• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çamaşırlardaki koku

Benimde son haftalarda oluyordu yeni farkettim. Koca denen bir adet insan evladı duştan sonra bir de havluyu Sudan geçiriyor olmalı ki sırılsıklam olur havlular bornozlar -hala bilmem nasıl başardığını- ıslak ıslak makineye atıveriyormuş. O ıslaklık dura dura koku yapıyor ve diğer çamaşırlara da böyle çorap kokusu gibi mi desem bozuk yemek kokusu gibi mi desem berbat bir koku siniyordu. Havluları önce kurutup sonra yıkmaya başlayınca düzeldi. Belki sizde de böyle bir durum vardır

Tek seçenek kurutma makin. , bekarken annemin yikayip kuruttugu camasirlarda bahsettiginiz koku vardi, kışın petek üzerinde kurutmaktan ya da evin içinde kurutsa bile ıslak ıslak uzun süre kaldığı için, kurutma mak. aldığımız an kokan çamaşırlar kendine geldi , kokudan eser kalmadı, tavsiye ederim

Kapalı ortamda hava almadan kuruyan çamaşırlar küf gibi kokuyor. Nerede kurutuyorsunuz?

İçeride kurutuyordum kış diye şimdi balkona koyuyorum emin olmak icin siyahlarin hepsini yikayip balkonda iyice kuruttum yine kokunca kokanlari attim. Simdi bebegiminkilerde koku olustu makineyi iyice temizlemeye calisicam arkadaslarin dedigi gibi

Benimde son haftalarda oluyordu yeni farkettim. Koca denen bir adet insan evladı duştan sonra bir de havluyu Sudan geçiriyor olmalı ki sırılsıklam olur havlular bornozlar -hala bilmem nasıl başardığını- ıslak ıslak makineye atıveriyormuş. O ıslaklık dura dura koku yapıyor ve diğer çamaşırlara da böyle çorap kokusu gibi mi desem bozuk yemek kokusu gibi mi desem berbat bir koku siniyordu. Havluları önce kurutup sonra yıkmaya başlayınca düzeldi. Belki sizde de böyle bir durum vardır

İslak olan seyleri kurutup yikamaya calisirim hep bende ama bilmiyorumki belki birkac sefer oldu diyemi acaba

Tek seçenek kurutma makin. , bekarken annemin yikayip kuruttugu camasirlarda bahsettiginiz koku vardi, kışın petek üzerinde kurutmaktan ya da evin içinde kurutsa bile ıslak ıslak uzun süre kaldığı için, kurutma mak. aldığımız an kokan çamaşırlar kendine geldi , kokudan eser kalmadı, tavsiye ederim

Benim makinem hem kurutmali makine askinda ama bazi camasirlarda olmasi beni duşündürüyor. Simdi acik havaya asiyorum herkes oyle yapiyor sonucta niye benimkilerde oluyor belki makinamin iyice temizlenmesi gerek

O bahsettiğiniz kokudan bi komşumuzda da var ve onun evi dahil üstü başını sarmış durumda hani böyle rutubet gibi daha çok.Oturmaya geldiğinde koltuğa ve örtüsüne kadar siniyor bu koku.Ve bu şehirde sokakta bile birçok kişi aynı böyle kokuyor bizde bunu anlamıyoruz neden oluyor acaba
Çabuk kuruluyor yada evi nemlidir sigarada içerde içiliyorsa !
Komşunda böyleydi
Evini günde üç kez havandirdiktan çamaşırları havada kuruttuktan ve evde sigara içmeyi bıraktıktan sonra koku falan kalmadı:)

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır bir türlü çözm bulamadığım bir sorunum var işin içinden çıkamadığım için yazmaya karar verdim size saçma gelmez umarım.

Benim yıkanmış çamaşırlarımda kuruduktan sonra berbat bir koku oluyor önceleri sadece eşimin siyah kiyafetlerinde atlet vs oluyordu dikkate almadim. Sonra benim siyah tek bir tshirtumde olmaya başladi. Enteresan olan sadece siyahlarda oluyor bazı camaşirlarda oluyor cok kotu kuf gibi nasil tarif etsem kokanlari cope attim herseyi tekrar yikadim kokanlari ayirdim baktim bebegimin kiyafetlerine de bulasmis herseyini yikadim bakalim baska bir yerde olacakmi.

Cok uzadi ne yapmaliyim neden boyle oluyor neden bazi camasirlarda kafayi yicem makineyi bos sirkeyle calistirdim belki makineyle alakalidir diye. Omo matik kullaniyorum bir bilgisi olan varmi ??:KK43:(
Kaliteli bir yumusatici kullanmalisiniz . Ozellikle koltuk alti terleri yapiyor bence bunu. Ben bir dr limon tuzu karbonat koyup deterjan gozune yikiyorum 90 derecedr kir cok cikmisti ilk yaptigimda . Az camasir atmak 8 kg ise makinaniz bunun da altinda mesela. Ve uzun programda yikamak benin cozumlerim bunlar oldu

İçeride kurutuyordum kış diye şimdi balkona koyuyorum emin olmak icin siyahlarin hepsini yikayip balkonda iyice kuruttum yine kokunca kokanlari attim. Simdi bebegiminkilerde koku olustu makineyi iyice temizlemeye calisicam arkadaslarin dedigi gibi

o koku bi kere sinince çıkmıyor canım. istersen on kere yıka cikmaz yine kokar. attığın iyi olmuş.

Perwoll siyahta oluyordu benim koku, böyle nemli rutubetli bir koku. Omo siyaha geçtim kalmadı. Birde yumuşatıcı koymuyorum. Biter bitmez bekletmeden çıkarıp asıyorum.

o perwol siyah beni sinir etmişti ya. omo siyaha geçince ben de çok rahat ettim

Makinenizi temizleyin,alt filtre kismina da bakın belki bisey sıkışmıştır kötü koku yapar. Bir de makineye camasiri çok koymayın azaltın.

Makina dolmadan çalıştırmak, askıya asarken sılıştırmamak faydalı.
Mesela bi atleti 2 askıya uzatıp as, kışın kalın kıyafetlerde koku oluyor geç kuruduğu için.

Kurutma makinesi benim işimi zorlaştırıyor çünkü ütü yapmayı bilmiyorum. Elbise askısına kurutuyorum.

Deterjan ile ilgili değil bence.

makineyi 90 derecede klorakla çalıştırın

o deterjan gözünü de çıkarıp güzelce temizleyin makinedeki içini de silin orada sudan küf olabiliyor. bir de plastik kısmında birikme olabiliyor kireç falan.

her çalıştırmadan sonra çamaşırları alınca hem deterjan gözünü hem makineyi açık bırakın içi havalansın tamamen kurusun hiçbir zaman tam kapalı tutmayın hep aralık kalsın.

kokan çamaşırları yüksek ısıda ve bol deterjanla yıkayın

bir de kirli çamaşırları sepete atarken ıslak terli falansa önce balkona asın kurusun sonra atın. çamaşırları çok bekletmeyin bekletirseniz de makineye attığınızda pause tuşuna basıp bi yarım saat köpüklü bekletin.

böyle yapınca sorun olmuyor.

Makine ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Kumaşın cinsi ile alakalı olabilir.
Siyah çamaşırlara siyah rengini vermesi için değişik bir madde koyuyorlarmış. Zamanla koku yapıyor o yüzden. Ama bebek kıyafetlerini anlamadım onlar neden koksun? Benim sadece çok koyu renklilerde o koku oluyor

Makine ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Kumaşın cinsi ile alakalı olabilir.
Siyah çamaşırlara siyah rengini vermesi için değişik bir madde koyuyorlarmış. Zamanla koku yapıyor o yüzden. Ama bebek kıyafetlerini anlamadım onlar neden koksun? Benim sadece çok koyu renklilerde o koku oluyor

Bende anlamadim zaten bebegiminkilere sicrayinca konu acma ihtiyaci hissettim. Belki diyorum kokan birseyle beraber yıkandı yanlislikla bilemedim

Back
X