Çamaşır makinası önerilerinizi bekliyorum...

• Konu Sahibi Konu Sahibi 83papatya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
8

83papatya

Ziyaretçi
Arkadaşlar yeni çamaşır makinası alacağız,eşimle araştırıyoruz...
Benim kullandığım makina ARİSTON,evlenirken hediye almışlardı,hiç memnun değilim....Çamaşırlar bezermiş ve mor yada siyah gibi bir renge dönüşüyor 2-3 yıkama sonrası....Sanki siyahlatma işleminden geçmiş gibi...
Son 2 yıldır az su aldığını keşfettik,camından hiç su görünmüyor,çok ekonomik olduğundanmışroflol:2 kova su ekliyoruz,su aldıktan sonra....
Koyduğum deterjanlar,yumuşatıcılar nereye gidiyor anlamış değilim,birde çamaşırlar hiç öyle mis gibi falan kokmuyor :1no2:
Havlular iç çamaşırları rezaletklava:
Yani özetle bu makinadan kurtulup,güzel bir makina almak istiyoruz....
Yeni makinalar hep su tasarruflu,parçaları çinden geliyor,kimse memnun değil,nerdeeee o eski arçelikler makinalar vs.gibi yakınmalar duyuyorum,Annemin 18-20 yıllık arçelik makinası var çok memnun....
Şimdi bana kullandığınız ve memnun olduğunuz marka ve modelleri yazarsanız çok sevinirimhihoyyyt
Önerilerinize ihtiyacım varkaydirigubbakcemile5

Arçelik vestel gibi markaların eski kalitesi kalmadı... Eski Arçelik Vestel Beko gibi markalardan şikayet yokken son 5 yılın ürünlerinden oldukça çok şikayet var.

Bosch tavsiye ediyorum... Gönderdikleri ürün Almanya'dan paketlenmiş. Çin malı değil..Çoğu kişi de memnun...

ben miele kullaniyorum cok emnmunum tafsiye ederim
ayni markanin bulasik makinasida süperrrrrrr

eski arçalikler gerçekten çok kaliteliydi,şimdi tavsiye edilmiyor.
kuzenim aristonun buzdolabını aldı,bir ay sonra iade ettiler,tavsiye edilmiyor.
ben sana bosch tavsiye ederim,yalnız 8 kiloluk filan olsun,içine rahatlıkla battaniye,yorgan atabilesin

Benim makinamda emekli olmuş, yenisini alacağım eve gelen servisçiye sordum.
Kimseye söyleme benim söylediğimi abla sen Beko veya bosh al dedi. Bende yok canım hiç kimseye söylemem aramızda kalır dedim. Benim eski makinam AEG lavamattı ve harika bir makinaydı rahmetli. Bende bu 2 markayı araştırıyorum. Bakalım başka arkadaşlarda fikirlerini yazsınlar çoğunluk ne çıkarsa o marka alalım.

bencede siemens veya bosch

Teşekkür ederim önerileriniz içinkaydirigubbakcemile5

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimse arçelik dememiş,sanki çoğunluk bosch daha iyi diyor??Bende bosch u araştırıyım..
.Ama gönlüm miele de kaldı.....
Arçelik kullanan arkadaşlar varmı???

ben miele kullaniyorum cok emnmunum tafsiye ederim
ayni markanin bulasik makinasida süperrrrrrr
Güle güle kullan arkadaşım,tavsiyeni dikkate alarak eşimle int.den araştırdık,gerçekten mükemmel...Sanki bütün modellerin özellikleri aynı gibi,biz w1712 yi beğendik,satıcısındanda bilgi alacağız.Seninki hangi model veya bana önemle tavsiye edebileceğin bir model varmı??a.s.

İstersen miele i bir araştır,ben beğendim yorumlar hep olumlu,İnşallah memnun kalacağımız makinalar alabiliriz:)hihoyyytkaydirigubbakcemile5

kesinlikle siemens diyorum
çamaşırlar tertemiz bembeyaz

ben de yaz aylarında çok araştırmıştım bu konuyu, çünkü neredeyse 20 yıllık arçelik emektarımızın emekliye ayrılma vakti gelmişti senağlama

bir yandan arçelik bağımlılığı, diğer yandan etraftan duyduklarımız. şikayet sitelerini, forumları taradım. servislerle görüştük.

sonuç: üretim kalitesinin yanı sıra şikayetlerin çoğunda servislerin de payı büyüktü. bir de kullanım hataları. insanlar tüllerinin yırtık çıktığından falan bahsediyordu. gözümüz iyice korkmuştu.:1shok:

sonuç olarak, evimizin dibindeki arçelik servisinden çok memnun olduğumuz için yine arçelik aldık. şimdi gidip baktım 6 kg 6104 modeli. ama eğer servisten memnun olmasaydık bosch alırdık araştırma sonuçlarına göre. yalnız eklemek isterim; forumlardan edindiğimiz bilgilerde yedek parçaların da yurtdışından geldiği için bazen masraflı olduğu yazıyordu bosch kullanımında. ama dediğim gibi servisi de mutlaka araştırın.

not: tüllerimiz bembeyaz-yırtıksız çıkıyor.

ama çoğu yerde okuduğumuz bir şey de, beyaz eşya şans işi. hatalı üretim vb denk geldi mi, değiştirme vb uğraşıyor insan, o yüzden yine servis önemli oluyor.

Beyaz eşya şans işi.....Bu sözü o kadar çok kişiden duydumkiiiii.......Galiba öyle....Marka model tabiki önemli ama şöyle bembeyaz mis gibi çamaşırlar istiyorum:lepi:

İstersen miele i bir araştır,ben beğendim yorumlar hep olumlu,İnşallah memnun kalacağımız makinalar alabiliriz:)hihoyyytkaydirigubbakcemile5

Bu dediğin markayı ben hiç duymadım ya ( Cahal kalmışım galiba) neyse araştırayım bakalım.Ben makinamdan çok memnundumç AEG ydi. Ayrılmak zor olacak ama mecburum. delikafadulden

Arkadaşlar program açısındanda hangisi iyi bunların. Ben çok programlı olsun istiyorum. Mesela geçen eşimin yün hırkası bebek hırkası gibi çıktı. Bunları dikkate alan makina olsun istiyorum. Hırkayamı ne oldu. Kaldırdım attim. kötükedihüso Ne yapsam büyümedi :çok üzgünüm:Şimdilerde eşim deli danalar gibi hırkasını arıyor. Nereye bu hırka evin içinde diye.

Arçelikden memnunum.Elekrik süpürgem 5 senedir tık demedi buzdolabım 10 senedir tık demedi çamaşır makinem bir eskittim eskimeye yakın arıza vermeye başladı[11 senelikdi ve bizde sık kullanılır]

kaydirigubbakcemile3 insan bazen dalgınlıkla yapabiliyor tabii öyle şeyler. ya yıkama talimatına bakmak unutulabiliyor yeni ürünlerde ya da ürünün yün olduğu unutulup sıcak suyla yıkanabiliyor.kaydirigubbakcemile3

ben şahsen kabine girip bir şey denerken hemen yıkama talimatına bakıyorum artık, zor zahmetli bir ürünse almıyorumyerimseniben

arçelik aldık biz birkaç ay önce, üzerinde pamukulu, sentetik, yünlü vb bir sürü program dereceleriyle yazıyor. eskisinde (20 yıllıktı) yazmıyordu ama yünlülere dikkat ederdik tabii. şimdi yazıyla yazması unutmayı engelleyebilir tabii.

buradan uyarıda bulunmak istediğim nokta: yeni makinelerin kurutma devir hızları çok güçlü. eski makinede 850 de kurttuğundan bile daha iyi kurutuyor yenide 600 devirde. giysileri asla 1000 devirde kurutmuyoruz. şikayet sitelerinde yeni makinelerle ilgili en çok okuduğum şikayet bu. çarpıldı, yırtıldı vb. devir hızını düşükten başlayarak denemenizi öneririm makinenizde. a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…