• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Campix ile sigara bırakma deneyimim...

PeriLous

Iyi ki varsınız kızlarım..
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2010
3.764
727
163
Merhaba arkadaşlar adını ilk burda duyduğum Champix sigara bıraktırmaya yardımcı ilacı uzun araştırmalarım sonucu kullanmaya karar verdim. Eşim ilacı getirdi ve ilk defa bu sabah kullanmaya başlayacağım. Sigara konusunda çaresizliğimin doruk noktasındayım. Tek ve son ümidim bu ilaç.. Umarım işe yarar ve ben sigarayı bırakırım. Dahası başka sigara tiryakilerine de umut olurum umudu ile...

Bütün değişimleri olumlu-olumsuz bütün etkilerini gün gün burada sizinle paylaşmak istiyorum. Lütfen bana dua edin ve ben bu illetten kurtulayım...

Son düzenleme:
İnşallah kurtulursun.. Hadi Hayırlısı :) aslıda ilaç felan bahane tamamen psikolojik... irade mesesi diye düşünüyorum ..

Benim için bütün sorun o zaten irade... Sigaraya karşı iradesiz bir tiryakinin savaşı olacak bu bakalım kim kazanacak...

Benim için bütün sorun o zaten irade... Sigaraya karşı iradesiz bir tiryakinin savaşı olacak bu bakalım kim kazanacak...

İnşallah bakalım.. bu gece bütün dualarım o zaman senınle... allah yardımcın olsun... güzel haberlerini bekliyorum..

Çooook ama Çooook teşekkür ediyorum inşallah ben ve ben gibileri kurtulur bu illetten

gerçekten bizlerle paylaşırsanız çok mutlu olurum artık paket almıyorum açık tütün alıyorum haftadan haftaya gittikçe tütün miktarını az almaya başlıyorum ki elmin altında olmasın diye kendimce çabalıyorum bir faydasını görürseniz bende kullanmak isterim

kullandığım süre boyunca burdan muhakkak bilgilendireceğim sizleri çünkü sigara karşısındaki acizliği en bariz şekilde yaşayan biriyim..

inşallah bırakırsın diyor ve herkesin dualarını bekliyorum.ben de yarın sabah ilk ilacımı içeceğim.bugun doktora gittim zyban adlı ilacı verdi champix ile aynıymış birkaç yan etkisi farklı dedi.15 yıldır sigara içiyorum ve bırakma fikri bile beni üzüyordu.5 gün önce bademciklerimden rahatsızlandım 2-3 gün yataktan kalkamadım.sonra kararımı verdim bugün 5 gün oldu hiç içmedim,şimdi kendimi çok güçlü hissediyorum allah yardım ediyor,ilacı almaya başladıktan sonra gelişmeleri paylaşacagım,sizde bilgi verirseniz çok memnun olurum.

Canım inşallah bırakırsın, başarırsın.. Fakat eğer bir şekilde bundan sonuç alamazsan da son çare oldugunu düsünüp moralini bozma çünkü benim tam 38 sene sigara içen babama ve günde üç paket malboro içen kuzenime sigara illetini bıraktıran bir şey var yani demek istediğim umarım bu kullandıgın sey işe yarar ama olmazsa ben sana o ilacın ismini verip yardımcı olurum..

vegan umarım işe yararda başka birşeye ihtiyaç duymam ama eğerki işe yaramazsa sana ulaşacağım...

bugun yani dün :) . ilacımı aldım ama midem bulanıyor sürekli çok ara ara düzelir gibi oluyor tekrar başlıyor dikkat ettimde genelde sigara içtikten sonra oluyor ilk 3 gün günde tek doz(0.5 mg) kullanmam gerekiyor sabah 3. gün olacak 4. gün ise günde 2 doza çıkacak asıl ozamanan ciddi etkilerini bekliyorum ama bakalım neler olacak...

bu arada dualarınız için teşekkür ediyorum desteğiniz için de...

ben kontrollü ayda yılda bir kere ya içerim ya içmem de, çoğu zaman da ağzıma sürmem, eşim resmen ince bir çubuk parçasına bağımlı halde, ki bağımlılıklar hiç de ona göre değildir, normalde kabullenemez, zayıflık olarak görür, çoğu konuda, fakat sigarayı bırakamıyor,

onun tiksinmesi gerekiyor, içmeye her teşebbüsünde tiksinip atacak,
sizin bu kullandığınız yanlış anlmadıysam içtikten sonra bulantı yapıyor, çok ilgimi çekti, araştırmam lazım, uzun vadede kısa vadede kalıcı geçici yan etkileri nelerdir, iyice öğrenmem lazım, sorun yok ise eğer hemen başlatmalıyım ona :50:

ilacın etkileri çok farklı aslında mide bulantııs yan etkilerinden biri araştırmalarıma göre konuşuyorum sigaradan tiksindiriyormus

bugün 3.defa aldım ilacımı tek doz yarından itibaren 2 doza çıkıyor ilaç henüz mide bulantısı haricinde bir etkisi yok ama çok başındayım farkındayım sigarayı bırakma günüm olarakta 14.günü belirledim bakalım gerçekten yapabilecekmiyim bunu...

arkadaslar ben zyban adlı ilacı kullanıyorum,doktorum bu ilacın diger sigara bıraktırma ilaclarına göre mide bulantısı yapmadıgını ve sigara bırakmaya karşı kilo alımına engel oldugunu soyledi o yüzden zyban ı tercih ettim,yarın 4.günüm olacak şu an hicbir yan etki ile karsılasmadım.aranızda zyban ı kullanan var mı?

selam gmzkky.bugünkü msj ına istinaden cevap yazdım ama malesef özelden msj göndremiyormuşum şu anda.öyle bir msj geldi.daha önce göndermiştim anlamadım neyse. bugün sigarasız neredeyse 20.gün.ilaca baslayalı 15. gün.1-2 gündür rahatım.nikotin sakızı çok işe yarıyor mutlaka denemelisin.kendime inanamıyorum,hayatımda sigara içtiğimden beri ilk kez bu kadar uzun sigara içmiyorum.zaten ilk bırakma deneyimim umarım son olur.

inşallah birdaha kullamazsın ben 1 bucuk paketten 2-3 taneye kadar indirdim pazartesi iise tamamen içmiyor olacağım inşallah pazartesi günü bırakmaya karar verdim ama bugün canım şiddetli bir şekilde sigara istiyor bugun boyunca 2 tane içtim belki bir tane daha içerim ama pazartesi inşallh tamamen kurtulmuş olacağım...

gmzkky nasıl gidiyor,bıraktınız mı?ilactan memnun musun

ilaç biteli 5-6 gün oluyor sigarayı ise bırakmamın 3. günüydü bugün ilaçta bittiği için benim için günler biraz daha zor geçiyor nikotn geri çekilmelerini bugün çok daha fazla hissettim ama sonuna kadar dayanmaya devam kararlıyım...

emru umarım tekrar başlamamışsındır..

tebrik ederim seni gmzkky.şu anki zorlanman çok normal ama sonra birden kolaylaşmaya başlayacak.ilaç mucize değil bunu unutmamamız gerekiyor,ilaç kullansakta zorlanma oluyor ama ilaç bu zorluğu önemli ölçüde kolaylaştırıyor tabii.nikotin sakızını ihmal etme. mücadelye devam!bugün 41.gün bitti..:nazar:

Back