Çamaşır kurutma makinesi almalı mıyım?

arpeh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2010
1
0
36
Çanakkale
kurutma makineleri hakkında hep olumlu şeyler duydum acaba zararları nelerdir..almak istiyorum :)))

Camasir makinesi modern hayatin bir parcasi oldu
alan takim halinde aliyor :)

camasir makinenmi var yaninda kurutma makineside
yakisiyor ...

israf acisindan bakarsan lüzumsuz bir makine yika as
sana kurusun...

ama derler modern degil ,modern zaman
araclarindan hemen edindigimize göre onun da evimizde yerinin
olmasi sart gibi görünüyor...

zor bir secim cok zor...

Bende bunu anneme söylemiştim bunlar ne işe yarıyo diye. Ama kurutulduktan sonra çamaşırlar baya kırışıyomuş ütüyle açmak zor oluyomuş. O yüzden en iyi çözm asmak heralde...

Kurutma makinesini gereksiz buluyorum
ablam kullanıyor koku yapıyor çamaşırlarda
büyük parçaları aşırı kırıştırıyormuş
sadece bebeğinin kıyafetlerini kurutuyor şimdi
aldığına pişman...
benim makinamın + özelliği kurutma
bende kışın eşimin kıyafetlerini kurutuyorum mecburiyetten
ama en güzeli asacaksın mis gibi kuruyacak

Canım, benim eşim bekar evindeyken evlenmeden 6 ay önce almıştı kurutma makinesini. Ona zor oluyordu asmak falan. Sonra evlenince makine bizim eve geldi. Bence çok gereksizdi ama bir çok zaman kurtarıcım oldu. iki bayram atlattım evlendiğimden bu yana ve bayram temizliklerinde ne varsa yıkandığı zaman çok kolaylık oldu bana. Gömlekler için çok kullanıyorum. Ütü kuruluğunda kuruttuğumda kırışmıyor. İçini tıka basa doldurup kurutursan kırışıyor tabi. Özellikle kış geldiğinden bu yana havluları orada kurutuyorum. Öyle uçuk faturada gelmiyor. En çok bayram öncesi kullandım 47 TL elektrik faturam geldi. Ayrıca çok sevdiğim bir özelliği var ki elbiselerim hocuk denen tüylerini topluyor. Filtreye bir bakıyorum bu çarşaflarda nasıl yatmışız biz diyorum :)

Bence hic gerek yok.Hem elektrikten zarar, Hem boşa o kadar para verip alıyorsun.hem kırıştırıyor camasırları,Hem de fuzuli yer işgal ediyor.As gitsin bence

ben ara sira kullaniyorum ama bence cok gereksiz, tavsiye etmem.
40-59 dk boyunca calisiyor bir ton elektrik parasi odersiniz ayrica esyalar cekebiliyor.
alin bir camasir askisi, asin camasirlarinizi guzelce onun uzerinde kurusun, hem de bedava

evet browniye katiliyorum.
mesela carsaflar acayip kirisiyor, havlular, yastik kilislari falan da oyle. hele kurutma islemi bittikten sonra 5-10 dakika camasirlarin makinada kaldi mi hepsi kiris kiris cikiyor
kagit halinde olan yumusatici gibi seylerden kullanmadigim zaman koku oluyor.
bir de makinaya cok camasir koydugun zaman hepsi kuru cikmiyor, nemli cikan cok camasir oluyor ve onlari ayriyetten bir yere asip nemliligini gidermek zorunda kaliyorsun.

Son düzenleme:
Biz Alalı Bir Seneden Fazla Oldu...
Benim Evimde Çamaşır Kurutmam İçin Yer Yok...
Salonun Ortasında Yada Mutfakta Kurutamayacağıma Göre
Bana Çok İyi Geldi...
Yazın Kullanmam Diyordum Ama Rahatlığına Alışınca
Yazın Da Başladım Kullanmaya...
Tek eksi yanı bence...
Çamaşırları içerisinde unutunca koku yapıyor olması
Bunu da evdeyken çalıştırmak suretiyle çözüme ulaştırmış bulunuyorum
Tabi makineyi çok doldurursanız ve extra extra kurutmayı seçerseniz kırışmaması olanaksız...

Ben de çok memnunum,kış ayları için almıştım evde kurutmak zor oluyor,evde nem oluyor diye.Ama bunun yanında çok farklı memnun edecek özellikleride varmış,örneğin çamaşırımı ipe asar kuruyunca toplar mis gibi diye kaldırırdım.Mis gibi değilmiş meğerse aynı çamaşırı yıkandıktan sonra kurutmaya atıyorum filtresini görünce şok oluyorum,hala da öyle..filtre her çamaşırda inanılmaz pamukçuk ,toz,kıl doluyor.Hijyen bakımından da önemle tavsiye ediyorum.
Birde eğer ütü gerektiren çamaşırları sonuna kadar kurutursanız elbette kırışıyor oysa ütü kuruluğu ayarı var,onu seçerseniz kırışık çıkmıyor bir de hadi içinde unuttunuz diyelim,kırışmaması ve koku yapmaması için 2 saat boyunca her 10 dakikada bir çeviriyor çamaşırı..2 saat sonrada mecburen kapatıyor kendini.

Son düzenleme:
çalışan biriyim çamaşır hafta iki üç makina çıkar bizim evde eskiden çamaşır asmakla kaybettiğim vaktime acıyorum çamaşırlarım kup kuru ve bütün tozdan arınmış olarak çıkıyor iki makinam yan yana çamaşır makinasından alıyorum hooop kurutma makinasına 1 saat sonra yumuşak pırıl pırıl kurumuş çamaşırlarım hazır

Al bence şekerim bizim evde var rahat yani. Tabi çamaşırın türüne göre değişiyor bazılarında çekme yapabilir ona göre kullanman lazım şekerim.

arkadaşlar bende kurutma makinası almayı düşünüyorum, hangi marka sizinkiler.. bikaç markada var ama karar veremedim ben.. bide ikisi bir arada olanlar var, kurutmalı çamaşır makineleri.. onlar hakkında ne düşünüyorsunuz.. yardımcı olursanız sevinirim..

Benim kurutmam Beko,ikisi bir aradalar da şekil olarak çok estetik duruyor.Bence fark etmez bütçene uygun olanı al derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…