• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çan eğrisi genelde öğrencinin aleyhine midir lehine midir?

YaseminYC

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2011
598
100
318
Arkadaşlar sorumda da bahsettiğim gibi sizce çan eğrisi genelde öğrencinin aleyhine midir lehine midir?Bu sene okula yeni gelen bir uygulama.Orta halli bir öğrenciyim aslında.Hiç alttan dersim olmadı.Ama sınıfta yüksek not alan öğrencilerde var yani sınıfın genel ortalaması 50-60 ama 80-90 alan 2-3 kişide aradan çıkabiliyor.En azından bizim sınıf için böyle.Sizce nasıl olur çan eğrisi?

çan eğrisi bence güzel bir uygulama.
normalde 50 al geç gibi bir kural varken eğer sınıfın ortalaması düşükse çok rahata kavuşabilirsiniz.
mesela bizim bir dersimizde sınıfın ortalaması 20ydi. böylece 45-50 civarı not alanlar cb gibi bi nota kavuştu :)

fizik bölümünde 42 ile BB alan bir arkadaşım var
Notu kıt hocaları düşünürsek adil birşey çan eğrisi
ama benim pek işime gelmiyor
Sosyoloji okuyorum,sınıfım epey çalışkan.sınıf ortalaması 70in aşağısına inmiyor...
Harf notumu biraz etkiliyor bu durum ama çok büyük de bi zararını görmedim :)

fizik bölümünde 42 ile BB alan bir arkadaşım var
Notu kıt hocaları düşünürsek adil birşey çan eğrisi
ama benim pek işime gelmiyor
Sosyoloji okuyorum,sınıfım epey çalışkan.sınıf ortalaması 70in aşağısına inmiyor...
Harf notumu biraz etkiliyor bu durum ama çok büyük de bi zararını görmedim :)

Teşekkürler cevap için.
Öylede 70 ile BB gelir işte çanla CC geliyor kötü bir durum bizde çokta yüksek olucağını düşünmüyorum ama bakalım.

bu sene bizim okulada geldi çan eğrisi... ben 4. sınıfım ve korkuyorum ya mezun olamazsam diye normalde sınıf ortalamasının üzerindeyimdüşün ama geçme notu 60 ken büte kaldığım dersler vardı ama şimdi nasıl olur bilmiyorum çünkü bizim sınıftakilerde ortalamayı artıracaklarını düşünüorum hayırlısı bakalım...

mühendilik gibi zor bölümlerde güzel bi uygulama. zaten herkesin alttan dersi oluyor 50 bile alamadığı için. en azınlar diğerlerinin hayrına geçebiliyorsun dersi :). ama bölüm rahatsa bide düzenli ders çalışan bi çoğunluk varsa zor iş

Derse göre değişiyor bu aslında
Çok zor hoca veya derste süper bir şey, ama diğer açıdan gıcık edici bir durum
Benim sınıfım öyle çalışkan değildi pek
Diğer derslerim aa gelirken, bir hocamız sınavı kolay yaptı ve ben finale pek çalışamadığım için 100-75 ile ba düşmüştü :)

bencede avantaj yani benim için cok zevkliydi örgün okurken önümüzdeki yıl yeni bi bölüme daha baslamak istiyorum insallah yine can eğrisi olur :)

Mühendislik fakültesinde okuyorum.Sınıfın genel durumu kötü anladıgım kadarıyla hocalar da öyle diyor.Çok sıkı çalışmaya başladım ama çok zorluyorlar.
Dün bir kız vizeden 20 al finalden en az 50 ortalması 35. çana kalıyorsun direkt cc geliyor zaten dedi.( İÜ için) Riskli bir şey değil mi?

Son düzenleme:
Bizde de çan eğrisi sistemi uygulanıyor.
Şuana kadar açıklanan sınavlarımda sınıf ortalamamız hep 36-...-61 60 lık sistem olsa çoğu arkadaşımız geçemezdi.
+ Sınıfta derecene göre, alınan notlarda 1. 2. olmana göre notların aa bb oluyor şahsen bu benim işime yarıyor.
Ben kendi düşüncem olarak seviyorum çan eğrisini :)

Son düzenleme:
Genel olarak iyi deniliyor bakalım inş. iyi olur ya zor dersler için aydalı olacağı kesinde kolay derslerde sınıftan düşük alırsan geçmen zorlaşıyor sanırım :/ Bakalım inş. iyi olur ya

Arkadaşlar sorumda da bahsettiğim gibi sizce çan eğrisi genelde öğrencinin aleyhine midir lehine midir?Bu sene okula yeni gelen bir uygulama.Orta halli bir öğrenciyim aslında.Hiç alttan dersim olmadı.Ama sınıfta yüksek not alan öğrencilerde var yani sınıfın genel ortalaması 50-60 ama 80-90 alan 2-3 kişide aradan çıkabiliyor.En azından bizim sınıf için böyle.Sizce nasıl olur çan eğrisi?

Orta halli bir öğrenciysen yaşadın canım çan eğrisi senin için bulunmaz nimet :) Notların yükselir büyük ihtimalle ve senin ekstra çalışmana gerek kalmadan :) 2-3 çalışkan öğrenci ortalamayı çok etkilemez merak etme.

Orta halli bir öğrenciysen yaşadın canım çan eğrisi senin için bulunmaz nimet :) Notların yükselir büyük ihtimalle ve senin ekstra çalışmana gerek kalmadan :) 2-3 çalışkan öğrenci ortalamayı çok etkilemez merak etme.

Teşekkür ederim cevabınız için.İlk dönem bitti çok sevdim bu sistemi ben :D Benim yararıma oldu,kolay dersler biraz düşük geldi ama zor dersleride verdm sonuçta :)

çan eğrisi başarısızlıkları kapatmak için yapılan bir sistem bizim okulda maalesef yok bologna sürecindeyiz 4 yıldr lanet olsun !!! benimle aynı bölümü okuyan başka birinden daha düşük ortalamam çünkü maalesef çan egrısı ortalamayıda arrttıryorum can olmayan okullardada anca 95 100 arası a 95 90 arası b sıstemı benı ortalamada gerıye ıtıyor :(

bölümden bölüme çok değişiyo. bizim fakülte öğrencileri çan gelsin diye imza topladı, bizim bölüm karşı çıktığı için gelmedi çan :D gelse bizim için facia olurdu ama gerçekten. ortalamalar yüksek. 65-70le bazı derslerden kalanlar olurdu.

Okuldan okula bölümden bölüme sınıftan sınıfa hocadan hocaya değişir.
Ben çok faydasını göremedim.Tüm inekler bizim sınıfta sanki.
Sınıf inek olunca sen de inek oluyosun tabi :27:
Ders ortalamaları 70ten aşağı düşmüyor maşallah.
80 olduğu oluyor.
En az 48i gördüm ben bu zamana kadar daha aşağısına da düşmez bizde çan.

Back