFDg

Halk sorgulamasını öğrenecek diyorsunuz da halk seni dinleyince sorgulamış olmuyor ki.. sana inanmış oluyor.. sen bilimsel kanıt getiriyorsun ama kadın doğum doktorları da bilimsel kanıt getiriyor.. halk her konuda uzman olmak zorunda mı? önce kendi aranızda anlaşın..

Bir bakıma doğru da demiş...
Ama şu var ki gittikçe kötüye gidiyoruz..
Birkaç sene önce tüm sağlık çalışanlarına domuz gribi aşısı yapıldı bizim kurumda doktorlarımız ikiye bölündü bir grup tamamen para kazanmak için dediler yaptımadılar diğer bir grupda yaptırdı...
Daha kendileri karar veremiyor ki biz ne yapalım :63:

Bir bakıma doğru da demiş...
Ama şu var ki gittikçe kötüye gidiyoruz..
Birkaç sene önce tüm sağlık çalışanlarına domuz gribi aşısı yapıldı bizim kurumda doktorlarımız ikiye bölündü bir grup tamamen para kazanmak için dediler yaptımadılar diğer bir grupda yaptırdı...
Daha kendileri karar veremiyor ki biz ne yapalım :63:

işte o aşıdan trilyonlar kazanan şirketleri düşün... insan bilemiyor amaç para mı yoksa insan sağlığı mı?
ben sadece kitap yazan, dev şirketlerde çalışmayan siyasi destekleri olmayan doktorlara güveniyorum açıkcası ama bişeyler satan, ilaç, çay vs... arkasında dayısı olanlara, güçlü insanlarla görünenlere güvenmiyorum pek

Canan Karatay ' ın her söylediğini akla yatkın veya uygulanabilir bulmuyorum. Ancak şeker yükleme testi için anlattıklarını çok mantıklı bulmuştum açıkçası.

Yumurta kolestrol yapar diye yillarca kandirdilar. Kadin cikti yumurta kolestrol yapmaz dedi.Herkes aman efendim nasil yapmaz.Yaklasik 1 bucuk ay karatay hocaefendi:KK53: diyetini yaptim( evet hocaefendimiz diyordum o surecte) icimde tavuk agaci cikacak kadar yumurta yedim ve kolesteol degerim gayet normaldi.Ben inaniyorum kendisine ve seviyorum hocaefendimizi.:KK9:

Yalnız haberi okurken içimden onun sesiyle bağırarak okudum, nasıl işlemişse beynime agresif konuşmaları artık :KK57::KK70::KK70::KK70:

Canan Karatay ' ın her söylediğini akla yatkın veya uygulanabilir bulmuyorum. Ancak şeker yükleme testi için anlattıklarını çok mantıklı bulmuştum açıkçası.

Söyledigi hangi seyleri mantikli bulmuyorsun?

Yumurta kolestrol yapar diye yillarca kandirdilar. Kadin cikti yumurta kolestrol yapmaz dedi.Herkes aman efendim nasil yapmaz.Yaklasik 1 bucuk ay karatay hocaefendi:KK53: diyetini yaptim( evet hocaefendimiz diyordum o surecte) icimde tavuk agaci cikacak kadar yumurta yedim ve kolesteol degerim gayet normaldi.Ben inaniyorum kendisine ve seviyorum hocaefendimizi.:KK9:

Benim kolestrolum yüksekti ve ben bir ara her gün iki yumurta yemistim ve kolestrolum hatta düsmüstü biraz. Zaten kolestrolun kendisi aslinda o kadar büyük birsey degilmis. Bunu arastirabilirsiniz. Artik kolestrol milyar dollarlik bir ticaret oldu. Yani daha cok farma endüstrinin cikarttigi birseydir.

kolestrol ilaçlarının bir çokta yan etkisi varmış hem de ciddi yan etkiler ben de tahıl beyin kitabında okudum
tahıl, bey değil tabii bu arada:KK45:
tahıl beyin.jpg

Bu kadını seviyorum bende. Kırmızı etin ve yumurtanın zararsız olduğunu, asıl tehlikenin şeker olduğunu söylüyor. Ki bence çoook haklı. Şeker bağımlılık yapıyor, insülin direnci geliştiriyor. Obeziteye, metabolik sendroma, diyabete temel hazırlıyor. Bugün hepsinin altında şekerin yattığını çoğu bilim insanı doğruluyor.

İnsanları kandırmadığı, bunca yıldır doğru bilinen yanlışları düzelttiği için üzerine gidiyorlar.

Son düzenleme:
Sağlıklı ürünler tüketerek ve spor yaparak iyi kolestrolümüzü (HDL) artırırsak
yanmış yağları ,margarinleri yemeyip karbonhidratı azaltıp (LDL)kötü kolestrolü azaltmış oluruz ilaca gerek kalmaz,
kronik başaka rahatsızlıkları olmayanlar için tabi bu söylediklerim.
kolestrol tü kaka bişey değildir zaten vücudumuzu kolestrol hücreleri oluşturur, ondan nasıl vazgeçeriz.
bununla ilgili bir dahiliye uzmanı bana bir çalışmadan bahsetmişti, kolestrol baskılandığı için son dönemlerde infertilite arttı demişti.
tıp camiasında hiçbir zaman tek bir doğru olmuyor (bir çok farklı çalışma incelemiş biri olarak söylüyorum) farklı tezler,çalışmalar mevcut, şahsi fikrim ise (inanın şahit olduğum olaylar vardır) tıp camiasına yön veren çok ciddi etki eden sermaye devleri var.
tüm dünyayı marka yiyecek zincirleri ve ilaç sektörü yönetiyor ,önce bozup sonra tamir ediyorlar
kendini mesleğine adamış bilim insanlarını tabi ki konu dışında tutuyorum.
kafanız karışıyor ise bu söylenenlerden, tek yapmanız gereken doğal beslenmek, fazlasına gerek yok

bu kadin dogru soyliuyor
soylediklerini yapmadan denemeden arkasindan atip tutanlar sadece giciklar :), once bi deneyin sonra konusun, ( karsi doktorlar için bisey diyemiycem onlar tamamen duygusal konuusyor olabilir : ) )
ayrica o seker testi avrupada çogu ulkede onerilmiyor yapilmiyor
onune gelene test ,ekografi, emar,asi, ilaç ,verilmesi bi bizim ulkede goruluyor maalesef ...

aslında tahıl ve şekerlerin zararlarını ilk önce ahmet aydın söylemeye başlamıştı, kolestrol olayını falanda, taş devri diyeti kitabıyla bayağı bi tepki çekti, canan karatay ondan sonra çıktı, canan karatayda ilk çıktığında daha ılımlıydı diyet olarak sonra diyeti taş devrine benzemeye başladı, mesela önceleri ara öğün verirken şimdi iki öğün diyor, ahmet aydının dediği gibi
yukarda eklediğim kitapta aynen ahmet aydının söylediklerini söylüyor

bu kadin dogru soyliuyor
soylediklerini yapmadan denemeden arkasindan atip tutanlar sadece giciklar :), once bi deneyin sonra konusun, ( karsi doktorlar için bisey diyemiycem onlar tamamen duygusal konuusyor olabilir : ) )
ayrica o seker testi avrupada çogu ulkede onerilmiyor yapilmiyor
onune gelene test ,ekografi, emar,asi, ilaç ,verilmesi bi bizim ulkede goruluyor maalesef ...
tabi ki yurtdışında bu kadar görüntüleme yöntemi kullanılmıyor(gereksiz olarak) belli sınırlmalar var, her yıl mr çekinemezsiniz, biz haftada bir çektiririz.
gereksiz ilaç kullanımına hiç girmiyorum, fazladan kullandıklarımız ve çöpe atılanlar,
malesef üzerimizden geçinen hem devlet hem onun sonsuz nimetlerinden yararlanan firmalar

aslında tahıl ve şekerlerin zararlarını ilk önce ahmet aydın söylemeye başlamıştı, kolestrol olayını falanda, taş devri diyeti kitabıyla bayağı bi tepki çekti, canan karatay ondan sonra çıktı, canan karatayda ilk çıktığında daha ılımlıydı diyet olarak sonra diyeti taş devrine benzemeye başladı, mesela önceleri ara öğün verirken şimdi iki öğün diyor, ahmet aydının dediği gibi
yukarda eklediğim kitapta aynen ahmet aydının söylediklerini söylüyor
taş devri diyeti aslında insan anatomisine ne uygun beslenme şeklini bize sunuyor,
sonra dan ortaya çıkan özellikle son 50 yılda dünyanın beslenme şeklini değiştiren ürünler yapay, sağlıksız ve ucuz
kolaya kaçıyoruz, lezzet artırıcı katkı maddeleriyle kendimizi zehirliyoruz.
bence toplumda bu bilinci yerleştirmek isteyen insanların sesini sırayla kesiyorlar,mesleki anlamda engeller koyuyorlar

X