Can Dündar'ın yalanı ortaya çıktı

evlaefe

Guru
Pro Üye
11 Mart 2013
9.618
13.005
498

CHP'ye yakın bir bankadan usulsüz bir şekilde yüklü miktarda kredi çektiği anlaşılan Can Dündar “Belgeler masamda” dese de bankanın savcılığa gönderdiği yazıda skandalın doğruluğu kanıtladı.
'Ballı Gezi Kredisi' haberi Can Dündar'ın kimyasını bozdu. Can Dündar gün boyu "Belgeler masamda" dese de ortaya belge koyamadı.
MİT TIR'ları manşetinden sonra yargılandığı davada 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Can Dündar'ın Çengelköy'de 6 milyon liraya aldığı araziyle ilgili savcılığın yaptığı incelemede bir bankadan çektiği kredi şüpheli bulunmuştu. Akşam Genel Yayın Yönetmeni Kelkitlioğlu, Dündar'a CHP destekli bankanın verdiği ballı kredinin detaylarını yazdı.
ALGI OPERASYONU BAŞLATTI

Kirli çamaşırları ortaya çıkan Dündar ve destekçileri sosyal medyada çıkan haberler üzerinden algı operasyonu yaptı. Dündar, 'Belgeler masamda gelin inceleyin. Haber doğruysa mesleği bırakırım' mesajı yayımladı. Dündar, belgeleri gösteremedi ancak AKŞAM savcılığın bankaya krediyle ile ilgili bilgi istediği yazıya gelen yanıtı yayımladı.
CAN DÜNDAR'A NET SORULAR

1- Savcılığın çektiğin krediyle ilgili bankadan istediği yazıda faiz ve ödeme planıyla ilgili bilgi neden yok?
2- Bankacılık kanunlarına göre eşler konut kredisi çekerken birbirlerine kefil olamaz. Buna rağmen eşin Dilek Dündar hem arsanın ortağı hem de kredinin kefili nasıl oldu?
3- MASAK raporuna göre aylık gelirin 18 bin lira. Bir banka sıradan vatandaştan aylık 110 bin lira kredi geri ödemesi için ortalama 300-400 bin lira gelir göstermesini ister. Sadece gazetecilik yaparak bu kadar parayı kazanan kaç meslektaşın var?
4- Ballı kredinin Gezi olaylarından sadece 2 hafta önce çıkması tesadüf mü?
5- Cari hesap kredisi bankada mevduatı olanlara çıkarılır. 4 milyon liralık kredi için bankada ne kadarlık bir mevduatın var. Savcılığa gönderilen yazıda bu mevduat rakamı neden gözükmüyor. Eğer yeterli mevduatın varsa neden kredi çekmeyi tercih ettin. Bu kararında bankanın uyguladığı faiz politikasının etkisi var mı?http://m.takvim.com.tr/guncel/2016/05/11/can-dundarin-yalani-ortaya-cikti

Akp'lilerin böyle sorgulaması hayra alamet değil zira biz kendilerini 14 senedir sorgulamadan koşulsuz itaatleri ile tanıdık

Onlar neye inanacaklarini kendilerini tayin ediyorlar..Fotoşoklu sürmanşet aksam ve takvim,sabah okurlarina sorgu sual işlemez

Adamın MİT tırlarını ihbar etmesi ve şu anki yargılanma süreci ile bunun ilgisi ne cidden anlamadım??????

Geçen bankada beklerken şahit olduğum olayda asgari ücret alan alenen bir vatandaşa müşteri hizmetleri araba kredisi çıkarttı ve bunu adamın maaşını 3 bin tl göstererek yaptı. Müşteri hzm. sorumlusu adama verin işvereni ben konuşayım, maaş bordrosunu şu kadar yapsın falan filan diyodu. Ve allem edip kullem edip yaptı. Ve bunu saklamadan güle eğlene yaptılar. Vatandaşa baktım acaba millet bunlara bakıyo mu, ben gibi yadırgadı mı diye ama herkes çok normal sıra bekliyodu. Kendimi angut gibi hissettim.

Yani alenen normal vatandaş bile hile ve hurdayla milyarlarca kredi çekiyor, gelirinin katkat fazlası ödemeli üstelik, bankaların her türlü yolla vatandaşa kredi verdiği ortada, sanki bir Dündar çekmiş gibi muamele yapılıyor iyi mi?

Sanki Türkiye'de herşey usulüne göreymiş gibi banka prensipleri altalta sıralanmış, ve bi buna şaşırdık. Komikti bu haber kabul edelim....

2- Bankacılık kanunlarına göre eşler konut kredisi çekerken birbirlerine kefil olamaz. Buna rağmen eşin Dilek Dündar hem arsanın ortağı hem de kredinin kefili nasıl oldu?
Ay kıyamam , siz yazın, inanmak isteyenlerde inansın . Bizimde ev kredimizi eşim çekti ve kefil olarakta ben imzaladım. Bu bankaların çoğunun yaptığı bir uygulamadır.
Yıllık geliri 300-400 bin olana mı 110 bin kredi verilirmişŞu haberi paylaşırken akla mantığa uyuyor mu diye de mi düşünmüyorsun evla
Kardeşim daha yeni 150 bin konut kredisi çekti, yıllık geliri de sadece 50 bin lira..
Can Dündar la alakalı bir hayranlığım yok, usulsüzlük durumunuda bilmem, ama şu iki maddenin uydurma olduğunu çoook iyi biliyorum yani

Yok parkoncum aylik geri odemesi 110 bin liraymis. Kredinin toplami 4 milyon.
Gerçi neyse ne benim icin o mühim değil. Aynaya bakmadan utanmadan bu haberi yapmislar
Tencere dibin kara seninki benden kara. Bakalim yolsuzluk konusunda hangisi daha uzaga iseyecek?

Yahu bu ülke 20-30 bin Başbakan maaşıyla gemicikler, elmas madenleri, özel hastaneler alanlar gördü. Adamın geliri 18 binmiş de, nasıl bu kredi çıkarmışta.

Benim komşum 5-6 yıl önce sıfırdı, borçları falan vardı sonra dükkan açtı, çalıştı, çabaladı, Allah yürü ya kulum dedi açtığı dükkan satışa çıktı 4 trilyona ve aldı onu. Zaten ayda 12-13 bin mi ne kira ödüyordu.

Yani bu adamın illa birikimi vardır, her ay 18 bin kendi geliri artı eşinin geliri, eee kitap gelirleri var, film geliri oldu yani sanki adam asgari maaşla çalışan işçi gibi haber yapmışlar.

E yani Takvim bu. Fotosoklu mansetleriyle ünlü Takvim'den habercilik beklemek abesle istgaldir kuzum

Verecek cevap olmayınca güler insan tabii. Gerçi bence ağlanacak hale gülmek bu ama neyse...

Gecen aylarda arkadasim icin 20 bin cektim 3 kutus fazlasini istedim cıkkk vermediler kkb sorgulama var artik bordronu kafana gore yukseltemiyorsun yok oyle bir cumhuriyet o eskidendi.Artik cogu kurumlar birbiriyle baglantili.kkb de dusuksen gelirim 100bin tlde olsa verilmiyor bir cacikk

Benim bildigim artik esden habersiz kefil olunamiyor

Eşten habersiz kefil olunmaması değilki konu eşlerin biri kredi çekiyor diğeride o krediye kefil oluyor bu uygulanan bir şey usulsüz değil ki.. haberde usulsüz gibi verilmiş 2. maddede

İçerde adamın olsun bak, işsize bile kredi çıkarırlar.

Ama zaten adamın geliri 18 bin de bu adam kitaplar yazmış, film çekmiş bir adam. Aylık geliri maaş olarak düşüneceğin bir adam değil ki. Birçok yerden geliri olabilecek biri. Bu adamın belli bir bütçesi vardır, Mustafa filmini çekerken bile bu kadar harcadı belki.

konut kredilerinde eslerin birbirine kefil olması degilde ortak gelir gosterebiliyorlar bildigim kadarıyla buda boyledir kefil diye cıkarmıslardır

konut kredilerinde eslerin birbirine kefil olması degilde ortak gelir gosterebiliyorlar bildigim kadarıyla buda boyledir kefil diye cıkarmıslardır

Aynen, ben de bunu düşündüm. Zaten çoğu banka kefil istemiyor bile. Zaten adam tanınmış biri, bu bankayla belki defalarca çalıştı, normal vatandaşa uyguladığı prosedürü uygulamaz bazı bankalar hatırlı müşterisine.

Kaldı ki kefilsiz çok kredi çektim ben bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…