Çamaşır yıkama sorunu

Kaybolmuscennet

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2015
1.374
1.443
133
Herkese mrb.
Bu da dert mi be diyen olabilir ama artık delirmek üzereyim.
Beyazları yıkadıgımda siyah tüyler oluyor, siyahları yıkadıgımda beyaz tüyler.
Denemedigim yöntem kalmadı diyebilirim.
Çamaşırları kurutup yerleştirirken hapşurmaktan ölüyorum.
Sanki herşey çok kirli gibi içime sinmiyor...
Halılarım hiç yıkamaya gitmedi. Acaba bu tüylerin sebebi halılar mı?

Makinemde mi sorun var? Ama herşey gayet temiz leke vs yok. Hatta makinemi boş çalıştırrım ara ara gayet temiz içi.
Ee bu tüyler ne peki. Ne zmn kurtulucam. Bembeyaz pürüssüz bi tişörte veya simsiyah bi tişörte hasret kaldık. Renkler de solma vs yok. Sadece tüyler yapışıyor.

Var mı böyle bi sorunla karşılaşan ya da önerisi olan?
Teşekkürker herkese.

Bazı halılar çok tüy yapar yeni ev taşıdığımda yeni halılar almıştık hava da hep tüyler uçuşurdu resmen yıkamaya verince azaldı

O zaman yikamadan once kiyafet kil tuy temizleme rolu oluyo onlarla temizleyin. Ama diyosunki beyazlardada siyah tuy oluyo? O zamanda siyah haliya mi oturmus oluyosunuz?
Nasıl anlatsam. Hani tüycükler gri gibi. Siyahtada beyazda da görünüyor
Halılarım açık renk. Yıkamadan iyice çırpıyorum sererkende çırpıyorum katlayıp dolaba koymadan öncede. Artık hapşur hapşur helak oluyorum.

Makinem 9kg ama ben tam doldurmuyorum. Hatta beş kg gibi desem yeridir. Ön yıkama denedim, farklı deterjanlar denedim.

kurutma makinesi o kucuk tuycukleri topluyor,

halisiz hayat da bir secenek,
su an halim yok. kisi gecirebilirsek bakalim bir daha hali almayi dusunmuyorum.

bizde de cocuklar cok oksuruyor maalesef.

Halıları alır almaz eve seremiyorum ben çünkü bir sürü kişi dokunuyor elliyor yerlere atıyor yani evinize nasıl seriyosunuz yıkatmadan ben anlamıyorum ayrıca hep tüyleri kılı çıkıyor heryere vrrin halı yıkamaya kurtulun

Halılar direk üretimden teslim geldi. Öyle mağazadan değil. Öyle bile olsa yıkatmazdım çnkü çok zor ve sıkıntılı süreçte dizdim evimi. Başka şehirdeydim ilgilenecek zmnım yoktu. snradanda yollamadım nednse

kurutma makinesi o kucuk tuycukleri topluyor,

halisiz hayat da bir secenek,
su an halim yok. kisi gecirebilirsek bakalim bir daha hali almayi dusunmuyorum.

bizde de cocuklar cok oksuruyor maalesef.
Evet bunu bi yakınımda önerdi. Kurutma makinesini en kısa zmnda alıcam inşl. Çnkü öksürmektn mahvoldm. Bilmedigm bi şehirdym güvenip yıkamaya veremedim ilk başta. Şimdide herkes diyo leke yok bişy yok boşa yıpratma halılarını diyo bilmyrm valla of
Halısız oturamayız ya. Bence soğuk olur. En azından kışın olmalı

Biliyorum benimkilerde üretimden geldi ama içime sinmiyor bende baika şehre geldim internetten baktım öylesine birine verdim iyi çıktı allahtan yani ilk yıkandı geldi hala halı kılı vardı süpürgeyle çektire çektire bitirdim kılını ilk başta benimde üstüm başım halı kılı oluyordu ister istemez

Hali cok tuy toz toplar ne zamandir kullaniyorsunuz kirlenmis olabilir yikamaya verin yada silin belkide ondan kaynaklidir.

Kac derecede yikiyorsunuz birde.Kac saat yikiyorsunuz.
Halıları sık sık siliyorum. Hiç yıkamaya vermedim. Gelen giden yok çocuk yok öyle kirlenecek durumda değil. .. sık süpürüyorum sık siliyorum. Ama galiba artık yıkamaya vermeliyim. Sanıyorum ki bütün kıyafetleri atmadıgm sürece bu tüyler gitmiycek

Ya bi de halıyı yıpratma olayını anlamıyorum verirken halım yeni kiri yok halı kılı çıksın diye veriyorum dedim zaaten özenle yıkamıslar bi kışın sermeden verdim yazında kaldırırken yıkattım kaldırdım evde cocugum yok olsa hele yıkatmadan hiç sermem ben verdim yeni evliyim halılarıma hiç bişey olmadı mis gibi serdim

ben de oyle derdim de, cocuklarin ikisi de kronik olarak oksurmeye baslayinca mecbur kaldim.

yeni evlisiniz galiba,
esyalarinizin keyfini surun :)

kurutma imkaniniz varsa hic dusunmeyin alin, bu tuycukleri baya temizliyor.hem de deterjan kokusu falan da kalmiyor, iyi olur sizin icin.

Kapi pencere acik oluyor caddenin tozu bile gelse kirleniyor.Uzun program mi kullaniyorsunuz peki.yoksa kisami.

Bütün evlilik hazırlıgımı baştan anlattırma ayol bana şimdi :)
Veremezdim ben. Mobilyalarım zor geldi. Anahtarı vereck kimseyoktu. İkmzde çalşyrduk. Bu şehirde kimsemz yoktu. Bizim beyaz eşyamız bile düğündn snra geldi. Snrada baktım gayet temiz süpürgemde iyi çekiyo vermedim.

Coraplarla attiginizda kiyafetlerde tuyler oluyomus bende de vardi bu durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…