calpol kullanan varmı

bahar_kadxixr

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Mart 2008
282
149
628
slm anişler bebeğim grip oldu dr.burun damlası ve calpol verdi ama bu verdiği calpol yurt dışında yasaklanan 100 ilacın içinde kullanan varmı arkadaşlar ve nezaman veriyorsunuz dr. huzursuz olduğunda ver dedi ne yani bu sakinleştiricimi acama

calpol ates dusurucu olarak verılır,dr nıye oyle demiş anlamadım.eger bebegının atesı varsa canım oyle ver yoksa kullanma.hatta bence hıc kullanma onu,ben ates dusurucu olarak tamol kullanıyorum.calpol e guvenemıyorum artık,hem nasılsa baska alternatıfım varken nıye kullanayım,bosver

bızım drda calpol vermıstı ben pek ıstemeyınce degıstırdı tamol verdı ve acıkladı bıze yurtdısındakı calpol ıle turkıyedekı calpolun ıcerıgı aynı degılmıs bızımkının ıcerıgı parasetamol yanı agrı kesıcı ates dusurucuymus bu nedenle bır tehlıke yokmus evde var ama ne bıleyım yınede cekınıyorum ben tamol kullanıyorum aynı ısı goruyor

Calpol” adlı ilacın, İngiltere’de küçük çocuklar için yasaklanan ilaçlardaki etken maddeleri içermediği bildirildi.
Söz konusu haberlerde, 2 yaş altındaki bebeklere ateş düşürücü olarak parasetamol etken maddesini içeren ürünlerin kullanılmasının önerildiğine işaret edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
“Türkiye’de 1991 yılından beri Sağlık Bakanlığı onayı ile kullanılan ‘Calpol’, ‘Calpol 6 Plus’, ‘Calpol tablet’in etken maddesi parasetamoldür ve kesinlikle haberlerde bahsi geçen etken maddeleri içermemektedir. 1800’lü yıllarda Avrupa’da keşfedilen parasetamolün güvenilirliği ve etkinliği gerçekleştirilen birçok klinik çalışmayla da kanıtlanmıştır. Parasetamol içeren Calpol, Avrupa’da, uzun yıllardır pek çok ülkede, 1991 yılından itibaren de Türkiye’de milyonlarca çocukta güvenle kullanılmaktadır.” .

bende kullandıgım için araştırmıştım. dr umuzda demişti aynı şeyleri zaten

canım banada vermişti başka dr.ama çocuk dr.muz her ihtimale karşı değiştirdi ...neden başka kullanmıyorsun ki bir sürü ateş düşürücü varken aklına takıldıysa ...

calpol night ingilterede kullanılan ve içersinde sakinleşirici olan bi şurup.bizde ki calpol ve içersinde parasetamol var yani ağrı kesici ateş düşürücü.bizdeki kullanılır bi sakıncası yok canım.kullanabilirsin ama sadece ateşi varsa ver bide dr un doğru söylemiş huysuzlaşınca ver diye yani şu anlamda doğru bebeğin altı kuru,karnı tok uykusu yok ve huysuzluk yapıyosa ağrısı olma ihtimali var parasetamol da hem ateşi düşürücü etki hemde ağrı kesici bu yüzden demiş olabilir.

Calpol kesinlikle kullanmam doktorum uyardı zaten...ateşi filan çıkarsa bize getirmeden ilaç vermeyin özelliklede Calpol almayın sakın dedi.ben hiçbir hastama önermiyorum dedi

benimkisi risk almıyo demekki..ama yok ben kullanmam.gıcık kaptım ben o Calpolden :)))

Calpol kesinlikle kullanmam doktorum uyardı zaten...ateşi filan çıkarsa bize getirmeden ilaç vermeyin özelliklede Calpol almayın sakın dedi.ben hiçbir hastama önermiyorum dedi
Canım peki nedenini söyledi mi doktorunuz??

bende oğluma yıllarca kullandım bu ilacı ama çok şükür hiçbir yan etkisi olmadı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…