• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri çam terebentin hakkında bilinmeyenler

özellikle bizim gibi süsüne püsüne önem veren bayanlar heleki bu tarz önemli günlerde baya gözü kara oluyoruz :) neyseki bu durumu zararsız atlatmışsın ama olsun bu aksilikler de bize tecrübe oluyor :))

Aynen canım..Tecrübe olmaz olur mu, şimdi korkudan damla damla kullanıyorum, yarım kapağı geçersem atayım çöpe daha iyi. Allah muhafaza..hele ki saç kadının aynası..

Canım ben söyledim ama kabul etmiyorlar.

Yada kullandıkları yağda sorun var belki güzel elli, güzel dilli Pamuksekeyim...

200 ml 20 damla
400 ml 40 damla
600 ml 60 damla
700 ml 70 damla

yani her 100 mlye 10 damla kızlar, sınırı aşmayın, hele saçları kuru olanlar her 100 ml ye 5 damla olarak denesinler, yağlı saçlılar için 10 damla uygun...Boca etmeyin sakın...

Saçlarımın en yanık halinde bile çalı gibi yapmadı canım, siz bir şeyi yanlış yapıyorsunuz ama ne :19: Çok mu koyuyorsunuz acaba...

olabilir canım belki ayarlayamamışımdır :31: yada bana yaramadı bilmiyorum... ama olumlu sonuç alan çok kişi var ona birşey diyemem :42:

Badem yağını kuru saça sürdüysen suç terebentinde değil badem yağındadır... Devam edeceksen badem yağı sürmeden saçını nemlendir, aksi halde saçtaki nemi emecektir haliyle kuruyacaktır... Sizde öyle yapın kızlar...

Kuru ve normal saç tipine sahip arkadaşlar 200 ml şampuana 10 damla sınırını geçmesinler, yağlı saça sahip olanlar 200 ml 20 damla...[/Q

badem yağını temiz kuru saçıma sürüyorum. yanlışmı yapıyormuşum bide nemli derken tam kurutulmamış saçamı sürülmesi gerekio hani nemli kaldı tam kurumadı derler ya :) bide bir sorum daha olucak su ile yağ birbirine karışmaz, yani nemli saçtada çok az miktarda su mevcuttur , bu durumda sırasıyla saç iyice kurur daha sonra üzerinde kalan yağı emer, yine aynı sonuca varıyoruz. bence allahın yarattığı herşey gibi saçta kişiye özel kimsenin saçı kimseyle tıpatıp aynı değil tıpa tıp aynı olsaydı saç telinden dna bulup kişi tespiti yapılamazdı :) oyüzden şu sonuca vardım benim saçıma iyi gelen bir başkasına iyi gelmeyebilir yada tam tersi de olabilir :) oyüzden yılmadan devam herkez elbet saçına iyi gelen bir ürünü veya karışımı elbet bulacaktır veya uraşamam diyenlerede çözüm basit saçınızı düzenli kestirin kırıkları aldırın ve asla boya kullanmayın.

Aynen canım..Tecrübe olmaz olur mu, şimdi korkudan damla damla kullanıyorum, yarım kapağı geçersem atayım çöpe daha iyi. Allah muhafaza..hele ki saç kadının aynası..

haklısın cnm saç bir bayanın bencede aynası kendine yakışan modeli ve rengi bulmayı bide üstüne sağlıklı saçlara sahip olmayı hangi kadın istemezki. o yüzden çok önemli valla baktım öyle olmuyor bende çıt çıt siparişi verdim. dedim ki hem saçlarımı kısalma derdi olmadan sürekli kestrebilirim kırıklarını falan aldırırım bide doğal tonlarda ışıltılı bir renge boyarım hemde serum falan kullanırım toparlanır yaza kadar :) enazından her saçım kesildiğinde üzülmem :)

zaten bakım vs. yapıyorum, Avondan serum falan da siparis verdim.onarıcı falanda kullanıyorum yanii.haftada 1 gün turplu su bir günde sinameki yapıyorum. zararı varmıdır iki? zaten 4 kez daha yapıp bırakacağım turpu. sinameki hazirana kadar falan yaparım herhalde. Malum, saçımda hint kınası var, dipler koyu sarı-kumral gibi geliyor.. sinamekide saç rengini ortaya çıkarıyor düşüncesinden yola çıkark hint kınasınada fayda eder dye düşündüm.:14:
:30:.
Kilicbaligi, şampuana katacağım.. artık saçımı haftada 2 gün yıkıyorum yada eski sisteme dönüp hergün mü yıkasam :27::27:
210 mL'lik minoxidil şampuana katacağım. iyice kurur saçlarım.
neyse, sadece 2 gün yıkanıyorlar, işleri ne yağlansınlar.:40:

Son düzenleme:
Yada kullandıkları yağda sorun var belki güzel elli, güzel dilli Pamuksekeyim...

200 ml 20 damla
400 ml 40 damla
600 ml 60 damla
700 ml 70 damla

yani her 100 mlye 10 damla kızlar, sınırı aşmayın, hele saçları kuru olanlar her 100 ml ye 5 damla olarak denesinler, yağlı saçlılar için 10 damla uygun...Boca etmeyin sakın...

Yerim, yerim, yerimmmm :54::16::21::38:

zaten bakım vs. yapıyorum, Avondan serum falan da siparis verdim.onarıcı falanda kullanıyorum yanii.haftada 1 gün turplu su bir günde sinameki yapıyorum. zararı varmıdır iki? zaten 4 kez daha yapıp bırakacağım turpu. sinameki hazirana kadar falan yaparım herhalde. Malum, saçımda hint kınası var, dipler koyu sarı-kumral gibi geliyor.. sinamekide saç rengini ortaya çıkarıyor düşüncesinden yola çıkark hint kınasınada fayda eder dye düşündüm.:14:
Kilicbaligi, şampuana katacağım.. artık saçımı haftada 2 gün yıkıyorum yada eski sisteme dönüp hergün mü yıkasam :27::27:
210 mL'lik minoxidil şampuana katacağım. iyice kuru saçlarım.

20 damla.
KilicBaligi'm yazmış yukarıda.
Saçını sakın her gün yıkama.
Saçlarını kurutursun..
2 günde 1 gayet iyi.
Saç derini çok fazla yorma derim ben.
Hem sinemaki hem turplu su ağır gelebilir..

Evet, biraz önce farkettim canım. mesajı düzenledimmm sonradan.
Neyse, hint kınasını akıtsa bari.
Önerilerin için de teşekkürler, 2 haftada 3 haftada 1 yaparım artık turplu suyu. bakım amaçlı.

Badem yağını kuru saça sürdüysen suç terebentinde değil badem yağındadır... Devam edeceksen badem yağı sürmeden saçını nemlendir, aksi halde saçtaki nemi emecektir haliyle kuruyacaktır... Sizde öyle yapın kızlar...

Kuru ve normal saç tipine sahip arkadaşlar 200 ml şampuana 10 damla sınırını geçmesinler, yağlı saça sahip olanlar 200 ml 20 damla...[/Q

badem yağını temiz kuru saçıma sürüyorum. yanlışmı yapıyormuşum bide nemli derken tam kurutulmamış saçamı sürülmesi gerekio hani nemli kaldı tam kurumadı derler ya :) bide bir sorum daha olucak su ile yağ birbirine karışmaz, yani nemli saçtada çok az miktarda su mevcuttur , bu durumda sırasıyla saç iyice kurur daha sonra üzerinde kalan yağı emer, yine aynı sonuca varıyoruz. bence allahın yarattığı herşey gibi saçta kişiye özel kimsenin saçı kimseyle tıpatıp aynı değil tıpa tıp aynı olsaydı saç telinden dna bulup kişi tespiti yapılamazdı :) oyüzden şu sonuca vardım benim saçıma iyi gelen bir başkasına iyi gelmeyebilir yada tam tersi de olabilir :) oyüzden yılmadan devam herkez elbet saçına iyi gelen bir ürünü veya karışımı elbet bulacaktır veya uraşamam diyenlerede çözüm basit saçınızı düzenli kestirin kırıkları aldırın ve asla boya kullanmayın.

Temiz saç veya kirli saç çok farketmiyor ama mesela diyelim saçın kuru bir parça su ile nemlendir veya sprey şişesine su koy o şekilde bir kaç fıs yap bu yeterli, zaten yağların geneli için bu böyledir burada olay biraz daha bilimsel aslında ya hidrofobiktir yani su da çözünmez bu doğru ama yağ molaküllerinin belli bir su tutuş oranı var, sen nemsiz normal kuru saça sürdüğünde nem kaynağı olarak saçtan yararlanır, eh bunu engellemek içinde nemli saça sürmek daha makul. Aynı şey gliserin içinde geçerli, su +gliserin karışımı saçı nemlendirip yumuşatır, sadece gliseirn saçı sertleştirir ve nemini alır. Bunun dışında her saçın ihtiyacı farklı buna tamamen katılıyorum...

olabilir canım belki ayarlayamamışımdır :31: yada bana yaramadı bilmiyorum... ama olumlu sonuç alan çok kişi var ona birşey diyemem :42:

Olabilir, hatta çam terebentine alerjin bile olabilir...

210 mL'lik minoxidil şampuana katacağım. iyice kurur saçlarım.

Her gün yıkama canım gün aşırı yıka bence...Birde özel şampuanla içerisine ben katkı eklenmesi taraftarı değilim, neticede etken maddelerin işlevsiz kalmasına sebep olabilir...

Yerim, yerim, yerimmmm :54::16::21::38:

:16::16::16:

Kilicbaligi , bu arada çok çok geçmiş olsun.
brezilya fönü ile iLgili olan topikte okudum ..
Allah bir çare bulur inşallahh.:26::26:

Son düzenleme:
çam terebentinin saç uzattığı doğrudur bizzat denedim sonuçlarına dikkat ettim.

çam terebentin güçlü bi esanstır ve genelde şampuana karıştırılması söylenir bende aynen kendi kutusunun üzerinde yazdığı oranlarda 200 ml lik şampuanıma karıştırdım 3 ay kullandım sonuç uzun ama uçları kupkuru saçlar. Ilk başlarda şampuanı arındıramadım sanıyordum çünkü saç uçlarım birbirine yapışık saman gibi gibi oluyorlardı kuruduktan sonra, neyse çam terebentini hemen bıraktım saçımın düzelmesi aylar sürdü uçlarını kestirdim falan...

Tavsiyem şudur ki bu yöntemi sakın ama sakın saçı kuru veya karma yani normal bi şekilde 2-3 günde bir yağlananlar kullanmasın

saçı çok yağlı hanımlar sürekli kafası yağdan parlak gezmek zorunda kalanlar için birebir hem saçınız uzar hem yağlanmanız geç olur

not ben herhafta bağdem yağıda sürüyordum ama yinede kurutmuştu :)

çam terebntin kuruttuğu için şampuanın içine badem yağıda konması önerilir zaten çamterebentini yağlarla karıştırıpp direk kafanızada uygulayablirsiniz uçlarla ilgili bi problemde kalmaz o zmn

çam terebntin kuruttuğu için şampuanın içine badem yağıda konması önerilir zaten çamterebentini yağlarla karıştırıpp direk kafanızada uygulayablirsiniz uçlarla ilgili bi problemde kalmaz o zmn

Kuru saçlılar için iyi bir çözüm olabilir ama benim gibi yağlı saç tipleri sakın denemesin:1::1::1:Bonyadan çıkıp saçları kurutana kadar saçlarım kesin yeniden yağlanır:1::1::1:

ayy yine çok kararsız kaldım yaaa.
*defne yaprağı yağı
*gül yağı
*haşhaş yağı
*sarımsak yağı
için saç uzamasına yardımcıdır yazıyor.
badem yağı içinse besler yazıyor.
bi siteye giriyorum c vitamin ampulü saçı uzatır yazıyorr.
Anacım ne zor işmiş bi bayan olmakk.

kızlarrr aklıma negeldi nasıl paylaşmam bunu sizinle yaa valla çk ayıp etmişim :)) ben geçen sene neocure diye bir şampuan kullanmıştım şampuan bitkisel ve özelliğide hızlı saç uzatan förmül diyor . bunun iki çeşiti var biri soğanlı biride sarımsak ve ginseng özü karışımı ben sarımsak ve ginseng karışımlı olanı alldım saçlarımı baya bi uzattı vede hep yumuşacık yaptı neyse tabi ben bunu kütahyada ünideyken oradaki bir aktardan almıştım neyse okul bitti bursaya döndüm burdaki aktarlarda bulamadım internette satılıyor ama ben kredi kartı kullanmadığım için netten alamadım haliyle :) ama sizlere tavsiye ederimm acayip süper bir şampuan ve saçı ipek gibi yapıo fiyatıda çk uygun geçen sene 15 tlye almıştım. aklınızda bulunsun :)

kızlar ben çam terebentin esansını yanlışlıkla saç kremine döktüm şampuandaki etkiyi gösterir mi sizce?saç kremi ile temasa geçince bir sorun olur mu?

ben bu bitkilerin, esansların, yağların, daha çok saç diplerine uygulanması gerektiğini düşünüyorum, sonuçta saç ölü birşey, canlı olan saç derisi, yni yağı üreten de saç derisi, saçı çıkaran veya dökende saç derisi, dolayısıyla şampuana veya saç kremine koymak birşeyi değiştirmez diye düşünüyorum.

tabi saçları beslemek için kullanılan yağ ve bakımları hariç tutuyorum, sonuçta o bakımları saçı parlatmak hacimlendirek için yapıoruz ki direkt saça uygulmakta bir sakınca yok...

ama çam terabentin uçucu esans bir madde ve saç derisine direkt uygulamak daha mantıklı diye düşünüyorum.

ben bu bitkilerin, esansların, yağların, daha çok saç diplerine uygulanması gerektiğini düşünüyorum, sonuçta saç ölü birşey, canlı olan saç derisi, yni yağı üreten de saç derisi, saçı çıkaran veya dökende saç derisi, dolayısıyla şampuana veya saç kremine koymak birşeyi değiştirmez diye düşünüyorum.

tabi saçları beslemek için kullanılan yağ ve bakımları hariç tutuyorum, sonuçta o bakımları saçı parlatmak hacimlendirek için yapıoruz ki direkt saça uygulmakta bir sakınca yok...

ama çam terabentin uçucu esans bir madde ve saç derisine direkt uygulamak daha mantıklı diye düşünüyorum.

Canım evet çam terebentin uçucu bir yağ ama direkt saç derisine uygulandığında asit etkisi göstererek yüzeysel olarak deriyi soymaya başlıyor, bu yüzden ya badem yağı+çam terebentin yağı karışımını süreceksiniz ya şampuanan katacaksınız aksi halde korkunç derecede kuruma yapar artı kepek. Ayrıca çam terebentinli şampuanla saçınızı yıkarken şampuanlayıp hemen yıkarsanız sonuç alamazsınız bu yüzden saçı şampuanlayıp 3 dakika kafada tutmak etki göstermesini sağlar... Ayrıca şampuan ayrı, saç kremi ayrı. Şampuana konulan bir şey kafa derisi ile temas ettiğinden etki sağlar ama saç kremi zaten saç boylarına ve uçlarına sürülür, kafa derisine sürülmediğine göre saç kremi bir etki sağlamaz kesinlikle...

Kuru saçlılar için iyi bir çözüm olabilir ama benim gibi yağlı saç tipleri sakın denemesin:1::1::1:Bonyadan çıkıp saçları kurutana kadar saçlarım kesin yeniden yağlanır:1::1::1:

benimde normalde saçlarım yağlıdır fakat şuan cildiim için kullandığım haptan dolayı sorunum geçti ama yağlı olduğu dönemde bi nebze rahatlatmıştı.Gerçi ben kokusundan hiç hoşlanmıyorum

Back