Saç Uzatma Yöntemleri çam terebentin hakkında bilinmeyenler

trilye

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2011
20
0
36
Bursa
çam terebentinin saç uzattığı doğrudur bizzat denedim sonuçlarına dikkat ettim.

çam terebentin güçlü bi esanstır ve genelde şampuana karıştırılması söylenir bende aynen kendi kutusunun üzerinde yazdığı oranlarda 200 ml lik şampuanıma karıştırdım 3 ay kullandım sonuç uzun ama uçları kupkuru saçlar. Ilk başlarda şampuanı arındıramadım sanıyordum çünkü saç uçlarım birbirine yapışık saman gibi gibi oluyorlardı kuruduktan sonra, neyse çam terebentini hemen bıraktım saçımın düzelmesi aylar sürdü uçlarını kestirdim falan...

Tavsiyem şudur ki bu yöntemi sakın ama sakın saçı kuru veya karma yani normal bi şekilde 2-3 günde bir yağlananlar kullanmasın

saçı çok yağlı hanımlar sürekli kafası yağdan parlak gezmek zorunda kalanlar için birebir hem saçınız uzar hem yağlanmanız geç olur

not ben herhafta bağdem yağıda sürüyordum ama yinede kurutmuştu :)

ilginçmiş, sağol canım.
e peki uzatmadımı hiç?

Siz çok fazla koymuş olmayın?
Ben de çam terebentin kullandım zamanında ve çok faydasını gördüm.
Ben 200 mllik şampuana 1 kapak koymuştum.
Çam terebentin zaten direk saç diplerine uygulanmaz, tatlı badem yağı ile karıştırılıp uygulanır.
Çünkü çok güçlü bir yağ.
Ve saç diplerini kurutuyor.
O yüzden oranını iyi ayarlamak lazım.
Büyük boy bir şampuana rahatlıkla 2 kapak koyarak kullanabilirsiniz.
750 mllik şampuandan bahsediyorum :)

Benim de çok kurutmuştu. Her yöntem herkes için değil arkadaşlar ben bunu anladım, artık kullanmıyorum çam terebentini

Bende cam terebentini kullaniorum 400ml sampuana 30damla atiyorum cok memnunum hic kuruma yapmadi

kutusunda yazıldığı oranlarda şampuan ve terebentin karıştırdım fazla koymadığıma eminim haftada bir kerede tatlı badem yağıyla bakım yaptım ve saç kremlerimide hiç ihmal etmedim. evet faydası var gerçekten uzattı saçlarımı ama kuruttuda işte neyse kullanacak arkadaşlar bunlarıda göz önünde bulundursun dikkatli olsunlar :)

iyi bari uzatmış
gerçi kuruyunca ne işe yarar.
saçlarından bahsedermisin biraz bende kullanmayı düşünüyorumda..
uzun mu kısa mı gürmü seyrek mi kalın yada ince tellimi ? kuru mu yağlımı .
çokmu soru sordum ne .? herneyse.

Ben taa 2003 yılında mayıs ayı gibi kullandım ilk kez terebentini.
Evlilik hazırlıkları yapıyordum düğünüme kadar saçlarımın kayda değer şekilde uzamansını istemiştim.
Aktara danışmadan televizyondan, sadece kulaktan dolma bilgilerle kullandım. Öyle ki bir ufak şişeyi 250 ml lik elseve şampuanıma boca edivermiştim.
Ne akıl ama. Allahtan öyle aman aman bi dökülme sorunu falan yaşamadım. Tabi dökülme omuştu ama tutam tutam değildi ben daha çok hazırlık stresinden olduğuna kanaat getirmiştim o zamanlar. Şampuan acayip şekilde sulanmıştı ama köpürmesinde bi sorun yoktu saçlar pırıl pırıl oluyor yıkayınca.
Dedikleri kadar var evet uzatıyor ama bir o kadar da kurutmuştu benimkileri evlendikten iki ay sonra baya bir kestirmek zorunda kalmıştım. Dediğim gibi benimki bilinçsiz kullanımdan kaynaklanmıştı dozu ayarlanırsa sorun çıkacağını sanmıyorum.

uzadı canım baya uzadı hemde :) ama işte kuru yerleri kestirince hiçbir anlamı kalmadı haliyle :)

Badem yağını kuru saça sürdüysen suç terebentinde değil badem yağındadır... Devam edeceksen badem yağı sürmeden saçını nemlendir, aksi halde saçtaki nemi emecektir haliyle kuruyacaktır... Sizde öyle yapın kızlar...

Kuru ve normal saç tipine sahip arkadaşlar 200 ml şampuana 10 damla sınırını geçmesinler, yağlı saça sahip olanlar 200 ml 20 damla...

ben haftada 2 gün falan kullanacağım.
pek bi zararı dokunmaz herhalde kuruluk bakımından..

saçlarım yağlı olduğu halde çalı gibi olmuştu birdaha da kullanmadım

Saçlarımın en yanık halinde bile çalı gibi yapmadı canım, siz bir şeyi yanlış yapıyorsunuz ama ne Çok mu koyuyorsunuz acaba...

Saçlarımın en yanık halinde bile çalı gibi yapmadı canım, siz bir şeyi yanlış yapıyorsunuz ama ne Çok mu koyuyorsunuz acaba...

Canım ben söyledim ama kabul etmiyorlar.

saçlarım ne ince ne kalın cnm ort halli bir durumda işte :) dalgalı hafif kabarık yağlıda değil kuruda oda orta halli rengide açık kumral ben kendi kutusunda yazdığı gibi yaptım yani biyerden duyarak değil oyüzden güvendim yazanlara :) ama dediğim gibi saçında yağ problemi olanlara çok iyi gelecektir :)

özellikle bizim gibi süsüne püsüne önem veren bayanlar heleki bu tarz önemli günlerde baya gözü kara oluyoruz :) neyseki bu durumu zararsız atlatmışsın ama olsun bu aksilikler de bize tecrübe oluyor :))

ben haftada 2 gün falan kullanacağım.
pek bi zararı dokunmaz herhalde kuruluk bakımından..

filerun şampuanlarını ayırmalısın ozaman cnm, yani çam terebenti karıştırdığın ve normal olan bide bence ikisinide şampuanlarının kuru saçlar için olanından al ki saçın yumuşak kalsın ve mutlaka serum ve yağlarla bakım yapmayı ihmal etme. umarım upuzun ve sağlıklı saçların olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…