• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri çam terebentin hakkında bilinmeyenler

bende camterebentini kullandm bi sene oldu iki kutu sampuanda kullanmıstım gel gelelim sonuç dökülmeyen kupp kuru saçlar bıraktım 8 ay olcak sürmedm saçıma ama bu kuruluk hala bende hala bende saçımı masaladktn sonra bile tarayamıyorum uçlar birbirine dolanıyor ve 3 aydr saçlarım çok kötü dökülüyor nemsiz kuru saçlar hala etkisi geçmedi ne kdr yag bakımıda yapsam yok kupkuru

bence çam terebentinli şampuanı saçın ucuna sürmemek lazım ben zaten hiçbir zaman şampuanı saçın ucuna sürmem sadece dibine sürerim zaten asıl kirlenen yeri dibi:6:sadece dibine sürdüğünüz zaman uçlarında kuruma zor taranma olmuyor ama derisi kuruyor tabi:95:

Hint kınasına etki yapmaz sanıyorum ki?

Günaydın herkese:42:... hint kınası içeren boyaları çözmüyor çam terebentin....balyajlarımda hint kınası içeren boya var benim,,onlara etki etmedi mesela...doğal saçı açma özelliği var ama....yanlız şampuanla kullanmamıştım,direkt uygulamıştım ben,o zaman açıldı...saç açmak için kullanılması tavsiye edilmez yine de:21:...neme lazım,,,@kılıçbalığı, demiştim FDA raporundan sonra brezilya fönünü yapan pek çok kuaför kapatıldı ABD'de diye...salonlara ceza kesiliyor,direteni kapatıyolar,,,uygulama esnasında formeldehitten açığa çıkan gaz akciğer solunum sorunlarına yol açıyor pek çok kişide uzun vadede diye...yan etkilerden muhtemelen bir tanesi de bu...kimbilir daha neleri var....(1980 yılında yapılan bir labaratuvar deneyinde formeldehitin farelerde burun kanserine yol açtığı tespit edilmiş,,deney raporu,,,uzun vadedeki etkileri ise bilinmiyor diye not düşülmüş)

ilgilenen için orjinal metni kopyalıyorum: In 1980, laboratory studies showed that exposure to formaldehyde could cause nasal cancer in rats.
In 1995, the International Agency for Research on Cancer (IARC) concluded that formaldehyde is a probable human carcinogen. However, in a reevaluation of existing data in June 2004, the IARC reclassified formaldehyde as a known human carcinogen.

(Information taken from the National Cancer Institute)

carcinogen: kanserojen

herkesin güzel bir gün geçirmesi dileklerimle...

bende camterebentini kullandm bi sene oldu iki kutu sampuanda kullanmıstım gel gelelim sonuç dökülmeyen kupp kuru saçlar bıraktım 8 ay olcak sürmedm saçıma ama bu kuruluk hala bende hala bende saçımı masaladktn sonra bile tarayamıyorum uçlar birbirine dolanıyor ve 3 aydr saçlarım çok kötü dökülüyor nemsiz kuru saçlar hala etkisi geçmedi ne kdr yag bakımıda yapsam yok kupkuru

tek çözümü yağ ve nem kürleri....saç geriye dönüyor ama sen uzn zaman kullanmışın arkadaşım,,,,bu nedenle saçın geriye dönmesi uzun zaman alabilir,yine de pes etme.... saç bu sonuçta,,illaki geriye dönecek,genetik yapın neyse o odur,,hep öyle kalmaz saçların....bakımı ihmal etme.... yağ maskelerini saçında uzun süre tut özellikle...bir de açılmayan saç ucu için reklama girerer mi bilemiyorum ama avonun yeşil kapaklı saç ucu serumunu tavsiye ederim....(özellikle saçların ince telli veya orta telli ise)ayrıca gliss ve sarıkızın piyasada iki fazlı saç kremleri var..onlarıda tavsiye ederim(nem açısndan, benim gibi katı krem kullanamıyorsan,,kullanabiliyorsan extradan harcama yapmana gerek yok,katı krem de olur) saç dökülmenin için de geçmiş olsun....sebebi önemli,,,,mümkünse dermatologa git...(kuru saç ani ve hızlı dökülme yapmaz çünki)

Günaydın herkese:42:... hint kınası içeren boyaları çözmüyor çam terebentin....balyajlarımda hint kınası içeren boya var benim,,onlara etki etmedi mesela...doğal saçı açma özelliği var ama....yanlız şampuanla kullanmamıştım,direkt uygulamıştım ben,o zaman açıldı...saç açmak için kullanılması tavsiye edilmez yine de:21:...neme lazım,,,@kılıçbalığı, demiştim FDA raporundan sonra brezilya fönünü yapan pek çok kuaför kapatıldı ABD'de diye...salonlara ceza kesiliyor,direteni kapatıyolar,,,uygulama esnasında formeldehitten açığa çıkan gaz akciğer solunum sorunlarına yol açıyor pek çok kişide uzun vadede diye...yan etkilerden muhtemelen bir tanesi de bu...kimbilir daha neleri var....(1980 yılında yapılan bir labaratuvar deneyinde formeldehitin farelerde burun kanserine yol açtığı tespit edilmiş,,deney raporu,,,uzun vadedeki etkileri ise bilinmiyor diye not düşülmüş)

ilgilenen için orjinal metni kopyalıyorum: In 1980, laboratory studies showed that exposure to formaldehyde could cause nasal cancer in rats.
In 1995, the International Agency for Research on Cancer (IARC) concluded that formaldehyde is a probable human carcinogen. However, in a reevaluation of existing data in June 2004, the IARC reclassified formaldehyde as a known human carcinogen.

(Information taken from the National Cancer Institute)

carcinogen: kanserojen

herkesin güzel bir gün geçirmesi dileklerimle...

Brezilya fönü maceramın olumsuz bittiğine dair bir iddia ve geçmiş olsun nidanalarına ek kanser ile alakalı bir makale... Buradan çıkartmam gereken sonuç brezilya fönü kullanıp kansere yakalanmam mı olmalı?

Formaldehitsiz zilyon tane ürün var, bunun beni ilgilendiren tarafı nedir?

Evet çam terebentin kurutabilir ama, şunu denediniz mi? Sampuanınıza çamterebenini çok fazla değilde kararınca katsanız, ve ilaveten içine bal ve zeytinyağı ekleseniz, 2. yıkamayı da başka bir şampuanla yapsanız bir sorun olmayacağını düşünüyorum. Belki çok fazla kattınız çamterebentini. Belki canlandırıcı, besleyici, yumuşatıcı ürünlerle (bal, zeytinyağı vs.) bu kurulaştırıcı etkiyi, nötrleştirmeniz gerekiyordu ?

Son düzenleme:
Evet çam terebentin kurutabilir ama, şunu denediniz mi? Sampuanınıza çamterebenini çok fazla değilde kararınca katsanız, ve ilaveten içine bal ve zeytinyağı ekleseniz, 2. yıkamayı da başka bir şampuanla yapsanız bir sorun olmayacağını düşünüyorum. Belki çok fazla kattınız çamterebentini. Belki canlandırıcı, besleyici, yumuşatıcı ürünlerle (bal, zeytinyağı vs.) bu kurulaştırıcı etkiyi, nötrleştirmeniz gerekiyordu ?
aynen katılıyorum canım,,,bunun etkisini dengeleyecek yada nötrleyecek şeyler yumuşatıcı ürünler...ben zeytinyağı öneririm....ve yağ karışımlarını....aktarlarda bolca satılıyor zaten,,, yanı sıra nemlendirici ürünler.... yoğunluğu çok fazla olan nemlendirici likitlerin üzerine uygulanmış ölçülü gliserin bir de.... çam terebentinden sonra saç boyları ve uçları kendine gelse bile diplerdeki kuruluk bir süre devam ediyor,,,o daha sonradan düzeliyor....ama sonuçta düzeliyor:21: sabır...

bide son araştırmalrımın ürünü olan iki ürün yazayım arkadaş sana:1:

1)nem ve yumuşaklık için:Watson's ballı saç maskesi( diplerdeki kuruluğuna biraz olsun çare olur diye yazıyorum) bunu haftaya yolum watson'a düştüğünde ben de alıcam...pek bi öneriliyor,,meraklandım:21: saç diplerim kupkuru değil ama eskisne göre biraz kuru,,bakalım nolcak....her yerde karşıma çıkıyor,almak farz oldu:1:
2) saç dibindeki kuruluk için: revigen follicure (buda bir takım yağların karışımı bir ürünmüş)...beğenenler var forumda.....ilerleyen zamanda deneyebilirm,elimdeki yağlar bitince.....
hala sorunun devam ediyorsa; bunlar da birer alternatif diyorum....

Watson's a uğradım,,ballı maske kalmamış hiç:5: alt rafta superdrug firmasının hindistan cevizli ve tatlı badem yağlı saç maskesine takıldı gözüm....hayvanlar üzerinde test yapmadıklarını şişeye kocaman yazmışlar,o nedenle ben de bu markayı tercih ettim....superdrug da İngiliz menşeiili bir firma,Watsonslarda saç ürünleri bolca satılıyor....neyse efem....bu maskeyi bugün duştan sonra denedim, 5 dakika bekleterek, saçlarımın uçlarından boylarına masaj yaparak kullandım... kendileri yoğun hasarlı ve kuru saçlar için üretilmişler,,,gayet memnunum...saçlarım daha kolay açıldı ve extra bir dökülme gözlemlemedim ilk kullanımda.... bir de ürünün kokusu güzel, rahatsız etmedi beni.. 375 ml,,oldukça çok yani,koca kavanoz....çam terebentinin kuruluğuna karşı ballı maske bulamayanlara alternatif olabilir....

tesekkür ederim canim dün dm markete gittim sac icin pflege yaziyodu teebaum öl ayni camterebentin gibi cok az katilcakmis sampuana onu aldim bende bakalim

hayırlı olsun,,,,şampuana ölçülü katmadan kullanmayın,,,, ya da kendi başına veya başka yağlarla kombine,,,,enteresan bir yağ çünki kendileri:1: adamı vezir de edebilir rezil de:9:....şahsen benim saçımı fazla kuruttuğu için bir sürü yağ karışımlarına,saç maskelerine,kremlerine ihtiyaç duydum sonradan,,,,saçım geri geldi ama bir sürü yeni ürün satın almış oldum yok yere,,,güzel ürünler gerçi ama fazladan masraf... ve bence durduk yere bu çamterebentini kullanmak faydadan çok zarar getiriyor....sadece seboreikler ve saçı telojen faza girip ciddi anlamda dökülme yaşayanalr için ideal,,,( oda zaten dermatologluk bir durum)saçım 3-5 tel dökülüyor aman o da dökülmesin bari diyenler için kesinlikle değil....

Back