• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çamaşır asmanın da kuralı mı olurmuş ?

Lokomotif Banu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2014
1.362
1.592
178
annemden sık sık duyardım yok pantolonu paçalarından as , yok gömlekleri yakalarından as , yok t-shirtleri bel uçlarından as gibi laflar ... ama pek de tınlamazdım açıkcası ... ben elime çamaşır nasıl denk geliyorsa öyle asarım nasıl kolayıma geliyorsa öyle asarım yani .. evlendiğimden beri çok sık duyar oldum çamaşır asma meselesini ... neymiş efendim karşı komşu balkona astığım çamaşırı görürse ayıplarmış beni :) bak sen şu karşı komşuya gözlerini dikip balkonuma bakması ayıp değil ama öyle mi .. neyse ki ben kendi evimde çamaşır tellerine rast gele bir şekilde asıp kurutuyorum gerçi onunda kuralı varmış ama ona hiç girmeyeceğim... yanlız büyüklerime gittiğimde çoğu balkona ip germiş o şekilde asıyor çamaşırlarını bende yardım etmek amaçlı astığımda aaa böyle çamaşır asılmaz ayıp ayıp çamaşır asmanın kuralı vardır cevabını alıyorum .. bana tuhaf geliyor .. sizde durum nedir sizde mi bu kurala göre asıyorsunuz yada benim gibi tuhaf bulanlardan mısınız ? yoksa aranızda ayıplayan karşı komşu var mı onlarında görüşlerini almak isterim saygılar ...

ama zaten hayat biz bayanlar için çok zor değil mi ? yemek bizde bulaşık ütü çamaşır çoluk çocuk herşey bizim omuzlarımızdayken neden hayatı daha da zorlaştırmanın peşindeyiz ...

Milletin nasil çamaşir astiğina bakmam benim eşim mandal izinden nefret eder ben ona dikkat ederim sadece

İç çamaşırları görünmeyecek şekilde iç kısma asılır evet. Görgüdür bence bu, komşunun bakıp bakmaması meselesi değil. :KK51:
hayır aslında iç çamaşırı değil... şu pantolonların paçadan asılması veya gömleklerin yakadan asılması mevzusu ... iç çamaşırı konusunda haklısınız elbette

Ayyy annemin T-shirtlerimi kazaklarımı asmasından nefret ediyorruuummmm deliriyorum resmen ve kaç defa uyardımmm..
Bizim ev bahçeyi dolayısıyla çamaşırlar bahçeye asılıyor.. kış için odada tuttuğumuz çamaşır teli var o ayrı tabi.. herneyse..
Ben bu T-shirt asma kuralına karşıyımm dinlemem kural fln.. çünkü annem T-shirtın alt tarafından tuttuğu gibi gerdire gerdire ipe asıyor.. T-shirt öyle kuruyunca afedersiniz dötüme benziyor üst tarafı gayet güzel alt tarafları sünmüş sakız gibiii..
Eğer kural T-shirtleri kazakları sündüre sündüre asıpta giyilmeyecek hale getirmekse aman ben almiyim komşuda işine baksınn.. ay sinirlendim yaa annemin her seferinde unuttum kızım demesini hatırlayınca..

Ha ve evet şimdi bir arkdaşta okuyunca aklıma geldi kendi öğrenci evimdede mandal kullanmam.. izinden nefret ederim..
Daha hiçbir kıyafetimde uçup gitmedi mandalsız asmaya devam:KK45:

bende saçma bulurum bu kuralı...
bir yakınım zamanında öyle sinşr etmişti ki...
üşenmedi gece yarısı ben astıktan sonra kalktı baştan astı cins kadın...
hasta ruhlu bunlar :) :)
öylede kuruyacak böyle de...gösteriş meraklıları

Annem bu konuda çok titizdi bende dikkat ederim. Evde çamaşır asıyor olsam bile benim için önemlidir.
Asmadan önce muhakkak silkeler, düzleştirir ve çamaşırları kendi içinde ayırırım. Tişörtler, pantolonlar, çoraplar...

Hepsini ayırıp silkeledikten sonra bir arada olacak şekilde annenizin dediği kurallara uygun olarak asarım.
Alışkanlık işte...

Ayrıca balkona çamaşırları çamaşır sepetinden eline ne geldiğine bakmaksızın alıp asan kadınlarda çok tuhafıma gider.
Bir ev hanımına hiç yakıştırmıyorum. İnsan işini ciddiye almalı, ne olursa olsun...

Kural mural tanımam canım nasıl istiyorsa öyle asarım her kuralda kadına uygulanıyor ,yahu başlarım şimdi kuralla hepsi aynı güneşte kuruyor sonuçta komşuda ne derse desin umrımda değil

hayır aslında iç çamaşırı değil... şu pantolonların paçadan asılması veya gömleklerin yakadan asılması mevzusu ... iç çamaşırı konusunda haklısınız elbette
Çamaşıra zarar gelmesin diye öyle yapılıyor diye biliyorum ben iz olmasın vs. bir bilene sormak gerek.

buda benim kuralim de geç. karsi balkonda ki komşunun duygu ve düşuncelerine de dikkat etceksek oooooo yani

kafaya göre asmam bende ,önce bi silkelenir çamaşır,kırışıklığı açılsın diye ,sonra aynen annenin anlattığı gibi asılır,mevzu karşı komşu mevzusu değil,ben çamaşırımı asınca karşısına geçer bakarım ,hoşuma gider.mandal izi olmaması lazım tam tshirtün ortasında .ütü yapılsa bile benim hoşuma gitmiyor.

Kural mural tanımam canım nasıl istiyorsa öyle asarım her kuralda kadına uygulanıyor ,yahu başlarım şimdi kuralla hepsi aynı güneşte kuruyor sonuçta komşuda ne derse desin umrımda değil
işin komik tarafı ne biliyormusunuz ayıplayanlarda bayanlar o kuralı koyan bayanlar yani kendi kendimize hayatı zorlaştırıyoruz sanki ..

Valla ne nasil elime gecerse oyle asiyorum. Ayiplayacak komsularimda kendi kendilerine ayiplarlar umrum dahi olmaz :) as gitsin yok basindan asmisin yok kicindan asmisin iki turlude amac kurumasi degil mi? He ic camasurlarini bende gorunmeyecek yere asarim arkalara genelde ama aliskanliktan sadece birinin donunu askida onde gorsem de aaa one asmis diye ayiplamam gormem bile tabii cok dikkat cekici bisey degilse :)

Back