• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cami hocas anlarm?

ezan sesınden rahatsız olnurmu yaaaaa??? Allaha şükret müslüman bı ülkede yaşadığın için. Ezan okunurken konusmayı ver

çan sesinden çok rahatsız olan arkadaşlarımız var yurtdışında kiliseye o kadar yakınlarki ama hiç bir zaman kısarmısınız demeyi düşünmediler düşünmezlerde

neden düşünsünlerki herkezin saaygı duyduğu bir şeye tek kendi rahatlığımız için engel olamayız.....

bende ayni seyi soyledim
bana karsimiydi bu yazi onuda anlamadim

Arakdaşım hocadan rahatsızsasnız müftüye şikayet etmelisiniz, ama sırf bu bahane için ezanın sesin kıstırmanız söz konusu bile olamaz bence...
Bu arada benden bir öeneri sakın müftülüğe telefonda konuşamıyorum demeyin, gülebilirler size...

Ah ben her gun duysam daha ne isterim canli canli bir hoca agzindan hoparlorden, neden hep ezan okuncagi zaman telefonla mi konusyorsunuz? neden bu kadar rahatsiz olduunuz ki ezan sesinden?
Bence hic bi sey soylemeyin, sizde pencerenizi kapatin oyle konusun, yada ezan bittigi zaman balkona cikip konusun, ne alt tarafi 3 veya 4 dk lik bi sey, bundan da rahatsiz oluyorsaniz, vallaha ne diyem ben baska !!!

canım anlıyorum.zaten sesi güzel olanların okumasını makbul kılmış dinimiz ki teşvik edici olsun.
ama işte dediğim gibi burda amaç insanların namaz vakitlerini bilmesi değil mi.bu yüzden eğer uzaktan sesi duyamayanlar olur ve vaktini geçirirlerse bunun vebali ve de günahı da sana biner. belki o an telefon görüşmesi demişsindir, genel olarak sesin yüksekliğinden bahsediyosun sen aslında seni anlıyorum ,çünki benim de öyle.ama çok çok yakında başka camiler olsa ve genel olarak herkeste bi rica olsa belki diyicem(kimsenin ezan duyma hakkına girmeden)
ama genel olarak yanlış anlaşılcağın ve tepki toplıycağın kesin
ama komşun çok ayıp etmiş ezanı müftüye şikayet edicek olanı da ilk kez duyuyorum. çok ayıp çok.Allah bunun cezasını daha burada verir adama:oklava:
maalesef yaşlı adam okuyor daha doğrusu okuyamiyor asıl hoca camiye
bazen uğruyor bazen uğramıyor ama her ay parasını alıyor ,

sonuçta yaşlı adam eğitimini almadan gelişi güzel okuyor

bir bakıyorsun sesi ince bir bakıyorsun sesi kalın,

asıl hoca sürekli memlekete tatile gidiyor
:kızgın:

Son düzenleme:
bende bu konudan rahatsz odum ..
allah n ismi anılıyor ezanlarımızda bizi namaza davet ediyor hoca efendi ..
ha bakın hoca sürekli tatile mi gidior o zman müftüye sesi bizi ihya edecek hoca okusun istiyors deyinn .. ayy yoksa siz ezan başlaynca yine mi ezan diyenlerdenmisinz :(

canim bizim icin tabiki mutluluk veriyor,cünkü almanyada ezan sesine hasretiz..
eger cok asiri derecede aciksa sesi kisilsin diye sorunabilir bence..
zaten arkadasimiz tamamen kapatilsin demiyor...
normalinden cok sesliyse sorun olabilir diye düsünüyorum..
he telefonla konusamama sebebi ise banada mantikli gelmedi acikcasi :olmaz:

diger arkadaslarda demis uzakta oturanlar ne yapsin, türkiyemizin her yerinde caami var yani duymamak gibi birsey olmaz herhalde..hem ezani bekleyen,yani namaz icin olsun baska bisey icin olsun zaten saatine bakar ve iyi kulak verir..ayrica artik ezan okuyan saatler bile var... herseyin cözümü var..önemli olan birbirini kirmadan,hicbir insana haksizlik yapmadan olayi cözmek..

Valla ben duymuyorum arkadaşım bir çok insan da duymuyor kalabalık şehirlerde, sonuçta ezan duyurulmak için okunuyor, cami yakınında oturan da bu konuda biraz fedakarlık edecek, kaldı ki arkadaş balkonda tel. ile görüşemediği için şikayet ediyor bu da hallolucak bir problem, ben cadde kenarında oturduğum için içeride konuşuyorum hatta hava sıcak cam açık ise evin arka odalarına geçiyorum ama daha hiç caddedeki gürültüyü şikayet etmeyi düşünmedim burada bir çok arkadaş ta bu şekilde bir çözüm sundu, haksızlık demişken bir kaç kişi balkonda tel. ile konuşsun diye onlarca insanın günde sadece 5 vakit okunan ezanı duymasını engellemek ne kadar haklı bir davranış olur sizce, ama şu da var şehir içinde camilerin hopörlerinden çıkan ses belli bir desibelde tutuluyordur bu cami bunu aşıyorsa hopörleri kulağa zarar veren cızırtılar yayıyorsa bunu söylemeleri en doğal hakları vereliniortak

Maalesef heryerde merkezi okunmuyor...
Bu arada ben bekarken fatihte fatih camisinn çok yakınında uturuyordum...
Öğrenci olmama geçsaatlere kadar ders çalıştığım için sabah uyumak istememe rağmen sabah ezanının sesi öyle güzel gelirdi ki kulağıma... sanki ruhuma huzur dolardı... gün boyu dışarda olduğum için bazan de yatsı namazlarını duyardım... Gerçekten asla ve kata rahatsız olmaz atta içim huzurla dolardı...
Evlendim, halıcıoğlunda oturuyorum... Sabah resmen Allah günah yazmasın hocaya küfür ederek uyanıyorum.... çalıştığım için öğlen ve ikindiyi bilmyorum ama akam ve yatsı da aynı.... Hoparlör bizim sokakta ve hemen yan apartmanımızda monteli halde... Nasıl bir ses inanın kulakların zarını patlatacak derecede... Hadi yüksekliğini geçtim.. nasıl bet bir ses... nasıl makamsız usulsüz okuyuş.... Her allahın günü her ezanda bu adam nasıl ilahiyat mezunu olmuş, nasıl diyanetten kadro almış diyoruz....

Mesele ezandan rahatsız olmak değil, bence arkadaşımız yanlış anlaşılmış olabilir.... Mesele sesin rahatsız etmesi...
Biliyorsunuz ki artık ezan minare hoparlöründen okunmuyor... bir mikrofona okunuyor ve o cami çevresindek çeşitli sokaklara sesin uygun yayılabileceği şekilde yerleştirilen hoparlörler sayesinde okunuyor... Mümkünse müftülüğe gidilip hoparlör sayısının arttırılmasını ama hoparlör seslerinin kısılması istenebilir...
Böylece hem hoparlöre yakın oturanlar rahatsız olaz, ama uzak oturanlar da artan hoparlörler sayesinde ezanı duyamamak vakti kaçırmak gbi sorunlar yaşamazlar..

cami ya olm :mymeka: sesi mi kısılır
uzaktakiler nasıl duyacak :1closedeyes:

anlaşılan sız hocalardan ımamlardan cok daha ıyı arapça bılıyorsunuz
masallah
baksana okuyamıyor bıle dıyebılıyorsnuz
madem rahatsızsınız taşının yada
o saate konusmayın
zaten 3 5 dk ancak sürüyo
yahu bunu bıle dert ettın ya dıycek laf söz cumle bulamıyorum

kusara bakmayın ama bende bundan muzdaribim ankarada her sokağa bi cami yapmışlar düşünsenize aynı anda okunduğunu vede en yüksek ayarda .elhamdurüllah müslümanız tabi ezanlar okunacak ama milletinde kulağınında dibinde bağırır ğibi değil .namaz kılan insan tabiki kulağı ezanda olacak ya namaz kılmayan neyapsın,okulların yanında bile cami var aslında yasak ama yapmışlar

benim evimin tam karşısı cami.. yani 40-50 m. var.. ben çok seviyorum ezan sesini. ilk taşındığımızda sabah ezanında uyanıyodum şimdi duymuyorum bile..

Yalnız ezan kötü okunuyorsa gerçekten zor. daha önce çalıştığım işyerine yakın bir cami vardı her ezanda gidip kapısına dayanasım gelirdi..

lady senın evınde cok yakın sende rahatsız oluyon mu
tam karsıda ve o gun bız balkonda çay ıcerken
süper keyıf aldım doğrusu

konu sahibi nerde...şaka mı bu diye soracağım...
şakaysa olmadı pek gülemedim...
siz cami hocasına gidip cep telefonuyla balkonumdan konuşamıyorum ezan sesinden kısın mı diyeceksiniz...
cami hocası yadırgar mı bilmem de ben çok yadırgadım...
neler var yaaa...Allahım yarabbim...
bence siz o evden taşlının, tek başına sizin taşınmanız, sizden başkasını rahatsız etmeyen ezan sesinin kısılmasından daha mantıklı...sorun çözülür böylece...

Back