Saç Uzatma Yöntemleri çam terebentin hakkında bilinmeyenler

Nasıl bir hap kullanıyorsun vitamin falan mı?

tamamıyla katılıyorum....saç çok yağlanmadıkça(bazı mevsimler daha fazla yağlanma moduna girer,,,özellikle seboreiklerde vs..) bu zımbırtıyı kullanmamak lazım....daha evvel şampuan içine ölçülü olarak koyarak kullanmıştım(çok az miktarda) ve bir zararını görmemiştim ama bu sefer şişedeki(devasa bir şişesi var bendekinin,çok büyük)artan terebentini pamuğa dökerek saç diplerime ve boylarına sürdüm,,,,işim vardı dalmışım,,bu bekledi tabi 3 saat kafamda:)) ve yıkadığımda hakikaten çok garipleşmişti saçlarım,,,,yağ adına ne varsa resmen saçtan söküp atıyor ve çok kurutuyor,,, seboreikler dışındakilerin bence kullanması gereksiz,,,,uzatma etkisi de öyle ahım şahım değil,gözlemlediğim kadarıyla....daha sonra bir takım yağları karıştırarak saçıma maske yaptım ve terebentinin kötü etkisini geriye döndürebildim ama bir daha da kulllanmam,,,

Ama ama ama... Sakın ola ki esans yağları tek başına kafa derine bir daha sürme sakın, son derece tahriş edicidir kendileri heleki çam terebentin, iyi kafa derinde yara falan yapmamış...

Canım bende çam terebentinden çok memnunum kurumasını önlemek içinde gliserinli durulanmayan saç bakım suyu hazırladım onu kullanıyorum saçlarım hem uzuyor hemde yumuşacık ve çok güzel parlıyor tavsiye ederim :)

Allah'ııııııım. şu uzatanlar, ne kadar sürede ne kadar uzattıklarını yazaydı. . .

Allah'ııııııım. şu uzatanlar, ne kadar sürede ne kadar uzattıklarını yazaydı. . .

1 ay kullanım sonucunda uzama elde edilmeye başlar..
2 gün kullanıpta uzama görmek imkansız.
Banyoya her girdiğinde şampuanlamanı çam terebentinli şampuanla yaparsan 1 ay sonunda sonuç alırsın..

Pamuksekeyim'inde dediği gibi doğru kullanım çok önemli arkadaşlar ..
benim kurutma falan yapmıyor uzama konusuna gelince henüz 1 ay olmadı ama ben gittiği yere kadar kullanmayı düşünüyorum diğer yaptığım bakımlarla beraber 3. haftamı bitirdim ve saçlarım 2 cm e yakın uzadı nerdeyse hiç uzamaz benim saçlarım 1 ayda yarım cm anca diplerimi görürdüm
Benim uyguladığım bakımlar sinemaki,turplu su ,durulanmayan bakım suyu ( saç uçlarım için ) ve şampuanımdada çam terebentin var

Son düzenleme:
Benim saç uzatma sorunum yok ama bakım amaçlı ve saçımdaki siyah boyayı soldurması için 700 ml şampuan içine 1 kapak eklemiştim
Cildim ve saç diplerim kuru ama kepek problemim yoktu çamterebentin kepek yaptı bende
Şampuanım bitene kadar kullandım o süre boyunca hep kepek problemi yaşadım bitince tekrar eklemedim geçti
Ama sertleştirmedi saçlarımı zaten kuru olduğu için anlamamış da olabilirim

Kuru saçlar içi normalde kullanılanın yarısını kullanman lazım diğer türlü daha da kuruttuğundan kepek sorunu yapabiliyor, bunun dışında yağlı saç tipine sahip olanlar için mükemmel bir çözüm

Ama ama ama... Sakın ola ki esans yağları tek başına kafa derine bir daha sürme sakın, son derece tahriş edicidir kendileri heleki çam terebentin, iyi kafa derinde yara falan yapmamış...
yok yara felan olmadı da,,(ne kafa derim varmış) sadece saçım garipleşti,,fakat etkiyi tersine çevirebildim,,, ama kesinlikle bu tip uygulamayı önermiyorum kimseye(gerçi kutunun içinden çıkan prespektüsümsü şeyde direkt de uygulanabilir kafa derisine yazıyordu,şampuana katmak dışında,ordan ilham aldım heralde ama yinede seboreik arkadaşlar dışında kimseye tavsiye etmiyorum.... seboreikler max.fayda görebilirler rahatsızlıkları atağa geçtiğinde,,,bazıları saçının dökülmesinin arttığını raporlamışlar,,benim saçımda dökülme olması şöyle dursun acaip şekilde azaldı dökülmesi,,,ki çok fazla dökülmüyordu zaten.....dökülme yaşamadım,kırılma kopma vs...yaşamadım sadece dediğim gibi kurumuştu,,,,onu da zaten nem ve yağ kürleriyle hallettim fakat enteresan etkisi cildimi kuruttu o süreçte,,,hiç sivilcem olmadığına yandım ki ne yandım,,,bu çam terebentin enteresan bişiy..bi'de bariz şekilde saçı parlatıyor ki aslında ben donuk olmayan mat saç sevenlerdenim,,,

not: kılıçbalığı brezilya fön maceran nasıl bitti,,merak ettim,,,,aldığım duyumlar olumsuz olduğu yönünde(?)geçmiş olsun sesleri yükselmiş her yandan? aslı nedir?
geçmiş olsun dileklerimle....

bilmiyordum ben böle olduğunu ya ben çamterebentini sürüodum geceden sabah yıkıyordum:26: saçlarımda fena uzayıp parlamıştı halbuki dökülmede durmuştu valla bendede ne kafa derisi varmış ama deve tabanı çıktı m übarek

Sen kutuda yazana ne bakıyorsun, üreticilere kalsa herşey her şekilde kullanılabilir... Esans yağ tek başına kullanılamaz senelerdir anlatamadık bu adamlara... Saç dökülmesi konusunda ben esas çam terebentinin etkisi olduğunu düşünmüyorum ama sahte ürün kullandılarsa (evet bunun bile sahtesi var) sıvı parafin içerdiğinden dökülme yapacağı kesin...

Brezilya fönü konusunda tam olarak kastettiğin şeyin ne olduğunu anlamadım, son kürümü 1 kusur ay önce yaptım, saçlarım gayet iyi durumda ve her 8 ayda bir yeniden uygulama yapacağım... Bir ara bazı vitaminlerin eksikliğinden dolayı epey dökülme sorunu yaşadım ama şu an çok şükür dökülme durdu hatta yeni saçlarım çıkmaya başladı... Ha ama eğer aklımagelen diğer konuyu soruyorsan aslı olsa şu an burada olmam değil mi :)

Saçların yağlı mı? Eğer normalse sende parafin kurbanı olmuşsundur...

çam terebentin saç renginde değişikliğe yol açıyor fakat 1-1,5 ton kadar,,,,çok çok fazla değil,,,benim saçım açıldı biraz ama şikayetçi değilim,,,hoş bir röfle havası verdi....ama oryal yada perhidrol etkisi gibi kurutucu bir etkiden bahsetmiyorum,,daha mutedil,daha zararsız.....bir arkadaş da benim gibi direkt uygulamış makul miktarda saç diplerine,,onda da yara olmamış kafa ama biz bence şanslı iki kişiyiz..... yağlı ve sentetik boyaları inceltmek için tiner niyetiyle kullanımı da var çam terebentinin o nedenle dikkatli yaklaşılmalı....her saçım yağlı diyene de yaramıyor buarada.....yağlanmanın sebebi önemli,,,bir de erkeklerde kadınlara nispeten çok daha fazla fayda ve etki gösteriyor,,belki testestorondan dolayı...
@kılıçbalığı,,,,ben mefta olursun dememiştim zaten...ben farklı bişiy söylemiştim,,,(!)

Son düzenleme:

Canım daha açık yazarsan anlayacağım ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…