Çamaşırhane Açmak İstiyorum !!!

ellendesegeneres

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
82
1
0
İstanbul
Arkadaşlar ;

Şu aralar işsizim , 1 yıldan beri iş arıyorum ama bulamadım.

Sizce çamaşırhane açmak nasıl fikir.Siz çamaşırlarınızı bir çamaşırhande yıkatmak istermiydiniz?

Mesleğimi yapmak istiyorum ama iş bulamıyorum.Bulsamda köle gibi çalıştırıyorlar.

Nedersiniz?

Yok mu yorumda bulacak kimse?

Piyasa araştırması yapmam lazım.

Genelde herkes evinde yıkar biliyorum ama vardır birileri mutlaka...

En önemli müşterileriniz öğrenciler olacaktır,bence süper bir fikir,
hiç durmayın açın derim ,
benim oğlumda öğrenci ve çamaşırlarını çamaşırhanede yıkatıyor,
iyi ki varlar yerimseniben

okullara ve yurtlarina yakin bir yerde acarsaniz cidden tutar. ama ogrenci disinda musteriniz olmaz saniyorum:S... zira turkiyede camasir makinesi en elzem esyalardan biri, olmayan ev sadece ogrenci evidir...ancak yurtdisinda bir cok ailenin camasir makinesi yoktur mesela. ogrencisi yaslisi, genci camasirhaneye gider. ama onlarin makineleri daha profesyonel oluyor malum. bunun elektirigi suyu derken baya masrafli bir is, sermayesi cok. ama cok ilginc birsey; camasirhanelerin kapisi aciktir ve icerde is yeri sahibi fln olmaz. hersey jetonlarla veya parayla calisir. para bozdurma makinesi, deterjan makinesi vs olur. yani basinda duran kimse yoktur. self-servis usulu. acip sonra siz baska isler de yapabilirsiniz. sadece sistemi iyi kurmak lazim. onun disinda kendi kendine isliyor zaten.

Son düzenleme:
valla çamaşırlarımı yıkatmaya değil ama ütüye veririm. yıkamaktan çok daha fazla zaman alıyor. ütüsüz hallediyorum çoğu işimi çok şükür şimdilik ama fazla klasik buruşan şeyler giymem gerekirse bir gün ütü hizmeti veren yerlerle çalışacağım kesin.

Arkadaşlar ciddi ciddi düşünüyorum.

2 tane 2.el makine alısam bir tanede kurutma makinesı tamamdır.Birde bir kadın bulsam ütü için olabilir gibi ama o kadar universitede bitirdim yazık olmaz mı eğitime.Onu düşünüyorum.Mühendis insanın böyle bir iş yapması tuhaf kaçmaz mı.Kesinlikle işi küçümsemiyorum hatta talibim ama işte gelde bunu aileme anlat.Sonuçta sermeyeyi onlardan isteyeceğim. Offf işsizlik ...

Peki sizce iç çamaşırları kabul etmelimiyim yoksa etmemeliyim.Ne biliyim belki insanlar hijyenik bulmayabilir belki kabul edersem.Veya siz iç çamaşırlarınızıda verirmisiniz yıkatmak için.

Birde sizce fiyatı ne olmalı.Ne kadar olursa makul olur?

Ben şöyle düşündüm;

5 kg çamaşır 10 TL
Ütü 10 TL

Ütü yapmak yıkamaktan daha zor.

Siz ne dersiniz?

Ben hiç yıkatmadım ama oğlum yıkatıyor,kiloyla değil..
bir makina çamaşırı 8 liraya yıkatıyor,ütüsünüde yapıyorlar.Mis gibi kokuyor diyor.

Ben hiç yıkatmadım ama oğlum yıkatıyor,kiloyla değil..
bir makina çamaşırı 8 liraya yıkatıyor,ütüsünüde yapıyorlar.Mis gibi kokuyor diyor.

Hımm benim verdiğim rakam pahalı o zaman.Ama ütü yapmak masraflı iş.O iş için bir kadın tutmak lazım..

Peki oğlunuz iç çamaşırlarınıda veriyor mu?

Ne var ne yok veriyor

Anladım.Ben şahsen milletin iç çamaşırından tiksinmem.Elime bir eldiven geçiririm birde çamaşırları 90 derecede yıkadım mı mikrop kalmaz.Esasen müşteri çekebilmek sorun.Ne bileyim bu işten daha çok erkekler sayesinde para kazanılır gibime geliyor.Kadınlar bu tür sorunları daha kolay hallediyor.

Birde kadınlar sanırım özel giysilerinin başkaları tarafından görülmesini hoş karşılayamabilir.
Benim oturduğum yerde çok universite öğrencisi var.Kız olsun erkek olsun eve çıkan çok kişi var.Ama çamaşır makinesi varmıdır yokmudur bilemem.Birde o kadar ucuza makine varki.

Bilmiyorum düşünüyorum hala.

İnternette okudum birisi sırf çamaşır yıkayarak otellerin havlu çarşaf ve retoranların örtüleri gibi eşyaları yıkayarak günde 15 ton çamaşır yıkama kapasitesine ulaşmış.

Benım o kadar yükseklerde gözüm yok.Karnım doysun yeter.

eğer bu işi yapacaksan çamaşır ayrımı olmaz tabiki izmirde kuzenim yanlız yaşadığı için o da düzenli çamaşırhanede yıkatır.bir makine çamaşır 10 lira ütü dahil.ancak piyasa yapmak için yurt ve üniv.yakın bir yer olmalı. burası türkiye herkes karnı doyduğu işi yapıyor meslek seçerken de aynı değilmiydi.kolay gelsin boş durmaktansa kendi işini kurmak daha iyidir.

bence harika bi fikir.. ama olurda işler yolunda gitmezse çok fazla kaybınız olmıyacak çünki yüksek sermayeli bir iş değil. denemeye değer.. başarılar şimdiden... semt olarakda benim aklıma fındıkzade çapa fatih tarafları geldi. öğrencilerin oturmak için tercih ettiği yerler. ha tabi cerrahpaşa çapa hastaneleride o tarafta. ordanda iş alabilirsiniz çünki şehir dışından gelen insanlar oluyo hastanelere onlar içinde güzel bir hizmet olur.

Arkadaşlar;

Bu iş için bir dükkan kiralamaktan ziyade evde yapmak daha iyi sanki.Çünkü dükkan kiraları ateş pahası.Şöyle arka sokaklarda bir apartmanın küçük bir dairesi bu iş için yeterli.Hem daha büyük alan hemde kirası daha ucuz.2 tane 2. el makine alsam.Bir tanede kurutma makinesi.Yapılabilir gibi duruyor.Ama işte müşteri bulabilirmiyim onu düşünüyorum.Herkesin evinde çamaşır makinesi var.Hele kadınlardan ümitsizim zira kadınlar yaa arkadaşlarının evinde yada bir şekilde yıkatıyor.Potansiyel müşteriler erkek olur kanımca.Yazın bu işi evimde denedim.İnternete ve bazı yerlere ilan bıraktım,1,5 ayda anca 2 müşteri bulabildim.

Yani her evde makine olması kötü.Anca çok yoğun iş kadınlarına hizmet edebilirim diye düşünüyorum yada erkek öğrenciler..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…