• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çamaşır suyu

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.803
248
Eşimle tartışmamıza yol açan bir sıkıntım var.
Ben temizlikte çamaşır suyu manyağı bi insanım. Bulaşık yıkarken suyuna mutlaka damlatırım. Çamaşırlardan zaten eksik etmem. Cam sileceksem camsilin içine bile dökerim. Yerleri silerken viledaya hele zaten kutunun dörtte birini döküyorumdur.
Sonra ayaklarımızın altı azıcık soyuluyor ama olsun. :1:
Eşim durumdan çok şikayetçi. Ona kalsa hiç kullanmasam sorun değil.
Sorum şu. Bi vileda suyuna ideal ölçü nedir, ben 10-12 kapak döküyorum ama domestos kapağıyla. Minik yani o.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

çamaşır suyu kokusundan iğrenirim :19:
evde ben varken annem kesinlikle kullanmaz ben yokken kullanır gelene kadar da bi güzel havalandırır yoksa o eve giremem :2:
eşinizi geçtimde çok çok tehlikeli bu kimyasalları kullanmak.. aşırıya kaçmak..
geçen sene sevgilimin teyzenini ölüm haberini aldık bu sebepten.. daha yaşı 30..
o da çok fazla dip bucak her yere dökermiş önce elleri gitmiş yavaştan sonra ayakları sonra da cigerleri.. :43:
aman dikkat hanımlar :45:

göz kararı damlatıyorum ben azcık. ama fazlası zarar yani kimyasal sonuçta.

Koca kovaya da birkaç damla az ama ya. Az değil mi?
bence az.
İdeal ölçüsü ne acaba. Arkasındaki yazıyı okuyabilen var mı?

yaa mis gibi arap sabunu kullanın..hem mis gibi hem dezanfekte eder..analarımız kullanırdı ya ooohh misssss .:12:

Ben temizlikte çamaşır suyu manyağı bi insanım. Bulaşık yıkarken suyuna mutlaka damlatırım. Çamaşırlardan zaten eksik etmem. Cam sileceksem camsilin içine bile dökerim. Yerleri silerken viledaya hele zaten kutunun dörtte birini döküyorumdur.
Sorum şu. Bi vileda suyuna ideal ölçü nedir, ben 10-12 kapak döküyorum ama domestos kapağıyla. Minik yani o.

Yerleri silmek falan tamam da bulaşık için çok sakıncalı. Zaten makinada yıkıyorsan 70 derecede falan tamamen arınır. Elde yıkıyorsan o kimyasaldan arındırana kadar….

çamaşır suyu kokusundan iğrenirim :19:
evde ben varken annem kesinlikle kullanmaz ben yokken kullanır gelene kadar da bi güzel havalandırır yoksa o eve giremem :2:
eşinizi geçtimde çok çok tehlikeli bu kimyasalları kullanmak.. aşırıya kaçmak..
geçen sene sevgilimin teyzenini ölüm haberini aldık bu sebepten.. daha yaşı 30..
o da çok fazla dip bucak her yere dökermiş önce elleri gitmiş yavaştan sonra ayakları sonra da cigerleri.. :43:
aman dikkat hanımlar :45:

Ben eldiven filan takıyorum da. Yalnız ölüm derken? Ciddi mi?

ben de çamaşır suyu kullanmadan rahat edemem ama 10-12 kapak çok fazla... 1-2 kapak bile yeter bahsettiğiniz marka zaten çok yoğun

yaa mis gibi arap sabunu kullanın..hem mis gibi hem dezanfekte eder..analarımız kullanırdı ya ooohh misssss .:12:

Arap sabununun kokusunu sevmiyorum ben de hiç.
O ne menem bişi öyle, içinde ne var da dezenfekte ediyo ki?

Ben eldiven filan takıyorum da. Yalnız ölüm derken? Ciddi mi?

elbette ciddi ciddi bu sebepten. şaka gibi dimi ? o kadar şaşırdık ki duyunca ama doktor direk bu sebebi göstermiş ciğeri su toplamış gibisinden bişi söylemiş tam hatırlamıyorum şimdi.. yani eldiven işe yaramıyor elleri kurtarırsınız ama içinize çektiginiz havaya napacaksınız ? Allah muhafaza dikkat edin..

Koca kovaya da birkaç damla az ama ya. Az değil mi?
bence az.
İdeal ölçüsü ne acaba. Arkasındaki yazıyı okuyabilen var mı?

çamaşır suyu yeterince etkili zaten. birkaç damla değil ama yani bi kapak kadar anca atıyorum. o zaten kırar mikrobu. ev de mis gibi kokuyor. bence takıntı olmuş bu durum.

Yerlerde toz alırken nasıl kullanıyorsunuz, rengini bozar mobilyaların, parkeleri falan da yıpratmaz mı?

Bence vazgeçin zaten cam sil ve yüzey temizleyicilerin içinde alkol var, vazgeçin bu alışkanlığınızdan, sağlık açısından da iyi değil. Kaş yaparken göz çıkarmak gibi bir şey...

tuvalet, banyo, küvet neyse de çamaşır suyuyla bulaşık yıkamayı ilk defa duydum :53: allah korusun zehirlenirsiniz arkadaşım, yani çamurda yaşamıyorsunuz ki :27: bırakın biraz, insanın bakterilere de ihtiyacı var yahu :27:

Yerlerde toz alırken nasıl kullanıyorsunuz, rengini bozar mobilyaların, parkeleri falan da yıpratmaz mı?

Bence vazgeçin zaten cam sil ve yüzey temizleyicilerin içinde alkol var, vazgeçin bu alışkanlığınızdan, sağlık açısından da iyi değil. Kaş yaparken göz çıkarmak gibi bir şey...

aynen, bir de halıya damlar orada kalp krizinden giderim hijyenik bir şekilde :27:

çamaşır suyu çok fazla kimyasal olduğu için sağlığa çok zararlı o yüzden bulaşıklarda kullanmyın zaten bulaşık deterjnların da yeterince kimyasal var kardeşim,tuvalet banyo tamamda diğer yerlerde kullanmann zararlı olduğunu düşünyrm..illahi kullanmadan rahat edemiyrsan miktarını azalt bnce

Back
X