• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çamaşır derdi

deterjan ne almalıyım omo mu ?

mutfak el havlusuna bulaşan yemek suyu diyelim o bile çıkmıyor deli olucam

Ben yurtdışındayim. Burda omo yok. Ben persil kullaniyorum. Yağ, salca vs. bulaşan parcalara genelde bulaşık deterjanı ile ön citeleme yapiyorum. Bulaşık deterjani yağ çözüyor. En kolayi bence bu.

Derecen çok düşük .

Ben leke olan kıyafetlerı elimde azcık çitilerim .
Özellikle rimel , fondöten bulaştıysa ..

Derecen çok düşük .

Ben leke olan kıyafetlerı elimde azcık çitilerim .
Özellikle rimel , fondöten bulaştıysa ..

evet derecem düşükmüş . çitilemeyi de deniycem

meğer yanlış yıkıyormuşum:KK53:
Toz olanini aliyorum. Eğer intensiv leke varsa az suyla karıştırıp crem haline getirip direkt lekenin üzerine sürüyorum ve bekletiyorum. Benim tshirtlerde genelde make up lekesi oluyor. Kıyafetlerin yakalarina ayni uyguluyorum ve cikiyor
Yok canim. Vanish + deterjan.
Vanish ön yikama icin. Eğer ön yikama yapmicaksan deterjanla karıştırıp kullan
hımm anladım teşekkür ederim deneyeceğim bunları

merhabalar herkese,

çamaşırlardan çıkmayan lekelerle başım dertte :eek:

iyi bir markanın deterjanını kullanıyorum + perwoll bazen de yumuşatıcı koyuyorum fakat az leke de olsa çok leke de olsa hiç bir şekilde lekeler çıkmıyor.

hangi programda yıkarsam yıkayayım çıkmıyor . neden böyle oluyor bilen var mı ?

çamaşır makinem : Arçelik 9103 YCM A+++ . bu makineyi kullanan var mı ?
oldu

yıkamadan önce leğene su doldur içine adı hatırlamıyom pembe kutulu bi detajen var onu koy çamaşırı beklet

ben de gömlek yakalarındaki kirden şikayetçiyim
bunları nasıl cıkartabilirim
elde çitileme dısında:)

Aslında çok beğendiğim bir leke çıkartıcı var, eski lekeleri bile çıkarttı ama şimdi burada söylemek reklam olur sanırım.

valla beyazlardakı lekeler ıcın dırek camasır suyu kullanıyorum, renklıler içinse ilk etapta mudahale edersen sudan gecırmek kafi ama beklerse renklıler ıcın olan leke cıkarıcılarla cıtılıyorum yada bır sure leke suda bekletıyorum.
yanı oturmus bır lekenın hıcbır ıslem gormeden kuru makınede yıkanması ıle leke cıkmıyor.
deterjan olarak arıel yada persil öneririm gerçekten etkili..

aspirin diye bişey varya hani ev temizliğinde kullandığımız fısfıs gibi olan, yakaya ve kollara makineye atmadan 10 dakika önce sık ve yıka canım.. Sonuca inanamıycaksın.. Zaten kullanım alanlarını okursan üzerinde çamaşırda da kullanılabileceği yazıyo ;)

Ben herhangi bir markanın (klorak/kosla/güldal) çamaşırlar için leke çıkarıcı spreyini sıkıyorum yaka ve manşetlere beklemiyorum hemen atıyorum yıkamaya hiç leke sorunu yaşamadım tavsiye ederim.

Yoğun lekeli çamaşırlar varsa mutlaka ön yıkama yaptırıyorum, konu sahibi mutlaka kosla deneyin, ekonomik boyları var, makine deterjanı aldıktan sonra bir kapak ekleyin makineye. Bu arada perwollün hiçbir etkisi yok, hafif ter kokulu kazak ya da bluzları yıkıyorum genelde onunla o da çok kalıcı kokusu olduğundan

merhabalar herkese,

çamaşırlardan çıkmayan lekelerle başım dertte :eek:

iyi bir markanın deterjanını kullanıyorum + perwoll bazen de yumuşatıcı koyuyorum fakat az leke de olsa çok leke de olsa hiç bir şekilde lekeler çıkmıyor.

hangi programda yıkarsam yıkayayım çıkmıyor . neden böyle oluyor bilen var mı ?

çamaşır makinem : Arçelik 9103 YCM A+++ . bu makineyi kullanan var mı ?

Hiç bir leke çıkmıyorsa makinenizin rezistans sı çalışmıyor olabilir mi? Makine çalışırken on kapağa tutun suyun ısınıp ısınmadığını kontrol edin. Çamaşır makinesine bu sorun farkedilmiyor.

Back