Badem yağını kuru saça sürdüysen suç terebentinde değil badem yağındadır... Devam edeceksen badem yağı sürmeden saçını nemlendir, aksi halde saçtaki nemi emecektir haliyle kuruyacaktır... Sizde öyle yapın kızlar...
Kuru ve normal saç tipine sahip arkadaşlar 200 ml şampuana 10 damla sınırını geçmesinler, yağlı saça sahip olanlar 200 ml 20 damla...[/Q
badem yağını temiz kuru saçıma sürüyorum. yanlışmı yapıyormuşum bide nemli derken tam kurutulmamış saçamı sürülmesi gerekio hani nemli kaldı tam kurumadı derler ya :) bide bir sorum daha olucak su ile yağ birbirine karışmaz, yani nemli saçtada çok az miktarda su mevcuttur , bu durumda sırasıyla saç iyice kurur daha sonra üzerinde kalan yağı emer, yine aynı sonuca varıyoruz. bence allahın yarattığı herşey gibi saçta kişiye özel kimsenin saçı kimseyle tıpatıp aynı değil tıpa tıp aynı olsaydı saç telinden dna bulup kişi tespiti yapılamazdı :) oyüzden şu sonuca vardım benim saçıma iyi gelen bir başkasına iyi gelmeyebilir yada tam tersi de olabilir :) oyüzden yılmadan devam herkez elbet saçına iyi gelen bir ürünü veya karışımı elbet bulacaktır veya uraşamam diyenlerede çözüm basit saçınızı düzenli kestirin kırıkları aldırın ve asla boya kullanmayın.
Temiz saç veya kirli saç çok farketmiyor ama mesela diyelim saçın kuru bir parça su ile nemlendir veya sprey şişesine su koy o şekilde bir kaç fıs yap bu yeterli, zaten yağların geneli için bu böyledir burada olay biraz daha bilimsel aslında ya hidrofobiktir yani su da çözünmez bu doğru ama yağ molaküllerinin belli bir su tutuş oranı var, sen nemsiz normal kuru saça sürdüğünde nem kaynağı olarak saçtan yararlanır, eh bunu engellemek içinde nemli saça sürmek daha makul. Aynı şey gliserin içinde geçerli, su +gliserin karışımı saçı nemlendirip yumuşatır, sadece gliseirn saçı sertleştirir ve nemini alır. Bunun dışında her saçın ihtiyacı farklı buna tamamen katılıyorum...
olabilir canım belki ayarlayamamışımdır
yada bana yaramadı bilmiyorum... ama olumlu sonuç alan çok kişi var ona birşey diyemem
Olabilir, hatta çam terebentine alerjin bile olabilir...
Her gün yıkama canım gün aşırı yıka bence...Birde özel şampuanla içerisine ben katkı eklenmesi taraftarı değilim, neticede etken maddelerin işlevsiz kalmasına sebep olabilir...