• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çamaşır derdi

elde nasıl çıkratacağım

en çıkmayan olarak ; bir yastık kılıfına rimelim eyelinerım filan bulaşmıştı ne yaptıysam çıkmadı

Ben de gaflette bulunup makyajla uyumustum. Fondoten rimel far Allah ne verdiyse :))

ben nevresim takımlarını uzun programda 60 derecede yıkıyorum tertemiz çıkıyor.

Deterjanım Persil sıvı deterjan , biraz da vanish sıvı ekliyorum ..

elde nasıl çıkratacağım

en çıkmayan olarak ; bir yastık kılıfına rimelim eyelinerım filan bulaşmıştı ne yaptıysam çıkmadı
Kilifin beyazsa at 90 dereceye :) bas camasir suyuna.. kaynar suya dayanikliysa mesela.. su isiticida su kaynat dok uzerine beklesin su soguyana kdr.. deterjanda at tabii... dayanikli degilse sicak suda bekletirsin.. bulasik deterjanida bi cok lekeyi cikario haberiniz olsun..dahada cikmiosa ruhuna el Fatiha :)

Benim çamaşırlarımda çıkmayacak derecede leke olmuyor sanırım.
Ben böyle bir problem yaşamadım nedense, aman dilimi ısırayım da başıma gelmesin bi de.

Ben genelde çocukların, kendimizin beyaz ve renklilerinde yumuşatıcı kullanmıyorum.
Çocukların çamaşırları için Dalin veya farklı çocuk çamaşır deterjanı kullanıyorum (sıvı).
Genelde en ufak oğlumun mama önlüğündeki lekerde problem yaşayabiliyorum, ama çok umursamıyorum.
Sık sık mama önlüğü aldığım için, o anlamda çok kafama takmıyorum.
Büyük oğlum henüz toz-toprak-çamur ile muhattap olmadı, asıl o zaman başlayacak sanırım leke derdim.

Genel anlamda beyazları 60 / 40 derece (kirliliğine göre) ön yıkamalı şekilde yıkıyorum yumuşatıcı asla koymuyorum.
Orta renkte çamaşırları 40/30 derecede (kumaş cinsine göre) ön yıkamalı şekilde yıkıyorum yumuşatıcı kullanmıyorum
Koyu renkli çamaşırlarımı 30 derecede yıkkıyorum kesinlikle yumuşatıcı kullanmıyorum
Çarşafları ve havluları da (ayrı ayrı) 60 derecede ön yıkamalı olarak + muhakkak yumuşatıcı kullanarak yıkıyorum.

Havlularımda illa fondoten, maskara, göz kalemi lekesi olur.
Onlar çıkıyor mesela, herhangi bi sorun yaşamadım şimdilik.

elde nasıl çıkratacağım

Ben çıkmayacağını düşündüğüm lekenin üstüne bulaşık makinesi parlatıcı damlatıp atıyorum makineye..

Çocuğumun yemek lekeleri için de bebekler için olan leke çıkarıcıdan kullanıyorum.. Onu da lekenin üstüne fıslatıp çalıştıyorum..

Elde önceden sıkarak belki sonuç alırsınız ama ben hiç uğraşmak istemiyorum o şekilde..

merhabalar herkese,

çamaşırlardan çıkmayan lekelerle başım dertte :eek:

iyi bir markanın deterjanını kullanıyorum + perwoll bazen de yumuşatıcı koyuyorum fakat az leke de olsa çok leke de olsa hiç bir şekilde lekeler çıkmıyor.

hangi programda yıkarsam yıkayayım çıkmıyor . neden böyle oluyor bilen var mı ?

çamaşır makinem : Arçelik 9103 YCM A+++ . bu makineyi kullanan var mı ?
Ben çözümü beyaz sabunda buldum. önce sabunluyorum lekeli yeri, diş fırçasıyla fırçalıyorum iyice. sonra makineye atıyorum. ne klorak, ne domestos çıkarmıyor lekeyi. Beyaz sabun harika...

Perwoll.hic leke.cikarmiyor ztn bende kullaniyrm ama sirf siyahlarin rengi solmasin diye koyu renklilere sadece. Onun disinda diger camasirlara farkli.bir.marka.kullaniyrm yerli deterjan markasi olan B.... ile baslayan deterjan olarak ondan oncede bir sprey var cok bilinen bir markanin C.. ile baslayan krimizi renkli sisesi onu sıkıyrm yarim saat sonra makinayi calistirym tum lekelerim.cikar hic soru yasamadim.

merhabalar herkese,

iyi bir markanın deterjanını kullanıyorum + perwoll bazen de yumuşatıcı koyuyorum fakat az leke de olsa çok leke de olsa hiç bir şekilde lekeler çıkmıyor.

Persil sıvı deterjan çok güzel. Ben beyazlard bölgesel olarak çamaşır suyu ve şu karusimiyla citilerim makineye atmadan önce renkliler için şu bitkisel yağ çözücülerden kullanıyorum leke üzerine sıkıyorum citileyip hemen ativeriyorum. Genelde bütün lekeler cikiyor

merhabalar herkese,

Ben sodasan’in fircali bir leke cikarticisi var, makineye atmadan once onunla lekelerini cikartiyorum. Cok basarili bir urun, tavsiye ederim

merhabalar herkese,

Aynı makinadan bende de var evlenirken bütün beyaz eşyamı Arçelik’ten dizdik kaliteli ve marka diye ama sonuç hüsran hiçbi şekilde çamaşırların lekesi çıkmıyor. Ben beyazlar için bingo toz deterjan kullanıyorum biraz daha iyi çamaşırlarım siyAhalr içinde Pervol. Çok kirli çamaşırları kosla ya batırıyorum ancak öyle çıkıyor sizde öyle deneyin derim benim gibi eviniz de çocuk varsa

Lekelere bimdeki Aspirin den sıkın ,yada deterjan bölümüne biraz dökün.....Makineyi durdurup 1 saat bekletin .Deterjan ne marka artık bingo kullanıyorum .Hic leke kalmıyor .Cocuklarım bebekken ilk yıkamada çıkmazsa ikincide mutlaka birsey kalmazdı .Rimel lekesine makyaj temizleyici dökün .
Hic leke problemi yaşamadım .

merhabalar herkese,

Allah başka dert vermesin :KK57:

yazıldı mı görmedim ama arielin sıvı deterjanı bu konuda çok iyi. makinaya atmadan önce lekeniz üstüne biraz döküp kapağının üstündeki kısımla fırçalar gibi lekeyi ovarsanız büyük ölçüde lekeleri çıkarıyor. ben eşimin gömleklerini 30 derecede yıkadığım için yakalarındaki kirler çıkmıyor. o nedenle önce ya beyaz sabun ya bu deterjanı yaka kısmına sürüp bahsettiğim kapakla ovuyorum sonra makinaya atıyorum. yerleşmeyen kirleri çok güzel çıkarıyor.

programa göre 30 yada 40 derecede . hayır makineyi çok doldurmam hiç

hiç bir leke çıkmıyor .

Beyazsa eğer 60 derece altında yıkamamalısınız ya da kullanmadığınız bi tencere varda tencerede çamaşır deterjanıyla kaynatmanızı sonra makineye atmanızı öneririm birde güneşte kurutma imkanınız varsa güneş lekeleri alıyor.

Lekeler için kosla oxi gibi leke çıkarıcılar uygulamanız lazım başka türlü çıkmaz ki,bunun programla deterjanla alakası yokki.

Ben özellikle çocuklarin yemek lekeleri için elde bulaşık deterjanı döküyorum lekenin üstüne,beyaz çorapların altına beyaz sabun sürüyorum,bingo kullanıyorum ve her lekem çıkıyor.

Ben çıkmayan lekelerin üzerine biraz bulaşık deterjanı surup az bişey citiliyorum öylece atıyorum makineye genelde de iyi sonuç alıyorum.

Back