Merhabalar
Şuan gündem de yenidoğan çetesi haberleri dolaşmakta. Sizlere sormak istediğim bir konu var. 13 şubat 2023 te bebeğim avcılar hospital de dünyaya geldi normal doğum olduğu için 1 gece yatıp ertesi gün taburcu edildik. Hemşireler doğru düzgün ilgilenmedi bile. 3 gün geçtikten sonra bebeğimin idrarında kan görerek çam ve sakuraya götürdük daha gelişmiş olduğu için. Bebeğimin kanda sodyum miktarı yüksek çıktı kırmızı alana aldılar. Kırmızı alanda bir gece beslememi ertesi sabah erkenden getirmemi değere yeniden bakılacağını söylediler. Ertesi sabah gittim ve değeri düşmemişti önce kırmızı alan ardından yenidoğan yoğun bakıma aldılar. Hastaneden ayrılamıyordum bebeğimi bırakıp emzirme saatlerinde girip görebiliyordum sadece. Kaldığının ikinci gecesinde yeniden emzirmeye gittiğimde güvenlik içeriyi arayıp geldiğimizi bildirdi. Bebeğin uyuduğunu ve beklememizi söylediler. Yarım saati aşkın geçince tekrar sordum güvenlik yeniden aradı telefon hoparlörde idi. Konuşma şu şekilde: güvenlik hemşireye soruyor Aras bebek uyandı mı? Ailesi bekliyor dedi. Hemşire aileyi oyalayın dedi bunu duyar duymaz güvenlik telefonun ahizesini kaldırdı. Tamam diyerek kapattı. Bende oyalayın derken siz bebekleri ilaç vererek mi uyutuyorsunuz diye sordum Bılmıyorum anlamında işaret yaptı. Ama o kadar kötü oldum ki arayıp şikayet etsem çocuğum ellerinde. Eşime yalvarıyorum bebeğimizi alalım buradan diye o ara güvenlik içeri girip geldi neyse aradan 15 20 dk gibi bir süre geçti beni içeri aldılar saat 23.30 sularıydı.bebeğimin küvezi başındaki lavabonun etrafı sırılsıklam su içindeydi. Hemşire dalga geçer gibi bebeğini banyo yaptırdık annesi dedi. Ya o kadar zor bir durum ki tepki veremiyorsun çocuğun içerde az çok bu hastanelere gidenler doktor hemşire tepkisini bilir. Ben bebeğimi emzirirken hemşire yanıma gelip böyle her istediğinde içeri giremezsin kendinde dikişlisin hem kendini hem bebeği riske atıyorsun sadece şu saatlerde içeri girebilirsin dedi. Bende ağlayarak gidemediğimi zaten zor bebek sahibi olduğumu kısacası o anki duygu yoğunluğu ile yaşadığım zorluğu anlatmaya çalıştım. Ben o hastaneden ayrılamadım birde bunları yaşayınca bebeğime birşey olacak korkusu ile saatlerce orada ağrı içinde bekledim ertesi sabah taburcu oldu çocuğum. Bu tarz birşey yaşayan benim gibi anneler var mı varsa lütfen yazın o zaman sesimi çıkaramadım ancak şimdi denetlenmesi için herşeyi yaparım benim gibi aileler yaşadığımı yaşamasın diye... Yoğun bakımdan sonra bazı bölümlere kontrole gönderdikleri zaman kardiyoloji de kalpte delik çıktı. Şimdi bu olaylar olunca iyice şüphelendim böyle birşey yaşayan varsa yazsın lütfen