çamaşırlarınızı hangi deterjanla yıkıyorsunuz

asis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
1.954
17
158
42
arkadaşlar bosch marka 8 kg'lık ve 15 dakikalık yıkama özelliği olan bir makine aldım. ama çamaşırları temiz yıkamıyor. özellikle beyazları. ciddi lekeleri kesinlikle çıkarmıyor. annemde 15 yıllık Boshc kullanıcısı ve 6 kg eski makinelerden renkli, beyaz demeden her kıyafeti pırıl pırıl yapıyordu. ve annem özel leke çıkarıcılar kullanmıyordu bile.

lütfen çamaşırları neyle ve kaç derece, kaç dk yıkadığınızı yazarmısınız

15 dklık programı kullanmıyorsunuz umarım :1:

şakası bir yana yeni makinenin tertemiz etmesi lazım çamaşırları

benim ailemin çamaşır deterjanlarına ayıracak bir bütçesi yok
tek bir deterjanla her şeyi yıkarız biz mesela
O yüzden deterjan öneremeyeceğim :26:

beyazlar ön yıkamalı 70 te renkliler 40 ta yıkanır.

arkadaşlar bosch marka 8 kg'lık ve 15 dakikalık yıkama özelliği olan bir makine aldım. ama çamaşırları temiz yıkamıyor. özellikle beyazları. ciddi lekeleri kesinlikle çıkarmıyor. annemde 15 yıllık Boshc kullanıcısı ve 6 kg eski makinelerden renkli, beyaz demeden her kıyafeti pırıl pırıl yapıyordu. ve annem özel leke çıkarıcılar kullanmıyordu bile.

ben de 15 dakikalık programı olan 7 kilogram beko çamaşır makinesi aldım ve kullanmadığım leke çıkarıcı deterjan yoktu.Ciddi derece leke çıkarmıyodu ve beyazlarımı artık grileştirdi.Tabi ben eşimle çıldırmak üzereydim.yetkili servisi aradık geldi baktı kullanıcı hatası dedi.yani beni hatalı buldu komik insan ya.Tabi bu şikayetimiz devam etti.bu sefer geldiler makinenin bir parçasını değiştirdiler.Şuan eski nazaran daha iyi.Öyleki acaba biz mi abartıyoruz diye beyaz çamaşırları bile kayınvalideme götürüp yıkamıştık süperdi tabi.neyse sende yetkili servise haber ver gelsinler en azından beyazların grileşmeden.

Ariel bazen omo toz matik kullanıyorum... Konsantre yarım ölçü koyun diyor ama ben tam ölçü koyuyorum.. bir de iki çorba kaşığı soda matik ekliyorum...:))

benim makinem kayınvalidemden kalma 5 kiloluk bosh marka:27: bozulmasını bekliorum ama banamısın demiyor maaşallah :60:
beyazlar için persilin toz deterjanını 80 derecede yıkıyorum..Misler gibi çıkıyor...
perwollun renkliler sıvı olanını renkli çamaşırlarım için kullanıyorum 40 derecede veya 30 derecede yıkıyorum..
perwoll siyahlılar için olanını siyah koyu çamaşırlarımda kullanıyorum..

bence siz servise haber verin memnuniyetsizliğinizi bildirin olmadı sonuç alamıyorsunuz tüketici haklarına başvurun...

canım yanlış anlama ama o 15 dakikalık bölüm lekesiz çamaşırlar için.. mesela biyere gideceksin ve dolaptan alıp giydiğin kazak bir iki saat içinde ter kokar çıkarıncada dolaba geri koyamayacağına göre o 15 dk.lık programa atarsın çalkalayıp kokusunu atar.. yani diyeceğim o proğram öyle kirliler için değil..nekadar kaliteli kullanırsan kullan deterjanı 15 dk.da en ala makine tertemiz yapamaz.. ben kendi yıkama şeklimi yazayım fikir olsun istersen.. benim makinem vestel..3 yıl önce evlenirken en büyük hatam 5 kiloluk almışız..pişmanım ama şükür yinede..ben öyle kalıplaşmış bi şekilde illa şu deterjan olacak kaidesini uygulamam..o an markette dikkatimi çeken bütçeme uygun neyse onu alırım.. şuan omo kullanıyorum kampanyalı olunca almıştım geçen gün.. renklileri 40 derecede önyıkamasız yıkıyorum.. beyazları da 60 derecede önyıkamalı yıkıyorum biraz fazla koyuyorum deterjanı.. gayette güzel yıkıyor..aslında beyazları 70 veya 75 derecede yıkıyorlar genelde ama benim makinemde sevmediğim bi özellik yine, 60 dan sonra 90 derece var.. 90 a koysam mahvediyo kaynama derecesine yakın olduğu için.. mecbur 60 yıkıyorum..

ben o 15 dklık programda sadece eşimin spor ayakkabılarını yıkıyorum,, 15 dkda yıkanan çamaşırı üzerime giymek içime sinmez açıkcası

benim makinemde bosch, ben hem beyazları hem renklileri uzun programda yıkıyorum,, ayarladığım dereceye göre 2.10 - 2.40 dk arası değişiyor yıkama süresi,, madem deterjan koyuyorum madem o su o kadar ısınıyor iyice yıkansın istiyorum.. bide beyazlar için 60ın üzerine çıkmıyorum ben, zarar görecekler gibi geliyo çamaşırlar.

aynı benim akinemden almışsınız ben çoook memnunum beyazları asla 60 dan fazlada yıkamam ki küçük bebeğim var devamlı meyvesuları çikolata falan filan leke yapar ona rağmen tertemiz yıkıyo deterjanım da omo aktif fresh beyazlarda renklilerde de omonun diğer başka bi deterjanını kullanıyorum renklileri çok önemsemiyorum temiz oluyo onları da 40 derecede yıkıyorum beyazlarda ön yıkama falan yapmıyorum ekstradan lekeliler tuşuna da basmıyorum yani ben memnunum şizdeki sorunları yaşamadım...15 dakikalık programı ben yeni aldığım kıyafetleri asla yıkamadan giymem çocuklarıma da giydirmem onlar için kullanıyorum.

Son düzenleme:
bende beyazlarımı 2 saatlik 60 derece programda yıkıyorum ve mis gibi oluyor. deterjanımı sürekli değiştiririm o an markette hangisini uygun bulursam alırım. omo yada ariel olur genelde. günlük çamaşırlarımı 40 dakika 40 derece yıkıyorum. çok kirli olursa daha uzun tabi.

beyazlar zatn mini yıkamaya atılmaz cnm. biz de en kısa program 30 derecede 30 dk da yıkıyor arçelik.
biz mini programa sadece tüleri güneşlikleri battaniye pike örtü sofra bezi mutfk havlularını bir de kot pantolonları fln atıyoruz.

beyazları 60 da yıkıyoruz 90dk da.sakız gbi oluyor beyaz çamaşırlar ayrıca çamaşır beyazlatıcısı kullanıyoruz.
renklileri de 40 da yıkıyoruz 70 dk da.

lekeleri çkmıyorsa önce ön yıkama yaptırıcaksın o zmn cnm çamaşır beyazlatıcısıyla snra normal yıkamya geçicek o kendiliğinden ztn. aslnda beyaz çamaşırları 80 de 90 da yıkamak lzm kaynatmş gbi oluyor ama makınaya çk zararlı acayip ısınıyor makina o yüzdn biz hiç öyle ypmadık henüz

Benim makinemde seninkinden canım.15dk olan program soğuk su ile yıkıyor. Kirli olmayan sudan geçmesi gereken şeyler için. Bende aynı dertten şikayetçiyim. Beyazlarım grileşti, bembeyaz değiller malesef.Yüksek devirdede yıkasam yine aynı. Deterjanı değiştireceğim, birde öyle deneyim bakıyım.

Hangisi markette promosyon kısmındaysa onu alıyorum..

Beyazlar 50-60, 1-5 2 saatlik programda.

Renkliler 30-40 derecede 1, 1-5 saatlik programda yıkıyorum..

Makinem arçelik çok memnunum.

Yarışmacı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. :1:

en son pervollerin bütün çeşitlerinden aldım
renkliler için, siyahlar için, beyazlar için ve narin çamaşırlar için. kesinlikle lekeleri çıkarmıyor arkadaşlar. renkleride koruyorsa ben farketmiyorum. herhangi solan bir çamaşırım yok. toz deterjana gerimi dönsem ne yapsam. 9 aydır sıvı deterjanlarla yıkıyorum.

beyazları 2-3 aydır toz deterjanla yıkıyorum

Back
X