• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çamaşırlardaki koku

camasirlari yikarken bir kac kez deterjanin icine karbonat atin
makinayi bosalttiktan sonra kapagini hemen kapatmayin lastikte su kalinca koku yapiyor ici kurusun makinanin

Makinenizin kazan temizliğini yapıyormusunuz?
Deterjan haznenizi düzenli yıkıyormusunuz?
Ben iç kısmını ve lastik kısmını bez yardımı ile temizliyorum belki faydasını görürsünüz

Annemlerde kalmistim birkac gun. O ariel kullaniyordu yanlis hatirlamiyorsam. Oglumun camasirlarini onun makinesinde yikamistik. Cok kotu kokuyordu. Eve geldigimde hepsini tekrar yikadim. Ben bingo kullaniyorum. Bir de kurutma makinesinde kurutuyorum. Koku gecti. Ya makineden ya da deterjandan. Muhtemelen deterjandan. Bu arada ben yumusatici kullanmiyorum saglik acisindan.

Valla aynı sorun benim TV battaniyemde var sadece, normalde Yumusatıcı kullanmıyorum ama battaniye hep ortada diye kullanma gafletinde bulundum kuruduktan sonra fena kokuyor ve nedense geçmiyor koku. Birisi polyesterse olur demiş, mantıklı geldi bana çünkü TV battaniyem polyester ve onda oluyor bir kontrol edin bence çamasır lar pamuk mu polyester mi ne

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır bir türlü çözm bulamadığım bir sorunum var işin içinden çıkamadığım için yazmaya karar verdim size saçma gelmez umarım.

Benim yıkanmış çamaşırlarımda kuruduktan sonra berbat bir koku oluyor önceleri sadece eşimin siyah kiyafetlerinde atlet vs oluyordu dikkate almadim. Sonra benim siyah tek bir tshirtumde olmaya başladi. Enteresan olan sadece siyahlarda oluyor bazı camaşirlarda oluyor cok kotu kuf gibi nasil tarif etsem kokanlari cope attim herseyi tekrar yikadim kokanlari ayirdim baktim bebegimin kiyafetlerine de bulasmis herseyini yikadim bakalim baska bir yerde olacakmi.

Cok uzadi ne yapmaliyim neden boyle oluyor neden bazi camasirlarda kafayi yicem makineyi bos sirkeyle calistirdim belki makineyle alakalidir diye. Omo matik kullaniyorum bir bilgisi olan varmi ??:KK43:(
Benimde ayni

Bu durumu ben de yaşadım. Burdan aldığım önerilerle makine kapağındaki lastik kısmın aralarını ve deterjan gözünü iyice temizledim şu an koku kalmadı şükür.

Makinenizin kazan temizliğini yapıyormusunuz?
Deterjan haznenizi düzenli yıkıyormusunuz?
Ben iç kısmını ve lastik kısmını bez yardımı ile temizliyorum belki faydasını görürsünüz

Deterjan haznesini ara sira yikiyordum birde pilastik kisimda biriken sac tuy pisligi temizliyordum ama simdi temizleyiciler sirke camasir suyu bunlarin hepsiyle iyi hir temizlik yapicam kokan seyleride atiyorum insallah kurtulurum

Bende de oluyordu hatta makina boşken bile kokuyordu bende çamaşırsuyu sirke limon tuzu ile 90 derecede yıkadım uzun zamandır kokmuyor

benim 10 senelik makinemde böyle çamaşırları kokutuyordu.bir çok şey denedim ama bi türlü geçmiyordu.özellikle renkli çamaşırlar daha yoğun kokuyordu.makinemi değiştirdim.çok şükür sorun kalmadı.büyük ihtimalle makinede sorun var.alttaki filtreyi kontrol et.deterjan gözüne karbonat ve sirke koyup 90 derecede kaynat.ama işe yaramazsa da makineni değiştir.o koku öyle sinir bozucu ki.

O sıkıntı siyah sıvı deterjandan ve çamaşırın geç kurumasından kaynaklı. Kapalı alanda kurutmayın. Ben odada kurutuyordum mecbur çok kötü kokuyordu bir gün anneme gittim nemli geceliği götürdüm yeni yıkanmıştı orda açık havada kokusu kalmamıştı kuruyunca. Bir de evde toz deterjanla yıkadım o da düzeltiyor tamamen yok olmadı ama baya düzelme var

Sıvı deterjan kullandığım zaman oluyor. Renkli beyaz farketmiyor ama aynı anda yıkanan çamaşırın kimisinde oluyor kimisinde olmuyor. Makinenin herrürlü temizliğini de yapıyorum. Hala bir çözüm bulamadım

Deterjan haznesini ara sira yikiyordum birde pilastik kisimda biriken sac tuy pisligi temizliyordum ama simdi temizleyiciler sirke camasir suyu bunlarin hepsiyle iyi hir temizlik yapicam kokan seyleride atiyorum insallah kurtulurum
Makineniz birde Kaç Senelik Acaba ?
Eğer gitmezse birde servis çağırsanız

Makinanin icini temizleyin bunun icin ilaclar var... Çamaşırları kurutmak icin evin icinemi seriyorsunuz buda yapabilir... :KK69:

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır bir türlü çözm bulamadığım bir sorunum var işin içinden çıkamadığım için yazmaya karar verdim size saçma gelmez umarım.

Benim yıkanmış çamaşırlarımda kuruduktan sonra berbat bir koku oluyor önceleri sadece eşimin siyah kiyafetlerinde atlet vs oluyordu dikkate almadim. Sonra benim siyah tek bir tshirtumde olmaya başladi. Enteresan olan sadece siyahlarda oluyor bazı camaşirlarda oluyor cok kotu kuf gibi nasil tarif etsem kokanlari cope attim herseyi tekrar yikadim kokanlari ayirdim baktim bebegimin kiyafetlerine de bulasmis herseyini yikadim bakalim baska bir yerde olacakmi.

Cok uzadi ne yapmaliyim neden boyle oluyor neden bazi camasirlarda kafayi yicem makineyi bos sirkeyle calistirdim belki makineyle alakalidir diye. Omo matik kullaniyorum bir bilgisi olan varmi ??:KK43:(
Makinanizin temizlik ve bakim zamani gelmistir tikanmissa bazi kisimlari koku yapar

Makinenizin sorunsuz olduğundan emin olun önce. Benim evim aşırı soğuk öyle olduğu için çamaşırlar zor kuruyor 2 günde anca kuruyodu ve buda koku yapıyordu. Şimdi en güneş alan yere asiyorum orda bile 1 gün dolmadan kurmuyor ama koku gitti :) bide bingo soft konsantre kuzumun kokusu mavi inanilmaz harika bi yumuşatıcı bircok yumusatici kullandim bunun kadar guzeli yok

Makinenizin sorunsuz olduğundan emin olun önce. Benim evim aşırı soğuk öyle olduğu için çamaşırlar zor kuruyor 2 günde anca kuruyodu ve buda koku yapıyordu. Şimdi en güneş alan yere asiyorum orda bile 1 gün dolmadan kurmuyor ama koku gitti :) bide bingo soft konsantre kuzumun kokusu mavi inanilmaz harika bi yumuşatıcı bircok yumusatici kullandim bunun kadar guzeli yok
Sana güveniyorum. Bende deniycem😄

Sana güveniyorum. Bende deniycem😄
Bende ablamda rastlamıştım makineyi bi açıyorsun türüm türüm bu koku harika bisey ya. Bide ben devamlı oda spreyi kullanırdım koku öyle hoşuma gidiyor ki fısfıslı bi şişeye biraz bunla su ekliyorum çalkalayıp onu sıkıyorum. Ilk defa böyle kalıcı bi yumuşatıcı buldum :)

Az camaşir koyun .Ve makine yikarken dereceye göre isıtiyormu elinizi cama koyup bakın .Rezistans bozulmus olabilir ve soguk suyla yikiyor olabilir .
Koyu renklileri 40 ta karısıkları 50 de tamamen beyaz iççamasirlari 70 te yıkıyorum .Beyazlar 2.40 dk yikanıyor .Gece atıp 1 saat calıstırıp durdurup sabah devam ettiriyorum .Vaktim olmazsa 1 saat bekletiyorum.
Tursil sıvı beyaz kutulu olan renklilerde iyi oluyor .
Bingo yu beyazlar icin kullaniyorum .Pervol persil vs vs hepsini denedim .

O bahsettiğiniz kokudan bi komşumuzda da var ve onun evi dahil üstü başını sarmış durumda hani böyle rutubet gibi daha çok.Oturmaya geldiğinde koltuğa ve örtüsüne kadar siniyor bu koku.Ve bu şehirde sokakta bile birçok kişi aynı böyle kokuyor bizde bunu anlamıyoruz neden oluyor acaba

Evet babaannemlerin kıyafetleri evi de öyle kokuyor.Hatta babamlar onlara gidip geldiklerinde onlara da siniyo o koku.Bi gün babaannemin evini temizlerken iri iri naftalinler buldum koku çok benzerdi.Dediğiniz gibi bi gün de durakta beklerken yaşlı bi amcadan aynı kokuyu alınca kaynağı naftalin gibi geldi.

ben çıldırmak üzereyim daha 3 sene oldu alalı aldıgım günden beri nefret ettim denemediğim şey kalmadı en son makinadan dolayı oldugunu anladım ıslak kalmış kokmuş çorap kokusu çamasır yıkayasım gelmiyor utanıyorum milletten camasır kötü kokuyo özellikle siyahlar güya su tasaruffu ediyomuş makina değistirecegim makinamı başka carem kalmadı

Back
X