Günaydın herkese
... hint kınası içeren boyaları çözmüyor çam terebentin....balyajlarımda hint kınası içeren boya var benim,,onlara etki etmedi mesela...doğal saçı açma özelliği var ama....yanlız şampuanla kullanmamıştım,direkt uygulamıştım ben,o zaman açıldı...saç açmak için kullanılması tavsiye edilmez yine de
...neme lazım,,,@kılıçbalığı, demiştim FDA raporundan sonra brezilya fönünü yapan pek çok kuaför kapatıldı ABD'de diye...salonlara ceza kesiliyor,direteni kapatıyolar,,,uygulama esnasında formeldehitten açığa çıkan gaz akciğer solunum sorunlarına yol açıyor pek çok kişide uzun vadede diye...yan etkilerden muhtemelen bir tanesi de bu...kimbilir daha neleri var....(1980 yılında yapılan bir labaratuvar deneyinde formeldehitin farelerde burun kanserine yol açtığı tespit edilmiş,,deney raporu,,,uzun vadedeki etkileri ise bilinmiyor diye not düşülmüş)
ilgilenen için orjinal metni kopyalıyorum: In 1980, laboratory studies showed that exposure to formaldehyde could cause
nasal cancer in rats.
In 1995, the International Agency for Research on
Cancer (IARC) concluded that
formaldehyde is a probable
human carcinogen. However, in a reevaluation of existing data in June 2004, the IARC reclassified formaldehyde as a known human carcinogen.
(Information taken from the
National Cancer Institute)
carcinogen: kanserojen
herkesin güzel bir gün geçirmesi dileklerimle...