• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Can Dündar'ın Erdoğan göndermesine Atatürk'lü yanıt..

weiss

Hayr-ül a-bı dıde
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
3.387
428
198
Almanya
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Can Dündar, Twitter'da Başbakan Erdoğan'ı, genç bir futbolcunun kolunda gördüğü dövmeye yaptığı yorum üzerinden "Totaliter rejimlerde vücudun, lidere aittir. Kürtaj ya da dövme yapıp yapamayacağına, kaç çocuk yapacağına, içki ve sigara sınırına o karar verir" sözleriyle eleştirdi. [h=4]

"TOTALİTER DİKTATÖR ZORLA ŞAPKA GİYDİRİR"[/h] Can Dündar'ın bu eleştirisine bir takipçisi, Atatürk dönemine atıfta bulunarak karşılık verdi:
"Çok doğru. Mesela totaliter diktatör şapka giymediniz diye sizi hapse atar, insanın giyim kuşamına karışır ve buna devrim der."

candundar1_9248.jpg

$candundar2_6727.jpg

http://www.ensonhaber.com/can-dundarin-erdogan-gondermesine-ataturklu-yanit-2014-07-05.html

Son düzenleme:
Dogru soze ne denir.dayatmanin zorlamanin alasini yasadi ulkem insani.adi da demokrasi oldu.vakko lar zengin oldu :)

Haha dogru demiş.dövme yaptı diye asılmadı ya!keşke zamanında asmak yerine öyle güzellikle anlatan liderler olsaydı.

bu olay ; her gün işe geç geldigi için işten atılan birinin, ''beni işten başörtüm/dinim/mini etegim yüzünden attılar'' demesine benzer.

şapka kullanmadıgı için asılan hiç kimse yoktur, halkı isyana teşvik edip devlet memurlarını öldürenlerin asılması olayı vardır. isyancı çete üyelerinin idamları üzerinden ''dinimiz yüzünden çok magdur olduk :14:'' edebiyatı yapanların yalanları sadece.

ondan sonra ''dinimize göre kanıtsız konuşmak, yalan söylemek şöyle kötü böyle kötü'' diye din tüccarlıkları yapar bazıları bi güzel :60:

Sana kac kere söylemek zorundayim okudugunu anlada sonra yorum yap diye..

Yazida kimse "asilmaktan" bahsetmemis, hapse atmaktan bahsetmis..

Ayrica az oku kendini gelistir, bilmeden ahkam kesmek seni ancak kahkaha malzemesi yapar:))

Birde o bilgisizlikle kalkip laf kalabaligi yapma:)

Asilanlar yok öyle mi?:))

25 Kasım 1925 tarihinde çıkarılan Şapka Kanunu'nun ardından bu kanun çeşitli illerde protesto edilmiş, Rize'deki olayları bastırmak için ise Hamidiye Zırhlısı Rize'yi top atışlarına tutmuştur. 12 Aralık'ta istiklal mahkemelerince yargılanan 143 kişinin 8'i hakkında 13 Aralık'ta idam kararı alınmış, 14 Aralık'ta ise idam edilmişlerdir.

http://www.timeturk.com/tr/2012/12/12/sapka-yuzunden-rize-bugun-bombaladi.html#.U7dJcLHm7jI

okdugumu anladım da yazdım sen merak etme. bu konunun gidecegi yer idamlar, ''dinimiz yüzünden magdur:14: hikayeleri ne de olsa. bu yüzden hemen yazdım.

siz yalanları savunmaya devam edin, ben de karşı cevabımı verecegim elbette.

okdugumu anladım da yazdım sen merak etme. bu konunun gidecegi yer idamlar, ''dinimiz yüzünden magdur:14: hikayeleri ne de olsa. bu yüzden hemen yazdım.

siz yalanları savunmaya devam edin, ben de karşı cevabımı verecegim elbette.

$10462992_1395589107330318_5250515435241653889_n.jpg

Al bahalum

bu olay ; her gün işe geç geldigi için işten atılan birinin, ''beni işten başörtüm/dinim/mini etegim yüzünden attılar'' demesine benzer.

şapka kullanmadıgı için asılan hiç kimse yoktur, halkı isyana teşvik edip devlet memurlarını öldürenlerin asılması olayı vardır. isyancı çete üyelerinin idamları üzerinden ''dinimiz yüzünden çok magdur olduk :14:'' edebiyatı yapanların yalanları sadece.

ondan sonra ''dinimize göre kanıtsız konuşmak, yalan söylemek şöyle kötü böyle kötü'' diye din tüccarlıkları yapar bazıları bi güzel :60:

Atıf Hoca, şapka devriminden önce yayımlamış olduğu Frenk Mukallitliği ve Şapka risalesinde Müslümanları amel-iman bütünlüğüne davet ediyordu. Müslümanların Müslüman olmayanların kılık kıyafet ve kültürel alışkanlıklarına benzemeye çalışmasının caiz olmadığını söylüyordu. Bir Müslüman ile Hıristiyanın veya bir Yahudinin kılık kıyafetinden ayırt edilebileceğini, hatta edilmesi gerektiğini savunuyordu. Kendi ifadeleriyle "Batı medeniyeti ancak insanın hayvani ve cismani yönüne hizmet ediyor"du.[4]

26 Aralık 1925'te, risaleyi yayınlayan ve dağıtanlarla birlikte, 13 kolluk kuvveti gözetiminde Ankara'ya gönderildi. 26 Ocak 1926 Salı günü Ankara İstiklal Mahkemesinde yargılandı. Risaleyi kanunun çıkarılmasından önce yayınlamış olduğunu, içerikleriyle ilgili görüşlerinden vazgeçmemiş olduğunu, bununla birlikte kanuna karşı bir harekette bulunmadığı şeklinde bir ilk savunma yaptı.[4] Savcı, İskilipli Âtıf Hoca için 3 yıl hapis cezası istedi. Mahkeme, müdafaa için bir gün sonraya bırakıldı. Ancak Atıf Hoca savunma haklarından tümüyle vazgeçtiğini belirterek idama götürülmesine razı bir tutum aldı.

Ertesi gün, mahkeme reisi Ali Çetinkaya, müdafaa yapmaya gerek görmeyen Atıf Hoca'yı idama mahkum etti. Atıf Hoca 1 hafta sonra Ankara Samanpazarı Meydanı'nda asıldı.

ne var bunda? devrim yapıldı fark ettiysen ve din tüccarlarına karşı yapıldı bu devrim. bu tarz kara propagandalar gayet normal. burada şapkadan dolayı asmaktan kesmekten bahsediyoruz.

digeri de tutmuş donanma gemisi topa tuttu, insanları kahr-u perişan eyledi diyor, verdigi linkte kaynak namına hiçbir şey yok :60: hani kaynaksız konuşmak dininizde kötü bir şeydi? gitmiş bir tane internet sitesinin linkini vermiş kaynak diye. düzgün bi kaynak ver de biz de ögrenelim dogrusunu ve yanlışa yanlış diyelim. sürekli kaynaksız konuşarak hem kendinle çelişiyorsun hem de dinine göre çok yanlış yapıyorsun.

ben din tüccarlarının suratına gerçekleri vurmayı severim. hobimdir hatta.

Eee vereyydin ya cevap:))

şapka kullanmadıgı için asılan hiç kimse yoktur,

"Şapka İktisası Hakkındaki Kanun’a muhalefetten binlerce vatandaş ağır hapse mahkum edilirken resmi tarihe göre 80’ e yakın, gayri resmi tarihe göre binlerce insan idam edildi."

Hadi simdi ver cevap..

Not: Ne okudugunu anliyorsun, nede ne dediginden haberin var..Senin su sünnet icin ah vah cekip, 11 yasindaki kizlarin evlendirilmesine " olabilir" demende zaten dikkate alinmayacagini anlamistikda, simdi artik iyice anlasildi galiba..
Oradaki insanlarin dedigi gibi 12 yasinda yeni sünnet olmus bir cocuk musun nesin..
Hadi sen git sünnetle ilgili grev falan yap bence:)))) Malesef artik cevap yok sana, okudugunu bile anlamiyorsun bea cocugum..

ne var bunda? devrim yapıldı fark ettiysen ve din tüccarlarına karşı yapıldı bu devrim. bu tarz kara propagandalar gayet normal. burada şapkadan dolayı asmaktan kesmekten bahsediyoruz.

digeri de tutmuş donanma gemisi topa tuttu, insanları kahr-u perişan eyledi diyor, verdigi linkte kaynak namına hiçbir şey yok :60: hani kaynaksız konuşmak dininizde kötü bir şeydi? gitmiş bir tane internet sitesinin linkini vermiş kaynak diye. düzgün bi kaynak ver de biz de ögrenelim dogrusunu ve yanlışa yanlış diyelim. sürekli kaynaksız konuşarak hem kendinle çelişiyorsun hem de dinine göre çok yanlış yapıyorsun.

ben din tüccarlarının suratına gerçekleri vurmayı severim. hobimdir hatta.

inş canım ya:31:

Eee vereyydin ya cevap:))

"Şapka İktisası Hakkındaki Kanun’a muhalefetten binlerce vatandaş ağır hapse mahkum edilirken resmi tarihe göre 80’ e yakın, gayri resmi tarihe göre binlerce insan idam edildi."

Hadi simdi ver cevap..

Not: Ne okudugunu anliyorsun, nede ne dediginden haberin var..Senin su sünnet icin ah vah cekip, 11 yasindaki kizlarin evlendirilmesine " olabilir" demende zaten dikkate alinmayacagini anlamistikda, simdi artik iyice anlasildi galiba..
Oradaki insanlarin dedigi gibi 12 yasinda yeni sünnet olmus bir cocuk musun nesin..
Hadi sen git sünnetle ilgili grev falan yap bence:)))) Malesef artik cevap yok sana, okudugunu bile anlamiyorsun bea cocugum..

hala kaynaksız konuşuyorsun. bak sürekli o kadar vaazlar verip duruyordun kaynaksız konuşanlara. şu anda çok ayıp ediyorsun çünkü kendinle çelişiyorsun ve dinine göre çok kötü bir iş yapıyorsun :26:

sünnet hakkında herkesle tartışabilirim, hem de her yönüyle. dini açıdan saglık açısından kültür açısından... nasıl istersen.

11 yaş evliligi konusuna da hiç girmeyelim istersen, zararlı çıkan sen olursun.

eh laf çarpıtmalar başladı. kaynak getir onun yerine :1:

:))))
Yok anlamayacak ama yine yazinin o bölümü kopyalayayim:))

Resmi kayitlara gör 80 kisi asildi.

Resmi kayitlara göre 80 kisi anladinmi? Yani kesin olarak sapka takmadigi icin asilanlarin resmi kaydi 80 kisi:))

Yok hala anlamadinsa boyver cocugum..

Bu arada 11 yasinda cocugun evlendirilmesi konusunda ben mi zararli cikarim:))

Yok ben erkek degilim, sen herkesi kendin gibi zannedip zararli cikarsin diyorsun ama yok yani senin kafada kimse bu forumda..

Ayrica hadi cocugum by by ne olsa anlamiyorsun birde üstüne üstlük abuk sabuk seyleri savunuyorsun, 11 yas evliligiymis pehhhhhh

:))))
Yok anlamayacak ama yine yazinin o bölümü kopyalayayim:))

Resmi kayitlara gör 80 kisi asildi.

Resmi kayitlara göre 80 kisi anladinmi? Yani kesin olarak sapka takmadigi icin asilanlarin resmi kaydi 80 kisi:))

Yok hala anlamadinsa boyver cocugum..

Bu arada 11 yasinda cocugun evlendirilmesi konusunda ben mi zararli cikarim:))

Yok ben erkek degilim, sen herkesi kendin gibi zannedip zararli cikarsin diyorsun ama yok yani senin kafada kimse bu forumda..

Ayrica hadi cocugum by by ne olsa anlamiyorsun birde üstüne üstlük abuk sabuk seyleri savunuyorsun, 11 yas evliligiymis pehhhhhh

''Şapka İktisası Hakkındaki Kanun’a muhalefetten binlerce vatandaş ağır hapse mahkum edilirken resmi tarihe göre 80’ e yakın, gayri resmi tarihe göre binlerce insan idam edildi.''

hani nerede resmi kayıt? hani belge?

''resmi kayıtlara göre, şu anki hükumet ... milyar dolar yolsuzluk yapmıştır.'' ben de bunu söylüyorum sana. ben dedim oldu :1:

sünnet hakkında konuşmak için erkek olmaya gerek yok. 11 yaşındaki çocugun evlendirilmesi mevzusunda da evet sen zararlı çıkarsın. ama belki de sen reformistlerden taraıfsındır. :1:

Gerçekler mutlaka patlak verecek inkar etmek bir yere kadar sığınak olacak.

Su hala bak " ben dedim oldu, 11 yasindaki cocuk evlenebilir " diyen biriyle konusuyorum tutmusum ahahhahha tövbe estafurullah:)))

Yaw he he...:27:

Su hala bak " ben dedim oldu, 11 yasindaki cocuk evlenebilir " diyen biriyle konusuyorum tutmusum ahahhahha tövbe estafurullah:)))

Yaw he he...:27:

11 yaşındaki çocugun evlenebilecegini söylemedim zaten, 13-14-15 demişimdir ama :1: fakat gel gör ki bazıları 6 yaşındakiler de evlenebilir diyor ve bu çok enteresandır.

''ben dedim oldu'' diyen de sensin. ''resmi kayıtlara göre şöyle asıldılar böyle katledildiler...'' hani belge? hani kayak, kaynak kim? kaynak weiss'in bir yerlerde okudugu hikayeler.

kaynaksız konuşanlara verdigin fetvaları çok da çabuk unutuvermişsin. ''kaynaksız konuşmak dinde şöyle kötüdür böyle kötüdür'' diye fetvalar verirken çok şen şakraktın halbuki.

Back