Cami ve cemevi aynı bahçede

yeğeniniz 2003 doğumlu ben 1983 ama kafamızı kurcalayan şey aynı :)

neyse bizde oynamaya devam edelim o zaman ben soruma cevap bulamadım verilen cevaplar tatmin etmedi.

Tasavvuf ve gönül adamı, bir Mevlana ve Yunus Emre gibi takdim edilen bir insanın bugün Irak’ta, Mısır'da, Suriye'de 500 bin müslümanın ölümüne yol açan Amerika’da ne işi var? Siz hiç 140 dönümlük arazide 8 villacık içinde 100 hizmetkarla mütevazi bir hayat yaşayan bir Yunus Emre gördünüz mü? Tıpkı çok başarılı genç bir iş adamının alnının teri ile çalışarak gemicik-ler- sahibi olması gibi bir şey bu da... Konuyla ilgili her platformda isteyen herkesle tartışırım, kimse yapılan bu hareketin masumane olduğunu da bana kabul ettiremez. Ancak şu da bir gerçek ki biz yazmaya devam ettikçe siteden bir bir kanatlanıp uçacağız :) Çünkü yazılanlar burada kalmıyor, özel mesajlardan saldırılara kadar uzuyor..

Konunu başını sonunu bilse idiniz değindiği noktanın ne olduğunu anlardınız.Ve sohbetlerinde ne kadar çok hadis kullandığından da haberiniz varsa.
“Şunu iyi biliniz ki, bana Kur'an-ı Ke.rim ile birlikte onun bir benzeri de verilmiştir. (Bu konuda) dikkatli olun; (çünkü) koltu.ğuna kurulan tok bir adamın ‘size (hz. Peygamberin sünneti/hadisleri değil) sadece şu Kur'an lazımdır, onda bulduğunuz helali helal, haramı da haram kabul ediniz yeter!’ diye.ceği (günler) yakındır...”
Ayrıca evet kendi bu şekilde savunma çabalarını hiç sevmiyor.Cemaat de öyle.Ben biraz başıma buyruğum.

Bir ülkede yaşamak o ülkenin politikasını desteklemek anlamına mı geliyor?Abd şu an global dünyanın merkezi.Ve Türkiye'de şer güçlerin odak noktası olup hizmetlerin hızı kesileceğine Abd de yaşayıp bir kaç "neden Türkiyeye gelmiyor" sesinin dışında o açıdan uğraşacağı birşey kalmıyor en azından.
Aynen ben de her türlü platforma konuşabilirim.Yalnız dün akşam da yazmaktan sıkıldığımı tekrar fark ettim.Datlucadunun hatırlatması da yerinde oldu.Zaten ne bu forumda ne gerçek hayatta insanlar fikir değişimine pek açık değiller.Belki ben de değilim.Muhasebe ediyorum..
Son ve en çok vurgulamak istediğim noktaya geleyim.
Bir insanın Fethullah Gülen'e bağlı olup olmaması Müslümanlığının ölçüsü değildir.Kİmse kimseyi bu konuda tekfir edemez.Kişi İslam ahlakına sahip bir Mümin olsun o baştacıdır.Ola ki bu konu açılınca akla gelmiştir..

Son düzenleme:
Konuyu toparlayıp içeriğe geri dönüyor musunuz yoksa bir arkadaşımızında dediği gibi siteden bir bir uçmak mı istersiniz?
Hatırlatayım mı? Konu: Cami ve Cemevi aynı bahçede...

Cami ve Cemevi kardeşliğinin temeli atıldı

Ankara'da Sünni ve Alevilerin birlikteliğine önemli katkı sağlaması beklenen 'Mamak Cami-Cemevi Kültür Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Temel atma töreni öncesinde gösteri düzenleyerek yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti.

Sünni ve Alevilerin birlikteliğine önemli katkı sağlaması beklenen 'Cami-Cemevi Kültür Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Ankara'nın Mamak ilçesinde hayata geçirilecek olan proje, Hacı Bektaş Veli Kültür Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı ile Cem Vakfı tarafından yürütülecek. Projenin finansmanını ise Alevi ve Sünni iş adamları üstlenecek.

SENEYE MUHARREM AYINDA AÇILACAK

Projenin bir yıl içinde bitirilmesi, merkezin seneye Muharrem ayında açılması planlanıyor. Temel atma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, CHP Milletvekili Sinan Aygün, bazı AK Parti milletvekilleri ile kalabalık bir halk kitlesi katıldı.

Bakan Çelik ile Doğan, temel atma butonuna basmadan önce beyaz güvercin uçurdu. Daha sonra hep birlikte temel atmak için butona bastılar.

CAMİ VE CEMEVİ YAN YANA

3 bin 264 metrekare alan üzerine inşa edilecek kampüsün içinde cami ve cemevi yan yana olacak. Kampüs içinde dede odası, imam odası, zakir odası, 350 kişilik konferans salonu, 350 kişilik aşevi, cenaze hizmetleri için gasilhane ve morg, kurban tığlama alanı, fakir aile çocukları için okuma salonu, misafir kabul salonları, çay ve sohbet salonları yer alacak

POLİS GÖSTERİCİLERE MÜDAHALE ETTİ

Mamak'ta yapılacak tören öncesinde bir grup, inşaat alanı yakınındaki Süleyman Ayten Caddesinde toplandı.Barikat oluşturarak yolu trafiğe kapatan gruba polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Güvenlik güçleri eylem devam edince gruba tazyikli suyla müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından ara yollara dağılan gruptakiler, protestolarını burada da sürdürdü. Polis ve protestocular arasındaki gerginlik devam ediyor. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katılması beklenen Mamak Cami ve Cemevinin temel atma töreni öncesi polis, inşaat alanının çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Alanın etrafında eğitimli köpekler yardımıyla arama yapan güvenlik güçleri, bölgeye çıkan tüm yolları trafiğe kapattı. (Radikal - Ajanslar)

ben zaten olmaz demiştim.. olmaz çünkü insan olarak birlikte yaşamayı öğrenemedik biz. kardeş kardeş ile birlikte yaşayamazken din kardeşliği neyimize diyeceğim saldıracaklar bana. ama sonuçta ülke din ile ilgili konularda oldukça karışık ve tutucu. yeri ve zamanı değildi şimdi. insanlar birbrine saldırmak için yer arar oldu.. erken alınan bir karar. yani sular bir durulsaydı keşke..

Allah aşkına nedir bu insanların düşüncesi saçmalıkları?Ben Fethullahçı falan değilim.ama sırf bu olaydan Fethullah gülenin fikri alındı diye neden parlıyorsunuz.yok adam kendi alevilere söz söylüyor yok Fethullah Gülen mi hıı o zaman olmasın bu iş.Ne saçma ya.Bize ne bu adamın düşüncesinden yaptıklarından.Bizim için kardeşlik önemli ne güzel cem evi ve caminin aynı çatı altında olması..her iki tarafta birbirine saygılı olursa ne güzel.belki bu olay yllardır süregelen saçma sapan kavgalarda uzlaşma olur bu proje genişletilir insanlar sözde alevileri kötüleyen şeyleri duyup yargılamak yerine kendi gözleriyle görürde aslında hiç bi göze batacak bişey olmadığını görürler..

işte bu bir taraf diğer tarafı yobazlık, öteki taraf diğerini dinsizlik ile suçlarsa olması zor olan şeyler bunlar. insanları önce bunun ruhuna aşılamak lazım. hoş insanlığı bir başka insana aşılamak ne derece başarılır bilemiyorum ama yapılması şart.
keşke vicdan hapı çıksa da her sabah aç karınla bi alsak, belki herşey daha farklı olurdu!!!

Niye bu tartışma.Hepimiz aynı Allaha inanmıyormuyuz?.Yaptıklarımızın hesabını birbirimize değil Allah a vereceğiz bunuda unutmayalım.bırakalım yapmak isteyen yanyana yapsın,istemeyen ayrı yerlerde ibadetini sürdürsün.

evet haklısınız..ama ben şahsen bunu utanarak söylüyorum ki yaklaşık 3 yıl kadar önce alevileri kötüleyen onların pis koktuğunu söyleyen Allah'a inanmadıklarını (!) söyleyen zavallı bi insandım nedeni mi ben o zamana kadar hiç alevi ile tanışmamıştım sadece duyduklarımı söylüyordum körü körüne inandığım şeyleri..ama sonra bi arkadaşım olsu dostum o alevi ve onun sayesinde aleviliğin ne demek olduğunu öğrendim sadece 1 kişi tanımadım alevi onun arkadaşları ailesi daha başka kişileri..her grupda olduğu gibi alevininde iyisi var kötüsü var sünnininde iyisi var kötüsü var.ama biz tabiki hep bu kötü yönleri gördük düşünceleri bizden farklı ya..konudan biraz saptım ama diyeceğim şu cami ve cemevinin aynı çatı altında olması alevilerin ve sünnilerin birbirini tanımasını sağlayacaktır arkadaş olmalarını..ibadet yapmaya gelen bi insanın kavga edeceğini zannetmiyorum daha çok sohbet üzerine olur diye umuyorum.inşallahda öyle olur.

tanışmak mı :) ah keşke bende sizin gibi iyi niyetli olabilsem. temel atma töreninde bile neler yaşandıı. çatışmalar hala devam ediyor.. bu nedenle hiç bir şekilde iyimserlik yok içimde. o gülücükte ağlanacak halimize gülüşümüzün simgesi.
yaradılanı severim yaradandan ötürü. buni bi kafalara ve vicdanlara sokmak lazım maalesef.

ha bide siz şanslıymışsınızki biriyle tanışmışsınız. peki ya hiç tanışmayanlar.. onların önyargısı maalesef devam ediyor. ben alevi değilim. ama ne alevi, ne ermeni, ne hristiyan, ne müslümanlık hiçbirine ayrım yapmıyorum zaten beni de bağlamaz. ama her koyunun kendi bacağından asıldığını unutan insanlarız biz. kimseyi etiketlemiyorum çoğul konuşuyorum çünkü hepimizde var bu.
umarım bişeyleri empoze etme huyumuzdan vazgeçeriz insanlık kazanır, kardeşlik kazanır, barış kazanır ve biz kazanırız, çocuklarımız kazanır..

yeğeniniz 2003 doğumlu ben 1983 ama kafamızı kurcalayan şey aynı :)

neyse bizde oynamaya devam edelim o zaman ben soruma cevap bulamadım verilen cevaplar tatmin etmedi.

sorunuza cevap veriyim mi :) bu adam akpli ama sorarsanız diyolarmış ki Eüzübillahimineşeytan ve siyaset :) yani şeytan ve siyasetin şerrinden Allah'a sğınıyorlar bak bak bakk.senin akpli masaya oturup anlaşma yaptığını herkes biliyor.Tayyibi kaç kez suikastden kurtardıklarını.şimdi tayyipde sardı bu adama neden çünkü işine gelmedi baktıki bu adam aldı yürüdü..Fethullahçılar diyorki şimdi akpye vermicez oyumuzu napalım mhp ye chp ye mi oy verelim onlar daha beter türban yasağı koyarlar dershaneleri kapatırlar diyolar.e onlarda haklı kendi çapında.olay bu yani bu adamlar bencillikleri yüzünden akpye oy veriyolar içlerine sinmesede.ondanda kuşkuluyuz ya neyse..

bu yorumun altına imzamı atarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…