Çamaşır yıkama sorunu

Bütün evlilik hazırlıgımı baştan anlattırma ayol bana şimdi :)
Veremezdim ben. Mobilyalarım zor geldi. Anahtarı vereck kimseyoktu. İkmzde çalşyrduk. Bu şehirde kimsemz yoktu. Bizim beyaz eşyamız bile düğündn snra geldi. Snrada baktım gayet temiz süpürgemde iyi çekiyo vermedim.
Bence sen şimdi ver 3 güne geliyor diye biliyorum verdikten sonra farkedeceksin kılı tüyü gör bak :)

Kapi pencere acik oluyor caddenin tozu bile gelse kirleniyor.Uzun program mi kullaniyorsunuz peki.yoksa kisami.
Uzun programda denedim kısa da.
Şöyle diym size 4 odalı bi evin sadece iki odasını aktif kullanıyoruz bide mutfagı. Oralı havalandırıyorum okdr. Evim öyle toz toprak olacak bi yerde değil birazda yüksek oldugu için gerçektn kirlenmiyor.
Mesela iki haftada bir süpürdükten snra silerim. Kendimi çok yıpratmadan tabi. Biçok komşum halıların nasıl hep böyle temiz diye sordu hatta.

Yıkamaya vereyim. Birde kurutma makinesi almak için iknaya başlayım:)

Sağol cnm bi incelym ozmn sen çözdün mü sorunu
Ben uzun süre çektim ama bir kaç kez yıkamaya gidince son buldu yoksa bende astımda var nefes bile alamaz oluyordum halılardan dolayı . Sanki tüyler yüzüme gözüme yapışıyor gibiydi.

Bence sen şimdi ver 3 güne geliyor diye biliyorum verdikten sonra farkedeceksin kılı tüyü gör bak :)
Haziranda taşınıcam. Bende mayıs gibi verip gidecegim yeni şehirde bi daha dert etmeyim diye düşünüyodum.
Ama bu hafta yollayım gitsin. Kullanmadıgım odaları açmam temiz kalsın.
İnşl fark olur

Haziranda taşınıcam. Bende mayıs gibi verip gidecegim yeni şehirde bi daha dert etmeyim diye düşünüyodum.
Ama bu hafta yollayım gitsin. Kullanmadıgım odaları açmam temiz kalsın.
İnşl fark olur
Bende kullanmadığım odaları açmıyorum temiz oluyor yani bi iki defa halı yıkamaya versen zaten bu sıkıntıyı daha çekmiyosun düzenli siliyomuşsun zaten tertemiz kalır sende rahat edersin :)

ben de oyle derdim de, cocuklarin ikisi de kronik olarak oksurmeye baslayinca mecbur kaldim.

yeni evlisiniz galiba,
esyalarinizin keyfini surun :)

kurutma imkaniniz varsa hic dusunmeyin alin, bu tuycukleri baya temizliyor.hem de deterjan kokusu falan da kalmiyor, iyi olur sizin icin.
Kuzeninde bebegi astımdı. Kurutma makinesi alınca rahat etti. Aslında rn mantıklısı olur. Bakalım bu öneriyi eşime sunayım.
Pek yeni sayılmaz bi sene oldu ama sağolun yinede.
Burda az kalacagımızı bildigimdn biraz da çok üstüne düşmedim. Haziranda doğu görevimiz için gidicez. Gitmeden yıkatırım halıları diyodum. Kurutma makinesinide oradan dönüşte almayı düşünüyodm. Ama madem bunlar bu sorunu çözecek planları değişirim.
Artık havada uçan tüylerden gına geldi
Her gün süpür sil toz al. Her yer tüycük dolu

Bende kullanmadığım odaları açmıyorum temiz oluyor yani bi iki defa halı yıkamaya versen zaten bu sıkıntıyı daha çekmiyosun düzenli siliyomuşsun zaten tertemiz kalır sende rahat edersin :)
Maşallah şimdi her yerde halı var. Sanırsın küçük çocuk var gibi. Bi daha böyle heryeri halı kaplamam. İşte zmnla öğrenicez.
Yıkamacıyada derim lekesi yok falan diye ztn özenerek yıkarlar.
Bazı yıkamalar halıları sertleştiriyor o yüzden tedirginim.

Uzun programda denedim kısa da.
Şöyle diym size 4 odalı bi evin sadece iki odasını aktif kullanıyoruz bide mutfagı. Oralı havalandırıyorum okdr. Evim öyle toz toprak olacak bi yerde değil birazda yüksek oldugu için gerçektn kirlenmiyor.
Mesela iki haftada bir süpürdükten snra silerim. Kendimi çok yıpratmadan tabi. Biçok komşum halıların nasıl hep böyle temiz diye sordu hatta.

Yıkamaya vereyim. Birde kurutma makinesi almak için iknaya başlayım:)
En cok kirlenen yer mutfak oluyor bence :) yemek pisirmesi onun buhari vs derken hele bide sagyy hali sanirim adini dogru yazdim mi bilmem :) tuylu olanlardan cok cabuk kirleniyor tanidigim anlatmisti surekli siler supurur kadin birgun haliyi kaldirmis supurdugunu zannetigi hersey halinin altindan cikmis.

Hali yikamaya verirkende komsulariniza falan sorun oyle verin derim guzel yikamayan yerlerde oluyor maalesef.

En cok kirlenen yer mutfak oluyor bence :) yemek pisirmesi onun buhari vs derken hele bide sagyy hali sanirim adini dogru yazdim mi bilmem :) tuylu olanlardan cok cabuk kirleniyor tanidigim anlatmisti surekli siler supurur kadin birgun haliyi kaldirmis supurdugunu zannetigi hersey halinin altindan cikmis.

Hali yikamaya verirkende komsulariniza falan sorun oyle verin derim guzel yikamayan yerlerde oluyor maalesef.
İnce ip sıkı dokuma halılar alta bişey geçirmez demişti tecrübeliler bende öyle aldım gerçektende öyle. Un bile dökülse yüzeyde kalıyo.
Mutfak halımıda eşimle yıkadık bi kez. Birde en büyük hatam mutfak halım oval. Her yeri püsküllü. O yüzden her süpürmemde kaldırarak özenerek süpürüyorum.

Sizde nasıl bilmiyorum da ben evi süpürdükten sonra elimde bezle dolanırım:) halılarda ki minik lekeleri bile silerim. Çnkü beyaz çok dikkat çekiyo. Eşimde sağolsun çay bile döke döke içer:)

Biriktirmedigim için kolay geliyo belki. Mesela hep sildigim için hep temiz düzenli kalıyor.

Ama yetmiyormuş demek ki, yıkamaya yollamadan bu tüyler geçmeyecek belli

İnce ip sıkı dokuma halılar alta bişey geçirmez demişti tecrübeliler bende öyle aldım gerçektende öyle. Un bile dökülse yüzeyde kalıyo.
Mutfak halımıda eşimle yıkadık bi kez. Birde en büyük hatam mutfak halım oval. Her yeri püsküllü. O yüzden her süpürmemde kaldırarak özenerek süpürüyorum.

Sizde nasıl bilmiyorum da ben evi süpürdükten sonra elimde bezle dolanırım:) halılarda ki minik lekeleri bile silerim. Çnkü beyaz çok dikkat çekiyo. Eşimde sağolsun çay bile döke döke içer:)

Biriktirmedigim için kolay geliyo belki. Mesela hep sildigim için hep temiz düzenli kalıyor.

Ama yetmiyormuş demek ki, yıkamaya yollamadan bu tüyler geçmeyecek belli
Kenarinin puskullerini kestirip diktir derim zamanla kopuyor o kisimlar guzel olmuyor bence.

Kenarinin puskullerini kestirip diktir derim zamanla kopuyor o kisimlar guzel olmuyor bence.
Biraz yıpranınca bakalım belki kestirrim. Daha yepyeni. Temizken hoş görünüyor. Biraz süpürmek bana zor oluyo onuda idare ediyorum.
Ama bi daha halı alsam aslaa oval ve püsküllü almam:)

Halıları alır almaz eve seremiyorum ben çünkü bir sürü kişi dokunuyor elliyor yerlere atıyor yani evinize nasıl seriyosunuz yıkatmadan ben anlamıyorum ayrıca hep tüyleri kılı çıkıyor heryere vrrin halı yıkamaya kurtulun
Iyide bu halilardada show model olan oluyo birde rulo seklinde paketli olan. Yani gelen gecen dokunmuyo, tabii show model almadiysan

Gerçekten mi ya. Bi inceleme yapayım marka ve fiyat için. çok tşk ederim
Gerçekten tüycük tüycük filtresini görsen bu çamaşırlar nasil temizlenmiş dersin mis gibi oluyor....
Hele bebis filan olursa çok rahatlık kurutma kışın çamaşırlar içeri seriliyor her yer deterjan kokuyor ve kuruyana kadar sürünüyor çamaşırlar...

Gerçekten tüycük tüycük filtresini görsen bu çamaşırlar nasil temizlenmiş dersin mis gibi oluyor....
Hele bebis filan olursa çok rahatlık kurutma kışın çamaşırlar içeri seriliyor her yer deterjan kokuyor ve kuruyana kadar sürünüyor çamaşırlar...
Ayy valla ne güzel olur...
Haklısınız özellikle kışın çok iyi olur

Iyide bu halilardada show model olan oluyo birde rulo seklinde paketli olan. Yani gelen gecen dokunmuyo, tabii show model almadiysan
Tabiki mağazadaki teşhir ürününü almadım bende ama benim kendi kişisel tercihim ne alırsam alıyım fabrikadan dahi gelse yıkarım nevresim de olsa kıyafette olsa halı da olsa huylanırım kıl tüy toz poşet ve ambalaj değmesi beni huylandırır :)

Back
X