Geçen yıldı sanırım yeğenim bize sordu Fetullah Gülen hangi partiden diye.
Biz de şaşırdık kendisi 2003 doğumlu, siyaset konuşulmadığı bir evde büyüyor kendisi,
Haberlerde okyonus ötesini duyup internette bakmış, karşısına Fetullah Gülen çıkmış
Ve bize soruyor hangi partiden ve neden Türkiye`de değil diye.
Biz hala kendisine cevap veremedik...
Hatta eniştem sen oyun oynasana diye çıkıştı oğluna...
Konunu başını sonunu bilse idiniz değindiği noktanın ne olduğunu anlardınız.Ve sohbetlerinde ne kadar çok hadis kullandığından da haberiniz varsa.iftira mı? kendisi açıkça "bir de kuran müslümanlığı diye bir sapıklık çıktı" diyor.
tabi kuran müslümanı değil fethullah müslümanı olmamız gerekiyor... günümüzün trendi bu çünkü...
buyrun bu da videosu:
[video=youtube;v2RTUB5iX64]http://www.youtube.com/watch?v=v2RTUB5iX64[/video]
kuran ayetleri ile ilgili açıklamalarının videosu da paylaşıldı zaten.
bunların hiçbirini kendimiz uydurmuyoruz,
zaten diyorum ya adam kendini savunmuyor sizin savunduğunuz kadar. en azından cesurca açıklıyor kuranla ilgili düşüncelerini. siz kabullenemiyorsunuz o ayrı...
Bir ülkede yaşamak o ülkenin politikasını desteklemek anlamına mı geliyor?Abd şu an global dünyanın merkezi.Ve Türkiye'de şer güçlerin odak noktası olup hizmetlerin hızı kesileceğine Abd de yaşayıp bir kaç "neden Türkiyeye gelmiyor" sesinin dışında o açıdan uğraşacağı birşey kalmıyor en azından.Tasavvuf ve gönül adamı, bir Mevlana ve Yunus Emre gibi takdim edilen bir insanın bugün Irak’ta, Mısır'da, Suriye'de 500 bin müslümanın ölümüne yol açan Amerika’da ne işi var? Siz hiç 140 dönümlük arazide 8 villacık içinde 100 hizmetkarla mütevazi bir hayat yaşayan bir Yunus Emre gördünüz mü? Tıpkı çok başarılı genç bir iş adamının alnının teri ile çalışarak gemicik-ler- sahibi olması gibi bir şey bu da... Konuyla ilgili her platformda isteyen herkesle tartışırım, kimse yapılan bu hareketin masumane olduğunu da bana kabul ettiremez. Ancak şu da bir gerçek ki biz yazmaya devam ettikçe siteden bir bir kanatlanıp uçacağız :) Çünkü yazılanlar burada kalmıyor, özel mesajlardan saldırılara kadar uzuyor..
Allah aşkına nedir bu insanların düşüncesi saçmalıkları?Ben Fethullahçı falan değilim.ama sırf bu olaydan Fethullah gülenin fikri alındı diye neden parlıyorsunuz.yok adam kendi alevilere söz söylüyor yok Fethullah Gülen mi hıı o zaman olmasın bu iş.Ne saçma ya.Bize ne bu adamın düşüncesinden yaptıklarından.Bizim için kardeşlik önemli ne güzel cem evi ve caminin aynı çatı altında olması..her iki tarafta birbirine saygılı olursa ne güzel.belki bu olay yllardır süregelen saçma sapan kavgalarda uzlaşma olur bu proje genişletilir insanlar sözde alevileri kötüleyen şeyleri duyup yargılamak yerine kendi gözleriyle görürde aslında hiç bi göze batacak bişey olmadığını görürler..
işte bu bir taraf diğer tarafı yobazlık, öteki taraf diğerini dinsizlik ile suçlarsa olması zor olan şeyler bunlar. insanları önce bu ruhuna aşılamak lazım.
keşke vicdan hapı çıksa da her sabah aç karınla bi alsak, belki herşey daha farklı olurdu!!!
evet haklısınız..ama ben şahsen bunu utanarak söylüyorum ki yaklaşık 3 yıl kadar önce alevileri kötüleyen onların pis koktuğunu söyleyen Allah'a inanmadıklarını (!) söyleyen zavallı bi insandım nedeni mi ben o zamana kadar hiç alevi ile tanışmamıştım sadece duyduklarımı söylüyordum körü körüne inandığım şeyleri..ama sonra bi arkadaşım olsu dostum o alevi ve onun sayesinde aleviliğin ne demek olduğunu öğrendim sadece 1 kişi tanımadım alevi onun arkadaşları ailesi daha başka kişileri..her grupda olduğu gibi alevininde iyisi var kötüsü var sünnininde iyisi var kötüsü var.ama biz tabiki hep bu kötü yönleri gördük düşünceleri bizden farklı ya..konudan biraz saptım ama diyeceğim şu cami ve cemevinin aynı çatı altında olması alevilerin ve sünnilerin birbirini tanımasını sağlayacaktır arkadaş olmalarını..ibadet yapmaya gelen bi insanın kavga edeceğini zannetmiyorum daha çok sohbet üzerine olur diye umuyorum.inşallahda öyle olur.
evet haklısınız..ama ben şahsen bunu utanarak söylüyorum ki yaklaşık 3 yıl kadar önce alevileri kötüleyen onların pis koktuğunu söyleyen Allah'a inanmadıklarını (!) söyleyen zavallı bi insandım nedeni mi ben o zamana kadar hiç alevi ile tanışmamıştım sadece duyduklarımı söylüyordum körü körüne inandığım şeyleri..ama sonra bi arkadaşım olsu dostum o alevi ve onun sayesinde aleviliğin ne demek olduğunu öğrendim sadece 1 kişi tanımadım alevi onun arkadaşları ailesi daha başka kişileri..her grupda olduğu gibi alevininde iyisi var kötüsü var sünnininde iyisi var kötüsü var.ama biz tabiki hep bu kötü yönleri gördük düşünceleri bizden farklı ya..konudan biraz saptım ama diyeceğim şu cami ve cemevinin aynı çatı altında olması alevilerin ve sünnilerin birbirini tanımasını sağlayacaktır arkadaş olmalarını..ibadet yapmaya gelen bi insanın kavga edeceğini zannetmiyorum daha çok sohbet üzerine olur diye umuyorum.inşallahda öyle olur.
yeğeniniz 2003 doğumlu ben 1983 ama kafamızı kurcalayan şey aynı :)
neyse bizde oynamaya devam edelim o zaman ben soruma cevap bulamadım verilen cevaplar tatmin etmedi.
Tasavvuf ve gönül adamı, bir Mevlana ve Yunus Emre gibi takdim edilen bir insanın bugün Irakta, Mısır'da, Suriye'de 500 bin müslümanın ölümüne yol açan Amerikada ne işi var? Siz hiç 140 dönümlük arazide 8 villacık içinde 100 hizmetkarla mütevazi bir hayat yaşayan bir Yunus Emre gördünüz mü? Tıpkı çok başarılı genç bir iş adamının alnının teri ile çalışarak gemicik-ler- sahibi olması gibi bir şey bu da... Konuyla ilgili her platformda isteyen herkesle tartışırım, kimse yapılan bu hareketin masumane olduğunu da bana kabul ettiremez. Ancak şu da bir gerçek ki biz yazmaya devam ettikçe siteden bir bir kanatlanıp uçacağız :) Çünkü yazılanlar burada kalmıyor, özel mesajlardan saldırılara kadar uzuyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?