Çamaşırlardaki koku

Dahliadivin

Ayar saniyenin peşinde koşmaktır 🕑
Pro Üye
21 Ocak 2018
8.509
21.029
348
32
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır bir türlü çözm bulamadığım bir sorunum var işin içinden çıkamadığım için yazmaya karar verdim size saçma gelmez umarım.

Benim yıkanmış çamaşırlarımda kuruduktan sonra berbat bir koku oluyor önceleri sadece eşimin siyah kiyafetlerinde atlet vs oluyordu dikkate almadim. Sonra benim siyah tek bir tshirtumde olmaya başladi. Enteresan olan sadece siyahlarda oluyor bazı camaşirlarda oluyor cok kotu kuf gibi nasil tarif etsem kokanlari cope attim herseyi tekrar yikadim kokanlari ayirdim baktim bebegimin kiyafetlerine de bulasmis herseyini yikadim bakalim baska bir yerde olacakmi.

Cok uzadi ne yapmaliyim neden boyle oluyor neden bazi camasirlarda kafayi yicem makineyi bos sirkeyle calistirdim belki makineyle alakalidir diye. Omo matik kullaniyorum bir bilgisi olan varmi ??:((

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır bir türlü çözm bulamadığım bir sorunum var işin içinden çıkamadığım için yazmaya karar verdim size saçma gelmez umarım.

Benim yıkanmış çamaşırlarımda kuruduktan sonra berbat bir koku oluyor önceleri sadece eşimin siyah kiyafetlerinde atlet vs oluyordu dikkate almadim. Sonra benim siyah tek bir tshirtumde olmaya başladi. Enteresan olan sadece siyahlarda oluyor bazı camaşirlarda oluyor cok kotu kuf gibi nasil tarif etsem kokanlari cope attim herseyi tekrar yikadim kokanlari ayirdim baktim bebegimin kiyafetlerine de bulasmis herseyini yikadim bakalim baska bir yerde olacakmi.

Cok uzadi ne yapmaliyim neden boyle oluyor neden bazi camasirlarda kafayi yicem makineyi bos sirkeyle calistirdim belki makineyle alakalidir diye. Omo matik kullaniyorum bir bilgisi olan varmi ??:KK43:(
Aynı durum bende var malesef sürekli deterjan değiştirmeme rağmen hala çok kötü kokuyor bende ne yapacağımı bilmiyorum valaha

ben abc nin siyahlar icin sivi deterjanini ve yumusatici olarak da abc nin pembesini kullaniyorum cok guzel kokuyorlar be uzun süre gecmiyor yumusatici kokusu .hangi programda yikiyorsunuz 2 saat 20 dk programda 30 derecede yikayin daha temiz cikiyor ve camasirlari cok fazla askida tutmayın kuruyunca hemen alin sabahtan serip aksam alinca kokusu gidiyor

çamaşır yikanip makinede kaldiysa daha önce o koku gecmiyo ne kadar yikanirsa yikansin

bide kumaşların polyester olmasi ya da polyester oranın yüksek olması da etkiler

Makine temizleyici kullanın, 90derecede en uzun programda çalıştırın.
Makine kapağının etrafındaki o plastiğin içini iyice temizleyin, orada biriken artıklar çok kötü koku yapar.

Eğer temizlenmezse makinanın detarjan gözlerine 1'er bardak sirke ve çamaşır suyu koyun yine 90 derecede en uzun programda çalıştırın. Ben yurtdışındayken eşyalı kiraladığım bir evin makinasını böyle temizlemiştim.

Aynı sorun bende de oluyordu şimdi daha az ama arada oluyor.camasir makinasını limontuzu karbonat ve sirke ile uzun programda yıkadım.artık renklileri az az koyuyorum yumuşatıcı kullanıyorum ve güneşli havada hemen kuruyunca alıyorum.ben zaten kapağı ve deterjan gözünü yıkamadan sonra hiç kapatmam ama oldu yinede.bende tam çözüm bulamadım ama eskisi gibi değil şimdi.bir de temizlik yaptığım zaman terleyen kıyafetlerim yada eşimin spor yaparken terledigi kıyafetlerden o koku ne yaptıysam çıkmadı attım bende.

O kokunun makineyle, deterjanla alakası yok. Zaten farketmişsiniz, siyah renk pamuklu çamaşırlarda oluyor. Sanırım siyah rengi elde etmek için kullanılan boyayla alakalı.

Bizim de vardı birkaç parça, attım ya da yer bezi yaptım onları. Sonra kurtulduk o kokudan.

Arkadaşlar bir sürü fikir yazmışsınız teşekkür ederim bu koku olmasin diye deterjan degistirdim makinemin kazani celik gibi bir sey cevresindeki pilastigi temizlemeyide denedim. Camasirlari hic bekletmeden astim kuruyunca aldim. Balkondada kuruttum peteklerin uzerindede kuruttum. Sadece siyahlarda oluyordu ama bebegimin renkli camasirlarina nasil sicradi ona hic anlam veremedim.

Su sekilde dediklerinizi yapicam makine temizleyici alip yuksek derecede uzunca calistiricam yumusatici hic kullanmiyorum cok fazla kokan camasir sevmiyoruz diye ama denerim. Kokanlari atiyorum simdi astigim camasirlari aldim hafif bir koku yine geliyor tek tek bakicam bu sefer kokan ney diye. İnsallah sonra sirkeylede calistiririm makine bosken kapagini hep acik tutuyorum haftada bir butun camasirlari sirayla yikarim renkli beyaz siyah bebegiminkiler ayri ayri olacak sekilde. Of insallah bende kurtulurum

O bahsettiğiniz kokudan bi komşumuzda da var ve onun evi dahil üstü başını sarmış durumda hani böyle rutubet gibi daha çok.Oturmaya geldiğinde koltuğa ve örtüsüne kadar siniyor bu koku.Ve bu şehirde sokakta bile birçok kişi aynı böyle kokuyor bizde bunu anlamıyoruz neden oluyor acaba

O bahsettiğiniz kokudan bi komşumuzda da var ve onun evi dahil üstü başını sarmış durumda hani böyle rutubet gibi daha çok.Oturmaya geldiğinde koltuğa ve örtüsüne kadar siniyor bu koku.Ve bu şehirde sokakta bile birçok kişi aynı böyle kokuyor bizde bunu anlamıyoruz neden oluyor acaba

Ya allah allah bende bir tek benim başıma geldi nerde hata yapiyorum diye dusunuyordum iyiki buraya yazmisim biraz rahatladim.
Ama dediginiz gibi bendede yavas yavas artiyor sanki. Makineyle alakaliysa yine gecmezse napiyim makineyimi degistireyim aslinda cok da memnunum makinemden bakalim duzelebilecekmi 🙄

Makinanızla alakası camasırların yeterli havalanmadan geç kurumasından kaynaklı o dediğiniz çamasırları 40 derecede biraz uzun programda yıkayıp balkonda kurutun bide sıkmayıda uzun tutun ;) bende de o sorun vardı makinamda eski bir makinaydı şimdi yok rutubet kokusu o ;)

Arkadaşlar bir sürü fikir yazmışsınız teşekkür ederim bu koku olmasin diye deterjan degistirdim makinemin kazani celik gibi bir sey cevresindeki pilastigi temizlemeyide denedim. Camasirlari hic bekletmeden astim kuruyunca aldim. Balkondada kuruttum peteklerin uzerindede kuruttum. Sadece siyahlarda oluyordu ama bebegimin renkli camasirlarina nasil sicradi ona hic anlam veremedim.

Su sekilde dediklerinizi yapicam makine temizleyici alip yuksek derecede uzunca calistiricam yumusatici hic kullanmiyorum cok fazla kokan camasir sevmiyoruz diye ama denerim. Kokanlari atiyorum simdi astigim camasirlari aldim hafif bir koku yine geliyor tek tek bakicam bu sefer kokan ney diye. İnsallah sonra sirkeylede calistiririm makine bosken kapagini hep acik tutuyorum haftada bir butun camasirlari sirayla yikarim renkli beyaz siyah bebegiminkiler ayri ayri olacak sekilde. Of insallah bende kurtulurum
İnşallah kurtulursunuz.Zor bu ev işleri.Kolaylıklar dilerim.

Back
X