cami hocas anlarm?

çok rahatsız edici olabileceğini düşünmüyorum açıkçası
çünkü zamanı belli, süresi belli
diğer arkadaşlar söylemiş zaten söylenilebilecek şeyleri
bence biraz daha ılımlı olup kendinizi yatıştırmalısınız belkide
çünkü bu kadar büyütülecek bişey değil bence..

ezanı kulağını vererek dinle cnm, inanki ezan sesi insanı ruhen çok rahatlatıyor, cep konuşman ezan sesine denk geldiyse içeriden konuş,zaten saati saatine dakikası dakikasına konuşmanın ezanla denk gelmesi çok bindebir olur. tel.in çekmiyorsada ezandan sonra konuşuverirsin ölünmez ya

bu arada arkadasim bana dusmez belki ama ezan vaktinde ezan okunurkene onu dinlemek ne hos.. ve tekrar etmek.. turkiyeye her gittigimde ezan sesini duydugumda iste burdayim iste bu diyorum gozlerim doluyor. ben 4 senedir almanyadayim.omrumun yarisi turkiyede gecti ve caminin 2 ev ilerisindeki bir evde hic rahatsizlik duymadim..

bence sadece tel deki rahatsizlik ise gereksiz diye dusunuyorum oda balkonda yani
yoksa sizin tel balkondami seni yargilamak istemem ama bana sacma geldi
ezan okundugu her vakitmi balkonda tlde gorusuyorsunuz
yada oyle denkk gelmis ise iceri giriverin
genel anlamdada sizi rahtsiz ediyor ise
bebeginiz var uyaniyor ise ne biliyim hastaniz var rahatsiz oluyor ise yine belki biraz kisabilirmisiniz diyebilirsiniz((kulaginizin zarini patlatacak derecede ise o ayri))
yada ordan tasinirsiniz
cunku ezan herkesin duymasi icindir

ben yurt disinda oturuyorum can sesi geliyor evimize
yinede hic bir zaman gidipte dusunmedim kisin demeyi benim dinim olmadigi halde hosgordum
normal karsiladim

Evet doğru hocayı nasıl bir kişi olarak gördünüzki milleti sizin üstünüze salsın...

Hoca dediğiniz kişiyi ortalığı karıştıran biri olarakmı görüyorsunuzz

ezan zaten artık merkezi okunuyor
yani herkez kafasına göre okumuyor müftülük bu ugulamayı başlatan
çoğu yerde böyle okunuyor diye biliyorum ben

herkes bı sekılde anlıycaksa ezan okundugunu
memleketımızde okumasınlar ezan o zmaan
balkonda cep tlefonu ıle konusamadıgı ıcın camı hocası da bılımden anlamadıgı ıcın basvuracak yol sorulmuş
dert çok...

bencede çok yüksek ses veriliyor
Camilerden normalde de başka yerlere ses gitsin diye hoparlör çekilebiliyor
bi akrabamızın evinin yanında cami vardı, deprem olduğunda onların evinde ve çevresinde kalmıştık, inanın sıçrıyordum acayip yüksek, bi bebek falan varsa o ne yapıyordur acaba
biraz kısılıp ulaşmasının istedikleri yerlere hoparlörle ses verilebilir bence

Son düzenleme:
7/24 telefonla konuşuyorsunuz siz sanırım..
ya da sizin cami 7/24 ezan okuyor.

bence balkondan sarkıp "imamefendiiii huuuu, kıs acık sesini" diye seslenirseniz hallolur bu durum..

fikirlerinize katılıyorum aynılarını yazacaktım benden önce davranmışsınız.2-3 bilemedin 5 dk süren bir ezan insanı ne kadar rahatsız edebilirki çoook saçmaakötükedihüso

maalesef yaşlı adam okuyor daha doğrusu okuyamiyor asıl hoca camiye
bazen uğruyor bazen uğramıyor ama her ay parasını alıyor ,

sonuçta yaşlı adam eğitimini almadan gelişi güzel okuyor

bir bakıyorsun sesi ince bir bakıyorsun sesi kalın,

asıl hoca sürekli memlekete tatile gidiyor

Evet doğru hocayı nasıl bir kişi olarak gördünüzki milleti sizin üstünüze salsın...

Hoca dediğiniz kişiyi ortalığı karıştıran biri olarakmı görüyorsunuzz

yerli filmleri seyrede seyrede iyice paranoyak oldu millet
hocalar öcü gibi gösteriliyorya

Günde 5 vakit okunuyor ezan...

illa tam o saatlere - pardon yani illa o iki-üc dakikayami
denk gelmesi gerekiyor balkonda yaptiginiz cep telefonu konusmaniz?

Bu kadar bencil olmayin bence...

ne hocaya nede muftiye bole birsey solemeyin.adam SOK olur valla

çan sesinden çok rahatsız olan arkadaşlarımız var yurtdışında kiliseye o kadar yakınlarki ama hiç bir zaman kısarmısınız demeyi düşünmediler düşünmezlerde

neden düşünsünlerki herkezin saaygı duyduğu bir şeye tek kendi rahatlığımız için engel olamayız.....

Bu konuyu bu şekilde müftülükle konuşabilirsiniz..

Yani hocamız nerde gibi?

Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

:lepi:

ezanın sizi mutlu edeceğine bu kadar rahatsızlk duymanıza üzüldüm açıkcası ..
sizin yakın olabirsz ama uzakta olanlar?
ewinizi uzağa taşıyabilirsinz çok fazla rahatszsanz .
arkadaşlarmn da dediği gibi sadece 5 vakit okunuyor bu sizin cep teliyle gorşmenze engel mi ne tuhaf hep balkondasnz demekki ..

okusun arkadasim bunada sukur yeterki okusun esi inceymis kalinmis bumudur sorun ..kusura bakmayin ama siz ezanin sesli okunmasindan degil ezanin okunmaasindan rahatsiz oluyorsunuz gibi geldi bana..yanlissa affola..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…