- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.634
- 823
benimde normalde saçlarım yağlıdır fakat şuan cildiim için kullandığım haptan dolayı sorunum geçti ama yağlı olduğu dönemde bi nebze rahatlatmıştı.Gerçi ben kokusundan hiç hoşlanmıyorum
çam terebentinin saç uzattığı doğrudur bizzat denedim sonuçlarına dikkat ettim.
çam terebentin güçlü bi esanstır ve genelde şampuana karıştırılması söylenir bende aynen kendi kutusunun üzerinde yazdığı oranlarda 200 ml lik şampuanıma karıştırdım 3 ay kullandım sonuç uzun ama uçları kupkuru saçlar. Ilk başlarda şampuanı arındıramadım sanıyordum çünkü saç uçlarım birbirine yapışık saman gibi gibi oluyorlardı kuruduktan sonra, neyse çam terebentini hemen bıraktım saçımın düzelmesi aylar sürdü uçlarını kestirdim falan...
Tavsiyem şudur ki bu yöntemi sakın ama sakın saçı kuru veya karma yani normal bi şekilde 2-3 günde bir yağlananlar kullanmasın
saçı çok yağlı hanımlar sürekli kafası yağdan parlak gezmek zorunda kalanlar için birebir hem saçınız uzar hem yağlanmanız geç olur
not ben herhafta bağdem yağıda sürüyordum ama yinede kurutmuştu :)
tamamıyla katılıyorum....saç çok yağlanmadıkça(bazı mevsimler daha fazla yağlanma moduna girer,,,özellikle seboreiklerde vs..) bu zımbırtıyı kullanmamak lazım....daha evvel şampuan içine ölçülü olarak koyarak kullanmıştım(çok az miktarda) ve bir zararını görmemiştim ama bu sefer şişedeki(devasa bir şişesi var bendekinin,çok büyük)artan terebentini pamuğa dökerek saç diplerime ve boylarına sürdüm,,,,işim vardı dalmışım,,bu bekledi tabi 3 saat kafamda:)) ve yıkadığımda hakikaten çok garipleşmişti saçlarım,,,,yağ adına ne varsa resmen saçtan söküp atıyor ve çok kurutuyor,,, seboreikler dışındakilerin bence kullanması gereksiz,,,,uzatma etkisi de öyle ahım şahım değil,gözlemlediğim kadarıyla....daha sonra bir takım yağları karıştırarak saçıma maske yaptım ve terebentinin kötü etkisini geriye döndürebildim ama bir daha da kulllanmam,,,
Allah'ııııııım. şu uzatanlar, ne kadar sürede ne kadar uzattıklarını yazaydı. . .
1 ay kullanım sonucunda uzama elde edilmeye başlar..
2 gün kullanıpta uzama görmek imkansız.
Banyoya her girdiğinde şampuanlamanı çam terebentinli şampuanla yaparsan 1 ay sonunda sonuç alırsın..
çok kurutmuyor mu bu çamterabentin saçları??
A.aa saç renginide mi solduruyormuş bu hede.
Kuru saçlar içi normalde kullanılanın yarısını kullanman lazım diğer türlü daha da kuruttuğundan kepek sorunu yapabiliyor, bunun dışında yağlı saç tipine sahip olanlar için mükemmel bir çözümBenim saç uzatma sorunum yok ama bakım amaçlı ve saçımdaki siyah boyayı soldurması için 700 ml şampuan içine 1 kapak eklemiştim
Cildim ve saç diplerim kuru ama kepek problemim yoktu çamterebentin kepek yaptı bende
Şampuanım bitene kadar kullandım o süre boyunca hep kepek problemi yaşadım bitince tekrar eklemedim geçti
Ama sertleştirmedi saçlarımı zaten kuru olduğu için anlamamış da olabilirim
yok yara felan olmadı da,,(ne kafa derim varmışAma ama ama... Sakın ola ki esans yağları tek başına kafa derine bir daha sürme sakın, son derece tahriş edicidir kendileri heleki çam terebentin, iyi kafa derinde yara falan yapmamış...
yok yara felan olmadı da,,(ne kafa derim varmış) sadece saçım garipleşti,,fakat etkiyi tersine çevirebildim,,, ama kesinlikle bu tip uygulamayı önermiyorum kimseye(gerçi kutunun içinden çıkan prespektüsümsü şeyde direkt de uygulanabilir kafa derisine yazıyordu,şampuana katmak dışında,ordan ilham aldım heralde ama yinede seboreik arkadaşlar dışında kimseye tavsiye etmiyorum.... seboreikler max.fayda görebilirler rahatsızlıkları atağa geçtiğinde,,,bazıları saçının dökülmesinin arttığını raporlamışlar,, benim saçımda dökülme olması şöyle dursun acaip şekilde azaldı dökülmesi,,,ki çok fazla dökülmüyordu zaten.....dökülme yaşamadım,kırılma kopma vs...yaşamadım sadece dediğim gibi kurumuştu,,,,onu da zaten nem ve yağ kürleriyle hallettim fakat enteresan etkisi cildimi kuruttu o süreçte,,,hiç sivilcem olmadığına yandım ki ne yandım,,,bu çam terebentin enteresan bişiy ..bi'de bariz şekilde saçı parlatıyor ki aslında ben donuk olmayan mat saç sevenlerdenim,,,
not: kılıçbalığı brezilya fön maceran nasıl bitti,,merak ettim,,,,aldığım duyumlar olumsuz olduğu yönünde(?)geçmiş olsun sesleri yükselmiş her yandan? aslı nedir?
geçmiş olsun dileklerimle....
bilmiyordum ben böle olduğunu ya ben çamterebentini sürüodum geceden sabah yıkıyordum:26: saçlarımda fena uzayıp parlamıştı halbuki dökülmede durmuştu valla bendede ne kafa derisi varmış ama deve tabanı çıktı m übarek
Koyu renk ya da kızıl boyalı saçların rengini açma etkisi var
çam terebentin saç renginde değişikliğe yol açıyor fakat 1-1,5 ton kadar,,,,çok çok fazla değil,,,benim saçım açıldı biraz ama şikayetçi değilim,,,hoş bir röfle havası verdi....ama oryal yada perhidrol etkisi gibi kurutucu bir etkiden bahsetmiyorum,,daha mutedil,daha zararsız.....bir arkadaş da benim gibi direkt uygulamış makul miktarda saç diplerine,,onda da yara olmamış kafaama biz bence şanslı iki kişiyiz..... yağlı ve sentetik boyaları inceltmek için tiner niyetiyle kullanımı da var çam terebentinin o nedenle dikkatli yaklaşılmalı....her saçım yağlı diyene de yaramıyor buarada.....yağlanmanın sebebi önemli,,,bir de erkeklerde kadınlara nispeten çok daha fazla fayda ve etki gösteriyor,,belki testestorondan dolayı...
@kılıçbalığı,,,,ben mefta olursun dememiştim zaten...ben farklı bişiy söylemiştim,,,(!)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?